Як приготувати курку в тесті в духовці
Якщо ви любите куряче м'ясо, то вам обов'язково сподобаються всі рецепти, які ми сьогодні запропонуємо. Будемо готувати м'ясо в тісті і запікати в духовці. Незвично, ситно, смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сода - | 5 г |
борошно - | 0,7 кг |
курка - | 1 тушка |
сіль - | 10 г |
спеції - | за смаком |
яйця - | 2 шт. |
рослинна олія - | 15 мл |
лимон - | 1 шт. |
кефір - | 500 мл |
цукор - | 10 г |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 198 Ккал |
Даний рецепт чимось нагадує пиріг, але все ж подається в якості основного блюда. Соковита курочка, ароматний цибулю і ніжне, хрустке тісто зроблять свою!
Як приготувати:
- Курячу тушку промийте і обсушити серветками.
- На лимоні зробіть проколи вилкою. Помістіть його всередину курки (цілком).
- Зверху приправте спеціями за смаком, потім замаринуйте м'ясо і відставте.
- Кефір для тіста з'єднайте з яйцями в невеликій мисці.
- Додайте масло, сіль, цукор і соду.
- Перемішайте і частинами введіть борошно через сито.
- З отриманої маси замісіть тісто.
- Дайте йому відпочити протягом однієї години.
- Після цього розкачати за розміром форми і викладіть на нього курку (лимон перед цим потрібно вилучити!).
- Защипайте краю зверху.
- Викладіть курку на форму, щоб шов виявився внизу. Зверху змастіть жовтком для одержання рум'яної скоринки.
- Приберіть форму в духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.
Порада: можна подавати з охолодженим йогуртом з додаванням кропу і солоного огірка.
Курка з картоплею під тестом
Ще один варіант, який може цілком підійти в якості закуски до святкового столу. Головне, правильно нарізати. Подати можна навіть в холодному вигляді. Чудно ж!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 40 мл |
борошно | 400 г |
куряче філе | 1,3 кг |
часник | 2 шматочка |
яйце | 1 шт. |
картопля | 4 бульби |
вода | 0,2 л |
Час приготування: 105 хвилин | Калорійність на 100 грам: 184 ккал |
Як приготувати:
- Куряче м'ясо промийте і очистіть від жиру і плівок.
- Помістіть кожне філе на обробну дошку.
- Накрийте плівкою і відбийте всі шматочки кухонним молоточком.
- Присипте курку спеціями зі всіх сторін.
- Картоплю почистіть, промийте і наріжте часточками.
- З лука зніміть піну, вимийте його і дрібно порубаєте.
- У сковороду налийте олію і прожарити його.
- Всипте картоплю і цибулю.
- Тушкуйте обидва компоненти, помішуючи, до повної готовності.
- Яйце для тіста збийте, з'єднайте з сіллю, водою і борошном.
- Замісіть м'яке однорідне тісто.
- Розкачайте його в прямокутний пласт.
- В центр викладіть половину м'яса.
- Зверху на нього покладіть половину картоплі з цибулею, присипте спеціями.
- Далі — м'ясо та залишки картоплі.
- Після цього зберіть краю як конверт. Якщо є зайве тісто, зріжте його.
- Перемістіть отриманий пиріг на деко або у форму.
- Приберіть в духовку на 50-60 хвилин при 200 градусах до готовності курки.
Швидкий рецепт
Самий простий і швидкий варіант — запікання курки в листковому тісті. Рецепт розрахований всього на одну порцію, так що радимо відразу збільшити кількість інгредієнтів. Це не просто страва, а справжню насолоду!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 15 мл |
хамон | 4 скибочки |
куряче філе | 1 шт. |
листкове тісто | 250 г |
моцарелла | 2 скибочки |
спеції | за смаком |
зелена цибуля | 5 г |
жовтки | 2 шт. |
сирний сир | 15 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 298 ккал |
Як приготувати:
- Філе очистити від жиру і плівок.
- Обполосніть його і обсушіть.
- Помістіть на обробну дошку і розріжте вздовж, але не до кінця. Щоб можна було розкрити м'ясо, як книгу.
- Присипте м'ясо всередині спеціями за смаком, змастіть сирним сиром.
- Покладіть скибочки моцарели.
- Зелена цибуля промийте і покришіть, посипте сиром і закрийте.
- Скибочки хамона покладіть в два ряди і загорніть в нього курку.
- У сковороді нагрійте масло і викладіть філе.
- Обсмажте до легкої рум'яності, щоб хамон не розкрився.
- Тісто розкачати і порізати на дві частини.
- У центр одного з них покладіть курку, навколо змастіть жовтком.
- Накрийте другим пластом і скріпіть краю виделкою.
- Змастіть поверхню залишками жовтків і перемістіть страву на деко.
- Приберіть в духовку на півгодини при 180 градусах.
Порада: можна за бажанням присипати поверхню кунжутом.
Читайте також, як приготувати курячі ніжки в листковому тісті.
А тут ви можете дізнатися, як правильно запекти свинину в тесті в духовці.
Запечені сосиски в листковому тесті: рецепти з фото.
Хитрощі кулінарів
Якщо ви переживаєте, що курка висохне із-за тривалої термічної обробки, пропонуємо вам попередньо обсмажити її. Потрібно просто очистити м'ясо і довести на сковороді до рум'яної скоринки. Саме вона «запечатает» сік всередині, і страва вийде божественним!
Тільки один з наших рецептів передбачає наявність гарніру. Так що для більшої ситності подумайте про це заздалегідь. Подавати таке м'ясо можна з рисом, гречкою, картопляним пюре, овочами, приготованими на грилі. В крайньому випадку підійде салат зі свіжих овочів або соус.
Що ж стосується соусів, то їх краще готувати самостійно. Буде смачно і насичено! Найчастіше їх готують на основі кетчупу, майонезу або сметани. Але підіть далі і зробіть з томатів, зелені, йогурту, меду, гірчиці або якого-небудь іншого продукту. Не забудьте тільки все це попередньо остудити. Так буде смачніше з гарячою курочкою.
Буде дуже смачно, якщо ви приготуєте домашнє листкове тісто. На нього, звичайно, піде досить багато часу, і вам здасться, що воно не варто того. Але якщо ви все-таки ризикнете, то захочете приготувати знову ще не один десяток разів. Особливо у свята, щоб і інші оцінили!
Курка в тесті – це дуже оригінально і дуже смачно. Основа (тісто) виходить хрустким, а начинка неймовірно ніжною і соковитою. Рекомендуємо спробувати кожен варіант із запропонованих, як тільки з'явиться така можливість. Вам точно сподобається!