Як смачно і просто загасити м'ясо з грибами
Коли гриби готуються разом з м'ясом, виходить смачне, насичене, ситне і дуже ароматне блюдо. Його залишається лише доповнити улюбленим гарніром і можна відразу ж подавати до столу. Приємного апетиту!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 1 головка |
вершкове масло - | 50 г |
сметана - | 30 мл |
м'ясо - | 500 г |
томатна паста - | 15 г |
печериці - | 250 г |
борошно - | 30 г |
спеції - | за смаком |
рослинна олія - | 30 мл |
вода - | 250 мл |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 144 Ккал |
Якщо ви любите класику, збережіть наступний рецепт. Він простий у приготуванні і хороший тим, що подобається усім без винятків.
Як приготувати:
- М'ясо ретельно вимийте, очистіть від жиру і плівок.
- Наріжте невеликими скибочками одного розміру.
- Висипте борошно на тарілку, обваляйте в ній м'ясо.
- У сковороду налийте олію і прогрійте його.
- Викладіть м'ясо і обсмажте до золотистого кольору з усіх сторін.
- Після цього влийте воду, додайте томатну пасту, сметану і спеції.
- Перемішайте все і тушкуйте під кришкою ще одну годину.
- За цей час очистіть і вимийте цибулю, дрібно порубаєте його.
- У сковороду налийте трохи олії.
- Висипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
- Печериці почистіть і поріжте пластинками.
- Додайте до м'якого цибулі і тушкуйте спочатку до випаровування рідини, потім до готовності.
- В кінці приправте за смаком.
- М'ясо з'єднайте з печерицями і тушкуйте разом ще тридцять хвилин.
Порада: перед подачею можна присипати блюдо свіжою зеленню.
Тушкована капуста з м'ясом і грибами
Цей варіант вже більше схожий на повноцінне блюдо, так як капусту можна сміливо використовувати як гарнір. Дуже ситно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 40 мл |
свинина | 0,5 кг |
капуста | 1 качан |
спеції | за смаком |
цибуля | 2 головки |
томатна паста | 45 г |
морква | 2 шт. |
часник | 4 шматочка |
сироїжки | 350 г |
вода | 0,1 л |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 68 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть від шкірки, промийте його.
- Наріжте коренеплоди півкільцями.
- У сковороду налийте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
- Моркву очистіть від шкірки, промийте і натріть.
- Додайте до цибулі і тушкуйте хвилин п'ять.
- Коли час пройде, введіть томатну пасту.
- Тушкуйте, помішуючи, протягом десяти хвилин.
- Сироїжки в цей час почистіть і наріжте пластинками.
- Додайте їх в сковороду, влийте води і готуйте п'ять хвилин.
- Свинину очистіть і подрібніть.
- В іншій сковороді нагрійте ще трохи олії.
- Викладіть свинину і смажте з усіх боків до рум'яності.
- Поки компоненти готуються, капусту промийте і тонко нашаткуйте.
- Налийте залишки масла в третю ємність.
- Викладіть капусту і тушкуйте до готовності під кришкою.
- Коли буде готова, з'єднайте з сироїжками і свининою, доведіть до смаку.
Як загасити свинину з опеньками в сметані
Для любителів підлив і соусів підійде свинина з грибами під сметаною. Додавайте більше сметани, отримуйте багато смачного соусу!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 15 г |
сметана | 100 мл |
свинина | 0,4 кг |
спеції | за смаком |
опеньки | 400 г |
рослинна олія | 30 мл |
цибуля | 1 головка |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 156 ккал |
Як приготувати:
- Свинину очистити від жиру і плівок.
- М'ясо промийте і обсушіть сухими серветками.
- Наріжте його кубиками.
- Опеньки почистіть і промийте, дрібно порубаєте.
- З лука зніміть піну, покришіть його гострим ножем.
- У сковороді нагрійте олію і обсмажте на ньому цибулю до рум'яності.
- Викладіть зверху свинину, додайте спеції.
- Перемішайте і смажте п'ять хвилин до рум'яності.
- Коли пройде час, всипте опеньки і борошно, з'єднайте.
- Готуйте до випаровування рідини з опеньків.
- На цьому етапі введіть сметану, перемішайте все і тушкуйте ще чверть години.
Порада: якщо соус виходить дуже густим, додайте трохи води або бульйону.
Тушковане м'ясо з грибами і овочами
Ще один повноцінний варіант вечері або обіду. Основа – овочеве рагу з грибами з додаванням яловичини. Дуже смачно, поживно, невохможно відірватися!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
лисички | 600 г |
цибуля | 2 головки |
вершкове масло | 40 г |
яловичина | 0,4 кг |
морква | 1 шт. |
сметана | 100 мл |
спеції | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 116 ккал |
Як приготувати:
- Яловичину очистити від жиру і плівок, наріжте кубиками.
- Додайте спеції за смаком, перемішайте і дайте промаринуватися протягом чверті години.
- Масло на сковороді нагрійте і покладіть яловичину.
- Смажте його, помішуючи, до золотистого кольору.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- З моркви зріжте шкірку, промийте її і порубаєте брусками.
- Додайте до яловичині цибулю, а через п'ять хвилин і моркву.
- Після цього покладіть до яловичині і овочів вершкове масло.
- Дайте йому розійтися і тушкуйте п'ять хвилин.
- Лисички ретельно почистіть, наріжте половинками або четвертинками (залежно від розміру).
- Введіть лисички до яловичині і тушкуйте до готовності.
- В кінці додайте сметану і готуйте страву ще двадцять хвилин під кришкою.
Порада: замість сметани можна використовувати йогурт.
Як гасити картоплю з м'ясом і печерицями
Якщо ви любите ситні страви, зберігайте собі наступний рецепт. Тут і гриби, і соковите м'ясо, картопля! Все це з ароматними спеціями, цибулею і томатним соусом.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | скільки знадобиться |
рослинна олія | 30 мл |
свинина | 300 г |
цибуля | 1 головка |
томатна паста | 30 г |
картопля | 7 бульб |
спеції | за смаком |
печериці | 0,3 кг |
морква | 1 шт. |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 113 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте ножем.
- Промийте картоплю, зніміть шкірку.
- Наріжте кубиками і ще раз промийте.
- З моркви зніміть шкірку ножем, промийте її і натріть на тертці.
- М'ясо промийте, очистіть від жиру і плівок.
- Наріжте свинину кубиками одного розміру.
- У сковороду налийте олію і прожарити його.
- Викладіть цибулю з морквою і тушкуйте їх, помішуючи, до м'якості.
- У сотейник покладіть картоплю і залийте його водою.
- Поставте на плиту, увімкніть вогонь і додати засмажку з сковороди.
- У сковороді знову нагрійте олію, покладіть в нього свинину.
- Смажте до рум'яності з усіх боків.
- Коли мета буде досягнута, перекладіть м'ясо до картоплі.
- Введіть спеції, томатну пасту і закрийте кришку.
- Гриби швидко очистіть і наріжте пластинками.
- Додайте їх в каструлю і тушкуйте все разом ще двадцять хвилин.
Порада: можна замість води використовувати томатний сік, тоді страва вийде в соусі.
Всім любителям м'яса присвячується наступна стаття: Як приготувати м'ясо по-чеськи з остринкой.
Читайте тут, як можна приготувати печеня по-домашньому в горщиках.
Відмінною ідеєю буде подати до обіду ситний салат з м'ясом і грибами. Рецепт можна підібрати тут.
Як приготувати з чорносливом
Такий варіант призначений для любителів нетрадиційних страв! З'єднайте гриби з сухофруктами, м'ясом і цибулею. За бажанням можете ще доповнити горіхами, вийде смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 30 мл |
свинина | 0,3 кг |
чорнослив | 100 г |
спеції | за смаком |
печериці | 200 г |
цибуля | 150 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть від шкірки, промийте його і наріжте соломкою.
- М'ясо вимийте і приберіть всі плівки і жилки.
- Наріжте його кубиками невеликого розміру.
- Гриби теж почистіть, дрібно порубаєте.
- Чорнослив промийте, обсушіть і наріжте соломкою.
- У сковороду налийте олію і прожарити його.
- Всипте цибулю, тушкуйте до м'якості.
- Потім додайте м'ясо і обсмажте до рум'яної скоринки.
- Всипте гриби і тушкуйте до випаровування рідини.
- Потім введіть чорнослив і готуйте все разом ще десять хвилин.
Корисні поради
Гриби на 90-95% складаються з води. Саме тому ні в одному з наших рецептів ми не промиваємо їх під водою. Уявіть, що буде з продуктом, який і так майже повністю складається з води! Замість цього ми ретельно чистимо їх від лісового сміття, піску і бруду.
Щоб м'ясо обов'язково залишалося соковитим, радимо вам обсмажувати його до рум'яності, а не просто до білого кольору. Якщо буде скоринка, значить, весь сік «лежить» всередині. Спробуйте!
Для оригінального смаку в будь-яку страву можна додати каперси, оливки, козячий сир, якусь оригінальну зелень кшталт м'яти, чилі, обсмажений копчений бекон, горіхи, насіння та ін. Не бійтеся експериментів, адже часто вони стають шедеврами, в які закохуються всі!
Страва вийде смачним, якщо ви подасте до нього салат зі свіжих овочів або класичну нарізку (навіть якщо овочі є в складі страви). Замінити овочі можна скибочкою свіжого хліба, який, до речі, додасть ситності.
М'ясо, тушковану з грибами – це смачно і досить ситно. Так що якщо ви любите смачно поїсти, майте на увазі нашу статтю. Сьогодні ми запропонували цілих шість (!) варіантів приготування і подачі страви. Кожен з них по-своєму вартий уваги, тому варто спробувати все. Приємного апетиту!