30 март 2019 4 844

Рецепти смачних салатів з грибами і сиром

Ті, кому набридли салати з капусти або огірків і помідорів, часто шукають рецепти приготування салатів з курячого філе, грибів, копченостей або сиру. Ці продукти є більш поживними, ніж капуста або огірки. Тому в складі салатів їх бажано розбавляти невеликою кількістю овочів.

У цій статті буде наведена відповідна добірка рецептів. В якості грибів найчастіше використовується печериці. Можна купити мариновані печериці, а можна приготувати їх самостійно.

В принципі, приготовлені в домашніх умовах навіть краще і корисніше магазинних, проте підготовка печериць до маринування і сам процес досить тривалий і вимагає додаткових зусиль і тимчасових витрат.

Оскільки перед приготуванням салату навряд чи у когось є час і бажання займатися маринуванням грибів, що, до речі, може тривати навіть кілька діб, в цій статті в рецептах скрізь будуть використовуватися покупні печериці.

Тим не менш, при наявності домашніх маринованих грибів їх можна використовувати в салати з тим же успіхом, що і магазинні. Вага використовуваного продукту не змінюється в залежності від способу консервації.

Рецепт простого грибного салату з сиром
Інгредієнти Кількість
консервовані шампіньйони - 0,1 кг
зелений горошок консервований - 0,1 кг
сичужний сир твердих сортів - 0,15 кг
сіль і перець - по необхідності
оливкова олія - 25 мл
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 229 Ккал

Дуже часто для приготування салатів твердий сир натирають на крупній або дрібній тертці. Подрібнений таким способом, він стає більш ніжним на смак, тим не менш, він втрачає частину своєї смакових якостей. В грибному салаті настільки сильне подрібнення сиру недоречно.

Оскільки і гриби, і сир — це дуже ситні продукти, як овочевий добавки в цьому рецепті буде використовуватися зелений консервований горошок. Як і гриби, можна використовувати або покупної консервований, або домашній горошок.

При цьому перед приготуванням салату слід не просто злити воду з банки, але і горошок відкинути на дрібне сито і залишити так на кілька хвилин. Це дасть можливість стекти зайвої рідини, що запобіжить її потрапляння салат.

Як готувати салат з грибами і сиром:

  1. Печериці відкинути на дрібне сито або друшляк, щоб з них стекла вся рідина і маринад. Те ж саме проробити з зеленим горошком;
  2. Твердий сир нарізати невеликими кубиками, їх величина не повинна перевищувати півсантиметра;
  3. Маленькі гриби розрізати на чотири частини, великі нарізати на шматочки розміром не більше 1 см;
  4. В окремому посуді змішати всі інгредієнти, при необхідності додати сіль або перець. В цьому може і не бути необхідності, якщо гриби маринували в дуже пряному соусі;
  5. Заправити салат олією, перемішати і подавати.

Цей салат готовий до подачі відразу ж після приготування. Немає необхідності готувати його заздалегідь. Крім того, якщо він подається не одразу ж після приготування, його не потрібно заправляти і зберігати його можна тільки в холодильнику.

Салат з курки з грибами, свіжим огірком і сиром

Свіжі огірки обов'язково слід перевіряти на смак. Неприпустимо використовувати в салаті огірки, які гірчать, мають шкірку жовтого кольору або є переспевшими, про що свідчать великі зерна.

Якщо немає можливості використовувати інші огірки, з переспілих повністю видаляється лушпиння, причому зрізається вона дуже товстим шаром, а також видаляється внутрішні насіння. Тим не менш, бажано використовувати огірки середніх розмірів з непошкодженою шкіркою зеленого кольору.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
огірки свіжі 0,150 кг
куряче філе 0,100 кг
сир сичужний твердий 0,100 кг
печериці консервовані 0,150 кг
сіль і перець за бажанням
майонез жирністю до 40% 0,030 кг

Якщо готувати цей салат, враховуючи нижеописанную послідовність приготування, на процес готування буде витрачено 60 хвилин.

В 100 г готового страви буде 147 калорій.

Як готувати:

  1. Огірки перевірити на смак, при необхідності підготувати до подальшого використання, як описано вище. Нарізати тонкою соломкою, довжиною не більше 3 см;
  2. Куряче філе відварити, бульйон не виливати, а використовувати для приготування перших страв або соусу. Саме ж куряче філе необхідно остудити і нарізати так само, як і огірки;
  3. Твердий сир нарізати соломкою;
  4. Печериці відкинути на друшляк і розрізати на часточки. Дрібні гриби досить розрізати на 4 частини, більші на 6 або 8 частин;
  5. У глибокій мисці змішати всі інгредієнти і заправити нежирним майонезом. Перемішати і подавати відразу ж.

При бажанні цей салат можна посолити або додати чорний перець. В більшості випадків в цьому немає потреби, так як сир, гриби, майонез містять у собі деяку кількість солі. Солити салат чи немає у більшості випадків вирішують особисті смакові уподобання.

Сирний салат з грибами і помідорами

Краще всього використовувати помідори черрі, якщо є така можливість. Однак не слід нарізати їх крупно, розрізаючи кожен помідор на дві частини. Найкраще нарізати їх скибочками. Якщо немає можливості використовувати помідори черрі, можна використовувати звичайні, невеликих розмірів. Помідори не повинні бути переспевшими, щоб не пустити сік і не потекти в салаті.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
томати (черрі або інші) 0,070 кг
сир твердий 0,150 кг
консервовані гриби (печериці) 0,100 кг
перець солодкий (болгарський) 0,070 кг
оливкова олія 0,030 кг
сіль, перець за бажанням

При дотриманні нижче описаного алгоритму приготування салату, час, витрачений на підготовку продуктів до використання і закладання в салат, складе 20 хвилин.

205 калорій буде міститися в 100 грамах готового салату, якщо дотримуватися наведених у таблиці норм використання продуктів.

Як готувати:

  1. Помідори помити і нарізати часточками;
  2. З грибів злити всю рідину і нарізати крупно, розрізаючи кожен печериця на дві частини. Великі гриби можна розрізати на чотири частини;
  3. Твердий сир нарізати соломкою, солодкий перець так само;
  4. Змішати в салатниці всі інгредієнти, при необхідності посолити і заправити олією.

Салат слід готувати безпосередньо перед приготуванням, так як томати легко можуть пустити сік. Якщо салат готується заздалегідь, його не потрібно солити і заправляти. До подачі салат зберігають у холодильнику, а сіль і масло додають перед подачею на стіл.

Як приготувати листковий салат з копченою куркою, грибами і сиром

Особливу увагу в цьому салаті слід звернути на якість копченої курки. Можна використовувати як копчене куряче філе, так і копчені крильця або ніжки. Краще використовувати філе, так як його можна буде красиво нарізати.

Оскільки копченості — це дуже небезпечні для організму продукти, слід приділити особливу увагу їх свіжості. Копчене філе не повинно бути занадто темним, сухим або мати неприродний запах.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
копченості курячі 0,150 кг
гриби консервовані (печериці) 0,100 кг
сир сичужний твердий 0,100 кг
кукурудза консервована 0,070 кг
олія оливкова 0,015 кг

Щоб приготувати цей салат, потрібно виділити час у кількості 20 хвилин.

Якщо дотримуватися зазначеного в таблиці кількості закладених закуску продуктів, то калорійність готового страви в 100 грамах буде становити 172 одиниці.

Як готувати:

  1. Листковий салат подається в тій же посуді, у якій він готувався. Тому спочатку треба підготувати салатницю, вимити і витерти насухо;
  2. Шматочки копченої курки нарізати довгою соломкою;
  3. Гриби нарізати часточками, але вони повинні бути тонкими;
  4. Твердий сир нарізати соломкою;
  5. На дно салатниці покласти рубану курку, зверху покласти сир, потім гриби і кукурудзу;
  6. Солити цей салат не потрібно. Зверху полити салат невеликою кількістю оливкової олії.

Для заправки цього салату досить чайної ложки оливкової олії. Ні в якому разі не можна допустити, щоб воно скло, і щоб куряче філе перебувала в маслі. Тому краще обійтися мінімальною кількістю масла і акуратно розподілити його поверхні салату.

Грибний салат з сиром, кальмарами та яйцями

Для цього рецепта краще використовувати не варені кальмари, а стружку, яка подається як закуска до пива. Враховуючи, що це стружка дуже солона, салат ні в якому разі не можна солити. Слід звернути увагу також на якість і свіжість сушених кальмарів, так як із-за неправильного зберігання цей продукт швидко псується і може стати причиною харчових отруєнь.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
стружка кальмара сушена, солона 0,075 кг
сир твердий 0,150 кг
яйця 0,100 кг (2 шт. великих)
гриби консервовані (печериці) 0,150 кг
зелень петрушки за бажанням
майонез 30% жирності 0,050 кг

25 хвилин готується страва, якщо дотримуватися наведеного нижче алгоритму приготування.

188 калорій буде містити порція салату розміром у 100 г, якщо слідувати наведеним описом приготування.

Як готувати:

  1. Стружку порвати або порізати, так, щоб її довжина не перевищувала 5 см;
  2. Сир нарізати соломкою;
  3. Курячі яйця відварити з додаванням солі, потім остудити, почистити і нарізати такий же соломкою, як і сир;
  4. Підготовлені гриби нарізати часточками, дрібні гриби можна розрізати на дві частини;
  5. За бажанням у цей салат можна додати зелень петрушки. В такому разі її необхідно промити і дрібно порубати;
  6. Змішати всі інгредієнти в глибокій посуді і заправити майонезом.

Краще всього для цього салату використовувати нежирний майонез, тоді для гарного обволікання продуктів достатньо буде меншого його кількості, і салат буде менш калорійним і не таким жирним.

Як приготувати смачну буженину у фользі в духовці з різних видів м'яса читайте в нашій статті.

Перець, фаршированны овочами — спробуйте це дивовижне блюдо, яке так нагадує середземноморську кухню.

На десерт радимо вам приготувати шоколадний бісквіт в мікрохвильовці — це, мабуть, самий швидкий рецепт випічки.

«Паризький» салат-коктейль

Незважаючи на складний склад, це дуже легкий і смачний салат. Він називається коктейлем, тому що готується і подається в келиху або фужері. Посуд обов'язково повинна бути чистою і сухою. Перед приготуванням келих потрібно насухо витерти паперовою серветкою і нею ж прибрати всі розлучення зі стінок фужера.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
нежирне м'ясо (яловичина, можна використовувати курятину) 0,100 кг
яблука 0,100 кг
майонез жирністю 30-40% 0,075 кг
сир твердий сичужних сортів 0,050 кг
печериці консервовані 0,050 кг
яйця 0,050 кг
фундук 0,035 кг
сіль

Враховуючи зазначені у таблиці норми закладання інгредієнтів, час приготування цієї страви буде становити близько 25 хвилин.

Калорійність однієї стандартної порції розміром у 100 г складе 210 калорій.

Як готувати:

  1. Гриби дістати з банки і дрібно порубати ножем, яйця відварити і подрібнити так само, як і гриби;
  2. Яблуко очистити від шкірки, розрізати на дві частини, видалити насіння і порізати маленькими кубиками, їх розмір не повинен перевищувати півсантиметра;
  3. М'ясо відварити, остудити і нарізати невеликими шматочками;
  4. Твердий сир натерти на дрібній тертці. Щоб це було легше зробити, попередньо його потрібно заморозити;
  5. Горіхи слід добре подрібнити за допомогою гострого ножа;
  6. В глибоку посуд слід викладати продукти по черзі. В тій же посуді салат буде подаватися;
  7. На дно вкладається м'ясо, воно поливається невеликою кількістю майонезу;
  8. Потім викладаються печериці, шар також покривається майонезом;
  9. Слідом кладуть яйця, також з додаванням майонезу, а потім дрібно рубане яблуко;
  10. Поверх яблука поміщається натертий сир і подрібнені горіхи.

Особливу увагу слід приділити акуратному приготування страви. Оскільки воно подається в тій же посуді, у якій і готувалося, слід акуратно викладати продукти, щоб не забруднити стінки посуду, а також обережно користуватися майонезом, щоб він не розтікався.

Рецепт салату з смаженими грибами, солоними огірками і сиром

Що важливо, так це кількість жиру. Бажано постаратися обсмажити печериці на невеликій кількості олії, а потім дати стекти зайвому жиру. Навіть якщо печериці ретельно просушити від масла, на якому вони смажилися, його частину все одно потрапить в салат. Тому його не потрібно заправляти.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гриби печериці свіжі 0,400 кг
солоні огірки 0,250 кг
олія для обсмажування печериць 0,050 кг
цибуля маринована, не гострий 0,075 кг
сир сичужних сортів твердий 0,150 кг
сіль і перець за бажанням

35 хвилин займає приготування такого салату.

Порція розміром у 100 г буде містити 125 калорій, якщо дотримуватися зазначеного в таблиці кількості використовуваних продуктів.

Як готувати:

  1. Гриби обсмажити на невеликій кількості олії, попередньо очистивши і нарізів на 2 або 4 частини кожен;
  2. Після обсмажування потрібно залишити їх для стікання зайвого жиру;
  3. Солоні огірки слід нарізати довгою соломкою, також нарізати і твердий сир;
  4. Маринований лук розділити на окремі півкільця;
  5. Коли всі інгредієнти для салату готові, їх слід змішати в салатниці.

Про що мовчать кулінари

Щоб салат був більш смачним, краще використовувати гриби маленького розміру. Хоча з ними складніше працювати, вони набагато смачніше великих. При цьому, готуючи страву, зовсім маленькі гриби можна не розрізати, а це, в свою чергу, зробити салат ще більш красивим.

Можна використовувати ті гриби, які були законсервовані на зиму. Єдине, що потрібно зробити з ними перед закладанням в салат — переконатися в їх свіжості та придатності до використання.

Мариновані шампіньйони не потрібно промивати під водою. Крім того, що вода потрапить в блюдо і зробить його неприємним на смак, промиті під водою гриби втрачають частину свого смаку.

Ось такими різними способами можна приготувати смачні і ситні салати з грибів і сиру. В цій кулінарній добірці брали участь рецепти з використанням рослинної олії та майонезу, свіжих і консервованих овочів. Можна видозмінювати склади рецептів, роблячи їх більш різноманітними і використовуючи наявні продукти.

Що ще почитати: