07 март 2019 1 461

Як спекти шарлотку в мультиварці з яблуками

Класичний варіант цієї страви був винайдений в Лондоні. Шарлотка – це інтерпретація пудингу, який їдять в теплому вигляді. Розмоченим у яєчної суміші або вершковому маслі хлібом вистилають дно форми, на нього накладають перебиті в пюре або карамелізовані яблука.

На них кладуть ще шар хліба і випікають в електродуховці. Яблука – доступний і недорогий фрукт, який завжди можна знайти, тому перевагу зазвичай віддають йому, але їх можна замінити іншими плодами: сливами, персиками, грушами.

Прошарку бувають з крему або вершків, але це на любителя. Їдять шарлотку гарячу з морозивом або холодним зеленим чаєм.

Російська варіація цієї випічки дещо відрізняється від європейської. Її винайшов у Лондоні французький кухар Марі-Антуан Крамер, довгий час перебував на службі у Олександра 1. Дно форми вистилають спеціальним печивом під назвою савоярді або бісквітним коржем і рясно поливають збитими вершками з баварським кремом.

Він робиться як заварний крем, але замість крохмалю використовують для згущення риб'ячий клей або желатин. Потім ставлять охолодитися поки повністю не затвердіє. Деякі джерела називають шарлотку яблучної бабою, але це трохи не точно.

В країнах колишнього СНД шарлотку готують як простий пиріг з начинкою зі свіжих яблук, нарізаних шматочками і просочених корицею або цукром.
Яблучна шарлотка в мультиварці : класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Яблука - 4 шт.
Яйця - 3 шт.
Борошно - 2 стакан
Сода - 1 ч. л.
Лимон - 0.5 шт.
Цукор - 0.5 склянки
Спред - 200 г
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 207 Ккал

Солодку випічку, іменовану шарлотки, роблять з різними начинками: бананами, сиром, сливами, хурмою. Але найпопулярніший варіант, який є класичним – це яблука. Для шарлотки краще брати кислуваті тверді плоди.

Вимиваємо і вирізаємо серединку в яблуках, шаткуємо середніми скибочками, пересипаємо цукром і залишаємо.

Охолоджені яйця перебиваємо з маргарином. Коли маса стане гомогенної і повітряної, всипаємо цукор не зупиняючи процес.

Розрізаємо лимон навпіл, наколюємо виделкою і видавлюємо сік в ложку з содою. Пінливу рідина вливаємо в борошняну масу. Підсипаємо протрушенную борошно невеликими партіями. Якщо тісто рідкувате, нічого страшного.

Включаємо електроприлад на функцію випічки. Промазуємо дно чаші маргарином. Виливаємо тісто, зверху закладаємо яблука і поливаємо утворився сиропом. Під своєю вагою фрукти потонуть у борошняний рідини. Герметично прикриваємо кришкою і випікаємо одну годину.

Беремо плоске блюдо і на нього перекладаємо готову випічку, притрушиваем пудрою і залишаємо остаточно охолонути.

Дієтична випічка з яблуками

У приготуванні дієтичного варіанти цієї випічки, замість борошна застосовують вівсяні пластівці, а цукор замінюють натуральним рідким медом. Яблука – низькокалорійні фрукти, тому їх не потрібно змінювати.

Компоненти:

  • Кефір – 1.5 склянки;
  • Пластівці — 1 стакан;
  • Мед рідкий – 3 ст. л;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Крохмаль кукурудзяний – 5 ст. л.;
  • Розпушувач – 1 упаковка;
  • Панирововка – 2 ст. л.;
  • Олія (не спред) вершкове – 30 г;
  • Яблука – 2 шт.

Процес приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 77 Ккал/ 100 р.

Заливаємо пластівці знежиреним кефіром, не холодним. Даємо постояти п'ятнадцять хвилин. Яйця збиваємо з натуральним медом, кукурудзяним крохмалем і пекарським порошком. Дві маси з'єднуємо в одну.

Запускаємо агрегат на випічку. Яблука чистимо від шкірки, вирізаємо насіння і нарізаємо слайсами. Промазуємо дно електроприладу маслом і присипаємо сухарями, викладаємо яблуками і заливаємо вівсяно-кефірним тестом. Запікаємо п'ятдесят хвилин.

Як приготувати шарлотку на кефірі з яблучною начинкою

Щоб отримати ніжну, довго не черствеющую випічку, кондитери використовують кисломолочний продукт — кефір. Не є винятком і випічка з яблуками. Треба в тісто додати трохи соди і результат порадує вас.

Компоненти:

  • Борошно – 2.5 склянки;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 150 г;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Кориця – пакетик;
  • Яблука – 3 шт.;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Ваніль – 1 ч. л.;
  • Кефір – 250 мл

Процес приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 197 Ккал/ 100 р.

Стандартно спочатку перебиваємо цукор з яйцями в повітряну стійку піну, потроху додаємо масло і ваніль. Коли стане досить густий маса, перериваємо процес.

У кефір додаємо соду і даємо заробити десять хвилин (ви побачите бульбашки на поверхні). Всипаємо в кефірну рідина борошно і додаємо вершково-яєчну складову. Запускаємо електроприлад на випічку. Дно укладаємо нарізаними яблуками упереміш з корицею.

Заливаємо зверху кефірним тестом і залишаємо готуватися на півгодини. Вимикаємо прилад, залишаємо пиріг до повного охолодження. Перевертаємо чашу на блюдо плоске, таким способом яблука будуть зверху. На прямокутні шматочки нарізаємо, на кожен кладемо листочок свіжої меліси.

Шарлотка з яблучками і ромом по-іспанськи

Оригінальний рецепт приготування шарлотки з додаванням рому, какао, свіжого соку лимона і мигдалю. Аромат і смак виходить такий карколомний, що неможливо відірватися від цієї солодощі.

Компоненти:

  • Ром – 3 ст. л.;
  • Какао – 4 ст. л.;
  • Лимонний сік – 4 ст. л.;
  • Мигдаль – 50 г;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Яблука – 2 шт.;
  • Цукор – 200 г;
  • Вершкове масло – 150 г;
  • Кориця – 2 ч. л;
  • Пудра – 150 г;
  • Коньяк кондитерський – 2 ст. л;
  • Панировока – 1 ст. л.

Процес приготування: 80 хвилин.

Калорійність: 248 Ккал/ 100 р.

Фрукти вичищаємо від зерен і рубаємо квадратиками, поливаємо ромом і даємо просочитися на п'ятнадцять хвилин. Збиваємо м'яке масло, додаємо цукор і прохолодні яйця. Всипаємо сухі інгредієнти: корицю, какао і протрушенную борошно і все старанно промешиваем.

Дно агрегату промазуємо маслом, засипаємо мигдальною стружкою, перемішаної з панірувальними сухарями. Заливаємо тісто, викладаємо зверху яблука. Прикривши кришкою, пропекаем на функції «Випічка» год.

Збиваємо цукрову пудру з кондитерським коньяком або ромом і лимонним соком, виходить густа кисло-солодка помадка.

Витягаємо готовий пиріг, гарячим змащуємо глазур'ю і залишаємо охолонути. Зверху можна посипати рубаним мигдалем, якщо залишився.

Простий салат з вареного буряка з часником, з чорносливом, з горіхами та іншими овочами і фруктами.

Ви думаєте, що знаєте, як зробити грінки з білого хліба з часничком? Прочитайте нашу статтю і ви зрозумієте, що це не так просто — кулінари діляться секретами.

За нашим покроковим фото приготувати справжній український борщ з пампушками не так складно. Рецепти тут.

Сирна шарлотка з яблучною начинкою

З пишною сирної маси в комплексі з карамелізованими яблуками і бісквітним тістом виходить дуже смачна шарлотка. Приготувати на домашній кухні це блюдо досить просто.

Компоненти:

  • Борошно – 1.5 склянки;
  • Фермерський сир – 250 г;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Крохмаль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 150 г;
  • Яблука стиглі – 3 шт.;
  • Ваніль – упаковка;
  • Сода харчова – 0.5 ч. л;
  • Манка – 1 ст. л.

Процес приготування: 65 хвилин.

Калорійність: 107 Ккал/ 100 р.

Домашній сир перебиваємо з яйцями і поступово всипаємо цукор, а краще – цукрову пудру. Підкладаємо ваніль і протрушенную борошно з м'яким вершковим маслом. В кінці кладемо харчову соду і ретельно промешиваем тісто.

Яблука промиваємо і рубаємо на кубики 1 × 1 сантиметр, вирізаючи по ходу зерна і серединку. Запускаємо електроприлад на функцію випічки. Посипаємо дно манкою і виливаємо сирне тісто в миску, зверху закладаємо яблука і готуємо сорок п'ять хвилин.

Корисні поради

  1. Якщо ви – володар бюджетного агрегату, і в ньому немає функції випічки (це поширена проблема), то страву можна випікати в режимах «Молочна каша» або «Суп». Пиріг рівномірно пропарится і вийде світлим, але пишним;
  2. Щоб отримати рум'яний пиріг кладіть продукти навпаки: на дно – яблука, а зверху заливайте рідке тісто. Можна викласти їх будь-яким малюнком. І ще одна хитрість: у кінці переключити на п'ять хвилин на смаження;
  3. Слід обов'язково дотримуватися дозування інгредієнтів, інакше може вийти напівсирої і плоский пиріг;
  4. Перед випіканням досвідчені господині радять прогріти агрегат близько десяти хвилин в спеціальному режимі;
  5. Для приготування сирної шарлотки з яблуками використовуйте фермерський сир. У нього щільніше структура, ніж у магазинного, і тісто виходить пористей;
  6. Яблука для пирога беріть зелені або жовті, у них більше кислинки, яка розбавить солодкість шарлотки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: