Як приготувати домашній рибний суп з рисом
Рибний суп з рисом — це, звичайно, не вуха, але смак у нього виходить відмінний. Готується він швидко, за лічені хвилини перша страва буде готове до столу. Харчова цінність супу на основі риби висока, він виходить корисний і поживний.
Для його приготування не потрібні незвичайні інгредієнти, достатньо мати в холодильнику рибу або консерви, рис. Завдяки вдалому поєднанню риби і рису, суп виходить насичено апетитним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рибне філе - | 300 г |
середня цибулина - | 1 шт. |
морква - | 1 шт. |
масло пісне - | для піджарки |
білий рис - | 3 ст. л. |
картопля - | 2 шт. |
спеції до риби, сіль - | за смаком |
зелень - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 99 Ккал |
- Очистити картоплю нарізати його на дрібні шматочки. Закип'ятити в каструлі воду для бульйону.
- Всередину окропу поміщаємо шматочки рибного філе. Додаємо половину цибулини цілком. Доводимо до кипіння, знімаємо з супу утворену піну. Зменшуємо вогонь.
- Через 3 хвилини кладемо до рибного бульйону — картопля і рис.
- Поки вариться бульйон, потрібно приготувати піджарку з моркви і цибулі.
- Солимо, присмачую спеціями. Знімаємо, якщо утворилася піна, всипаємо піджарку.
- Доводимо до готовності. Головна страва не переварити, інакше картопля і рис розпадуться, пропаде прозорість супу.
- При подачі посипаємо в тарілку подрібнену зелень.
Суп з рибної консерви з рисом
Необхідні інгредієнти:
- консерви — 1 банка;
- рис білий — 50 гр;
- цибулина — 1 шт;
- морква — 60 г;
- спеції для юшки;
- картопля — 2 шт;
- рослинна олія — 10 г;
- зелень.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 96,3 ккал.
- Всередину каструльки, в якій буде варитися суп, вливаємо 2-2,5 літра води. Ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння.
- Поки вода закипає, очищаємо овочі і подрібнюємо їх. У окріп кладемо картоплю, промитий рис і трохи сирої цибулі. Решту цибулі залишаємо на піджарку.
- Варимо 3-5 хвилин до готовності рис і картоплю. Всипаємо в каструлю баночку консерви.
- Перед завершенням варіння додаємо піджарку з лука і моркви, присмачую спеціями для юшки. Підсолюємо за смаком.
- Зелень кладемо до бульйону, доводимо до кипіння і суп готовий.
На смак супчик виходить дуже яскравим і поживним. Якщо ви вважаєте, чи його занадто калорійним, то приготуйте супчик без піджарки, просто покладіть овочі сирими. За рахунок масла, яке міститься в консервах, блюдо і без цього буде дуже наваристое.
Салат з брокколі — далеко не всі люблять цей овоч, але якщо це правильно приготувати вийде чудове блюдо.
Як приготувати цікаву закуску рулетики зі скумбрії з желатином дивіться за нашими фото рецептами.
А ви знаєте , як правильно і смачно приготувати антрекот з свинини?
Суп з рибною консервою, томатом і рисом
Необхідні інгредієнти:
- баночка консерви — 180 гр;
- томат — 2 ст. л;
- 1 цибулина;
- морква — 1 шт;
- рис білий — 40 гр;
- рослинна олія — 10 г;
- солодкий перець — 0, 5 шт;
- приправа для рибних супів;
- зелень за смаком.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 92,1 ккал.
-
- У киплячу воду всипати промитий рис, додати очищений і нарізаний картопля. Подрібнити половину цибулини, відправити її до бульйону. Іншу частину цибулі використовуємо для приготування томатної піджарки.
- Поки вариться рибний суп, засмажуємо на олії або оливковій олії цибулю з морквою. Коли овочі підрум'яняться, кладемо томат і вливаємо трохи бульйону з каструлі. Доводимо піджарку до кипіння, вимикаємо вогонь.
- Коли рис і картопля будуть практично готові, до бульйону додати з баночки консерви. При виборі консерви краще віддати перевагу скумбрії, салаке або ставриде.
- Після закінчення варіння додати нарізаний скибочками, солодкий перець, зелень, приправу або будь-які інші спеції за смаком і сіль.
- Як тільки блюдо закипить, значить, воно готове, треба зняти каструлю з вогню.
Рибний суп з сьомги з рисом
Необхідні інгредієнти:
- філе сьомги — 220 гр;
- картопля — 1 шт;
- цибуля порей — 60 гр;
- білий рис — 2-3 ст. л;
- селера зелень;
- спеції до риби, сіль.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 91,7 ккал.
- У каструлю наливаємо 2,5-3 літра води, кладемо туди шматочки сьомги і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, потрібно буде зняти піну і зменшити вогонь. Нехай риба вариться на дуже повільному вогні.
- Картоплю очистити, нарізати і покласти в бульйон. Туди ж відправляємо промитий рис.
- Далі нарізаємо кільцями цибулю порей, додаємо його в суп варитися.
- Коли картопля і рис будуть готові, суп потрібно посолити, всипати приправи і додати гілочку селери.
- Залишаємо проваритися на 2-3 хвилини, вимикаємо піч і знімаємо страва до подачі. Варто відзначити, що поки суп буде наставиться за рахунок рису, він може загуснути. Тому класти вище норми рис не варто.
- Розкласти По тарілках шматочки сьомги, залити все бульйоном. Зверху кладемо гілочку селери.
Поради досвідчених кухарів
- Для супів переважно брати рибне філе, в іншому випадку доведеться бульйон проціджують від кісток.
- При виборі консерви теж слід віддавати перевагу тим видам, де менше кісток. Якщо взяти, приміром, консерви бичків, там буде багато кісток. У випадку з кількою в томаті, блюдо з неї може вийти непрозорим. У консервах кістки м'які, переварені, вони не відчуваються на смак.
- Щоб суп вийшов яскравіше смаку, на початку варіння додайте трохи сирої цибулі цілком або подрібненому вигляді.
- Спеції можна підбирати з урахуванням смаку або брати готові приправи до рибних страв або вусі.
- За вибором рису принципів не існує, якщо ви хочете додати чорний рис, він смаку не зіпсує. Головне брати його не більше норми, яка прописана в рецепті, інакше замість супу можна отримати кашу.
- Зелень краще класти в тарілку, тоді її поживність збережеться. Якщо подрібнити гілочки зелені в блюдо, воно знайде апетитний смак і вигляд, цінності при цьому збережеться менше.
- Дуже добре риба поєднується з овочами. Експериментуючи з рецептами приготування супу, можна класти туди помідори, солодкий перець, цукіні, цибуля-порей.
- Піджарку для рибного супу з рисом можна робити чи ні, якщо не засмажувати, то страва вийде менш жирним і калорійним.
- Варити суп на середньому або повільному вогні. Не потрібно, щоб бульйон сильно кипів.
- Будь-які сорти риби варяться дуже швидко, найдовше готується суп з риб'ячої голови.
Приємного апетиту!