Як смачно приготувати овочі у горщиках в духовці
Смачна вечеря вже прямо перед вами! Це дуже ситно, насичено, яскраво і шалено смачно. Обов'язково спробуйте приготувати разом з нами прямо зараз.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
солодкий перець - | 2 шт. |
цибулю - | 1 головка |
масло оливи - | 60 мл |
кабачок - | 1 шт. |
зелень - | 20 г |
чабер - | за смаком |
помідори - | 4 шт. |
сіль - | за смаком |
баклажан - | 1 шт. |
часник - | 3 шматочка |
біле вино - | 0,1 л |
морква - | 2 шт. |
вода - | 0,1 л |
чорний мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 50 Ккал |
Багато інгредієнтів, багато смаку та аромату! Пробуйте, це готується швидше ніж за годину.
Як приготувати:
- В горщики набрати холодної води і залишити на чверть години. Це має статися якраз перед тим, як овочі будуть закладатися у посудину.
- Цибулину очистити і сполоснути під водою, порізати половинками кілець.
- Солодкий перець промити, видалити нутрощі.
- Нарізати соломкою і відставити.
- Баклажан теж вимити, зрізати хвостик.
- Нарізати плід кубиками і з'єднати з цибулею і перцем.
- У сковороді нагріти трохи олії, викласти овочі і обсмажити їх небагато.
- З горщика вилити воду і викласти туди обсмажений мікс.
- Моркву очистити і помити, порізати на кубики.
- Викласти зверху на овочі.
- Посолити все це, приправити перцем і чабером.
- Томати вимити й подрібнити їх, розподілити зверху.
- Кабачок почистити і нарізати, теж розкласти його.
- Часник натерти, посипати зверху.
- Зелень вимити, дрібно нарізати, посипати нею часник.
- Вилити вино і воду, закрити кришку.
- Прибрати горщик в холодну духовку.
- Включити на 220 градусів і запікати двадцять хвилин.
Свинина в духовці з овочами в горщику
Це блюдо буде майже в два рази ситніше попереднього, але все це-за наявності свинини в складі. Вона виходить соковитою, спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
бульйон | 0,1 л |
помідори | 4 шт. |
сало | 50 г |
петрушка | 30 г |
баклажани міні | 4 шт. |
кріп | 30 г |
картопля | 4 бульби |
часник | 6 шматочків |
суміш перців | за смаком |
свинина | 0,6 кг |
кінза | 30 г |
сухий базилік | за смаком |
цибуля | 2 головки |
солодкий перець | 2 шт. |
сіль | за смаком |
томатна паста | 30 г |
Знадобиться на приготування – 1 годину 55 хвилин.
В одній порції – 114 калорій.
Як приготувати:
- Баклажани ретельно промити, зробити надрізи.
- Посипати сіллю плоди і втерти її, особливо в щілини.
- М'ясо вимити і очистити від плівок.
- Нарізати його кубиками і присипати сумішшю перців.
- Сало нарізати пластинками.
- Викласти їх на сковороду і обсмажити до шкварок золотистих.
- Прибрати їх і покласти у сковорідку м'ясо.
- Обсмажити до рум'яності з усіх боків, не забуваючи помішувати.
- Після цього з'єднати м'ясо зі шкварками і розкласти по горщикам.
- Трохи посолити зверху.
- Картоплю очистити і промити від піску, порізати на вісім частин.
- Покласти на м'ясо та сало, посипати рубаним кропом.
- Цибулину почистити і дрібно нарубати.
- Обсмажити до м'якості на жирі, що залишився в сковорідці.
- Солодкий перець вимити і теж нарізати соломкою.
- Обсмажити його там же, але вже після лука.
- Викласти на м'ясо і шкварки спочатку коренеплід, потім овоч.
- Кинзу і петрушку помити і дрібно порубати.
- З часнику прибрати лушпиння і пропустити його крізь тисняву.
- Посипати сумішшю перців, змішати із зеленню і розім'яти виделкою.
- Баклажани промити від солі, щілини наповнити масою з часнику та зелені.
- Кожен з них розрізати на дві частини вздовж.
- Розподілити їх по горщикам.
- Томати вимити і нарізати половинками.
- Посолити їх і присипати базиліком.
- Покласти томати до баклажанів, але зрізом вниз.
- Томатну пасту змішати з бульйоном і розкласти по горщиках.
- Закрити їх кришками і помістити в холодну духовку.
- Включити 200 градусів і запікати півгодини.
- Потім зменшити до 170 градусів і запікати ще годину і десять хвилин.
- Після цього можна відразу подавати.
Порада: суміш перців можна замінити звичайним чорним перцем.
Курка з овочами в горщиках
Всі ж люблять смачну і легку курочку? А якщо вона трохи пікантна і з чорносливом ще? Справжня смакота, правда ж?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 50 мл |
чеддер | 180 г |
корінь селери | 150 г |
морква | 0,1 кг |
часник | 8 шматочків |
кабачки | 0,1 кг |
чорнослив | 100 г |
куряче філе | 1,3 кг |
баклажани | 100 г |
червоний цибулю | 1 головка |
сметана | 0,2 л |
цибуля | 1 головка |
картопля | 0,2 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
сіль | 5 г |
Знадобиться на готування – 55 хвилин.
В одній порції – 172 калорії.
Як приготувати:
- Селера очистити і помити, натерти на тертці.
- З цибулини зняти лушпиння, вимити її, нарізати половинками кілець.
- Філе помити і почистити, нарізати кубиками.
- У сковорідці розігріти масло і обсмажити на ньому філе до рум'яності з усіх боків.
- Всипати селеру і цибулю, присипати сіллю і чорним перцем.
- Тушкувати, помішуючи, до напівготовності м'яса.
- З картоплі зчистити шкірку, вимити, нарізати на кубики.
- Моркву почистити і вимити.
- Нарізати коренеплід кільцями.
- Кабачок і баклажан помити, порізати кубиками.
- Коренеплоди з м'ясом прибрати з масла.
- Викласти туди картоплю з морквою.
- Обсмажувати їх, помішуючи, до легкої рум'яності.
- Потім всипати кабачки і баклажани, готувати разом ще п'ять хвилин.
- Часник почистити і нарізати пластинками.
- На дно горщиків розкласти половину м'яса, часник.
- Чорнослив помити і запарити його.
- Через п'ятнадцять хвилин воду злити і сухофрукти промити.
- Прибрати кісточки і нарізати.
- Викласти на курку з часником. Зверху покласти чорнослив.
- Далі розподілити овочі зі сковороди.
- Закрити їх залишками курки.
- Змастити невеликою кількістю сметани.
- Сир натерти і посипати ним страву.
- Прибрати в духовку на 30-35 хвилин при 200 градусах.
- Через двадцять хвилин після початку запікання зняти кришку.
Порада: щоб курка вийшла пряної, її потрібно попередньо посипати спеціями.
Як запекти з рибою в духовці
Цей варіант ми створили для всіх любителів моря. Можна додати рецепт креветки або мідії, якщо хочеться. Але в результаті все одно вийде смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 40 мл |
морква | 1 шт. |
рибне філе | 340 г |
картопля | 6 бульб |
рослинна олія | 40 мл |
цибуля | 1 головка |
кабачок | 120 г |
вода | скільки знадобиться |
Знадобиться на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
В одній порції – 108 калорій.
Як приготувати:
- Рибу вимити, очистити від шкіри і прибрати кістки. Можна скористатися пінцетом.
- Нарізати м'ясо невеликими скибочками.
- Викласти його на дно горщика.
- Кабачки почистити і вимити, нарізати невеликими кубиками.
- Викласти зверху, а далі картоплю, нарізану точно так само.
- Зверху змастити майонезом.
- Моркву почистити і вимити, натерти її.
- З лука зчистити лушпиння і нарізати четвертинками кілець.
- У сковорідці прожарити масло.
- Обсмажити на ньому до м'якості коренеплоди.
- Викласти їх поверх майонезу.
- Воду посолити і вилити в горщики.
- Закрити кришками і прибрати в духовку при 250 градусах на 45-50 хвилин.
Порада: замість майонезу можна використовувати сметану або йогурт.
Спробуйте приготувати рис в горщиках в духовці. Смачні рецепти з м'ясом і для пісного меню.
Тут ви знайдете, як смачно приготувати баранину в горщику з грузинським колоритом.
Запечені в духовці овочі стануть прекрасним гарніром до будь-якої страви. Візьміть рецепт на замітку.
З додаванням квасолі
Всі знають, що якщо є бобові, значить, буде дещо неймовірно ситне! До того ж там будуть ще і гриби з овочами. Спеції додадуть аромат, а свинина все доведе до ідеалу.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
мускатний горіх | 2 дрібку |
сіль | за смаком |
свинина | 0,5 кг |
цибуля | 100 г |
морква | 1 шт. |
паприка | за смаком |
квасоля | 150 г |
помідори | 2 шт. |
часник | 2 шматочка |
свіжі гриби | 0,3 кг |
рослинна олія | 50 мл |
солодкий перець | 2 шт. |
Знадобиться на приготування – 1 годину і 30 хвилин.
В одній порції – 142 калорії.
Як приготувати:
- Квасоля промити під проточною водою.
- Засипати в миску і залити водою, дати настоятися ніч в такому вигляді.
- Після цього промити їх і прибрати на плиту, щоб відварити до готовності.
- Гриби почистити, покласти в сотейник і залити водою.
- Прибрати на плиту, дати закипіти і потім варити тридцять хвилин.
- Відвар зберегти, гриби остудити.
- М'ясо промити, очистити від плівок і нарізати кубиками.
- Паприку з'єднати з мускатним горіхом і маслом.
- В отриману масу викласти свинину і залишити на півгодини.
- Моркву почистити і натерти.
- Цибулю вимити і дрібно порубати.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Помідори помити і нарізати соломкою.
- Солодкий перець вимити, вирізати серединку.
- Нарізати плід кубиками.
- Варені гриби порубати на дрібні шматочки. Можна подрібнити блендером, але не в кашу, теж нехай буде великим.
- У сковороді нагріти масло і обсмажити в ньому до готовності шматочки свинини.
- М'ясо витягнути, у сковороду покласти гриби і цибулю з часником.
- Гасити їх, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
- М'ясо викласти в горщики, зверху розподілити квасоля.
- Далі — гриби і цибулю зі сковороди.
- Після цього морква, солодкий перець, помідори.
- Зверху вилити грибний відвар, який потрібно буде посолити.
- Закрити кришки і прибрати в духовку на сорок хвилин при 220 градусах.
Порада: смачно подавати зі сметаною, змішаною з зеленню.
Запечені овочі з індичкою під сиром
Тільки уявіть цей м'який і ще гарячий тягучий сир, який покриє собою соковиті овочі, ароматну зелень, насичений картоплю і солодкі томати! І все це в вершках.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 90 мл |
помідори | 2 шт. |
картопля | 6 бульб |
індичка | 0,5 кг |
зелень | 30 г |
сир | 0,1 кг |
солодкий перець | 1 шт. |
спеції | за смаком |
цибуля | 3 головки |
часник | 2 шматочка |
вершки | 180 мл |
Знадобиться на приготування – 1 годину.
В одній порції – 84 калорії.
Як приготувати:
- Індичку ретельно вимити, нарізати її кубиками.
- У сковороду налити олію, нагріти його.
- Викласти м'ясо, присипати спеціями і обсмажити до готовності.
- Цибулю почистити і вимити, нарізати півкільцями.
- Додати до вже румяному м'яса, готувати разом п'ять хвилин.
- Томати і перець солодкий почистити і вимити, нарізати кубиками.
- Картоплю почистити і помити, порізати на кубики.
- Сир натерти і відставити ненадовго.
- Зелень вимити і дрібно нарубати ножем.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- М'ясо викласти в горщик.
- Розподілити все це за посудинам.
- Потім — зелень і помідори з перцем.
- Туди ж часник і сметану, картоплю, сир і вершки.
- Прибрати в духовку на сорок хвилин при 200 градусах.
Хитрощі та поради
Ніколи не закладайте горщики в гарячу духовку. З-за різкого перепаду температури вони просто тріснути. Саме тому їх кладуть у холодне шафа і тільки потім вмикають, щоб всі прогрівалося рівномірно.
Щоб всі овочі, м'ясо та гриби вийшли більш насиченими і поживними, використовуйте для них в якості заливки вершки або наваристий бульйон. Можна поєднати їх, буде смачніше!
Овочі у горщиках – це завжди гарна ідея! І вона ще краще, якщо є гриби, м'ясо і ще щось смачненьке. Не забудьте про прянощі. Вам дуже сподобається!