26 июнь 2019 493

Рецепти приготування тірамісу без яєць в домашніх умовах

Тірамісу – десерт, який у класичному виконанні готується з додаванням сирих яєць, але якщо немає бажання ризикувати, можна приготувати його і без них. Безпечний і одночасно смачний десерт сподобається і дітям, і дорослим.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
савоярді - 12 паличок
маскарпоне - 100 грам
коньяку - 1 їдальня ложка
цукрової пудри - 30 грам
приготовленого солодкого кава - 50 мілілітрів
33% вершків - 150 мілілітрів
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 301 Ккал
Тірамісу без яєць – смачний десерт, який можна легко і швидко приготувати в домашніх умовах, потрібно тільки купити або приготувати заздалегідь печиво савоярді і запастися необхідними продуктами.
  1. Форму викласти пергаментним папером або ж підготувати 6 креманок;
  2. Приготувати солодкий, міцну каву, остудити його, вилити в миску, додати коньяк і перемішати;
  3. На невеликій швидкості збити вершки до густоти, додати цукор і маскарпоне і ще раз збити до утворення однорідної консистенції;
  4. Савоярді однією стороною мачає в каву і викладається у форму змоченою стороною вгору, так викласти 6 штук, а зверху покласти половину крему і добре розрівняти;
  5. Викласти решту бісквітне печиво, змочений у каву, а зверху – другу половину крему;
  6. Десерт поставити в холодильник, щоб він просочився, а перед подачею нарізати і посипати какао або шоколадною крихтою.

Тірамісу виходить дуже смачним, легким, ніжним і повністю безпечним. Подавати його можна не тільки до повсякденного столу, але і на свята.

Читайте як приготувати креветки на грилі — пропонуємо вам кілька варіантів маринаду і покрокових рецептів приготування морепродуктів.

Смачні страви з курячих грудок — читайте як цікаво приготувати м'ясо.

Як приготувати наваристий, смачний супчик з заморожених грибів читайте тут.

Тірамісу без сирих яєць і алкоголю: рецепт покроково

Для маленьких дітей можна приготувати смачний десерт, в якому не буде не тільки яєць, але і алкоголю.

Інгредієнти:

  • 0,5 літра вершків;
  • 0,5 кілограма маскарпоне;
  • 1 склянка цукру;
  • какао;
  • свіже натуральне кави – 100 мілілітрів;
  • палички савоярді.

Час приготування: 2,5 години.

Калорійність на 100 грам: 305 ккал.

  1. Вершки змішати з цукром і збити за допомогою міксера до густоти, додати маскарпоне і продовжити процес збивання, поки вся маса не стане однорідною;
  2. Печиво однією стороною мачає в каві, викладається на тарілку або в креманку одним шаром, зверху покривається шаром крему;
  3. На сирно-вершковий крем викладається ще шар печива і зверху покривається залишилися кремом;
  4. Поставити десерт в холодильник на пару годин, а перед подачею порізати на порційні шматочки і зверху посипати какао.

При бажанні, тірамісу можна зробити більш ніжним. Для цього на 500 мілілітрів вершків береться в половину менше маскарпоне, але викладати тоді десерт потрібно в порційні креманки або ж форму, застелену пергаментом.

Полуничний тірамісу з вершками і маскарпоне

Ніжний, смачний полуничний десерт – ідеальне рішення для святкового столу. Готується таке тірамісу швидко, легко і з доступних інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг полуниці;
  • 1 пачка савоярді;
  • 3 апельсина;
  • 250 грам маскарпоне;
  • 500 грам рікотти;
  • 200 грам цукрової пудри;
  • кориця;
  • м'ята;
  • імбир.

Час приготування: 120 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 310 ккал.

  1. Два апельсини ретельно помити, просушити, натерти їх на тертці цедру;
  2. Маскарпоне і рікотту з'єднати в глибокій ємності, додати цедру, 150 грам цукрової пудри і добре збити;
  3. Залишки пудри викласти в сотейник, додати сік, вичавлений з апельсинів, корицю, імбир за смаком і нагріти до розчинення цукру;
  4. Полуницю помити і порізати шматочками;
  5. Просочити у фруктовому сиропі печиво, викласти його щільно один до одного в форму, зверху покласти крем з двох сирів, полуницю і повторити всі шари ще раз;
  6. Десерт поставити в холодильник і дати йому трохи часу просочитися, а перед подачею прикрасити листочком м'яти.

Такий десерт виходить смачним і його можна подавати дітям. Полуниця і апельсини додадуть тірамісу ніжні, фруктові нотки.

Вишневий тірамісу

Десерти можна готувати за різними рецептами і експериментувати, добиваючись потрібного результату. Вишневий тірамісу має трохи не звичний смак, але він обов'язково сподобається багатьом членам сім'ї.

Інгредієнти:

  • какао – 2 столові ложки;
  • вишні – 250 грам;
  • 16 паличок савоярді;
  • вишневий лікер – 1 столова ложка;
  • 500 грам маскарпоне;
  • 60 грам цукрової пудри;
  • міцна кава – 3 столові ложки;
  • Амаретто – 3 столові ложки;
  • темний шоколад – 1 плитка.

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність на 100 грам: 298 ккал.

  1. Маскарпоне перекласти в глибоку миску, додати цукрову пудру, лікер і добре збити;
  2. Кава з'єднати з Амаретто і обмокнуть печиво і викласти з них нижній шар на дні форми;
  3. Викласти зверху печива половину крему, посипати натертим шоколадом і какао, покласти ягоди, а зверху інший крем, посипати какао;
  4. Десерт накрити плівкою і відправити на 2 години в холодильник, щоб він настоявся.

Вишні зроблять десерт соковитим, додадуть йому пікантності. Незважаючи на те, що такий тірамісу готується не дуже часто, він обов'язково стане прикрасою будь-якого столу.

Як зробити крем для десерту без маскарпоне і яєць

Якщо в будинку немає маскарпоне і купити немає можливості, можна легко замінити його звичайним сиром. Крем виходить е менш смачним, ніжним і легким.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг домашнього сиру;
  • 0,5 склянки коньяку;
  • 0,6 кілограма печива;
  • 500 грам 35% вершків;
  • 50 грам какао;
  • 0,5 склянки цукрової пудри
  • 0,6 літра еспресо.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 295 ккал.

  1. Викласти сир в чашу блендера і добре збити до однорідної консистенції;
  2. Вершки перекласти в глибоку миску, додати цукрову пудру і збити міксером, перекласти їх до сиру і добре перемішати;
  3. На дно креманок викласти трохи крему;
  4. У кави обмокнуть печиво та викласти його в креманки одним шаром;
  5. На печиво покласти крем, потім ще шар крему, печива, крему, а зверху посипати какао і поставити в холодильник на кілька годин.

Тірамісу можна викладати в порційні креманки або ж в одну форму, але у такому разі десерт обов'язково повинен настоятися в холодильнику.

Корисні поради

Для приготування цього десерту печиво савоярді можна спекти самостійно або ж купити вже готове, в магазині. Щоб десерт вийшов таким, як треба, готувати печиво краще всього за день до того, як буде готуватися тірамісу.

Якщо десерт готується для маленьких дітей, з його потрібно виключити не тільки яйця, але і алкоголь, а також кава. Для просочення можна використовувати солодке какао або напій з цикорію, які повинні бути охолодженими.

Десерт може зберігатися в холодильнику близько 36 годин, тому готувати його потрібно в невеликих кількостях.

Крем для десерту можна приготувати з вершків, додавши до них маскарпоне, рікотту або ж домашній сир – результат буде радувати всіх членів сім'ї.

Щоб крем для тірамісу без яєць вийшов хорошим, всі продукти повинні бути свіжими і якісними. Під час його приготування вершки треба збивати дуже обережно, щоб вони не перетворилися в масло.

Що ще почитати: