Різноманітні начинки для пиріжків з м'ясом
По суті, немає м'яса, яке було б придатне для начинки. Можливі різні поєднання, як несподівані, так і традиційні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичої вирізки - | 0,3 кг |
свинячий м'якоті - | 0,3 кг |
цибулин - | 2 шт. |
солі - | за смаком |
рафінованої олії - | 50 мл |
чорного перцю - | 2 щіпки |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 89 Ккал |
Багато хто любить пиріжки тільки з м'ясом, у цьому випадку добре комбінувати різні види, наприклад яловичину зі свининою.
Спосіб готування:
- Нарізану шматочками м'якоть, ріпчасту цибулю прокрутити через решітку м'ясорубки.
- Отриманий фарш приправити спеціями, розвести водою (консистенція м'яса не повинна бути рідкою).
- Підсмажити фарш на розігрітому маслі.
- Готову начинку перекласти в друшляк, щоб позбутися від м'ясного бульйону.
- М'ясо добре розім'яти виделкою, при необхідності додати трохи бульйону.
На замітку: можна перемолоти м'ясо в чаші блендера, і, крім цибулі, додати 2 зубчики часнику і свіжу зелень.
Рецепти начинок з м'ясного фаршу
Можна зробити пиріжок «моновкуса», наприклад з яловичим фаршем, а можна зробити м'ясне асорті.
Асорті
Вимагається:
- по 250 грам свинячого і яловичого фаршу;
- 2 цибулини;
- на свій розсуд вершкове масло;
- 2 щіпки меленого перцю;
- 10 г солі.
Витрачений час: 20-25 хвилин.
Калорійність: 90 ккал.
Спосіб приготування:
- Нашаткувати дві головки цибулі кубиком. У сковорідці розтопити масло, викласти підготовлений овоч, тушкувати, поки шматочки не стануть прозорими.
- Пора додавати фарш, а щоб начинка була однорідною, прямо на сковорідці розім'яти м'ясо виделкою. Готувати при постійному помішуванні до утворення рум'яної скоринки.
- В кінці готування приправити начинку по своєму смаку сіллю і перцем, закрити сковорідку кришкою, тушкувати 10 хвилин.
З рисом
Необхідно:
- 500 грам фаршу (підійде будь-який);
- 1 склянку рису;
- 2 склянки звичайної води;
- сіль і спеції за смаком.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 60 ккал.
Приготування:
- Відварити рис.
- Перемішати його з фаршем.
- Додати сіль і спеції.
Яловича
Вимагається:
- 30-40 г масла рослинного;
- 3 гілочки листової петрушки;
- 0,5 кг яловичого фаршу;
- 1 велика цибулина;
- 2 ст. л. масла вершкового;
- за смаком сіль.
Приготування займе 25 хвилин.
Калорійність порції: 80 ккал.
Як зробити:
- Очищену цибулю дрібно нашаткувати. У сковороді розігріти рафіновану олію, підрум'янити цибулю.
- Додати до смаженій луку сирий фарш, лопаткою його розім'яти, щоб не було грудок, додати вершкове масло. Тушкувати 10 хвилин, періодично помішуючи. Прибрати з плити, приправити за смаком.
- Подрібнити листову петрушку і додати до м'яса, перемішати.
Варіанти приготування з відвареного м'яса
З відвареного шматочка м'яса приготувати чисто м'ясну начинку або додати в неї різні наповнювачі, наприклад соковиту моркву і курячі яйця.
Традиційний рецепт
Вимагається:
- 0,5 кг вареного м'яса;
- 1 соковита морква;
- 1 невелика цибулина;
- 50 г рафінованої олії;
- 60 мл бульйону;
- мелений чорний перець;
- 15 грам солі.
Приготування: 20 хвилин.
Порція: 79 ккал.
Приготування:
- Варений шматок м'яса пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Немає приладів — нарізати ножем.
- Нашаткувати цибулину кубиком, моркву натерти, обсмажити овочі в розігрітій олії до золотистого відтінку.
- Додати до овочів подрібнене м'ясо. Всі разом обсмажувати не більше 3-х хвилин.
- Начинку добре перемішати, приправити, маленькими порціями додати м'ясний бульйон.
З яловичини
Знадобиться:
- 0,8 кг яловичини;
- 2-3 варених яйця;
- 1-2 цибулини;
- рафінована олія для смаження;
- 40-50 г вершкового масла;
- за смаком сіль, мелений перець.
Буде потрібно: 20 хвилин. Порція (100 грам): 89 ккал.
Спосіб готування:
- Відварити в підсоленій воді яловичину, остудити, приготувати традиційним способом фарш.
- Обсмажити нашатковану кубиком цибулю в розігрітій олії.
- Яйця порубати кубиками, кріп подрібнити.
- Всі підготовлені інгредієнти з'єднати, приправити за смаком, додати для соковитості вершкове масло.
М'ясні начинки для пиріжків печених
При бажанні можна зробити ситну начинку з яловичини, ніжну з куркою і пікантну з двох видів фаршу і зіграти на контрасті соковитою начинки і печеного тіста.
«Ситна»
Вимагається:
- 1 кг яловичої м'якоті;
- 2-3 головки цибулі;
- 1-2 соковиті моркви;
- 50 г масла «Селянського»;
- за смаком свіжа зелень;
- 15 г солі;
- 2-3 щіпки меленого перцю.
Час: 20 хвилин.
Кількість калорій: 90 ккал.
Готуємо:
- Нарізати м'якоть шматочками, пропустити через м'ясорубку. Приготований фарш відправити в розігріту олію, при постійному помішуванні довести до готовності.
- На іншій сковороді обсмажити нашатковану цибулю до кремового кольору.
- З'єднати м'ясо з цибулею, ще раз пропустити через м'ясорубку. Додати подрібнену моркву, свіжу зелень, приправити і перемішати.
«Ніжна» з куркою
Вимагається:
- 50-60 г масла «Традиційного»;
- 50 г зелених і 50 г чорних оливок;
- 1 куряча грудка.
Час: 25 хвилин.
Кількість калорій: 89 ккал.
Готуємо:
- М'ясо відварити, остудити і нарізати дрібним кубиком, оливки нашаткувати тонкими кружечками.
- З'єднати куряче філе, оливки, покласти м'яке вершкове масло, добре перемішати.
«Пікантна» з яловичиною та бараниною
Вам знадобиться:
- 0,4 кг яловичини;
- 0,4 кг баранячої грудинки;
- 40 г копченого сала;
- 2 листків лавра;
- 2-3 цибулини;
- 15-20 г солі;
- за смаком чорний перець;
- 5 горошин чорного перцю.
Час: 20-25 хвилин.
Кількість калорій: 94 ккал.
Готуємо:
- У велику каструлю викласти м'ясо, залити киплячою водою, під час готування прибирати піну. У бульйон покласти лаврушку, горошини перцю. Готувати м'ясо на слабкому вогні близько 1,5 годин. Лавровий лист прибрати через 15-20 хвилин від початку готування.
- Приготоване м'ясо остудити, зробити з нього фарш будь-яким зручним способом.
- Подрібнене сало розтопити на сковороді, шкварки прибрати. Нашатковану кубиком цибулину обсмажити на салі до кремового відтінку.
- Покласти до цибулі м'ясний фарш, за смаком приправити, добре перемішати.
Для смажених пиріжків
Щоб пиріжки не були схожі на «магазинні», начинку можна зробити з різними смаками.
«Гостра» з курячим м'ясом
Вам знадобиться:
- 0,3 кг курячої м'якоті (стегна);
- 100 г пекінської капусти;
- чайна ложка кунжутного масла;
- 1 жменю насіння кунжуту;
- 1 перець чілі;
- невеликий шматочок імбиру;
- 2 головки цибулі;
- сіль;
- 1 щіпка перцю.
Приготування: 20-25 хвилин.
Калорійність: 88 ккал.
Готуємо:
- Курячу м'якоть розділити на шматочки, приготувати фарш.
- Подрібнити цибулю, корінь імбиру очистити, натерти. Перець чилі очистити від насіння і перегородок, дрібно нашаткувати.
- Тонко нарізати капусту.
- До м'яса додати капусту, цибулю, чилі, імбир, кунжутне насіння. Приправити маслом, спеціями, перемішати.
Чи знаєте ви, як приготувати тонкі смажені пиріжки з картоплею.
За посиланням можна дізнатися, як зробити тісто на кефірі для смажених пиріжків.
Дуже смачно виходять смажені пиріжки з квашеною капустою. Тут ви знайдете рецепт.
Ароматна з бараниною
Вам знадобиться:
- 0,3 кг безкісткової м'якоті;
- 2 гілочки свіжого кропу;
- 50 г волоських горіхів;
- 2 гілочки кінзи;
- 1 цибулина;
- 8-10 г солі;
- рафінована олія для смаження.
Приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 152 ккал.
Спосіб:
- М'ясо вимити, обсушити паперовим рушником. Гострим ножем порізати м'якоть на дрібні шматочки.
- Цибулину, зелень нарізати дрібно. Горіхи подрібнити в чаші блендера.
- З'єднати баранину з цибулею, горіхами і зеленню. Приправляти на свій розсуд.
На відео — ще один варіант приготування м'ясної начинки для пиріжків:
Низькокалорійна з яловичиною
Вам знадобиться:
- 300 грам м'якоті;
- 1 велика головка цибулі;
- сіль + перець;
- рафінована олія для смаження.
Готування: 15-20 хвилин.
Калорійність порції: 90 ккал.
Готуємо:
- Приготувати м'ясний фарш, додати сіль, мелений перець.
- Цибулину нашаткувати дрібно, підрум'янити на розігрітому маслі.
- Додати до цибулі фарш, готувати 15 хвилин, постійно помішуючи.
Радять професіонали
Що покласти в м'ясну начинку:
- Рубане варене яйце, різну зелень або смажені гриби.
- Капусту, болгарський перець, сметану. Ці продукти зроблять начинку соковитою.
- Відварений рис. Він чудово поєднується зі свининою.
- Відварна картопля у вигляді пюре. Відмінно пом'якшує яловиче м'ясо.
- Печінковий фарш. Зробить начинку м'якше, пікантніше.
- Будь-яка начинка викладається на тісто тільки після охолодження.
На відео — рецепт приготування пиріжків з м'ясною начинкою:
М'ясна начинка для пиріжків сама ситна. Її можна поєднувати з овочами, свіжою зеленню, крупами. Варене і сире м'ясо пропускають через звичайну м'ясорубку. Обсмажують фарш на олії з цибулею, зеленню, приправте спеціями.