17 март 2019 3 174

Як смачно посмажити індичку в клярі на сковороді

М'ясо індички відрізняється соковитістю і ніжністю. При правильній обробці та дотриманні всіх правил приготування з нього можна приготувати різноманітні страви, які стануть візитною карткою будь-якої господині. Але ми розглянемо способи приготування цієї птиці в клярі.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
м'яса індички - 0,5 кг
борошна - 130 г
яєць - 1 шт.
солі - за смаком
спецій і приправ - за смаком
лимона - 0,5 шт.
олії оливи - 50 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Готувати індичку в клярі на сковороді потрібно за наступною схемою:

  1. Для початку промиваємо філе індички під прохолодною водою;
  2. Розрізаємо м'ясо поздовжніми шматочками з шириною близько півтора-два сантиметра;
  3. Кухонним молоточком відбиваємо кожен шматочок з двох сторін;
  4. Натираємо м'ясо сіллю, спеціями;
  5. Лимон ріжемо навпіл і з однієї половини вичавлюємо сік;
  6. Заливаємо шматочки соком лимона, додаємо трохи оливкової олії і прибираємо в холодильник на годину;
  7. У чашку розбиваємо яйце і розмішуємо вилкою;
  8. На плоску тарілку насипаємо борошно;
  9. Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо оливкову олію і прогріваємо;
  10. Поки гріється масло, виймаємо м'ясо з холодильника. Кожен шматочок занурюємо яйце і обвалюємо в борошні, потім знову занурюємо яйце;
  11. Викладаємо м'ясо на гаряче масло і засмажуємо кожну сторону;
  12. Кожну сторону необхідно обсмажувати протягом 3-4 хвилин;
  13. Готове м'ясо викладаємо на тарілку і подаємо з будь-яким соусом.

Філе індички в білковому клярі

Перш ніж приступати до приготування, готуємо продукти з наступного списку:

  • 500 грам м'яса індички;
  • 4 яєчних білка;
  • половина склянки борошна;
  • 1 маленька ложка крохмального порошку;
  • соус соєвий – 50 мл;
  • сіль на свій смак;
  • спеції і приправи;
  • рослинне масло.

Період приготування – півтори години.

Калорійність – 273 ккал.

Процедура приготування:

  1. М'ясо індички ретельно промиваємо над прохолодною водою;
  2. Розрізаємо птицю невеликими поздовжніми шматочками і злегка відбиваємо за допомогою кухонного молоточка;
  3. Натираємо шматочки сіллю і спеціями з двох сторін;
  4. У миску викладаємо яєчні білки, додаємо борошно і підсипаємо крохмаль;
  5. Потім підливаємо трохи кип'яченої води і збиваємо до однорідної суміші;
  6. Готовий кляр повинен вийти густим з щільною структурою;
  7. Переливаємо його в чашку з м'ясом, ретельно перемішуємо шматочки, щоб суміш повністю обволікала;
  8. Прибираємо в холодильник на 1 годину;
  9. Потім потрібно розігріти фритюр до закипання масла;
  10. Викладаємо в масло шматочки індички в клярі і обсмажуємо;
  11. Смажити слід недовго до появи золотистого кольору;
  12. Потім виймаємо шматочки на паперову серветку, щоб скло зайве масло;
  13. Подаємо разом з соєвим соусом.

Відбивні з грудки індички в клярі

Готувати будемо з наступних компонентів:

  • грудки індички – 500-600 грам;
  • 3 яйця;
  • 100 грам борошна;
  • шматочок сиру твердого сорту – 60 грам;
  • сіль на свій смак;
  • спеції для поліпшення смаку і надання аромату;
  • рослинне масло.

Час на приготування – 50-60 хвилин.

Калорійність – 285 ккал.

Як потрібно правильно готувати:

  1. Грудки індички промиваємо в прохолодній воді, знімаємо шкірку;
  2. Ріжемо філе на середні поздовжні шматочки, вирізаємо кістки;
  3. Скибочки м'яса злегка відбиваємо молоточком, натираємо сіллю і приправами з двох сторін;
  4. У чашку розбиваємо яйця, гарненько збиваємо;
  5. Шматочок сиру протираємо через тертку з дрібною решіткою;
  6. Викладаємо сир в яєчну масу, перемішуємо;
  7. Борошно насипати на плоску тарілку;
  8. Сковороду з олією ставимо на вогонь розігріватися;
  9. Занурюємо кожен шматочок філе індички в суміш з яєць і сиру і потім обвалюємо в борошні, знову занурюємо в яєчно-сирну масу;
  10. Викладаємо індичку в клярі на розпечене масло й обсмажуємо з двох сторін по 3-4 хвилини;
  11. Після цього зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і готуємо ще близько 10 хвилин;
  12. Викладаємо готове м'ясо в клярі на тарілку і подаємо на стіл разом з соусом.

Який ще можна приготувати кляр для індички

Як KFC

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • 200 грам борошна;
  • 3 зубчики часнику;
  • 300 грам несолодких кукурудзяних пластівців;
  • яйця – 3 штуки;
  • половина ч. ложки соусу Табаско;
  • трохи червоного гострого перцю;
  • сіль на свій смак.

Час приготування – 30-40 хвилин.

Калорійність – 195 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Яйця розбити, викласти в невелику чашку;
  2. До яйцям додаємо трохи води, соус Табаско;
  3. Часточки часнику очищаються, нарізати дрібними шматочками і викладаються в миску з іншими компонентами;
  4. Все збивається за допомогою міксера або блендера;
  5. Потім додаємо трохи червоного перцю і солі;
  6. Скибочки м'яса спочатку потрібно обвалювати в борошні, далі занурити в кляр і обсипати кукурудзяними пластівцями;
  7. Після цього індичку можна обсмажувати.

З молоком

Список продуктів:

  • молоко – 130 мл;
  • два яйця;
  • борошно — 140-160 грам;
  • 30 грам кунжутного насіння;
  • приправи на свій смак;
  • кухонна сіль – щіпка.

Період приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 170 ккал.

Процедура приготування:

  1. У миску наливаємо молоко і розбиваємо яйця;
  2. Збиваємо за допомогою міксера яйця з молоком;
  3. Далі додаємо борошно, кунжутне насіння і знову збиваємо міксером;
  4. Додаємо сіль, спеції і розмішуємо;
  5. У готовий кляр занурюємо індичку і обсмажуємо.

Тісто без яєць

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно – 150 грам;
  • 200 мл світлого пива;
  • сіль – щіпка;
  • спеції і приправи на свій розсуд.

На приготування піде 30 хвилин.

Калорійність – 160 ккал.

Як потрібно робити:

  1. У миску насипаємо борошно;
  2. Далі тонким струменем в борошно вливається пиво і при цьому перемішується;
  3. Розмішувати треба до повного зникнення всіх грудочок;
  4. Кляр повинен вийти густим схожим п структурі на тісто як на оладки;
  5. Додаємо трохи солі і спецій;
  6. У готовий кляр занурюємо м'ясо і обсмажуємо.

Індичка в клярі — це досить нове блюдо, яке з'явилося не так давно. Але воно вже встигло завоювати популярність серед багатьох господинь. А як може бути інакше? М'ясо виходить ніжним, соковитим, ароматний кляр так і манить своїм апетитним виглядом. При цьому, це частування поєднується з будь-яким гарніром і соусом. Так що не варто довго тягнути з приготуванням цієї страви, зробіть його як можна швидше.

Що ще почитати: