03 май 2019 7 717

Рецепти десертного печива з тіста на жовтках

Печиво на жовтках готується досить швидко, рецепти його приготування нескладні. Це хороший варіант, коли немає часу на довгу випічку. Якщо в рецепті не використовується білок, то його досить збити з вершками (або сметаною) і цукром, щоб вийшов крем, який можна окремо подати з ягодами і фруктами в якості десерту.

Рецепт пісочного печива на жовтках і сметані
Інгредієнти Кількість
просіяного пшеничного борошна - 200 г
вершкового масла - 2 ст. л.
сирих жовтків - 4 шт.
цукру - 1 ст. л.
нежирної сметани - 2 ст. л.
лимонної цедри - 2 ч. л.
ванільного цукру - 0,5 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 229 Ккал

Це печиво виходить м'яким, розсипчастим. Для його приготування вистачить півгодини.

У глибокий посуд засипають борошно, зверху роблять ямку, в яку викладають шматочки м'якого масла та інші інгредієнти. Замішують тісто. При правильних пропорціях воно буде м'яким, еластичним.

Печиво можна робити у формі невеликих крендельков. Для цього від тесту відщипують або відрізають ножем шматочки, скачують їх у невелику ковбаску і складають у вигляді кренделі.

Вийшло виріб кладуть на деко (на дно потрібно постелити пергаментний аркуш). Зверху трохи посипають кренделі цукром. Випікають В духовці кожну партію печива при 200 градусах 15 хвилин. Готові кренделі придбають золотистий відтінок.

Печиво «Віденське»

В рецепті використовується варення, повидло або джем. Віденське печиво з сирих жовтків яєць виходить смачним, ароматним. Це дуже популярний десерт, який багато хто напевно пробували в дитинстві.

Продукти:

  • 3 ст. цільнозерновий борошна;
  • 5 ст. цукру;
  • 6 ст. л. варення (традиційно використовується яблучне, але можна експериментувати і з іншими смаками);
  • 200 г маргарину;
  • 2 сирих жовтка;
  • 3 г соди.

Час, необхідний для приготування: 0,5-1 ч.

Калорійність на 100 г: 340 ккал.

Для початку у водяній бані потрібно розтопити маргарин. Потім його змішують з жовтками, содою, цукром.

Акуратно, продовжуючи помішувати, засипають просіяне борошно.

Замішують тісто до кінця. Воно вийде не дуже крутим, але і прилипати до рук не повинно.

Тісто потрібно розділити – відрізати невеликий шматок (трохи більше чверті маси) і покласти його в морозилку на 15 хвилин. Частину розкачати (дошку або стіл посипати борошном або змастити маслом, щоб тісто не прилипло). Отриманий пласт змащують варенням шаром приблизно 0,5-0,7 див.

З морозильної камери дістають шматок замороженого тіста і натирають його на крупній тертці. Отриманої стружкою засипають зверху варення. Перекладають виріб на деко (щоб це було легше зробити, розкачувати тісто можна безпосередньо на аркуші пергаменту, разом з яким воно потім і переноситься).

Випікають десерт в духовці, попередньо прогрітій до 180 градусів. Процес триває півгодини. Після того, як печиво буде готове, йому дають охолонути і розрізають на шматки потрібної форми.

Печиво «Бретон» з тіста на жовтках

М'яке і просте печиво «Бретон» зникне зі столу дуже швидко. Воно виходить легким і смачним.

Продукти:

  • 1 ст. борошна (пшеничного);
  • 3 жовтки (не варених);
  • ½ Ст. цукру (для випікання десертів радять брати тростинний, але це необов'язково);
  • 100 р слив. олії (за годину до приготування потрібно дістати його з холодильника);
  • 1 ст. л. молока.

Затрати часу: 0,5 ч.

Калорійність на 100 г: 408 ккал.

Вершкове масло дістають з холодильника заздалегідь, щоб до моменту приготування воно досягло кімнатної температури. Його змішують з цукром, краще зробити це за допомогою міксера. До отриманої маси домішують жовтки по одному. Засипають просіяне борошно і замішують досить щільне тісто.

Раскативая з тіста невеликі кульки, розміром зі сливу, складають їх на змащеному олією деку. Потім кожен кульку потрібно придавити дном склянки або іншим предметом, щоб вийшло плоске печиво (цю стадію треба враховувати, розкладаючи кульки так, щоб залишалося достатня відстань між ними).

Якщо на дні склянки буде візерунок, це стане цікавою прикрасою печива. При бажанні можна намалювати сітку на поверхні виробів за допомогою виделки. Потім потрібно змастити печиво сумішшю молока і 1 ч. л. цукру. Це зручно робити кулінарної пензлем.

На випікання десерту піде 15 хвилин при 180 градусах. Поверхня готового печива стане золотистою.

«Каштани» з вареним жовтком

Симпатичне кругле печиво «Каштани» з варених жовтків буде гідно виглядати навіть на святковому столі.

Продукти для приготування тіста:

  • 6 шт. варених жовтків від курячих яєць;
  • 200 р слив. масла;
  • 3 ст. л. 10 %-ної сметани;
  • 5 ст. л. звичайного або тростинного цукру;
  • 250 г борошна (пшеничного, просіяним перед додаванням в тісто);
  • 2 ч. л. ванільного цукру;
  • раст. масло, щоб змастити дно дека;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 120 г горіхів (підійдуть мигдаль, фундук або волоські).

Глазур:

  • 50 г слив. масла;
  • 3 ст. л. какао у вигляді порошку (натурального, розчинний краще не брати);
  • 200 г цукру;
  • 5 ст. л. молока.

Час приготування: 1 ч.

Калорійність на 100 г: 370 ккал.

Жовтки розминаються ложкою або виделкою, змішують до однорідності з м'яким вершковим маслом. Потім краще збити суміш міксером або в блендері. Додають до суміші сметану і обидва види цукру, знову збивають.

Засипають борошно і розпушувач, замішують тісто м'якої консистенції. Відщипуючи від маси шматочки, скачують їх в руках, потім у середину кладуть одну цілу горішок і закочують його в тісті.

Повинні вийде невеликі округлі кульки, які за формою нагадують пряники. Вироби складаються на деко, дно якого змащують маслом. Між ними залишають 3-4 див. Випікають при 180 градусах.

Для того щоб вийшло розсипчасте, не тверде печиво, знадобиться 20-25 хвилин. Воно повинно стати світло-золотистим.

Залишилися горіхи злегка підсмажують на сковороді або в духовці, подрібнюють до крихти. Інгредієнти для глазурі змішують в каструлі з товстим дном. Ставлять на плиту і чекають, поки маса закипить. Потім температуру зменшити до мінімуму і помішують масу до розчинення цукру.

Кожне печиво опускають на кілька секунд у глазур (зручно тримати його на вилці при цьому), потім обсипають зверху горіхами. Після застигання глазурі десерт готовий до подачі.

Читайте як приготувати смачний кекс без яєць в мікрохвильовці.

Читайте як приготувати ароматний суп харчо з курки.

Візьміть на замітку рецепт пасти карбанара беконом і вершками.

Печиво «Трюфель»

В рецепті використовуються варені жовтки яєць. Обсипання з какао надає солодощів терпкий, шоколадний смак.

Продукти:

  • 100 г цукру;
  • 4 зварених жовтків від курячих яєць;
  • 150 г слив. масла;
  • 250 г борошна (пшеничного, попередньо просіяти);
  • по 2 ст. л. какао (не розчинної) і сах. пудри.

Час, яке знадобиться витратити на приготування: 1 ч.

Калорійність в 100 г: 375 ккал.

Яйця відварити, відокремити жовтки, дати їм охолонути. Жовтки розтерти до утворення дрібної крихти. М'яке розтоплене вершкове масло і цукор перетирають з жовтками, поки маса не набуде однорідної консистенції.

Засипати поступово борошно і замісити не поспішаючи тісто (при правильних пропорціях інгредієнтів воно вийде м'яким, податливим). Відрізаючи від нього шматочки, скачати з них кульки і надати їм конусоподібну форму.

Розставити заготовки на тарілці, посипаною борошном. Відправити конуси в морозилку на 10 хвилин. Потім переставити їх на деко, застелене пергаментом і поставити в духовку, яка вже повинна бути прогрітій (180 градусів, на 25-30 хвилин).

Какао змішати з пудрою. Готове печиво, поки воно ще тепле, обваляти в отриманій суміші. Подавати десерт після його повного остигання.

Печиво з тіста на варених жовтки по-німецьки

Цей рецепт печива з вареними жовтками до чаю прийшов до нас з німецької кухні, там його часто печуть до Різдва.

Продукти:

  • 2 варені жовтки від курячих яєць;
  • 1 щіпка солі;
  • 3 повних (насипати потрібно так, щоб виходила гірка) ст. л. цукру;
  • 150 г маргарину;
  • ½ Ч. л. імбиру (сушений, порошок);
  • 1,5 ст. г борошна (потрібно вибирати виріб вищого сорту);
  • 50 г сах. пудри.

Час приготування: 1 ч.

Калорійність в 100 г: 505 ккал.

Жовтки перетерти за допомогою вилки або ложки з цукром, залити сметану, змішати інгредієнти. Додати м'який маргарин і знову перемішати. Засипати пудру розтерти масу до однорідного стану.

Засипати суміш просіяного борошна з імбиром і сіллю. Замісити тісто до еластичного стану. Обернути його плівкою і помістити на 2 години в основний відділ холодильника. Витягнути і почекати, поки воно відігріється.

Розкачувати тісто на пласти товщиною до ½ см і вирізати заготовки будь-якої форми. Викласти вироби на застелений пергаментом деко.

Випікається десерт 8-10 хвилин при 200 градусах. Характерною рисою виробу є його білий колір в готовому стані.

Корисні поради

При використанні в рецепті сирих жовтків, їх відокремлюють від яєць перед додаванням в тісто, щоб вони не встигли підсохнути. При цьому яйця не повинні бути холодними. Зазвичай всі інгредієнти для випічки, які не потрібно підігрівати перед додаванням (така необхідність буде зазначена в рецепті), повинні бути приблизно однакової кімнатної температури.

Варені жовтки перед замешиванием тесту не повинні бути гарячими.

Готове печиво подається тільки після повного остигання. Зберігати його можна до двох тижнів.

Розсипчасте печиво на жовтках обов'язково сподобається дітям, його подають до кави, чаю, молока. Це універсальний десерт, який, до того ж, дуже простий у приготуванні.

Що ще почитати: