Як смачно посмажити індичку в клярі на сковороді
М'ясо індички відрізняється соковитістю і ніжністю. При правильній обробці та дотриманні всіх правил приготування з нього можна приготувати різноманітні страви, які стануть візитною карткою будь-якої господині. Але ми розглянемо способи приготування цієї птиці в клярі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'яса індички - | 0,5 кг |
борошна - | 130 г |
яєць - | 1 шт. |
солі - | за смаком |
спецій і приправ - | за смаком |
лимона - | 0,5 шт. |
олії оливи - | 50 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Готувати індичку в клярі на сковороді потрібно за наступною схемою:
- Для початку промиваємо філе індички під прохолодною водою;
- Розрізаємо м'ясо поздовжніми шматочками з шириною близько півтора-два сантиметра;
- Кухонним молоточком відбиваємо кожен шматочок з двох сторін;
- Натираємо м'ясо сіллю, спеціями;
- Лимон ріжемо навпіл і з однієї половини вичавлюємо сік;
- Заливаємо шматочки соком лимона, додаємо трохи оливкової олії і прибираємо в холодильник на годину;
- У чашку розбиваємо яйце і розмішуємо вилкою;
- На плоску тарілку насипаємо борошно;
- Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо оливкову олію і прогріваємо;
- Поки гріється масло, виймаємо м'ясо з холодильника. Кожен шматочок занурюємо яйце і обвалюємо в борошні, потім знову занурюємо яйце;
- Викладаємо м'ясо на гаряче масло і засмажуємо кожну сторону;
- Кожну сторону необхідно обсмажувати протягом 3-4 хвилин;
- Готове м'ясо викладаємо на тарілку і подаємо з будь-яким соусом.
Філе індички в білковому клярі
Перш ніж приступати до приготування, готуємо продукти з наступного списку:
- 500 грам м'яса індички;
- 4 яєчних білка;
- половина склянки борошна;
- 1 маленька ложка крохмального порошку;
- соус соєвий – 50 мл;
- сіль на свій смак;
- спеції і приправи;
- рослинне масло.
Період приготування – півтори години.
Калорійність – 273 ккал.
Процедура приготування:
- М'ясо індички ретельно промиваємо над прохолодною водою;
- Розрізаємо птицю невеликими поздовжніми шматочками і злегка відбиваємо за допомогою кухонного молоточка;
- Натираємо шматочки сіллю і спеціями з двох сторін;
- У миску викладаємо яєчні білки, додаємо борошно і підсипаємо крохмаль;
- Потім підливаємо трохи кип'яченої води і збиваємо до однорідної суміші;
- Готовий кляр повинен вийти густим з щільною структурою;
- Переливаємо його в чашку з м'ясом, ретельно перемішуємо шматочки, щоб суміш повністю обволікала;
- Прибираємо в холодильник на 1 годину;
- Потім потрібно розігріти фритюр до закипання масла;
- Викладаємо в масло шматочки індички в клярі і обсмажуємо;
- Смажити слід недовго до появи золотистого кольору;
- Потім виймаємо шматочки на паперову серветку, щоб скло зайве масло;
- Подаємо разом з соєвим соусом.
Відбивні з грудки індички в клярі
Готувати будемо з наступних компонентів:
- грудки індички – 500-600 грам;
- 3 яйця;
- 100 грам борошна;
- шматочок сиру твердого сорту – 60 грам;
- сіль на свій смак;
- спеції для поліпшення смаку і надання аромату;
- рослинне масло.
Час на приготування – 50-60 хвилин.
Калорійність – 285 ккал.
Як потрібно правильно готувати:
- Грудки індички промиваємо в прохолодній воді, знімаємо шкірку;
- Ріжемо філе на середні поздовжні шматочки, вирізаємо кістки;
- Скибочки м'яса злегка відбиваємо молоточком, натираємо сіллю і приправами з двох сторін;
- У чашку розбиваємо яйця, гарненько збиваємо;
- Шматочок сиру протираємо через тертку з дрібною решіткою;
- Викладаємо сир в яєчну масу, перемішуємо;
- Борошно насипати на плоску тарілку;
- Сковороду з олією ставимо на вогонь розігріватися;
- Занурюємо кожен шматочок філе індички в суміш з яєць і сиру і потім обвалюємо в борошні, знову занурюємо в яєчно-сирну масу;
- Викладаємо індичку в клярі на розпечене масло й обсмажуємо з двох сторін по 3-4 хвилини;
- Після цього зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і готуємо ще близько 10 хвилин;
- Викладаємо готове м'ясо в клярі на тарілку і подаємо на стіл разом з соусом.
Який ще можна приготувати кляр для індички
Як KFC
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- 200 грам борошна;
- 3 зубчики часнику;
- 300 грам несолодких кукурудзяних пластівців;
- яйця – 3 штуки;
- половина ч. ложки соусу Табаско;
- трохи червоного гострого перцю;
- сіль на свій смак.
Час приготування – 30-40 хвилин.
Калорійність – 195 ккал.
Як потрібно робити:
- Яйця розбити, викласти в невелику чашку;
- До яйцям додаємо трохи води, соус Табаско;
- Часточки часнику очищаються, нарізати дрібними шматочками і викладаються в миску з іншими компонентами;
- Все збивається за допомогою міксера або блендера;
- Потім додаємо трохи червоного перцю і солі;
- Скибочки м'яса спочатку потрібно обвалювати в борошні, далі занурити в кляр і обсипати кукурудзяними пластівцями;
- Після цього індичку можна обсмажувати.
З молоком
Список продуктів:
- молоко – 130 мл;
- два яйця;
- борошно — 140-160 грам;
- 30 грам кунжутного насіння;
- приправи на свій смак;
- кухонна сіль – щіпка.
Період приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 170 ккал.
Процедура приготування:
- У миску наливаємо молоко і розбиваємо яйця;
- Збиваємо за допомогою міксера яйця з молоком;
- Далі додаємо борошно, кунжутне насіння і знову збиваємо міксером;
- Додаємо сіль, спеції і розмішуємо;
- У готовий кляр занурюємо індичку і обсмажуємо.
Тісто без яєць
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- борошно – 150 грам;
- 200 мл світлого пива;
- сіль – щіпка;
- спеції і приправи на свій розсуд.
На приготування піде 30 хвилин.
Калорійність – 160 ккал.
Як потрібно робити:
- У миску насипаємо борошно;
- Далі тонким струменем в борошно вливається пиво і при цьому перемішується;
- Розмішувати треба до повного зникнення всіх грудочок;
- Кляр повинен вийти густим схожим п структурі на тісто як на оладки;
- Додаємо трохи солі і спецій;
- У готовий кляр занурюємо м'ясо і обсмажуємо.
Індичка в клярі — це досить нове блюдо, яке з'явилося не так давно. Але воно вже встигло завоювати популярність серед багатьох господинь. А як може бути інакше? М'ясо виходить ніжним, соковитим, ароматний кляр так і манить своїм апетитним виглядом. При цьому, це частування поєднується з будь-яким гарніром і соусом. Так що не варто довго тягнути з приготуванням цієї страви, зробіть його як можна швидше.