13 март 2019 10 518

Як правильно смажити курку на сковороді: способи та секрети

Курка дуже проста в готуванні і не вимагає певних навичок. Як і варіння, її смаження не забирає багато часу. Незважаючи на швидкість і простоту приготування такої страви, воно є дуже корисним.

Користь курячого м'яса

Курка – це повноцінний джерело білка. З'ївши 200 г білого курячого м'яса, можна заповнити добову потребу організму в білку. Також м'ясо містить велику кількість фосфору та інших корисних вітамінів і мінералів.

Якщо ви є прихильником правильного харчування або дотримуєтеся дієти, то перед приготуванням шкірку необхідно видалити. Вона містить велику кількість жирової тканини, не несе в собі ніякої користі і дуже калорійна.

Секрети та поради: як вибрати і скільки смажити курку на сковороді

Щоб курочка вийшла апетитною, потрібно знати кілька правил вибору м'яса, а також його приготування.

  1. Не вибирайте птицю занадто великого розміру. В такому випадку велика ймовірність, що м'ясо ненатуральна, а сама курочка була неодноразово обколота антибіотиками;
  2. Не використовуйте для смаження грудку. Її досить складно готувати таким способом, вона стає сухою і жорсткою;
  3. Щоб отримати ніжне м'ясо, але хрустку скоринку смажте курку протягом 30-40 хвилин.

Як приготувати на сковороді шматочками курку з скоринкою

Така курочка готується дуже швидко і є класичним варіантом. Краще вибрати м'ясо з стегенець. Отже, знадобляться:

  • Куряче м'ясо зі шкіркою;
  • Олія рафінована;
  • Сіль і перець;
  • Спеції або суміш трав;
  • Куркума.

Акуратно відокремте м'ясо зі шкіркою від кістки. Промийте його під прохолодною водою і розріжте на невеликі шматочки.

Покладіть філе в глибокий посуд і рівномірно посоліть. Додайте перець і приправу до смаку. Можна використовувати суміш трав або базилік.

Рівномірно посипте шматочки куркумою. Вона додасть золотистий, рум'яний колір вашої скоринці.

Розжаримо масло і викладіть курочку на сковороду. Шматочки обсмажте на великому вогні, постійно помішуючи. Потім закрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь. Дожаривайте м'ясо ще 7-10 хвилин.

Другий варіант трохи складніше в приготуванні, однак, анітрохи не поступається за смаком класиці.

Інгредієнти:

  • Куряче м'ясо;
  • Сіль;
  • Каррі;
  • 5 ст. ложок панірувальних сухарів;
  • 2 яйця.

Також промиваємо куряче м'ясо нарізаємо на великі шматочки. Викладаємо в миску і посипаємо сіллю і каррі. Залишаємо курочку маринуватися близько 15 хвилин.

Збийте яйця в одній мисочці і висипте сухарі в іншу. Промариновані шматочки спочатку умочіть у збитому яйці, а потім обваляйте в сухарях.

Викладайте курочку тільки на розпечене масло і смажте на сильному вогні до хрусткої скоринки.

Як правильно смажити ніжки курки на сковороді

Дуже смачними виходять пікантні ніжки з хрусткою скоринкою. Вони відмінно підійдуть для свят і для звичайної вечері.

Інгредієнти:

  • Курячі ніжки;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Рослинна олія;
  • Кмин;
  • Коріандр;
  • Червоний мелений перець.

Промийте ніжки прохолодною водою. Натріть м'ясо з усіх сторін сіллю і спеціями. Для надання золотистого кольору, можна додати невелику кількість куркуми.

Викладайте ніжки на сковороду з розпеченим маслом. Смажте ніжки 12-15 хвилин на великому вогні з усіх боків.

Такий спосіб обсмажування дозволить нам отримати хрустку скоринку. Потім зменшіть вогонь і додайте склянку води. Закрийте сковороду кришкою і продовжити обсмажування протягом 20-25 хвилин.

Така ароматна і гостра курочка буде відмінно поєднуватися з ніжним картопляним пюре або овочевим салатом.

Деякі домогосподарки воліють рецепт з кетчупом. У таких ніжок незвичайний смак і скоринка.

Знадобляться:

  • Курячі ніжки;
  • Одне куряче яйце;
  • 1 ст. ложка кетчупу;
  • Сіль і спеції за смаком;
  • Рослинна олія;
  • Панірувальні сухарі.

Промийте ніжки і зніміть з них шкірку. У глибокій мисці збийте яйце, додайте туди кетчуп, сіль і спеції. Спочатку умочіть курочку в клярі з кетчупом, а потім обваляйте в панірувальних сухарях. Розжаримо масло і рівномірно обсмажуйте ніжки на великому вогні 15-20 хвилин.

Як і скільки смажити філе курки на сковороді

Для ароматної страви знадобляться:

  • Куряче філе;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Рослинна рафінована олія;
  • 1-2 зубки часнику.

Для початку промийте філе прохолодною водою і розріжте на невеликі шматочки. Розжаримо соняшникову олію на сковороді. Бажано вибирати рафіновану олію, оскільки воно менш калорійне.

Викладіть шматочки філе на сковороду і рівномірно прожарте з усіх боків. Куряча грудка прожарюється дуже швидко, тому не передержите філе, інакше м'ясо стане жорстким і сухим.

Оптимально час готування 6-8 хвилин. За хвилину до готовності додайте до м'яса сіль і перець, додайте дрібно покришений часник.

Як гарнір відмінно підійде гречка з солоними огірочками. Так само можна подати овочевий салат.

Можна приготувати дуже ніжне філе з грибами і сиром.

Інгредієнти:

  • Куряче філе;
  • Вершки 10%;
  • Сир плавлений;
  • Печериці;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Рослинне масло.

Промийте куряче філе і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте курочку на невеликому вогні в розпеченій олії, посипте сіллю і перцем. Додайте до м'яса різані гриби і продовжуйте обсмажувати 5-7 хвилин.

Можна використовувати як свіжі, так і консервовані печериці. Викладіть на сковороду плавлений сир і помішуйте. При нагріванні він стане практично рідким і буде легше втручатися в вершки. Додайте до курки склянку вершків і ретельно розмішайте.

Як і скільки смажити гомілка курки на сковороді

Можна приготувати класичний варіант. Для нього нам знадобляться:

  • Курячі гомілки;
  • Сіль і чорний перець;
  • Соняшникова олія;
  • Приправа для курки;
  • Одна морква;
  • Одна цибулина.

Промийте гомілки і натріть сіллю, перцем і приправою для курки. Дрібно поріжте очищену цибулину, потріть моркву. Обсмажте овочі на невеликому вогні. Потім викладіть на розігріту олію курку і швидко обсмажте на великому вогні з усіх боків. Затейте гомілки з овочами склянкою кип'яченої води, закрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 20-30 хвилин.

Рулет із курячого філе рецепт, який обов'язково варто спробувати.

Рецепти приготування курячого серця і печінки, читайте і готуйте.

Курка в кефірі з картоплею, найцікавіші рецепти з покроковими фото і рекомендаціями.

Дуже незвичайним є поєднання курячого м'яса з солодким медом. Для такої страви знадобляться:

  • Курячі ніжки;
  • 100 г меду;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • Соняшникова олія.

Ніжки промиваємо і складаємо в глибоку миску. Додаємо мед і соєвий соус, добре перемішуємо. Туди ж кидаємо дрібно порізаний часник. Залиште курку маринуватися в холодильнику близько 2 годин. Розжарюємо масло на сковороді і викладаємо туди курячі ніжки. Смажимо на невеликому вогні близько 40 хвилин.

Такі ніжки відмінно поєднуються картопляним пюре. Ще під курочку можна приготувати розсипчастий рис.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: