Рецепти приготування тірамісу без яєць в домашніх умовах
Тірамісу – десерт, який у класичному виконанні готується з додаванням сирих яєць, але якщо немає бажання ризикувати, можна приготувати його і без них. Безпечний і одночасно смачний десерт сподобається і дітям, і дорослим.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
савоярді - | 12 паличок |
маскарпоне - | 100 грам |
коньяку - | 1 їдальня ложка |
цукрової пудри - | 30 грам |
приготовленого солодкого кава - | 50 мілілітрів |
33% вершків - | 150 мілілітрів |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 301 Ккал |
- Форму викласти пергаментним папером або ж підготувати 6 креманок;
- Приготувати солодкий, міцну каву, остудити його, вилити в миску, додати коньяк і перемішати;
- На невеликій швидкості збити вершки до густоти, додати цукор і маскарпоне і ще раз збити до утворення однорідної консистенції;
- Савоярді однією стороною мачає в каву і викладається у форму змоченою стороною вгору, так викласти 6 штук, а зверху покласти половину крему і добре розрівняти;
- Викласти решту бісквітне печиво, змочений у каву, а зверху – другу половину крему;
- Десерт поставити в холодильник, щоб він просочився, а перед подачею нарізати і посипати какао або шоколадною крихтою.
Тірамісу виходить дуже смачним, легким, ніжним і повністю безпечним. Подавати його можна не тільки до повсякденного столу, але і на свята.
Читайте як приготувати креветки на грилі — пропонуємо вам кілька варіантів маринаду і покрокових рецептів приготування морепродуктів.
Смачні страви з курячих грудок — читайте як цікаво приготувати м'ясо.
Як приготувати наваристий, смачний супчик з заморожених грибів читайте тут.
Тірамісу без сирих яєць і алкоголю: рецепт покроково
Для маленьких дітей можна приготувати смачний десерт, в якому не буде не тільки яєць, але і алкоголю.
Інгредієнти:
- 0,5 літра вершків;
- 0,5 кілограма маскарпоне;
- 1 склянка цукру;
- какао;
- свіже натуральне кави – 100 мілілітрів;
- палички савоярді.
Час приготування: 2,5 години.
Калорійність на 100 грам: 305 ккал.
- Вершки змішати з цукром і збити за допомогою міксера до густоти, додати маскарпоне і продовжити процес збивання, поки вся маса не стане однорідною;
- Печиво однією стороною мачає в каві, викладається на тарілку або в креманку одним шаром, зверху покривається шаром крему;
- На сирно-вершковий крем викладається ще шар печива і зверху покривається залишилися кремом;
- Поставити десерт в холодильник на пару годин, а перед подачею порізати на порційні шматочки і зверху посипати какао.
При бажанні, тірамісу можна зробити більш ніжним. Для цього на 500 мілілітрів вершків береться в половину менше маскарпоне, але викладати тоді десерт потрібно в порційні креманки або ж форму, застелену пергаментом.
Полуничний тірамісу з вершками і маскарпоне
Ніжний, смачний полуничний десерт – ідеальне рішення для святкового столу. Готується таке тірамісу швидко, легко і з доступних інгредієнтів.
Інгредієнти:
- 0,5 кг полуниці;
- 1 пачка савоярді;
- 3 апельсина;
- 250 грам маскарпоне;
- 500 грам рікотти;
- 200 грам цукрової пудри;
- кориця;
- м'ята;
- імбир.
Час приготування: 120 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 310 ккал.
- Два апельсини ретельно помити, просушити, натерти їх на тертці цедру;
- Маскарпоне і рікотту з'єднати в глибокій ємності, додати цедру, 150 грам цукрової пудри і добре збити;
- Залишки пудри викласти в сотейник, додати сік, вичавлений з апельсинів, корицю, імбир за смаком і нагріти до розчинення цукру;
- Полуницю помити і порізати шматочками;
- Просочити у фруктовому сиропі печиво, викласти його щільно один до одного в форму, зверху покласти крем з двох сирів, полуницю і повторити всі шари ще раз;
- Десерт поставити в холодильник і дати йому трохи часу просочитися, а перед подачею прикрасити листочком м'яти.
Такий десерт виходить смачним і його можна подавати дітям. Полуниця і апельсини додадуть тірамісу ніжні, фруктові нотки.
Вишневий тірамісу
Десерти можна готувати за різними рецептами і експериментувати, добиваючись потрібного результату. Вишневий тірамісу має трохи не звичний смак, але він обов'язково сподобається багатьом членам сім'ї.
Інгредієнти:
- какао – 2 столові ложки;
- вишні – 250 грам;
- 16 паличок савоярді;
- вишневий лікер – 1 столова ложка;
- 500 грам маскарпоне;
- 60 грам цукрової пудри;
- міцна кава – 3 столові ложки;
- Амаретто – 3 столові ложки;
- темний шоколад – 1 плитка.
Час приготування: 1,5 години.
Калорійність на 100 грам: 298 ккал.
- Маскарпоне перекласти в глибоку миску, додати цукрову пудру, лікер і добре збити;
- Кава з'єднати з Амаретто і обмокнуть печиво і викласти з них нижній шар на дні форми;
- Викласти зверху печива половину крему, посипати натертим шоколадом і какао, покласти ягоди, а зверху інший крем, посипати какао;
- Десерт накрити плівкою і відправити на 2 години в холодильник, щоб він настоявся.
Вишні зроблять десерт соковитим, додадуть йому пікантності. Незважаючи на те, що такий тірамісу готується не дуже часто, він обов'язково стане прикрасою будь-якого столу.
Як зробити крем для десерту без маскарпоне і яєць
Якщо в будинку немає маскарпоне і купити немає можливості, можна легко замінити його звичайним сиром. Крем виходить е менш смачним, ніжним і легким.
Інгредієнти:
- 0,5 кг домашнього сиру;
- 0,5 склянки коньяку;
- 0,6 кілограма печива;
- 500 грам 35% вершків;
- 50 грам какао;
- 0,5 склянки цукрової пудри
- 0,6 літра еспресо.
Час приготування: 90 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 295 ккал.
- Викласти сир в чашу блендера і добре збити до однорідної консистенції;
- Вершки перекласти в глибоку миску, додати цукрову пудру і збити міксером, перекласти їх до сиру і добре перемішати;
- На дно креманок викласти трохи крему;
- У кави обмокнуть печиво та викласти його в креманки одним шаром;
- На печиво покласти крем, потім ще шар крему, печива, крему, а зверху посипати какао і поставити в холодильник на кілька годин.
Тірамісу можна викладати в порційні креманки або ж в одну форму, але у такому разі десерт обов'язково повинен настоятися в холодильнику.
Корисні поради
Для приготування цього десерту печиво савоярді можна спекти самостійно або ж купити вже готове, в магазині. Щоб десерт вийшов таким, як треба, готувати печиво краще всього за день до того, як буде готуватися тірамісу.
Якщо десерт готується для маленьких дітей, з його потрібно виключити не тільки яйця, але і алкоголь, а також кава. Для просочення можна використовувати солодке какао або напій з цикорію, які повинні бути охолодженими.
Десерт може зберігатися в холодильнику близько 36 годин, тому готувати його потрібно в невеликих кількостях.
Крем для десерту можна приготувати з вершків, додавши до них маскарпоне, рікотту або ж домашній сир – результат буде радувати всіх членів сім'ї.
Щоб крем для тірамісу без яєць вийшов хорошим, всі продукти повинні бути свіжими і якісними. Під час його приготування вершки треба збивати дуже обережно, щоб вони не перетворилися в масло.