20 март 2019 4 673

Як смачно і просто загасити м'ясо з грибами

Коли гриби готуються разом з м'ясом, виходить смачне, насичене, ситне і дуже ароматне блюдо. Його залишається лише доповнити улюбленим гарніром і можна відразу ж подавати до столу. Приємного апетиту!

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
цибулю - 1 головка
вершкове масло - 50 г
сметана - 30 мл
м'ясо - 500 г
томатна паста - 15 г
печериці - 250 г
борошно - 30 г
спеції - за смаком
рослинна олія - 30 мл
вода - 250 мл
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 144 Ккал

Якщо ви любите класику, збережіть наступний рецепт. Він простий у приготуванні і хороший тим, що подобається усім без винятків.

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно вимийте, очистіть від жиру і плівок.
  2. Наріжте невеликими скибочками одного розміру.
  3. Висипте борошно на тарілку, обваляйте в ній м'ясо.
  4. У сковороду налийте олію і прогрійте його.
  5. Викладіть м'ясо і обсмажте до золотистого кольору з усіх сторін.
  6. Після цього влийте воду, додайте томатну пасту, сметану і спеції.
  7. Перемішайте все і тушкуйте під кришкою ще одну годину.
  8. За цей час очистіть і вимийте цибулю, дрібно порубаєте його.
  9. У сковороду налийте трохи олії.
  10. Висипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
  11. Печериці почистіть і поріжте пластинками.
  12. Додайте до м'якого цибулі і тушкуйте спочатку до випаровування рідини, потім до готовності.
  13. В кінці приправте за смаком.
  14. М'ясо з'єднайте з печерицями і тушкуйте разом ще тридцять хвилин.

Порада: перед подачею можна присипати блюдо свіжою зеленню.

Тушкована капуста з м'ясом і грибами

Цей варіант вже більше схожий на повноцінне блюдо, так як капусту можна сміливо використовувати як гарнір. Дуже ситно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 40 мл
свинина 0,5 кг
капуста 1 качан
спеції за смаком
цибуля 2 головки
томатна паста 45 г
морква 2 шт.
часник 4 шматочка
сироїжки 350 г
вода 0,1 л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 68 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть від шкірки, промийте його.
  2. Наріжте коренеплоди півкільцями.
  3. У сковороду налийте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
  4. Моркву очистіть від шкірки, промийте і натріть.
  5. Додайте до цибулі і тушкуйте хвилин п'ять.
  6. Коли час пройде, введіть томатну пасту.
  7. Тушкуйте, помішуючи, протягом десяти хвилин.
  8. Сироїжки в цей час почистіть і наріжте пластинками.
  9. Додайте їх в сковороду, влийте води і готуйте п'ять хвилин.
  10. Свинину очистіть і подрібніть.
  11. В іншій сковороді нагрійте ще трохи олії.
  12. Викладіть свинину і смажте з усіх боків до рум'яності.
  13. Поки компоненти готуються, капусту промийте і тонко нашаткуйте.
  14. Налийте залишки масла в третю ємність.
  15. Викладіть капусту і тушкуйте до готовності під кришкою.
  16. Коли буде готова, з'єднайте з сироїжками і свининою, доведіть до смаку.
Порада: якщо капуста не дасть достатньо соку, налийте води.

Як загасити свинину з опеньками в сметані

Для любителів підлив і соусів підійде свинина з грибами під сметаною. Додавайте більше сметани, отримуйте багато смачного соусу!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 15 г
сметана 100 мл
свинина 0,4 кг
спеції за смаком
опеньки 400 г
рослинна олія 30 мл
цибуля 1 головка
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 156 ккал

Як приготувати:

  1. Свинину очистити від жиру і плівок.
  2. М'ясо промийте і обсушіть сухими серветками.
  3. Наріжте його кубиками.
  4. Опеньки почистіть і промийте, дрібно порубаєте.
  5. З лука зніміть піну, покришіть його гострим ножем.
  6. У сковороді нагрійте олію і обсмажте на ньому цибулю до рум'яності.
  7. Викладіть зверху свинину, додайте спеції.
  8. Перемішайте і смажте п'ять хвилин до рум'яності.
  9. Коли пройде час, всипте опеньки і борошно, з'єднайте.
  10. Готуйте до випаровування рідини з опеньків.
  11. На цьому етапі введіть сметану, перемішайте все і тушкуйте ще чверть години.

Порада: якщо соус виходить дуже густим, додайте трохи води або бульйону.

Тушковане м'ясо з грибами і овочами

Ще один повноцінний варіант вечері або обіду. Основа – овочеве рагу з грибами з додаванням яловичини. Дуже смачно, поживно, невохможно відірватися!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
лисички 600 г
цибуля 2 головки
вершкове масло 40 г
яловичина 0,4 кг
морква 1 шт.
сметана 100 мл
спеції за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 116 ккал

Як приготувати:

  1. Яловичину очистити від жиру і плівок, наріжте кубиками.
  2. Додайте спеції за смаком, перемішайте і дайте промаринуватися протягом чверті години.
  3. Масло на сковороді нагрійте і покладіть яловичину.
  4. Смажте його, помішуючи, до золотистого кольору.
  5. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  6. З моркви зріжте шкірку, промийте її і порубаєте брусками.
  7. Додайте до яловичині цибулю, а через п'ять хвилин і моркву.
  8. Після цього покладіть до яловичині і овочів вершкове масло.
  9. Дайте йому розійтися і тушкуйте п'ять хвилин.
  10. Лисички ретельно почистіть, наріжте половинками або четвертинками (залежно від розміру).
  11. Введіть лисички до яловичині і тушкуйте до готовності.
  12. В кінці додайте сметану і готуйте страву ще двадцять хвилин під кришкою.

Порада: замість сметани можна використовувати йогурт.

Як гасити картоплю з м'ясом і печерицями

Якщо ви любите ситні страви, зберігайте собі наступний рецепт. Тут і гриби, і соковите м'ясо, картопля! Все це з ароматними спеціями, цибулею і томатним соусом.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода скільки знадобиться
рослинна олія 30 мл
свинина 300 г
цибуля 1 головка
томатна паста 30 г
картопля 7 бульб
спеції за смаком
печериці 0,3 кг
морква 1 шт.
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 113 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте ножем.
  2. Промийте картоплю, зніміть шкірку.
  3. Наріжте кубиками і ще раз промийте.
  4. З моркви зніміть шкірку ножем, промийте її і натріть на тертці.
  5. М'ясо промийте, очистіть від жиру і плівок.
  6. Наріжте свинину кубиками одного розміру.
  7. У сковороду налийте олію і прожарити його.
  8. Викладіть цибулю з морквою і тушкуйте їх, помішуючи, до м'якості.
  9. У сотейник покладіть картоплю і залийте його водою.
  10. Поставте на плиту, увімкніть вогонь і додати засмажку з сковороди.
  11. У сковороді знову нагрійте олію, покладіть в нього свинину.
  12. Смажте до рум'яності з усіх боків.
  13. Коли мета буде досягнута, перекладіть м'ясо до картоплі.
  14. Введіть спеції, томатну пасту і закрийте кришку.
  15. Гриби швидко очистіть і наріжте пластинками.
  16. Додайте їх в каструлю і тушкуйте все разом ще двадцять хвилин.

Порада: можна замість води використовувати томатний сік, тоді страва вийде в соусі.

Всім любителям м'яса присвячується наступна стаття: Як приготувати м'ясо по-чеськи з остринкой.

Читайте тут, як можна приготувати печеня по-домашньому в горщиках.

Відмінною ідеєю буде подати до обіду ситний салат з м'ясом і грибами. Рецепт можна підібрати тут.

Як приготувати з чорносливом

Такий варіант призначений для любителів нетрадиційних страв! З'єднайте гриби з сухофруктами, м'ясом і цибулею. За бажанням можете ще доповнити горіхами, вийде смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
свинина 0,3 кг
чорнослив 100 г
спеції за смаком
печериці 200 г
цибуля 150 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть від шкірки, промийте його і наріжте соломкою.
  2. М'ясо вимийте і приберіть всі плівки і жилки.
  3. Наріжте його кубиками невеликого розміру.
  4. Гриби теж почистіть, дрібно порубаєте.
  5. Чорнослив промийте, обсушіть і наріжте соломкою.
  6. У сковороду налийте олію і прожарити його.
  7. Всипте цибулю, тушкуйте до м'якості.
  8. Потім додайте м'ясо і обсмажте до рум'яної скоринки.
  9. Всипте гриби і тушкуйте до випаровування рідини.
  10. Потім введіть чорнослив і готуйте все разом ще десять хвилин.
Порада: для пікантності додайте часнику.

Корисні поради

Гриби на 90-95% складаються з води. Саме тому ні в одному з наших рецептів ми не промиваємо їх під водою. Уявіть, що буде з продуктом, який і так майже повністю складається з води! Замість цього ми ретельно чистимо їх від лісового сміття, піску і бруду.

Щоб м'ясо обов'язково залишалося соковитим, радимо вам обсмажувати його до рум'яності, а не просто до білого кольору. Якщо буде скоринка, значить, весь сік «лежить» всередині. Спробуйте!

Для оригінального смаку в будь-яку страву можна додати каперси, оливки, козячий сир, якусь оригінальну зелень кшталт м'яти, чилі, обсмажений копчений бекон, горіхи, насіння та ін. Не бійтеся експериментів, адже часто вони стають шедеврами, в які закохуються всі!

Страва вийде смачним, якщо ви подасте до нього салат зі свіжих овочів або класичну нарізку (навіть якщо овочі є в складі страви). Замінити овочі можна скибочкою свіжого хліба, який, до речі, додасть ситності.

М'ясо, тушковану з грибами – це смачно і досить ситно. Так що якщо ви любите смачно поїсти, майте на увазі нашу статтю. Сьогодні ми запропонували цілих шість (!) варіантів приготування і подачі страви. Кожен з них по-своєму вартий уваги, тому варто спробувати все. Приємного апетиту!

Що ще почитати: