13 май 2019 6 216

Як приготувати пісочне тісто для печива

Домашня випічка відрізняється не тільки способом приготування, але і великим вмістом корисних вітамінів і мікроелементів. Адже навіть продукти для пісочного тіста можна вибрати більш свіжі, а близькі і рідні завжди будуть раді гарячому або теплому спеченому печінкою з пісочного тіста.

Класичне тісто
Інгредієнти Кількість
пшеничне борошно - 0,4 кг
яйце - 1 шт.
вершкове масло - 200 г
цукор - ½ Склянки
сіль і сода - по 3 г (щіпка)
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 440 Ккал

Простота, легкість, мінімальний набір продуктів для створення тесту чудово підходить для випічки домашнього пісочного печива.

Правильний заміс такого тесту дозволяє збільшити термін його зберігання в морозильній камері до 3-х місяців, що підходить для приготування м'якого, повітряного, «тане в роті» смачного десерту на вихідні, свята – варто тільки розморозити при кімнатній температурі і можна приступити до готування печива в зручний час.

Перед початком приготування слід потримати масло при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким, не рідким, або гарненько підморозити, а потім натерти на тертці в глибоку ємність. До нього всипати цукор, сіль і добре збити віночком до повного розчинення крупинок.

Після цього в масу вбити яйце, знову старанно перемішати. Борошно просіяти і всипати до решти продуктів разом з содою.

Тісто швидко зігнати, щоб воно не встигло дуже розігрітися, тому що випічка після цього стане жорсткою і крихкою.

За своєю консистенції пісочне тісто має бути м'яким, не липнути до рук і мати матовий лимонний колір.

Його слід помістити в холодильник на одну годину і тільки після цього можна приступити до випікання печива, яка займає приблизно п'ятнадцять хвилин при температурі 190°. При цьому розкатаний пласт для десерту повинен бути не товще восьми міліметрів.

Рецепт простого пісочного тіста для печива без яєць

Існує маса варіантів виготовлення пісочного тіста, у тому числі і створення його без використання яєць і тваринних жирів. Печиво можна подати з джемом, варенням, до чаю та компоту. Воно виходить м'яким, пісним і досить низькокалорійним в порівнянні з іншими видами десерту. Для приготування знадобиться:

  • борошно – 2,5 склянки;
  • дезодоровану олію – 200 мл;
  • цукор – 150 г;
  • вода – 200 мл;
  • сіль – 3 р.

Час приготування тіста без урахування підготовки продуктів становить одну годину, а енергетична цінність 100 грам буде дорівнює 390 ккал.

Спочатку буде потрібно дуже сильно охолодити воду – вона повинна бути крижаною, але не мерзлої. В неї влити олію, додати цукор, сіль і скориставшись збивати блендером до
придбання даної масою білого кольору.

Слід просіяти борошно і, додаючи частинами масляну рідину, замісити досить круте, не липке тісто, яке повинно бути матовим. Його краще перед готуванням залишити в холодильнику на годину, щоб при розкочуванні пласта воно стало більш пластичним.

Якщо є можливість, то краще в рецепті все ж замінити рослинне на вершкове масло (200 г), а замість води використовувати сметану (120 г). Тісто легше буде розкачати тонко, зменшиться витрата борошна, що зробить випічку без яєць більш м'якою, а свіже печеньевыйдет не таким вже і жирним.

Читайте як приготувати смачний салат з копченою куркою — пропонуємо вам кілька цікавих рецептів.

Читайте як приготувати смачний бісквіт без яєць.

Візьміть на замітку рецепт корисного крем-супу з замороженого шпинату.

Тісто для домашнього печива з варенням на швидку руку

Головним правилом при створенні пісочного тіста, безсумнівно, є те, що весь посуд, що використовується для приготування, повинна бути холодною, як і самі продукти.

Але завжди є виключення з правил і якщо час приготування печива з варенням обмежена, томожно скористатися рецептом, для якого потрібні:

  • 3 яйця;
  • 200 г маргарину;
  • 1 ст. цукру (дрібний пісок);
  • 50 р цукрової пудри;
  • 25 г меленої кориці;
  • 0,4 кг борошна;
  • 1 ст. варення (густого);
  • 150 г подрібнених ядер горіха.

Всього на процес готування тіста піде сорок хвилин, а печиво випікається двадцять хвилин вдуховке. Калорійність ста грам даного борошняного напівфабрикату становить 450 ккал.

Будь-яка обрана борошно перед замісом повинна бути просіяна крізь сито. Жовтки яєць відокремити і збити віночком. У миску всипати борошно, зробити в центрі поглиблення, в яке всипати цукровий пісок, м'який роздавлений маргарин, жовтки і корицю. Суміш всередині добре перемішати і швиденько замісити тісто. Відправити його в холодильник на тридцять хвилин.

Печиво можна виготовити кількома способами, але для швидкого випікання слід розділити тісто на невеликі кульки. Їх потрібно придавити, зробивши коржик, а в центрі видавити дном чарки малі виїмки, які присипати горіхами і в них же викласти по половині чайної ложки варення.

Печиво спечеться за п'ятнадцять хвилин в розігрітій до 220° духовці. Зверху кожне слід посипати цукровою пудрою і залишити остигати прямо на деку, щоб не поламалося.

Як приготувати тісто для печива під формочки

Завдяки тому, що при створенні пісочного тіста потрібно дуже мало продуктів, всегдаимеющихся на кухні, даний вид десерту є самим доступним, відомим і популярним. Печиво можна їсти з варенням, джемом, сметаною і кремом. Для приготування тіста під формочки будуть потрібні:

  • борошно – 3 склянки;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • цукор-пісок – 180 г;
  • маргарин – 250 г;
  • сода – ½ ч. л.

На створення заготовки для випічки печива буде витрачено сорок хвилин, а кілокалорій в ста грамах буде міститися 457.

В окрему ємність потрібно всипати цукровий пісок, вбити яйце і ретельно все взбиватьдо повного розчинення всіх солодких крупинок. Маргарин повинен бути добре размягчен і тільки після цього доданий до яєчної маси, яку слід перемішувати до стану, схожого на сир.

Тільки після цього всипати просіяне борошно, соду. Швидко вимісити тісто, щоб воно не встигло нагрітися, скачати його в кулю, який обернути харчовою плівкою і помістити в холодильник на півгодини.

По закінченню цього часу, тісто ділиться на частини і розкочується в пласт товщиною від чотирьох міліметрів (максимально до 8 мм). Щоб вийшло гарне печиво, слід взяти формочки і наробити заготовок, які будуть випікатися двадцять хвилин прітемпературе в 180°.

Пісочне тісто через м'ясорубку для смачного печива

Багато хто пам'ятає ще з дитинства, як на стіл часто подавалися красиві пісочні печива, виконані в оригінальній, дуже цікавій формі, яка була надана їм з допомогою м'ясорубки. Рецепт же приготування даної заготовки у вигляді тесту є дуже простим. Для приготування такого легкого, але жахливо смачного десерту, знадобляться:

  • 3 жовтки з яєць;
  • 180 г цукру;
  • 120 мл нежирної сметани;
  • 3 ст. борошна;
  • 120 г маргарину (вершкового масла);
  • 10 г соди;
  • 3 г солі.

Час, витрачений на створення напівфабрикату для печива, складе сорок п'ять хвилин, печиво ж випікається двадцять, при цьому харчова цінність ста грам тіста становить 350 ккал.

Жовтки потрібно перетерти з цукром, маргарином до однорідної консистенції. До отриманої маси влити сметану, всипати соду і обережно все перемішати. Борошно потрібно додавати поступово, спостерігаючи за консистенцією тесту, яке має бути густим і не липнути до рук.

Заготовку для печива потрібно розділити на кілька частин і помістити в холодильник на тридцять хвилин. По закінченню цього часу дістати частини напівфабрикату і, прокручуючи їх на м'ясорубці, обрізати ножем, формуючи печива необхідного розміру (5-8 см). В розігрітій духовці випікати їх потрібно на деку, застеленому папером, при температурі 180°.

Корисні поради

Печиво з пісочного тіста має бути дуже ніжним, м'яким, смачним і ароматним. Існує кілька порад при створенні напівфабрикату для цього десерту:

  1. Не слід шкодувати масла, маргарину для тіста – від цього залежить ніжність солодкого страви;
  2. Крихти в самому початку приготування потрібно дуже добре перетирати руками – тісто буде за необхідності розсипчастим по своїй структурі;
  3. Вироби перед випіканням слід протикати виделкою, зубочисткою – щоб добре пропеклося печиво;
  4. Лист, папір, форму для випічки не потрібно додатково змащувати маслом;
  5. Пісочна заготівля поєднується з фруктами, ягодами, сиром, карамеллю, горіхами для начинки печива;
  6. Швидкий заміс робить тісто не таким жорстким і тугим;
  7. Духова шафа перед початком процесу випічки слід попередньо розігріти.

Після декількох експериментів при створенні пісочного тіста для печива, яке полягає в додаванні ароматних і корисних другорядних інгредієнтів (кориці, ванілі, пудри, сиру, варення, джему) – можна буде пригощати приголомшливо смачним домашнім печивом своїх гостей, рідних і близьких.

Що ще почитати: