23 март 2019 8 224

Як варити гречку в мікрохвильовій печі в пакеті і іншими способами

Часто трапляється, що нам доводиться обходитися без плити і каструлі, якщо перша зламалася або загубилася друга, або ж, якщо ви на роботі в офісі і цього всього у вас просто немає під рукою.

На допомогу нам приходить тоді мікрохвильова піч, готувати в якій досить просто і зручно.

І, звичайно ж, дуже легко у ній можна приготувати гречану крупу, отримавши дуже ситну і низькокалорійну кашу.

Як зварити гречку в мікрохвильовій печі
Інгредієнти Кількість
гречана крупа - 0,5 склянки
вода - 1 склянка
сіль - на кінчику ножа
вершкове чи олію - половина столової ложки
петрушка, кріп, спеції - за бажанням
Час приготування: 4 хвилин Калорійність на 100 грам: 22 Ккал

Для початку нам потрібна скляна тарілка, яка підійде для готування в мікрохвильовій печі. На ній не повинно бути ні металевого напилення, ні, тим більше, металевих складових.

Враховуйте, що стакан, яким ви міряли воду і крупу, повинен бути одним і тим же, або дві склянки з одного сервізу, щоб пропорції були точними.

Першим ділом засипаємо гречану крупу в скляну чашу. Її, звичайно, варто промити, якщо ви брали розвісну. Заливаємо водою і ставимо в мікрохвильову піч. Якщо ваша мікрохвильовка працює на 1000Вт, то виставляємо 3 хвилини, якщо на 700 Вт, то на 6-7 хвилин.

Коли таймер спрацює, обережно витягуємо чашу з мікрохвильовки і перемішуємо. У гречці в цей час ще повинна бути вода, тому, перемішавши, ставимо чашу знову на 6-7 хвилин, але вже на 600 Вт.

Після закінчення часу, дістаємо кашу і пробуємо. Якщо вона вийшла сухуватою, то потрібно долити півсантиметра води і знову поставити на той же час в мікрохвильовку доварюватися.

Якщо каша вийшла відразу нормальною, то її потрібно накрити кришкою і поставити в піч на 500 Вт, хвилин на 5. Так каша вийде більш м'якою і розсипчастою.

Після приготування солимо гречку, присмачую її приправами за смаком і посипаємо зеленню.

Як варити гречку в пакетиках або пакеті в мікрохвильовці

Першим ділом ми беремо скляну тарілку і кладемо туди гречку в пакетиках. Заливаємо її окропом і накриваємо кришкою. Після цього ставимо в мікрохвильову піч на повну потужність хвилин на десять. Для того, щоб вода під час кипіння не переливалася через край, кришку необхідно трохи зрушити, щоб було місце для виходу пари.

Через десять хвилин крупа буде повністю готова. Потрібно лише відкрити пакетик, пересипати гречку в тарілку і посолити. Крім того, можна додати різні спеції, зелень за смаком. Також можна посипати крупу цукром, якщо хочеться солодкої каші.

Як приготувати гречану кашу на молоці у мікрохвильовці

Для початку, якщо ви взяли гречку на вагу, потрібно перебрати її, висипавши на рівну поверхню і прибравши дрібні камінці і інше сміття. Після цього треба пересипати крупу на дрібне сито і промити водою.

Після цього гречку слід пересипати в тарілку, призначену для мікрохвильовки. Посипаєте сіллю. Далі гречка заливається молоком – головне, при цьому, щоб молока було в два рази більше ніж гречки, інакше крупа вийде сухою.

Далі чашу потрібно прикрити кришкою – спеціальної або просто підходящої для мікрохвильовки. Як накрили, ставте її в мікрохвильовку і виставляйте таймер на 10-15 хвилин на максимальній потужності. Потрібно, щоб молоко закипіло. Після цього каша ретельно перемішується і знову ставиться в піч ще на десять хвилин, щоб крупа розбухла і ввібрала молоко – так вона стане більш м'якою і розсипчастою.

Коли таймер спрацює, можна діставати гречку і пересипати в тарілку, після чого треба додати вершкового масла. Все, гречка готова.

Як приготувати неймовірно смачний бозбаш з яловичиною по вірменському і азербайджанському рецепти.

Читайте як приготувати смажені манники на сковороді в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт печива «Чипполіно» з кунжутом — дуже смачно.

Як готувати гречку з куркою в мікрохвильовці

Для початку потрібно взяти скляну каструлю, спеціально для мікрохвильовки. Потім потрібно взяти гречку, ретельно її промити, перебрати, якщо це потрібно і засипати в каструлю, після чого посолити на свій смак.

Потім беремо курячу грудку, промиваємо. Якщо в ній є кістка, слід вирізати її, а так само, якщо ви не хочете зайвих калорій, слід зрізати шкірку. Кладемо її в каструлю, поверх крупи і посипаємо меленим імбиром і сіллю. Грудку, при цьому, не слід різати на частини – кладемо так, як є.

Далі подрібнюємо цибулю і посипаємо зверху на грудку. Після, нарізаємо кружальцями помідори і також поверх курки рівномірно викладаємо їх. Потім заливаємо все це склянкою окропу.

Окремо беремо тарілку і замішуємо в неї сметану з дрібно нарізаним яйцем, посипаючи сіллю на свій розсуд. Отриману масу виливаємо поверх грудки і гречки, накриваємо все кришкою і відправляємо в мікрохвильову піч.

Виставляємо таймер на 20 хвилин з розрахунком потужності 900 Вт. Коли таймер спрацює, дістаємо каструлю, відкриваємо кришку і прямо поверх усього посипаємо тертим сиром, після чого знову відправляємо в каструлю мікрохвильовку на 3 хвилини.

Як спрацює таймер – страву можна діставати, спокійно викладати на тарілку і приступати до трапези.

Рецепт гречки з грибами і цибулею в мікрохвильовці

Для початку слід промити овочі і почистити їх. Потім гречку промити, ретельно її перебрати, після чого знову промити. Потім овочі слід порізати на дрібні кубики.

Цибулю треба обсмажити в сковороді, як тільки почне з'являтися золотава скоринка, слід почати додавати інші овочі по черзі, ретельно при цьому перемішуючи. Останніми додаються помідори і гриби, після чого все залишається тушкуватися на п'ять хвилин. Після цього додається томатна паста, все ретельно перемішується і гаситься ще 3-4 хвилини.

Далі беремо скляну каструльку для мікрохвильової печі і висипаємо в неї гречку. Поверх неї кладуть тушковані овочі. Все це слід ретельно перемішати, додати води і знову перемішати. Вода повинна бути вище гречки приблизно на два пальці.

Після цього ставимо каструльку в мікрохвильовку і виставляємо повну потужність і таймер на 15 хвилин. Після закінчення цього часу страва буде повністю готове.

Порада: якщо ви використовуєте суху зелень, то слід додавати її до гречки ще до залиття водою, щоб вона стала більш м'якою і ароматною. Зменшуючи кількість інгредієнтів, слід зменшувати кількість часу.

Що ще почитати: