06 июнь 2019 2 372

Як приготувати курку в тесті в духовці

Якщо ви любите куряче м'ясо, то вам обов'язково сподобаються всі рецепти, які ми сьогодні запропонуємо. Будемо готувати м'ясо в тісті і запікати в духовці. Незвично, ситно, смачно!

Курка в тесті, запечена в духовці
Інгредієнти Кількість
сода - 5 г
борошно - 0,7 кг
курка - 1 тушка
сіль - 10 г
спеції - за смаком
яйця - 2 шт.
рослинна олія - 15 мл
лимон - 1 шт.
кефір - 500 мл
цукор - 10 г
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 198 Ккал

Даний рецепт чимось нагадує пиріг, але все ж подається в якості основного блюда. Соковита курочка, ароматний цибулю і ніжне, хрустке тісто зроблять свою!

Як приготувати:

  1. Курячу тушку промийте і обсушити серветками.
  2. На лимоні зробіть проколи вилкою. Помістіть його всередину курки (цілком).
  3. Зверху приправте спеціями за смаком, потім замаринуйте м'ясо і відставте.
  4. Кефір для тіста з'єднайте з яйцями в невеликій мисці.
  5. Додайте масло, сіль, цукор і соду.
  6. Перемішайте і частинами введіть борошно через сито.
  7. З отриманої маси замісіть тісто.
  8. Дайте йому відпочити протягом однієї години.
  9. Після цього розкачати за розміром форми і викладіть на нього курку (лимон перед цим потрібно вилучити!).
  10. Защипайте краю зверху.
  11. Викладіть курку на форму, щоб шов виявився внизу. Зверху змастіть жовтком для одержання рум'яної скоринки.
  12. Приберіть форму в духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.

Порада: можна подавати з охолодженим йогуртом з додаванням кропу і солоного огірка.

Курка з картоплею під тестом

Ще один варіант, який може цілком підійти в якості закуски до святкового столу. Головне, правильно нарізати. Подати можна навіть в холодному вигляді. Чудно ж!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
цибуля 1 головка
рослинна олія 40 мл
борошно 400 г
куряче філе 1,3 кг
часник 2 шматочка
яйце 1 шт.
картопля 4 бульби
вода 0,2 л
Час приготування: 105 хвилин Калорійність на 100 грам: 184 ккал

Як приготувати:

  1. Куряче м'ясо промийте і очистіть від жиру і плівок.
  2. Помістіть кожне філе на обробну дошку.
  3. Накрийте плівкою і відбийте всі шматочки кухонним молоточком.
  4. Присипте курку спеціями зі всіх сторін.
  5. Картоплю почистіть, промийте і наріжте часточками.
  6. З лука зніміть піну, вимийте його і дрібно порубаєте.
  7. У сковороду налийте олію і прожарити його.
  8. Всипте картоплю і цибулю.
  9. Тушкуйте обидва компоненти, помішуючи, до повної готовності.
  10. Яйце для тіста збийте, з'єднайте з сіллю, водою і борошном.
  11. Замісіть м'яке однорідне тісто.
  12. Розкачайте його в прямокутний пласт.
  13. В центр викладіть половину м'яса.
  14. Зверху на нього покладіть половину картоплі з цибулею, присипте спеціями.
  15. Далі — м'ясо та залишки картоплі.
  16. Після цього зберіть краю як конверт. Якщо є зайве тісто, зріжте його.
  17. Перемістіть отриманий пиріг на деко або у форму.
  18. Приберіть в духовку на 50-60 хвилин при 200 градусах до готовності курки.
Порада: для гарного глянцю і рум'яності змастіть тісто жовтком.

Швидкий рецепт

Самий простий і швидкий варіант — запікання курки в листковому тісті. Рецепт розрахований всього на одну порцію, так що радимо відразу збільшити кількість інгредієнтів. Це не просто страва, а справжню насолоду!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 15 мл
хамон 4 скибочки
куряче філе 1 шт.
листкове тісто 250 г
моцарелла 2 скибочки
спеції за смаком
зелена цибуля 5 г
жовтки 2 шт.
сирний сир 15 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 298 ккал

Як приготувати:

  1. Філе очистити від жиру і плівок.
  2. Обполосніть його і обсушіть.
  3. Помістіть на обробну дошку і розріжте вздовж, але не до кінця. Щоб можна було розкрити м'ясо, як книгу.
  4. Присипте м'ясо всередині спеціями за смаком, змастіть сирним сиром.
  5. Покладіть скибочки моцарели.
  6. Зелена цибуля промийте і покришіть, посипте сиром і закрийте.
  7. Скибочки хамона покладіть в два ряди і загорніть в нього курку.
  8. У сковороді нагрійте масло і викладіть філе.
  9. Обсмажте до легкої рум'яності, щоб хамон не розкрився.
  10. Тісто розкачати і порізати на дві частини.
  11. У центр одного з них покладіть курку, навколо змастіть жовтком.
  12. Накрийте другим пластом і скріпіть краю виделкою.
  13. Змастіть поверхню залишками жовтків і перемістіть страву на деко.
  14. Приберіть в духовку на півгодини при 180 градусах.

Порада: можна за бажанням присипати поверхню кунжутом.

Читайте також, як приготувати курячі ніжки в листковому тісті.

А тут ви можете дізнатися, як правильно запекти свинину в тесті в духовці.

Запечені сосиски в листковому тесті: рецепти з фото.

Хитрощі кулінарів

Якщо ви переживаєте, що курка висохне із-за тривалої термічної обробки, пропонуємо вам попередньо обсмажити її. Потрібно просто очистити м'ясо і довести на сковороді до рум'яної скоринки. Саме вона «запечатает» сік всередині, і страва вийде божественним!

Тільки один з наших рецептів передбачає наявність гарніру. Так що для більшої ситності подумайте про це заздалегідь. Подавати таке м'ясо можна з рисом, гречкою, картопляним пюре, овочами, приготованими на грилі. В крайньому випадку підійде салат зі свіжих овочів або соус.

Що ж стосується соусів, то їх краще готувати самостійно. Буде смачно і насичено! Найчастіше їх готують на основі кетчупу, майонезу або сметани. Але підіть далі і зробіть з томатів, зелені, йогурту, меду, гірчиці або якого-небудь іншого продукту. Не забудьте тільки все це попередньо остудити. Так буде смачніше з гарячою курочкою.

Якщо у вас є час, пропонуємо замаринувати м'ясо заздалегідь. Для цього просто підберіть улюблені спеції, натріть ними курку і дайте їй настоятися в такому вигляді хоча б тридцять хвилин. В кращому випадку – всю ніч. Ви не пошкодуєте про очікування!

Буде дуже смачно, якщо ви приготуєте домашнє листкове тісто. На нього, звичайно, піде досить багато часу, і вам здасться, що воно не варто того. Але якщо ви все-таки ризикнете, то захочете приготувати знову ще не один десяток разів. Особливо у свята, щоб і інші оцінили!

Курка в тесті – це дуже оригінально і дуже смачно. Основа (тісто) виходить хрустким, а начинка неймовірно ніжною і соковитою. Рекомендуємо спробувати кожен варіант із запропонованих, як тільки з'явиться така можливість. Вам точно сподобається!

Що ще почитати: