14 май 2019 4 511

Як приготувати курку з цибулею та морквою

Приготувати курку з овочами дуже просто. Вийде вона навіть у тих, хто сковорідку в перший раз взяв у руки.

Тушкована курка з морквою і цибулею в казані
Інгредієнти Кількість
великі морквини - 3 шт.
великі цибулини - 2 шт.
курка - 1 шт.
рафінована олія - 60 мл
сіль і перець - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 299 Ккал

Куряче м'ясо відмінно поєднується з морквою і цибулею. Пропонуємо вам приготувати тушковану курку з цими овочами. Корисно і дуже смачно.

Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Наріжте курку невеликими (порційними) шматочками. Цибуля наріжте кубиками, а моркву тонкої рівненькою соломкою;
  2. У казанку розігрійте рафіновану олію, покладіть шматочки курки і обсмажте до рум'яної апетитною скоринки. Додайте нашатковану цибулю, як тільки він стане золотистого кольору, додайте нарізану соломкою моркву і тушкуйте 15 хв. Щоб продукти в казані не підгоріли, треба постійно помішувати;
  3. Коли морква підсмажиться, влийте 80 мл окропу, додайте спеції, сіль і щільно закрийте казан кришкою. Тушкуйте курку на слабкому вогні ще 25 хв.

Смажена курка з овочами на сковорідці

Куряче м'ясо відноситься до дієтичних продуктів. Крім того, приготовані з нього страви неймовірно смачні. Смажена курка – дуже затребуване блюдо, а в поєднанні з морквою і цибулею вона стане ще смачніше і цікавіше.

Інгредієнти:

  • 4 курячі грудки;
  • 3 цибулини;
  • 3 морквини;
  • 5 томатів;
  • 100 мл овочевого бульйону;
  • олія рафінована – за смаком;
  • 10 г кухонної солі;
  • по 2 гілочки розмарину і чебрецю;
  • всі спеції і прянощі – за смаком.

Час приготування: 50 хв. Порція страви (100 г): 399 ккал.

Як посмажити курку з цибулею та морквою на сковороді:

  1. Налийте на розігріту сковорідку 30 мл будь-якого рафінованої олії;
  2. Курячі грудки розрізати на дві половинки, приправити сіллю і перцем, викладіть на сковороду, обсмажуйте з двох сторін по 4 хв. Як тільки м'ясо підрум'яниться, відразу перекладіть його на тарілку;
  3. В окрему сковорідку налийте 30 мл олії, викладіть дрібно нарізаний ріпчаста цибулю, чебрець, нашатковану великим кубиком морквину, розмарин. Готуйте 5-6 хв. при постійному помішуванні до прозорості цибулі;
  4. Додайте до овочів бульйон, влийте ще трохи рафінованої олії, покладіть нарізані томати, зверху викладіть куряче м'ясо. Готуйте на мінімальному вогні ще 25 хв.

Курочка з морквою, цибулею і картоплею в духовці

Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете легко приготувати це оригінальне і смачне гаряче блюдо, яке гідно оцінить ваша сім'я.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого м'яса;
  • 3 великі картоплини;
  • 40 г топленого + 35 мл рослинного масла;
  • 2 великі головки білого цибулі;
  • 2 великі очищені морквини;
  • кріп – за смаком;
  • листова петрушка – за смаком;
  • 2 щіпки меленого перцю;
  • 1 дрібка морської солі.

На приготування потрібно: 1 година 15 хв. Порційна калорійність: 299 ккал/100 р.

Приготування:

  1. Очистіть картоплю, наріжте товстими кружальцями і відваріть до напівготовності;
  2. Курку розділіть на невеликі шматочки. Обсмажте в розігрітому рослинному маслі 5 хв. Додайте масло топлене і ще обсмажте 3 хв.;
  3. До м'яса викладіть картоплю, перемішайте, трохи обсмажте всі разом;
  4. У змащену форму викладіть цибулю, нашатковану великими кільцями, приправте. Зверху кружечки моркви, посоліть, збризніть маслом. На овочеву подушку викладіть м'ясо з картоплею;
  5. Відправте в духовку, де страва буде нудитися півгодини. В кінці готування посипте курку зеленню.

Як приготувати страву в мультиварці

Куряче м'ясо з овочами зазвичай готують в духовій шафі, сковороді або казані. Але ідеально воно приготується в мультиварці. Вам треба тільки нарізати всі інгредієнти і вибрати правильно програму.

Необхідні інгредієнти:

  • 700 г м'яса курки;
  • 3 звичайні цибулини;
  • 2 великі морквини;
  • 3 часникові часточки;
  • лавровий лист – за смаком;
  • мелений перець – 3 р;
  • морська сіль – 12 р.

Необхідний час: 1 година 25 хв. Калорійність тушкованої курки з цибулею і морквою: 344 ккал/100 р.

Хід робіт:

  1. Всі овочі помийте, почистіть. Наріжте моркву кубиками, а цибулю товстими півкільцями. Часник, не очищаючи, роздушіть, використовуючи плоску сторону ножика або дно звичайного склянки. Наріжте куряче м'ясо порційно;
  2. Змастіть чашу мультиварки маслом. Покладіть в неї нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю, моркву, нарізану шматочками курку, влийте невелику кількість рафінованої олії. Вставте чашу в корпус приладу, встановіть режим «Випічка» і обсмажте продукти протягом 15 хв.;
  3. Далі страву слід загасити, виберіть у меню програму «Гасіння», встановіть час 1 годину або трохи більше, все залежить від розміру шматочків м'яса. Якщо у вашому приладі немає такої програми, то її можна замінити режимом «Суп». При цьому варіанті страва теж чудово тушкується.

Салат з курки з грибами, морквою і цибулею

Якщо хочете вразити гостей наповал, тоді геть звичайні салати. Приготуйте оригінальний салат з курячим м'ясом, грибами і млинцями.

Інгредієнти:

  • 350 г курячої м'якоті;
  • 300 г свіжих грибів;
  • 90 г цибулі;
  • 150 г моркви;
  • 20 штук помідорів черрі;
  • 3 великих яйця;
  • за смаком зелень;
  • 30 г майонезу;
  • за смаком рафінована олія;
  • 2 щіпки солі;
  • 2 г меленого перцю.

Знадобиться час: 50 хв. Порція 100 г салату містить: 310 ккал.

Приготування:

  1. Курячу м'якоть приправте чорним перцем, посоліть. Загорніть м'ясо у фольгу, покладіть у форму для випічки і відправте в духовку. Готуйте півгодини при температурі -180 º c. Охолодіть і дрібно наріжте;
  2. Наріжте дрібними кубиками гриби, цибулю. На розігрітій олії спочатку обсмажте цибулю, трохи пізніше додайте гриби, трохи поперчіть, посоліть. Смажте близько 15 хв.;
  3. Помідори черрі розрізати на половинки, якщо використовуєте звичайні томати, то просто поріжте шматочками;
  4. Для млинчиків наріжте дрібно зелень, моркву натріть на дрібній тертці. У мисці віночком збийте яйця, додайте моркву, зелень, трохи посоліть і гарненько перемішайте;
  5. Змастіть рафінованою олією сковорідку. З приготовленої яєчної суміші посмажте млинці з двох сторін. Не обов'язково смажити кілька млинців, можна посмажити один, але він буде великий і товстий. Готові млинці остудіть, наріжте соломкою;
  6. В глибокому салатнику змішати м'ясо, черрі, гриби, нарізані млинці. При необхідності приправити сіллю. Салат заправте майонезом і відразу подавайте на стіл.

На замітку: для салату добре підійдуть свіжі шампіньйони.

Корисні поради

Щоб приготувати курку з морквою і цибулею правильно і отримати відмінну страву, треба знати деякі секрети:

  1. Масло для смаження підійде будь рафінована, а краще оливкова пом'якшує і покращує смак курки;
  2. В кінці обсмажування влийте трохи гарячої води, вона теж пом'якшує м'ясо;
  3. Щоб страва з курки вийшло соковитим, перед готуванням під шкіру птиці покладіть вершкове масло, розтерте з часником і травами;
  4. Якщо ви обсмажуєте курячу грудку, то краще наріжте його поперек волокон скибочками, а потім на розпеченому маслі швиденько обсмажте, достатньо 1 хв., щоб м'ясо вийшло соковитим;
  5. Якщо ви хочете приготувати цілу грудку, то спочатку її обсмажте, а потім перекладіть у форму і доведіть до готовності в духовій шафі;
  6. Для гасіння з морквою і цибулею ідеально підійдуть крильця, стегна і стегна;
  7. Багато господинь скаржаться, що куряче філе під час смаження стає сухим. Щоб цього не сталося, готуйте його дуже швидко. Смажте не 15 хв, а всього за дві хвилин з кожного боку;
  8. Солити м'ясо потрібно на початку готування, якщо ви приправите готову курку, то, швидше за все, вона залишиться прісним, а сіль просто залишиться мовою;
  9. Якщо вам потрібно приготувати швидко, то віддайте перевагу курячим грудкам. Наріжте їх соломкою. На сковорідці розігрійте масло, обсмажте цибулю, моркву, потім додайте курку, зелень і спеції за бажанням.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: