Як смачно приготувати відбивні з курячого філе
Приготування відбивних з курячого філе настільки легка, що з нею зможуть впоратися абсолютно все. Крім цього, це блюдо готується досить швидко, тому воно стане гарним варіантом на випадок раптового приходу гостей.
А смак м'яса просто неповторний. Воно виходить таким ніжним і соковитим, що це не передати словами. Тому його потрібно обов'язково приготувати і бажано швидше. А в цьому допоможуть наступні варіанти приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого м'яса - | півкіло |
курячі яйця - | 2 штуки |
часникові часточки - | 2 штуки |
борошна - | 150 грам |
масла рослинного - | для смаження |
гірчиці - | ¼ Ч. ложки |
червоного перцю чилі і орегано - | за смаком |
сіль, чорний мелений перчик - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Приступаємо до готування:
- Куряче філе обполіскуємо в холодній воді, обсушуємо серветками з паперу, нарізаємо на середні шматочки поперек волокон. Розмір товщини шматків повинен складати 1,5-2 см;
- Далі розкладаємо шматочки на обробну дошку, відбиваємо кухонним молотком. Робимо це акуратно, щоб не утворювалися дірочки;
- Зубчики часнику чистимо, пропускаємо давилкою і викладаємо в миску. Туди ж насипаємо чорний і червоний перець, сіль, додаємо гірчицю, все перемішуємо;
- Відбивні гарненько натираємо сумішшю спецій і часнику. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин;
- Курячі яйця звільняємо від шкаралупи, перекладаємо в чашку, підсипаємо сіль, чорний перець і розмішуємо до отримання піни;
- На плоску тарілку висипаємо борошно;
- Ставимо сковороду на плиту, підливаємо туди маслечка і гріємо;
- Кожна відбивна обсипається борошном, потім поливається збитим яйцем і кладеться на розпечене масло;
- Засмажуємо з двох сторін по 5 хвилин, повинна утворитися скоринка рум'яного кольору;
- Кладемо на серветки з паперу для вбирання зайвої олії;
- Після цього подаємо відбивні на стіл з салатом або картопляним пюре.
Як приготувати відбивні з курячого філе з сиром
Продукти:
- Одна куряча грудка;
- 2 курячих яйця;
- 100 грам пшеничного борошна;
- 200 грам сиру твердого сиру;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і спецій.
Скільки потрібно готувати – 30 хвилин.
Калорійність – 170.
Як готувати:
- Курячу грудку споліскуємо прохолодною водою, знімаємо шкірку, просушуємо;
- Далі вирізаємо кісточки і нарізаємо середніми шматками. Повинно вийти приблизно 4 скибочки;
- Разлаживаем їх на поверхні столу або обробної дошки і не сильно відбиваємо молоточком з двох сторін. Відбиваємо не сильно, інакше м'ясо перетворитися на кашу;
- Потім шматочки обсипаємо спеціями. Спеції можна використовувати на свій смак, відмінно підійдуть чорний перець, кардамон, зернисту гірчицю, мускатний горіх;
- В окрему чашку викладаємо яйця, додаємо сіль, спеції і добре збиваємо вінчиком;
- Сир перетираємо у велику або дрібну стружку;
- На стіл насипати борошно;
- Ставимо на газ жаровню, підливаємо туди масло і залишаємо грітися;
- Тим часом шматочки м'яса обвалюємо борошном, потім занурюємо в яєчну суміш і кладемо в розпечене масло;
- Засмажуємо хвилин 5 і акуратно перевертаємо на інший бік;
- На засмажену бік кладемо трохи протертого сиру, зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і готуємо 5 хвилин, поки весь сир не розплавиться;
- Після цього викладаємо відбивні на тарілку з листям салату, подаємо на стіл з будь-яким соусом.
Рецепт лінивих відбивних з курячого філе
Знадобиться:
- 400 грам м'яса курки;
- Курячі яйця – 2 штуки;
- Майонез – 4 середні ложки;
- Борошно – 5 великих ложок;
- Рослинна олія;
- Трохи солі;
- Спеції на свій смак.
Період приготування – 40 хвилин.
Рівень калорійності – 156.
Як готується:
- М'ясо курки споліскуємо прохолодною водичкою, нарізаємо на невеликі шматочки. Бажано різати дрібніші;
- Далі викладаємо шматочки м'яса в миску, посипаємо сіллю, спеціями, змішуємо. Залишаємо хвилин на 10;
- Потім у миску кладемо курячі яйця, додаємо до них майонез, приправляємо всі меленим перцем, перемішуємо до однорідної суміші;
- Шматочки м'яса викладаємо в цю суміш і змішуємо;
- Після цього підсипаємо туди борошна. Додаємо борошно стільки скільки потрібно, вся суміш повинна вийти помірно густий;
- Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо туди маслечка і розігріваємо;
- Потім за допомогою ложки набираємо суміш з курячим м'ясом і поміщаємо в гаряче масло, повинні вийти невеликі круглі оладки;
- Кожну сторону смажимо близько 1,5-2 хвилин. Вони повинні стати золотистого кольору;
- Готові відбивні кладемо на тарілку і прикриваємо кришкою. За рахунок цього вони стануть набагато м'якше і ніжніше;
- Ледачі відбивні можна подати з салатом, картоплею або кашами.
Читайте, як зробити чізкейк з сиром без випічки різними наповнювачами.
Приготувати різотто з овочами не так просто. Як не перетворити італійське блюдо в звичайну рисову кашу читайте тут.
З голови іл хвоста сьомги можна зварити чудову юшку. Наступного разу, коли зберетеся викидати ці частини тушки приготуйте цей ароматний рибний суп за нашим рецептом.
Як зробити відбивні з курячого філе по-французьки в духовці
Потрібні такі компоненти:
- 600 грам м'якоті курки;
- 1 головка цибулі;
- 5 помідорів;
- Сирок шматочок на 250 грамів;
- 150 грам майонезу;
- Трохи солі;
- Щіпка чорного меленого перчика.
Тривалість готування – 45 хвилин.
Калорійність – 155.
Процес приготування:
- М'якоть курячого м'яса споліскуємо прохолодною водою, обтираем паперовим рушником і ріжемо невеликими шматочками упоперек волокон. Їх розмір товщини повинен складати 2 см;
- Викладаємо шматочки на поверхню обробної дошки і б'ємо з усіх боків кулінарним молоточком. Відбиваємо не занадто сильно, інакше можуть утворитися дірочки;
- Натираємо відбивні з усіх боків сумішшю з солі і чорного меленого перцю;
- На поверхню форми для запікання збризкуємо рослинним маслом і кладемо туди курячі шматочки;
- Після цього змащуємо їх майонезом;
- Цибулю чистимо від шкірки і ріжемо дрібненькими шматочками. Посипаємо цибулею м'ясо;
- Помідори ріжемо на тонкі кружечки і розміщуємо їх на відбивні;
- Шматочок сиру перетираємо на дрібній тертці. Стружку сиру кладемо на помідорні кружечки. Він повинен повністю покривати всю поверхню помідор;
- Ставимо деко в прогрітий духовку до 200 градусів і прибираємо готуватися приблизно 20 хвилин;
- Готові відбивні виймаємо і подаємо прямо в гарячому вигляді.
Смачні відбивні з курячого філе в клярі в мультиварці
Буде потрібно:
- Куряче м'ясо – 500 грам;
- 150 грам сиру твердого сорту;
- Три курячих яйця;
- 150 грам майонезу;
- Неповний склянку борошна;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і спецій.
Скільки готувати – 30 хвилин.
Калорійність – 170.
Як робиться:
- Куряче філе обполіскуємо холодною водою, просушуємо паперовими рушниками;
- Ріжемо на невеликі шматочки поперек волокон, вони повинні вийти не занадто товстими, їх товщина повинна складати не більше 2 см;
- Після цього знизу і зверху кожного шматочка кладемо на харчову плівку і не сильно відбиваємо їх кухонним молоточком з кожної сторони. Відбиваємо не занадто сильно, інакше м'ясо перетвориться на кашу;
- Далі викладаємо їх на тарілку, посипаємо сіллю, меленим перцем. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин;
- Потім починаємо готувати кляр. У чашку викладаємо курячі яйця, кладемо майонез, трохи солі і чорного меленого перцю. Все збиваємо міксером до однорідного стану;
- Починаємо в цю суміш потроху засипати борошно, при цьому не перестаємо розмішувати. У результаті повинна вийти рівномірна маса середньої густоти;
- Сир можна протерти у велику стружку або нарізати тонкими скибочками;
- В мультиварку заливаємо олію, виставляємо режим «Випічка» і залишаємо грітися;
- Кожен шматочок занурюємо в кляр, але тільки з одного боку;
- Викладаємо в розпечене масло на сторону, яка покрита кляром і смажимо хвилин 5;
- На сторону без кляру кладемо сир і заливаємо все кляром;
- Перевертаємо відбивні і смажимо ще 5 хвилин;
- Готові відбивні кладемо на тарілку і подаємо з овочевим салатом.
Підказки хазяєчкам
- Обов'язково відбивні готуйте в клярі, саме в ньому вони виходити дуже соковитими і ніжними;
- Бажано, щоб у процесі обжарювання масло повністю покривало м'ясо;
- Відбивні в клярі потрібно викладати в гаряче масло. Якщо їх покласти в холодне масло, м'ясо підгорить, а кляр зісковзне;
- У кляр замість майонезу можна додати сметану, від цього він вийде ще смачніше і ніжніше;
- Перед приготуванням м'ясо можна промаринувати в лимонному соку або соєвому соусі;
- Подавати відбивні можна з соусом зі сметани з часником, томату або грибів зі сметаною.
Готувати відбивні з м'яса курки буде одне задоволення. У процесі приготування їх можна урізноманітнити різними спеціями, доповнити кляром, посипати сиром та зеленню. А після приготування їх можна подати з будь-яким овочевим салатом або кашею, наприклад, з рису або гречки. Також вони відмінно поєднуються з картопляним пюре. Бажаємо вам, дорогі наші читачі, кулінарних перемог!