Як приготувати начинку для пиріжків з цибулею і яйцем
Гармонійне смакове поєднання в такий пиріжкової начинці забезпечується за рахунок досить прісних яєць і гострого смаку цибулі і приправ.
При цьому важливо пам'ятати, що варяться яйця завжди круто, а цибулю в начинку йде переважно свіжий, ріпчаста або зелений.
Калорійність такої начинки невисока, але поєднання білка і вуглеводів – одне з оптимальних:
Калорійність, ккал/100 г | Білки, % від денної норми в 100 г начинки | Вуглеводи, % від денної норми в 100 г фаршу | Жири, % від денної норми в 100 г фаршу |
---|---|---|---|
137 | 16 | 15 | 13 |
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих яєць - | 5 шт. |
зеленого перового цибулі - | два пучки по 100 г |
натурального вершкового масла - | дві великі супові ложки |
свежераздробленного чорного перцю - | за смаком |
морської солі - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
Традиційно для базової рецептури начинки з цибулею і яйцем, з розрахунку на десять середніх за розміром пиріжків (вагою приблизно по сто п'ятдесят грамів).
Яйця миють в проточній воді, після чого укладаються в невелику посудину і заливаються холодною водою. Ємність ставиться на середній вогонь, вода доводиться до закипання, потім інтенсивність нагрівання зменшується до середньо-слабкої, і в такому режимі продукт вариться десять хвилин.
Після закінчення зазначеного часу гаряча вода зливається, а яйця опускають в холодну, до повного охолодження.
Далі пучки зеленої цибулі ополіскують водою.
З лука струшується зайва вода і пір'я трохи обсушиваются на паперовому рушнику.
Цибулю разом з білою частиною стебла дрібно шинкуется гострим ножем.
На холодну сковороду покласти масло, і розтоплюється на невеликому вогні.
Як тільки масло стало рідким, у нього засипається подрібнену цибулю, все перемішується, і через тридцять секунд знімається з вогню.
Охолоджені яйця очищаються від шкаралупи і дрібно нарізати кубиком. Допускається натирання білка і жовтка на крупній тертці.
Подрібнені білок і жовток додаються в притомленный в олії, зелена цибуля, приправляється морською сіллю і чорним перцем і ретельно перемішуються для об'єднання смаків.
Начинка для пиріжків з яєць, зеленої цибулі і рису
Така варіація, на відміну від класичної начинки, більш ситна і щільна по консистенції.
На десять середнього розміру пиріжків (за 165-170 м) знадобляться такі продукти:
- 4 курячих яйця;
- сто грам зеленої цибулі;
- пара десертних ложок вершкового масла;
- сто грам довгозернистого рису;
- півтора склянки (200 мл) води;
- чорний мелений перець;
- сіль морська.
Час приготування: 25-30 хвилин.
Калорійність: близько 152 Ккал/100 гр.
Вода доводиться до кипіння, підсолювати дрібкою солі, і засипається сухий рис. Одну хвилину рис вариться при сильному кипінні, потім вогонь зменшується до слабкого, каструля накривається щільно кришкою і рис готується до повного вбирання води 15 хвилин.
Яйця відварюють десять хвилин, і обливаються холодною водою. Потім чистяться і дрібно посічені.
Цибулю дрібно ріжеться, і на сковороді з вершковим маслом припускается протягом однієї хвилини.
В гарячий цибулю закладається зварений рис і ретельно перемішується. Маса повинна охолонути до кімнатної температури.
Як тільки рис охолоне, до нього підмішуються інші інгредієнти, начинка підсолювати за смаком, і приправляється меленим перцем.
Начинка для пиріжків з черемші і яєць
На п'ятнадцять невеликих пиріжків вагою по сто грам знадобиться:
- 250 грам свіжої черемші;
- 4 курячих яйця;
- половина стакана рису;
- півтора склянки питної води;
- морська сіль;
- три столові ложки вершкового масла.
Час приготування: 25-30 хвилин.
Калорійність: близько 125 Ккал/100 гр.
Яйця заливаються прохолодною водою, доводять до кипіння, і варяться десять хвилин на середньому вогні. Заливаються холодною водою, очищаються, і нарізати дрібним кубиком.
Питна вода засолюється, доводиться до кипіння. У окріп закладається рис, хвилину без кришки вариться, після чого каструля закривається, і рис доваривается на слабкому вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Кришка не знімається ще десять хвилин після зняття каструлі з вогню.
Тим часом на сковороді розтоплюється масло. Черемша дрібно ріжеться, і протягом хвилини нудиться на слабкому вогні в олії.
Рис об'єднується з припущеної в олії черемшею, і доводиться до потрібного смаку сіллю.
А скільки ви знаєте страв з сиру? Спробуйте наші рецепти, де сир є одним з головних інгредієнтів!
Як смачно готувати курячі грудки читайте в нашій статті!
Як готувати соковитий борщ дізнайтесь за нашим покроковим фото з докладним описом процесу.
Рецепт начинки для пиріжків з яйцем, картоплею і зеленим цибулею
На чотири бульби картоплі загальною вагою близько п'ятсот грам знадобиться:
- два курячих яйця;
- пара пучків (сто грамових) зеленої цибулі;
- три столові ложки рослинної олії без запаху;
- морська сіль і чорний перець.
Час приготування: 30-35 хвилин.
Калорійність: близько 163 Ккал/100 гр.
Картопля миється, і прямо в шкірці опускається в окріп. Знову доводиться до кипіння, і вариться на слабкому вогні до готовності. Остуджується і очищається від шкірки.
Очищений картопля пропускається через прес або м'ясорубку.
У вершковому маслі одну хвилину припускается подрібнену цибулю.
Картопля, припущений цибулю і подрібнені яйця змішуються, і подсаливаются за смаком. В кінці додається мелений чорний перець.
Поради з приготування пиріжків
Якою б наповнювач не використовувався до традиційного поєднанню «яйце-лук», перед тим, як його покласти на тестяную корж, він повинен бути кімнатної температури.
Для такого пирожкового фаршу краще всього підходить тісто, яке трохи підсолоджені звичайним цукром.
У наповнювач можна додати різну зелень, краще всього підійде петрушка і кріп.
Якщо немає зеленого цибулі, його замінюють звичайним ріпчастою, перед цим карамелизировав його в рослинному маслі.