Як правильно смажити курку на сковороді: способи та секрети
Курка дуже проста в готуванні і не вимагає певних навичок. Як і варіння, її смаження не забирає багато часу. Незважаючи на швидкість і простоту приготування такої страви, воно є дуже корисним.
Користь курячого м'яса
Курка – це повноцінний джерело білка. З'ївши 200 г білого курячого м'яса, можна заповнити добову потребу організму в білку. Також м'ясо містить велику кількість фосфору та інших корисних вітамінів і мінералів.
Секрети та поради: як вибрати і скільки смажити курку на сковороді
Щоб курочка вийшла апетитною, потрібно знати кілька правил вибору м'яса, а також його приготування.
- Не вибирайте птицю занадто великого розміру. В такому випадку велика ймовірність, що м'ясо ненатуральна, а сама курочка була неодноразово обколота антибіотиками;
- Не використовуйте для смаження грудку. Її досить складно готувати таким способом, вона стає сухою і жорсткою;
- Щоб отримати ніжне м'ясо, але хрустку скоринку смажте курку протягом 30-40 хвилин.
Як приготувати на сковороді шматочками курку з скоринкою
Така курочка готується дуже швидко і є класичним варіантом. Краще вибрати м'ясо з стегенець. Отже, знадобляться:
- Куряче м'ясо зі шкіркою;
- Олія рафінована;
- Сіль і перець;
- Спеції або суміш трав;
- Куркума.
Акуратно відокремте м'ясо зі шкіркою від кістки. Промийте його під прохолодною водою і розріжте на невеликі шматочки.
Покладіть філе в глибокий посуд і рівномірно посоліть. Додайте перець і приправу до смаку. Можна використовувати суміш трав або базилік.
Рівномірно посипте шматочки куркумою. Вона додасть золотистий, рум'яний колір вашої скоринці.
Розжаримо масло і викладіть курочку на сковороду. Шматочки обсмажте на великому вогні, постійно помішуючи. Потім закрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь. Дожаривайте м'ясо ще 7-10 хвилин.
Другий варіант трохи складніше в приготуванні, однак, анітрохи не поступається за смаком класиці.
Інгредієнти:
- Куряче м'ясо;
- Сіль;
- Каррі;
- 5 ст. ложок панірувальних сухарів;
- 2 яйця.
Також промиваємо куряче м'ясо нарізаємо на великі шматочки. Викладаємо в миску і посипаємо сіллю і каррі. Залишаємо курочку маринуватися близько 15 хвилин.
Збийте яйця в одній мисочці і висипте сухарі в іншу. Промариновані шматочки спочатку умочіть у збитому яйці, а потім обваляйте в сухарях.
Викладайте курочку тільки на розпечене масло і смажте на сильному вогні до хрусткої скоринки.
Як правильно смажити ніжки курки на сковороді
Інгредієнти:
- Курячі ніжки;
- Сіль і перець за смаком;
- Рослинна олія;
- Кмин;
- Коріандр;
- Червоний мелений перець.
Промийте ніжки прохолодною водою. Натріть м'ясо з усіх сторін сіллю і спеціями. Для надання золотистого кольору, можна додати невелику кількість куркуми.
Викладайте ніжки на сковороду з розпеченим маслом. Смажте ніжки 12-15 хвилин на великому вогні з усіх боків.
Такий спосіб обсмажування дозволить нам отримати хрустку скоринку. Потім зменшіть вогонь і додайте склянку води. Закрийте сковороду кришкою і продовжити обсмажування протягом 20-25 хвилин.
Така ароматна і гостра курочка буде відмінно поєднуватися з ніжним картопляним пюре або овочевим салатом.
Деякі домогосподарки воліють рецепт з кетчупом. У таких ніжок незвичайний смак і скоринка.
Знадобляться:
- Курячі ніжки;
- Одне куряче яйце;
- 1 ст. ложка кетчупу;
- Сіль і спеції за смаком;
- Рослинна олія;
- Панірувальні сухарі.
Промийте ніжки і зніміть з них шкірку. У глибокій мисці збийте яйце, додайте туди кетчуп, сіль і спеції. Спочатку умочіть курочку в клярі з кетчупом, а потім обваляйте в панірувальних сухарях. Розжаримо масло і рівномірно обсмажуйте ніжки на великому вогні 15-20 хвилин.
Як і скільки смажити філе курки на сковороді
Для ароматної страви знадобляться:
- Куряче філе;
- Сіль і перець за смаком;
- Рослинна рафінована олія;
- 1-2 зубки часнику.
Для початку промийте філе прохолодною водою і розріжте на невеликі шматочки. Розжаримо соняшникову олію на сковороді. Бажано вибирати рафіновану олію, оскільки воно менш калорійне.
Викладіть шматочки філе на сковороду і рівномірно прожарте з усіх боків. Куряча грудка прожарюється дуже швидко, тому не передержите філе, інакше м'ясо стане жорстким і сухим.
Оптимально час готування 6-8 хвилин. За хвилину до готовності додайте до м'яса сіль і перець, додайте дрібно покришений часник.
Як гарнір відмінно підійде гречка з солоними огірочками. Так само можна подати овочевий салат.
Можна приготувати дуже ніжне філе з грибами і сиром.
Інгредієнти:
- Куряче філе;
- Вершки 10%;
- Сир плавлений;
- Печериці;
- Сіль і перець за смаком;
- Рослинне масло.
Промийте куряче філе і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте курочку на невеликому вогні в розпеченій олії, посипте сіллю і перцем. Додайте до м'яса різані гриби і продовжуйте обсмажувати 5-7 хвилин.
Можна використовувати як свіжі, так і консервовані печериці. Викладіть на сковороду плавлений сир і помішуйте. При нагріванні він стане практично рідким і буде легше втручатися в вершки. Додайте до курки склянку вершків і ретельно розмішайте.
Як і скільки смажити гомілка курки на сковороді
Можна приготувати класичний варіант. Для нього нам знадобляться:
- Курячі гомілки;
- Сіль і чорний перець;
- Соняшникова олія;
- Приправа для курки;
- Одна морква;
- Одна цибулина.
Промийте гомілки і натріть сіллю, перцем і приправою для курки. Дрібно поріжте очищену цибулину, потріть моркву. Обсмажте овочі на невеликому вогні. Потім викладіть на розігріту олію курку і швидко обсмажте на великому вогні з усіх боків. Затейте гомілки з овочами склянкою кип'яченої води, закрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 20-30 хвилин.
Рецепти приготування курячого серця і печінки, читайте і готуйте.
Курка в кефірі з картоплею, найцікавіші рецепти з покроковими фото і рекомендаціями.
Дуже незвичайним є поєднання курячого м'яса з солодким медом. Для такої страви знадобляться:
- Курячі ніжки;
- 100 г меду;
- 3-4 зубчики часнику;
- 50 мл соєвого соусу;
- Соняшникова олія.
Ніжки промиваємо і складаємо в глибоку миску. Додаємо мед і соєвий соус, добре перемішуємо. Туди ж кидаємо дрібно порізаний часник. Залиште курку маринуватися в холодильнику близько 2 годин. Розжарюємо масло на сковороді і викладаємо туди курячі ніжки. Смажимо на невеликому вогні близько 40 хвилин.
Такі ніжки відмінно поєднуються картопляним пюре. Ще під курочку можна приготувати розсипчастий рис.
Приємного апетиту!