Як смачно приготувати салат з печінкою та морквою
Сьогодні у нас в рецептах повсякденний продукт, з яким можна готувати оригінальні салати – печінка.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулина середньої величини - | 1 шт. |
печінка куряча - | 0,2 кг |
морква середньої величини - | 1 шт. |
масло селянське - | 50 г |
солодкий перець - | 1 шт. |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 214 Ккал |
Це простенький, але смачний і корисний салат. Його приготування не займе багато часу.
Як приготувати салат з печінки з морквою:
- Підготовка інгредієнтів: промийте печінку, моркву почистіть, наріжте соломкою, цибулину наріжте тонкими півкільцями, стручок перцю очистіть від насіння і наріжте колечками;
- Розігрійте олію на сковороді, викладіть нарізану печінку, обсмажте її протягом двох хвилин з усіх боків;
- Відправте в сковорідку підготовлені овочі, приправте за смаком. Обсмажуйте при постійному помішуванні, достатньо 4 хв. Зніміть з плити, трохи остудіть. На стіл подавайте салат в теплому вигляді.
Салат з печінкою, цибулею, морквою і солоними огірками
Щоб вийшло ідеально, в салат краще класти не просто цибулю і моркву, а трохи потримати їх в маринаді, щоб зробити лук менш «злим», а смак моркви більш пікантним.
Для приготування страви потрібно:
- 200 г якісної курячої печінки;
- 1 пучок листового салату;
- 2 пружних помідора + 2 солоних огірка;
- 1 середнього розміру морква;
- середньої величини червона цибулина;
- 60 мл червоного винного оцту;
- 40 мл рафінованої оливкової олії.
Час готування складе: 20 хв. На 100 г доводиться: 230 ккал.
Як приготувати смачно і швидко:
- Почніть з лука. Наріжте його півкільцями, вони повинні бути тонкими;
- Наріжте моркву соломкою або натріть на крупній тертці;
- У ємності змішайте цибульні півкільця, морква, приправте сіллю і 30 мл оцту. Гарненько пам'ятайте руками, потім додайте трохи окропу;
- Промийте листя салату, просушіть і порвіть на невеликі шматочки;
- Помідори наріжте півкільцями, солоні огірки наріжте кружечками;
- Печінку поділіть на 3-4 частини, складіть у сковороду з розігрітим маслом і швиденько обсмажте. Досить 5 хв. Під час готування додайте сіль, поперчіть;
- Охолоджену печінку змішайте з цибулею і морквою;
- Викладіть на плоске блюдо листя салату, зверху печінку з овочами, заправте сумішшю з оливкової олії і винного оцту. По краях страви розкладіть кружечки солоного огірка.
Салат з кукурудзи і свіжих огірків — кілька варіантів простого і смачного салату для будь-якого випадку.
Спробуйте приготувати ніжні тістечка із заварним кремом — дуже смачний десерт.
Читайте як приготувати цікавий салат з ананасом в нашій статті.
Салат з курячою печінкою і корейською морквою
Це блюдо виглядає красиво і апетитно, тому цілком може зайняти місце на святковому столі.
Для салату знадобляться наступні інгредієнти:
- 150 г готової корейської моркви;
- 60 мл оливкової олії першого віджиму;
- листовий салат – 1 качан;
- 0,3 кг охолодженої курячої печінки;
- маленька голівка білої цибулі;
- для соку 1 плід лимона;
- жменька кедрових горіхів;
На приготування потрібен час: 30 хв Калорійність страви становить: 215 ккал.
Як готувати:
Крок 1. Печінку промийте, розріжте на 2 частини, обсушити на рушнику.
Крок 2. На фольгу викладіть печінку, краї фольги злегка підігніть вгору, покладіть в розігріту духовку на решітку. Температура не повинна перевищувати 220 градусів. Готуйте до появи скоринки, час готування близько 10 хв.
Крок 3. Коли дістанете печінку з духовки, зберіть краю фольги, нехай постоїть, поки ви працюєте з іншими інгредієнтами.
Крок 4. Дно плоского блюда викладіть сухими салатними листям. Корейську моркву поріжте на шматочки довжиною 3 см, розкладіть на листя.
Крок 5. Білу цибулину дуже тонко нашаткуйте кільцями, горішки підсушіть на сухій сковорідці.
Крок 6. Для заправки змішайте масло з 20 мл лимонного соку, додайте сіль, чорний перець.
Крок 7. Викладіть печінку на корейську моркву, посипати кільцями цибулі, горішками, приправте заправкою і ставте на стіл.
Салат з яловичої печінкою, горошком і морквою
І якщо куряча печінка вам встигла приїстися, то приготуйте салат з телячої печінки. За рецептом його заправляють майонезом, але якщо не хочеться перевантажувати його смак, заправте сметаною.
Необхідний набір продуктів:
- 0,5 кг телячої печінки;
- 3 яйця;
- звичайний ріпчаста цибуля;
- 1 свіжа морква;
- 2 огірка (маринованих);
- майонез оливковий або сметана – 150 г;
- рафінована олія – 45 мл;
- зелений горошок – за смаком.
На приготування потрібен час: 45 хв. Порція 100 г містить: 248 ккал.
Як зробити салат з яловичої печінки:
- Відваріть печінку до повної готовності. Остудіть і натріть на тертці;
- Курячі яйця відваріть звичайним способом, після охолодження очистіть, потім натріть на тертці;
- Огірки теж натерти на тертці;
- Цибулю з морквою почистіть. Нашаткуйте цибулю Кубиками, а моркву на тертці. Потім обсмажте овочі на сковороді, додавши трохи олії. Досить 8 хв.;
- Підготовлені і остиглі інгредієнти з'єднайте в салатнику, перемішайте. Додайте за смаком зелений горошок, майонез, чорний перець, сіль.
Кухонні таємниці
- Курячу печінку добре промийте, обсушити паперовими рушниками. Обсмажуйте 5 хвилин до повної готовності, не пережаривайте, всередині вона повинна залишатися трохи рожевою;
- Для салату яловичу печінку треба обмити, зачистити від плівок, видалити жовчні протоки;
- Печінка в салаті буде соковитіше, якщо перед обсмаженням її обваляти в борошні;
- Під час маринування лука в оцті доводиться розминати його руками. Хоча оцет добре змивається, багатьом не подобається запах від рук. Щоб це не сталося, спочатку розімніть нашатковану цибулину з сіллю, а потім додайте оцет.
Ми розглянули прості рецепти, з якими, при бажанні, все чудово справляються. Приємного апетиту!