27 май 2019 3 503

Як приготувати творожник з манкою в духовці

Творожник з манкою в духовці — з дитячих років знайоме всім блюдо. Саме дитячий садок і школа у багатьох асоціюються з його чудовим смаком. У правильно приготований творожник можна закохатися з першого ложечки. Але для його приготування потрібно враховувати деякі хитрощі.

Рецептів творожника можна знайти дуже багато, головне — вибрати для себе ідеальний. Дуже часто в сирну запіканку додається манна крупа. Адже вона сильно розбухає при додаванні в сирну суміш, що надає готовому страві ніжний смак і пишну структуру.

Варіанти приготування творожника з манною крупою бувають прості і більш складні.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
сиру - 500 грам
манної крупи - 5 столових ложок
яєць - 3 шт.
цукру - 3 столових ложки
ванілі - 1 чайна ложка
розпушувача - 1 їдальня ложка
солі - щіпка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Жовтки відокремити від білків. Після цього жовтки змішують з іншими інгредієнтами. Білки потрібно збити окремо, додати в збиту піну сіль. Коли білки будуть збиті в міцну піну, їх потрібно змішати з вже приготованою масою. При бажанні суміш можна урізноманітнити сухофруктами.

Деко потрібно намазати маслом, на нього виливається приготовлена сирна маса. Готується творожник з манкою 45 хвилин, температура в духовці повинна бути 180°С. Верх готового пирога повинен підрум'янитися до золотистої скоринки.

Сирник з кефіром

  • 500 грам сиру;
  • 1 склянку кефіру;
  • 5 яєць;
  • 6 столових ложок цукру;
  • 1/2 склянки манної крупи;
  • 1 столова ложка розпушувача.

Час: близько 1 години. Калорійність: 210 ккал/100 р.

Кефір і манна крупа змішуються, вони повинні постояти близько 20 хвилин, тоді крупа почне розбухати. Після цього сир додається до настоявшейся суміші. Жовтки відокремлюють від білків, потім змішуються разом з сиром.

Туди ж додаються цукор і розпушувач. Білки збиваються, після цього перемішуються з приготованою масою.

Форму потрібно змастити маслом, потім викласти готову суміш. Після цього страву випікається 40-50 хвилин, температура встановлюється на позначці 180 °С.

У готового творожника з манкою з'являється золотава скоринка.

Творожник з манною кашею

Також можна приготувати сирний пиріг з звареним манною кашею. Її потрібно зробити трохи недовареною і густий.

  • 600 грам сиру;
  • 1 стакан молока;
  • манна крупа;
  • 2 яйця;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • сіль.

Час: близько 1 години. Калорійність: 215 ккал/100 р.

Манна каша вариться з молоком, сіллю, ваніліном і цукром. Остигнула кашу і розтертий сир змішують, додають збиті яйця. Інгредієнти перемішуються до однорідної маси. Форму попередньо потрібно обсипати манною крупою. Творожник з манною кашею випікається в духовці 35 хвилин при температурі 180°С, у готового виробу повинна з'явитися золотава скоринка.

Грибний суп з глив зварити досить просто якщо слідувати нашим радам.

Читайте як правильно зробити соус з томатної пасти для шашлику.

Салат з консервованими печерицями, куркою або ананасами. Всі варіанти тут.

Поради хазяєчкам

Найважливіший продукт, що дає смакові якості страви і впливає на структуру — це сир. Тому до його вибору потрібно підійти максимально відповідально:

  • Сир повинен бути середньої жирності. Так творожник буде не занадто калорійним, але корисним. Також вважається, що жирний сир робить пиріг щільніше;
  • Оптимально використовувати домашній сир. Тоді в ньому не буде консервантів, масел, зате будуть міститися кисломолочні бактерії, корисні для організму;
  • Консистенція сиру повинна бути середньою. Вологий сир додасть в'язкості в страву, а сухий не дозволить тримати форму. Якщо сир вологий, потрібно додати борошно, а в сухій — молока, кефіру або сметани;
  • Використання сирного продукту безнадійно зіпсує десерт. У готового страви не буде ні смаку, ні форми, ні користі;
  • У замішане тісто можна додавати сухофрукти, корицю, а також свіжі фрукти. Для того, щоб готова запіканка не була в'язкою, а також для позбавлення від зайвої рідини, свіжі фрукти потрібно обсмажити кілька хвилин на гарячій сковороді.

Творожник з манкою в духовці може бути прекрасним сніданком, а також десертом до чаю. Він дуже смачний і ситний, а також багатий кальцієм. Тому таке блюдо не просто надовго допоможе впоратися з почуттям голоду, але й буде корисним для організму.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: