Мариновані печериці в домашніх умовах – делікатес власного приготування
Полиці всіх супермаркетів просто заставлені маринованими печерицями, але всі вони приготовані за одним рецептом, просто різними компаніями.
А що, якщо не купувати гриби в баночках, оскільки це дорого і нічого нового, відкривши таку заготовку, там все одно не знайдеш?
Адже можна замаринувати печериці по-своєму, надавши їм пікантності та оригінальності.
І для бюджету добре – купівля свіжих грибів обійдеться дешевше.
Правильний вибір і підготовка до маринування
Головний критерій, що змушує звернути увагу, – закритість і пружність печериці.
Закрита капелюшок свідчить про молодість овоча, пружність про його свіжості.
Гарні для маринування крихітні грибочки – вони не темніють у заливці і виходять білосніжними і дуже апетитними.
Не можна брати зів'ялі, підсохлі примірники, червиві.
Обережність зайвою не буває, особливо, якщо мова йде про грибах.
При виборі так само звертайте увагу на ушкодження овоча і колір зрізу ніжки – він повинен бути білим.
Оригінальні рецепти маринованих печериць
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печериць - | півкілограма |
води - | 200 мл |
лимонного соку - | 60 мл |
солі - | 1,5 ч. л. |
цукру - | 1,5 ч. л. |
часник, лавровий лист, насіння кропу, перець-горошок - | за бажанням |
Час приготування: 5600 хвилин | Калорійність на 100 грам: 27 Ккал |
Приготування:
- Коли будете мити гриби, не полінуйтеся зняти верхню плівку з капелюшка, її дуже легко «стерти» пальцями.
- Далі орієнтуйтеся за розміром: які розрізати, а які залишати цілими.
- Подрібнений часник і овочі покласти в каструлю і залити теплою водою, сюди ж додати всі інгредієнти, за винятком соку лимона.
- З моменту закипання їх варять п'ять хвилин під кришкою. Сік додають, коли каструля знята з вогню.
- Термін маринування закуски – 4 дні.
Печериці по-французьки з зеленню
Компоненти на кілограм свіжих печериць:
- лавровий лист – 4-5 шт.;
- перець горошок – 4 шт.;
- перець запашний;
- 1 ч. л. гірчиці в зернах;
- цукру і солі – по 0,5 ч. л.;
- столового оцту – 3 ст. л.;
- перець чилі, кріп, селера, половина цибулини.
Перейдемо безпосередньо до приготування.
Печериці ретельно вимити, скласти в каструлю і залити водою, щоб покривала їх.
Посолити, додати перець (окрім чилі) і лавровий лист.
Час варіння – 30 хвилин з обов'язковим складанням піни.
Грибам, вийнятим з бульйону, дати охолонути і розфасувати їх у чисті банки, зверху покласти по ложечці гірчиці і цукру, додати в банки зелень і перець чилі.
Залити розсолом, маринадом, можна не влаштовувати, а обійтися капроновими кришками.
«Їж відразу»
Компоненти на 1 кг грибів:
- 6 ст. л. рослинного масла;
- стільки ж винного оцту;
- 2 ч. л цукру;
- 3 ч. л. солі;
- з спецій: часник, перець горошок, кріп і петрушка.
Кожен грибочок добре промити, перевіряючи, чи не залишилося на ньому землі, і немає чи ушкоджень.
Прогріти масло на сковороді в режимі «маленький вогонь», покласти овочі, спеції, залити все винним оцтом і тушкувати під кришкою 15 хвилин, не додаючи вогню.
Подрібнені зелень і часник покласти в сковорідку за кілька хвилин до готовності закуски.
Залишити блюдо на кілька годин остигати і насичуватися маринадом, після розкласти по банках.
Цей рецепт описується у відео, прикріпленому нижче.
Приємного перегляду!
Закуска з болгарським перцем
На 500 г свіжих грибів необхідно буде взяти 2 великих перцю.
Для маринаду:
- сік половини лимона;
- 3 зубки часнику;
- зелень, спеції і трохи цукру – за смаком.
Маринад в цьому випадку буде сирим – просто змішати інгредієнти і дати постояти.
Гриби відварити з невеликою кількістю лимонної кислоти, це додасть їм трохи більше кислинки в готовому вигляді.
Перець нашаткувати соломкою і злегка обсмажити.
Після того як перець і гриби охолонуть, змішати їх, помістити в банки і залити маринадом.
Печериці за дві години
Компоненти на 1 кг грибів:
- півсклянки води;
- третину склянки оцту;
- 1 ч. л цукру;
- 1 ч. л. солі;
- з прянощів: лавровий лист, перець горошком, гвоздика.
Підчищені і вимиті печериці занурте в закипаючий маринад: вода+ сіль+ цукор+оцет+спеції.
Після фази закипання варіть гриби 20-25 хвилин, знімаючи піну і помішуючи.
Все готово.
Поповнити запас вітамінів в організмі допоможе салат з тих овочів, які практично завжди під рукою у кожної господині. Легкі рецепти маринованої капусти Пилюски з буряком.
Купуючи вино в магазині, ви ніколи з точністю не можете знати кількість хімічних речовин у її складі, які шкодять здоров'ю. Звичайно, ви матимете рацію, якщо скажете, що будь-які спиртні напої шкідливі, але є альтернативний варіант — домашнє яблучне вино або, як його ще називають, сидр. Вже точно натуральне! Рецепт читайте тут.
Апетитні солоні огірочки прикрасять будь-яке застілля, тому давайте вчитися їх правильно заготовлювати на зиму. У цій статті містяться всі необхідні інструкції та корисні поради.
Наступне завдання – швидке охолодження.
Каструлю з овочами опустіть у крижану воду.
Так грибочки вийдуть ще й пружними.
Остиглу закуску з маринадом перекладіть в скляну ємність і помістіть в холодильник.
Ці мариновані печериці в домашніх умовах хороші тим, що їх можна практично відразу подавати до столу.
Це закуска швидкого приготування, яку можна «спорудити» перед приходом гостей.
Відео-рецепт приготування такого дивіться нижче:
Поради та рекомендації
- з усіх печериць дрібні – самі смачні, тому в маринад кладіть тільки маленькі грибочки;
- перед маринуванням їх не потрібно замочувати – тільки мити;
- якщо маринуете на зиму, проваріть овочі в підсоленій воді протягом 20 хвилин;
- закуску не зберігають довше року;
- металевими кришками не користуйтеся, замініть їх на щільні капронові.
Мариновані печериці хороші як закуска і як інгредієнт для салатів.
Для чого б ви не маринували ці овочі, вони виправдають ваші труди.
Хоча процес маринування, як ви самі переконалися, абсолютно нетрудомісткий.
Ви думаєте це все рецепти?
А ось і ні!
З радістю представляємо вам ще один, причому дуже смачний: