31 май 2019 4 041

Як приготувати начинку для пиріжків з цибулею і яйцем

Гармонійне смакове поєднання в такий пиріжкової начинці забезпечується за рахунок досить прісних яєць і гострого смаку цибулі і приправ.

При цьому важливо пам'ятати, що варяться яйця завжди круто, а цибулю в начинку йде переважно свіжий, ріпчаста або зелений.

Калорійність такої начинки невисока, але поєднання білка і вуглеводів – одне з оптимальних:

Калорійність, ккал/100 г Білки, % від денної норми в 100 г начинки Вуглеводи, % від денної норми в 100 г фаршу Жири, % від денної норми в 100 г фаршу
137 16 15 13
Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
курячих яєць - 5 шт.
зеленого перового цибулі - два пучки по 100 г
натурального вершкового масла - дві великі супові ложки
свежераздробленного чорного перцю - за смаком
морської солі - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Традиційно для базової рецептури начинки з цибулею і яйцем, з розрахунку на десять середніх за розміром пиріжків (вагою приблизно по сто п'ятдесят грамів).

Яйця миють в проточній воді, після чого укладаються в невелику посудину і заливаються холодною водою. Ємність ставиться на середній вогонь, вода доводиться до закипання, потім інтенсивність нагрівання зменшується до середньо-слабкої, і в такому режимі продукт вариться десять хвилин.

Після закінчення зазначеного часу гаряча вода зливається, а яйця опускають в холодну, до повного охолодження.

Далі пучки зеленої цибулі ополіскують водою.

З лука струшується зайва вода і пір'я трохи обсушиваются на паперовому рушнику.

Цибулю разом з білою частиною стебла дрібно шинкуется гострим ножем.

На холодну сковороду покласти масло, і розтоплюється на невеликому вогні.

Як тільки масло стало рідким, у нього засипається подрібнену цибулю, все перемішується, і через тридцять секунд знімається з вогню.

Охолоджені яйця очищаються від шкаралупи і дрібно нарізати кубиком. Допускається натирання білка і жовтка на крупній тертці.

Подрібнені білок і жовток додаються в притомленный в олії, зелена цибуля, приправляється морською сіллю і чорним перцем і ретельно перемішуються для об'єднання смаків.

Начинка для пиріжків з яєць, зеленої цибулі і рису

Така варіація, на відміну від класичної начинки, більш ситна і щільна по консистенції.

На десять середнього розміру пиріжків (за 165-170 м) знадобляться такі продукти:

  • 4 курячих яйця;
  • сто грам зеленої цибулі;
  • пара десертних ложок вершкового масла;
  • сто грам довгозернистого рису;
  • півтора склянки (200 мл) води;
  • чорний мелений перець;
  • сіль морська.

Час приготування: 25-30 хвилин.

Калорійність: близько 152 Ккал/100 гр.

Вода доводиться до кипіння, підсолювати дрібкою солі, і засипається сухий рис. Одну хвилину рис вариться при сильному кипінні, потім вогонь зменшується до слабкого, каструля накривається щільно кришкою і рис готується до повного вбирання води 15 хвилин.

Яйця відварюють десять хвилин, і обливаються холодною водою. Потім чистяться і дрібно посічені.

Цибулю дрібно ріжеться, і на сковороді з вершковим маслом припускается протягом однієї хвилини.

В гарячий цибулю закладається зварений рис і ретельно перемішується. Маса повинна охолонути до кімнатної температури.

Як тільки рис охолоне, до нього підмішуються інші інгредієнти, начинка підсолювати за смаком, і приправляється меленим перцем.

Начинка для пиріжків з черемші і яєць

На п'ятнадцять невеликих пиріжків вагою по сто грам знадобиться:

  • 250 грам свіжої черемші;
  • 4 курячих яйця;
  • половина стакана рису;
  • півтора склянки питної води;
  • морська сіль;
  • три столові ложки вершкового масла.

Час приготування: 25-30 хвилин.

Калорійність: близько 125 Ккал/100 гр.

Яйця заливаються прохолодною водою, доводять до кипіння, і варяться десять хвилин на середньому вогні. Заливаються холодною водою, очищаються, і нарізати дрібним кубиком.

Питна вода засолюється, доводиться до кипіння. У окріп закладається рис, хвилину без кришки вариться, після чого каструля закривається, і рис доваривается на слабкому вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Кришка не знімається ще десять хвилин після зняття каструлі з вогню.

Тим часом на сковороді розтоплюється масло. Черемша дрібно ріжеться, і протягом хвилини нудиться на слабкому вогні в олії.

Рис об'єднується з припущеної в олії черемшею, і доводиться до потрібного смаку сіллю.

А скільки ви знаєте страв з сиру? Спробуйте наші рецепти, де сир є одним з головних інгредієнтів!

Як смачно готувати курячі грудки читайте в нашій статті!

Як готувати соковитий борщ дізнайтесь за нашим покроковим фото з докладним описом процесу.

Рецепт начинки для пиріжків з яйцем, картоплею і зеленим цибулею

На чотири бульби картоплі загальною вагою близько п'ятсот грам знадобиться:

  • два курячих яйця;
  • пара пучків (сто грамових) зеленої цибулі;
  • три столові ложки рослинної олії без запаху;
  • морська сіль і чорний перець.

Час приготування: 30-35 хвилин.

Калорійність: близько 163 Ккал/100 гр.

Картопля миється, і прямо в шкірці опускається в окріп. Знову доводиться до кипіння, і вариться на слабкому вогні до готовності. Остуджується і очищається від шкірки.

Очищений картопля пропускається через прес або м'ясорубку.

У вершковому маслі одну хвилину припускается подрібнену цибулю.

Картопля, припущений цибулю і подрібнені яйця змішуються, і подсаливаются за смаком. В кінці додається мелений чорний перець.

Поради з приготування пиріжків

Якою б наповнювач не використовувався до традиційного поєднанню «яйце-лук», перед тим, як його покласти на тестяную корж, він повинен бути кімнатної температури.

Для такого пирожкового фаршу краще всього підходить тісто, яке трохи підсолоджені звичайним цукром.

У наповнювач можна додати різну зелень, краще всього підійде петрушка і кріп.

Якщо немає зеленого цибулі, його замінюють звичайним ріпчастою, перед цим карамелизировав його в рослинному маслі.

Що ще почитати: