29 апрель 2019 1 380

Як приготувати торт «Дамський каприз»: рецепти з фото

Торт з красивою назвою «Дамський каприз» може приготувати будь-яка господиня, особливо якщо в її кулінарному досвіді є приготування медовика. Чому його? Та тому що «Дамський каприз» дуже його нагадує, але є істотні відмінності. Пропонуємо дізнатися про них на практиці. Отже, приступимо!

Традиційний рецепт торта «Дамський каприз»
Інгредієнти Кількість
Борошно - 450 грамів
Яйце куряче - 5 штук
Сметана 15% - 450 грамів
Цукор - 250 грамів
Розпушувач для тіста - 1 пакетик
Кукурудзяний крохмаль - 2 столові ложки
Масло вершкове - 400 грамів
Молоко згущене - 1.5 банки
Мак - 150 грамів
Курага - 60 грамів
Родзинки - 60 грамів
Ядра волоських горіхів - 60 грамів
Ванілін або ванільний цукор - 1 пакетик
Лимон - 1 штука
Вода - 1 склянка
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 326 Ккал

У глибокій мисці збиваємо всі яйця з 150 грамами цукру, поки не з'явиться стійка біла піна. В окремій емальованої каструлі розігріваємо половину вершкового масла.

Даємо охолонути, додаємо сметану і все грунтовно перемішуємо.

Після цього починаємо підсипати чергуючи просіяне борошно, ванілін, розпушувач і крохмаль.

Повільно помішуємо віночком. У готову борошняну масу вводимо гоголь-моголь. Робимо це обережно, щоб не впали білки з жовтками.

Мак, курагу і родзинки заливаємо підігрітою до 60 °С водою і даємо їм набрякнути. Зливаємо зайву рідину і викладаємо на чистий рушник просохнути.

Потім курагу нарізаємо кільцями. Мак попередньо замочити.

Горіхи лускаємо і подрібнюємо з маком блендером в крихту.

Готове тісто розливаємо в 3 різні ємності, так як воно вийде досить рідким. У першу частину додаємо крихту з маку та горіхів, по другу – курагу, а в третю – ізюм.

Форму застеляємо пекарським папером для випікання і заливаємо перший корж. Ставимо в духовку на 35 хвилин при температурі 185 °С. За таким же принципом випікаємо все інше.

Тим часом в глибоку ємність ріжемо масло кімнатної температури, виливаємо туди ж згущене молоко і збиваємо блендером до утворення повітряної маси.

В маленьку миску наливаємо воду і ставимо на варильну поверхню. Як тільки вона закипить, додаємо цукор, що залишився. Варимо сироп 10 – 13 хвилин. Миємо й розрізаємо лимон навпіл, проколюємо в декількох місцях виделкою і починаємо видавлювати в остиглий сироп.

Кожен корж розрізаємо навпіл ниткою, кладуть на підготовлене блюдо, поливаємо зверху ложкою сироп, даємо трохи просочитися і змащуємо зверху кремом. Залишками крему обмазуємо все решта поверхні. Щоб торт міг краще просочитися на ніч його не потрібно прибирати в холодильник.

Шоколадний «Дамський каприз»

Компоненти:

  • Борошно – 450 грамів;
  • Яйце куряче – 5 штук;
  • Натрій двовуглекислий (харчова сода) – 1 чайна ложка;
  • Молоко незбиране – 1.5 склянки;
  • Цукор – 5 столових ложок;
  • Мед натуральний – 2.5 столові ложки;
  • Какао порошок – 3.5 столових ложки;
  • Ванілін або ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Масло вершкове – 3.5 столові ложки;
  • Крохмаль картопляний або кукурудзяний – 3 столових ложки;
  • Вода – 6 столових ложок.

Оцініть класичний рецепт торта «Пташине молоко» в домашніх умовах його приготувати не так складно.

Згадайте смак дитинства, шоколадний і ніжний торт «Прага», приготуйте його на нашу рецептом з фото і радами кулінарів.

Простий рецепт торта «Сметанник» з покроковими фото. Дивіться, вчіться і готуйте.

В залізну миску кладемо мед, 4 яйця, соду, 2.5 ложки какао, ретельно перемішуємо і витримуємо на водяній бані до придбання сумішшю коричневого відтінку.

Знімаємо з плити, даємо охолонути і невеликими порціями додаємо просіяне борошно. Коли тісто почне густіти, викладаємо його на рівну поверхню і починаємо вимішувати. Коли воно стане пластичним, замотуємо в одноразовий пакет і кладемо у двері холодильника на 40 хвилин.

Тим часом готуємо крем. У глибоку емальовану ємність наливаємо молоко, додаємо дві столові ложки борошна, крохмаль, ванілін, і одне яйце. Ставимо на маленьку конфорку і постійно помішуємо.

Як тільки маса тільки починає густіти, вимикаємо газ, додаємо 2.5 столових ложки олії, ретельно вымешав, даємо повністю охолонути.

Дістаємо тісто для торта і ділимо його на 6 частин рівної маси. Розкачуємо в коржі і печемо в духовці на деку при температурі 190 ° – 195 °С (10 -13 хвилин на кожен корж).

Наливаємо в емальовану миску воду, 0.5 склянки молока і додаємо ложку какао. Перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Глазур вариться 5 – 7 хвилин. В кінці процесу додаємо ложку вершкового масла.

Готові коржі перемазываем рясно кремом, поливаємо зверху глазур'ю і залишаємо просочитися «Дамський каприз» на 6 – 7 годин.

Інгредієнти для коржів і крему в обох рецепти відрізняються. При бажанні їх можна комбінувати на власний розсуд – результат будь-якої з варіацій виявиться смачним.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: