03 апрель 2019 12 080

Різноманітні начинки для пиріжків з м'ясом

По суті, немає м'яса, яке було б придатне для начинки. Можливі різні поєднання, як несподівані, так і традиційні.

Класичний варіант
Інгредієнти Кількість
яловичої вирізки - 0,3 кг
свинячий м'якоті - 0,3 кг
цибулин - 2 шт.
солі - за смаком
рафінованої олії - 50 мл
чорного перцю - 2 щіпки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

Багато хто любить пиріжки тільки з м'ясом, у цьому випадку добре комбінувати різні види, наприклад яловичину зі свининою.

Спосіб готування:

  1. Нарізану шматочками м'якоть, ріпчасту цибулю прокрутити через решітку м'ясорубки.
  2. Отриманий фарш приправити спеціями, розвести водою (консистенція м'яса не повинна бути рідкою).
  3. Підсмажити фарш на розігрітому маслі.
  4. Готову начинку перекласти в друшляк, щоб позбутися від м'ясного бульйону.
  5. М'ясо добре розім'яти виделкою, при необхідності додати трохи бульйону.

На замітку: можна перемолоти м'ясо в чаші блендера, і, крім цибулі, додати 2 зубчики часнику і свіжу зелень.

Рецепти начинок з м'ясного фаршу

Можна зробити пиріжок «моновкуса», наприклад з яловичим фаршем, а можна зробити м'ясне асорті.

Асорті

Вимагається:

  • по 250 грам свинячого і яловичого фаршу;
  • 2 цибулини;
  • на свій розсуд вершкове масло;
  • 2 щіпки меленого перцю;
  • 10 г солі.

Витрачений час: 20-25 хвилин.

Калорійність: 90 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Нашаткувати дві головки цибулі кубиком. У сковорідці розтопити масло, викласти підготовлений овоч, тушкувати, поки шматочки не стануть прозорими.
  2. Пора додавати фарш, а щоб начинка була однорідною, прямо на сковорідці розім'яти м'ясо виделкою. Готувати при постійному помішуванні до утворення рум'яної скоринки.
  3. В кінці готування приправити начинку по своєму смаку сіллю і перцем, закрити сковорідку кришкою, тушкувати 10 хвилин.

З рисом

Необхідно:

  • 500 грам фаршу (підійде будь-який);
  • 1 склянку рису;
  • 2 склянки звичайної води;
  • сіль і спеції за смаком.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 60 ккал.

Приготування:

  1. Відварити рис.
  2. Перемішати його з фаршем.
  3. Додати сіль і спеції.

Яловича

Вимагається:

  • 30-40 г масла рослинного;
  • 3 гілочки листової петрушки;
  • 0,5 кг яловичого фаршу;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 ст. л. масла вершкового;
  • за смаком сіль.

Приготування займе 25 хвилин.

Калорійність порції: 80 ккал.

Як зробити:

  1. Очищену цибулю дрібно нашаткувати. У сковороді розігріти рафіновану олію, підрум'янити цибулю.
  2. Додати до смаженій луку сирий фарш, лопаткою його розім'яти, щоб не було грудок, додати вершкове масло. Тушкувати 10 хвилин, періодично помішуючи. Прибрати з плити, приправити за смаком.
  3. Подрібнити листову петрушку і додати до м'яса, перемішати.
Якщо не подобається петрушка, добре підійде свіжий кріп.

Варіанти приготування з відвареного м'яса

З відвареного шматочка м'яса приготувати чисто м'ясну начинку або додати в неї різні наповнювачі, наприклад соковиту моркву і курячі яйця.

Традиційний рецепт

Вимагається:

  • 0,5 кг вареного м'яса;
  • 1 соковита морква;
  • 1 невелика цибулина;
  • 50 г рафінованої олії;
  • 60 мл бульйону;
  • мелений чорний перець;
  • 15 грам солі.

Приготування: 20 хвилин.

Порція: 79 ккал.

Приготування:

  1. Варений шматок м'яса пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Немає приладів — нарізати ножем.
  2. Нашаткувати цибулину кубиком, моркву натерти, обсмажити овочі в розігрітій олії до золотистого відтінку.
  3. Додати до овочів подрібнене м'ясо. Всі разом обсмажувати не більше 3-х хвилин.
  4. Начинку добре перемішати, приправити, маленькими порціями додати м'ясний бульйон.

З яловичини

Знадобиться:

  • 0,8 кг яловичини;
  • 2-3 варених яйця;
  • 1-2 цибулини;
  • рафінована олія для смаження;
  • 40-50 г вершкового масла;
  • за смаком сіль, мелений перець.

Буде потрібно: 20 хвилин. Порція (100 грам): 89 ккал.

Спосіб готування:

  1. Відварити в підсоленій воді яловичину, остудити, приготувати традиційним способом фарш.
  2. Обсмажити нашатковану кубиком цибулю в розігрітій олії.
  3. Яйця порубати кубиками, кріп подрібнити.
  4. Всі підготовлені інгредієнти з'єднати, приправити за смаком, додати для соковитості вершкове масло.

М'ясні начинки для пиріжків печених

При бажанні можна зробити ситну начинку з яловичини, ніжну з куркою і пікантну з двох видів фаршу і зіграти на контрасті соковитою начинки і печеного тіста.

«Ситна»

Вимагається:

  • 1 кг яловичої м'якоті;
  • 2-3 головки цибулі;
  • 1-2 соковиті моркви;
  • 50 г масла «Селянського»;
  • за смаком свіжа зелень;
  • 15 г солі;
  • 2-3 щіпки меленого перцю.

Час: 20 хвилин.

Кількість калорій: 90 ккал.

Готуємо:

  1. Нарізати м'якоть шматочками, пропустити через м'ясорубку. Приготований фарш відправити в розігріту олію, при постійному помішуванні довести до готовності.
  2. На іншій сковороді обсмажити нашатковану цибулю до кремового кольору.
  3. З'єднати м'ясо з цибулею, ще раз пропустити через м'ясорубку. Додати подрібнену моркву, свіжу зелень, приправити і перемішати.

«Ніжна» з куркою

Вимагається:

  • 50-60 г масла «Традиційного»;
  • 50 г зелених і 50 г чорних оливок;
  • 1 куряча грудка.

Час: 25 хвилин.

Кількість калорій: 89 ккал.

Готуємо:

  1. М'ясо відварити, остудити і нарізати дрібним кубиком, оливки нашаткувати тонкими кружечками.
  2. З'єднати куряче філе, оливки, покласти м'яке вершкове масло, добре перемішати.
Куряче м'ясо легко розбирається на волокна, тому немає необхідності нарізати кубиком.

«Пікантна» з яловичиною та бараниною

Вам знадобиться:

  • 0,4 кг яловичини;
  • 0,4 кг баранячої грудинки;
  • 40 г копченого сала;
  • 2 листків лавра;
  • 2-3 цибулини;
  • 15-20 г солі;
  • за смаком чорний перець;
  • 5 горошин чорного перцю.

Час: 20-25 хвилин.

Кількість калорій: 94 ккал.

Готуємо:

  1. У велику каструлю викласти м'ясо, залити киплячою водою, під час готування прибирати піну. У бульйон покласти лаврушку, горошини перцю. Готувати м'ясо на слабкому вогні близько 1,5 годин. Лавровий лист прибрати через 15-20 хвилин від початку готування.
  2. Приготоване м'ясо остудити, зробити з нього фарш будь-яким зручним способом.
  3. Подрібнене сало розтопити на сковороді, шкварки прибрати. Нашатковану кубиком цибулину обсмажити на салі до кремового відтінку.
  4. Покласти до цибулі м'ясний фарш, за смаком приправити, добре перемішати.

Для смажених пиріжків

Щоб пиріжки не були схожі на «магазинні», начинку можна зробити з різними смаками.

«Гостра» з курячим м'ясом

Вам знадобиться:

  • 0,3 кг курячої м'якоті (стегна);
  • 100 г пекінської капусти;
  • чайна ложка кунжутного масла;
  • 1 жменю насіння кунжуту;
  • 1 перець чілі;
  • невеликий шматочок імбиру;
  • 2 головки цибулі;
  • сіль;
  • 1 щіпка перцю.

Приготування: 20-25 хвилин.

Калорійність: 88 ккал.

Готуємо:

  1. Курячу м'якоть розділити на шматочки, приготувати фарш.
  2. Подрібнити цибулю, корінь імбиру очистити, натерти. Перець чилі очистити від насіння і перегородок, дрібно нашаткувати.
  3. Тонко нарізати капусту.
  4. До м'яса додати капусту, цибулю, чилі, імбир, кунжутне насіння. Приправити маслом, спеціями, перемішати.

Чи знаєте ви, як приготувати тонкі смажені пиріжки з картоплею.

За посиланням можна дізнатися, як зробити тісто на кефірі для смажених пиріжків.

Дуже смачно виходять смажені пиріжки з квашеною капустою. Тут ви знайдете рецепт.

Ароматна з бараниною

Вам знадобиться:

  • 0,3 кг безкісткової м'якоті;
  • 2 гілочки свіжого кропу;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 2 гілочки кінзи;
  • 1 цибулина;
  • 8-10 г солі;
  • рафінована олія для смаження.

Приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 152 ккал.

Спосіб:

  1. М'ясо вимити, обсушити паперовим рушником. Гострим ножем порізати м'якоть на дрібні шматочки.
  2. Цибулину, зелень нарізати дрібно. Горіхи подрібнити в чаші блендера.
  3. З'єднати баранину з цибулею, горіхами і зеленню. Приправляти на свій розсуд.

На відео — ще один варіант приготування м'ясної начинки для пиріжків:

Низькокалорійна з яловичиною

Вам знадобиться:

  • 300 грам м'якоті;
  • 1 велика головка цибулі;
  • сіль + перець;
  • рафінована олія для смаження.

Готування: 15-20 хвилин.

Калорійність порції: 90 ккал.

Готуємо:

  1. Приготувати м'ясний фарш, додати сіль, мелений перець.
  2. Цибулину нашаткувати дрібно, підрум'янити на розігрітому маслі.
  3. Додати до цибулі фарш, готувати 15 хвилин, постійно помішуючи.

Радять професіонали

Що покласти в м'ясну начинку:

  1. Рубане варене яйце, різну зелень або смажені гриби.
  2. Капусту, болгарський перець, сметану. Ці продукти зроблять начинку соковитою.
  3. Відварений рис. Він чудово поєднується зі свининою.
  4. Відварна картопля у вигляді пюре. Відмінно пом'якшує яловиче м'ясо.
  5. Печінковий фарш. Зробить начинку м'якше, пікантніше.
  6. Будь-яка начинка викладається на тісто тільки після охолодження.

На відео — рецепт приготування пиріжків з м'ясною начинкою:

М'ясна начинка для пиріжків сама ситна. Її можна поєднувати з овочами, свіжою зеленню, крупами. Варене і сире м'ясо пропускають через звичайну м'ясорубку. Обсмажують фарш на олії з цибулею, зеленню, приправте спеціями.

Що ще почитати: