Як смачно приготувати овочеве рагу з квасолі
Рагу – це досить складна, на перший погляд, блюдо, яке вимагає тривалої термічної обробки кожного з складових його інгредієнтів. Саме тому дане блюдо рекомендується готувати у великій товстостінній посуді. Ідеальним варіантом буде чавунна сковорода з високими бортиками або ж казан. З легкістю можна приготувати рагу в духовці. Для цього вам знадобляться невеликі порційні глиняні горщики, безпосередньо у яких блюдо і буде подаватися до столу.
Рагу, як правило, готуються з додаванням квасолі і бувають декількох видів: овочеві і, більш складні, м'ясні. Готуються вони за одним принципом – почергова закладка інгредієнтів і послідовне доведення їх до готовності.
Квасоля може використовуватися, як зелена стручкова, так і звичайна. Стручкова квасоля найчастіше використовується у свіжому або замороженому вигляді, рідше — консервованою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
квасоля (зелена) - | 220 г |
томати червоні - | 6-7 шт. |
паприка - | 2 шт. |
салатний цибулю - | 3 головки |
коренеплід моркви - | 1 шт. |
часникові зубки - | 3 шт. |
кабачки - | 2 шт. |
сметанний продукт 10% - | ½ Ст. |
виварна сіль - | за смаком |
суміш мелених перців - | за смаком |
рафінована олія - | для обсмажування |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 27 Ккал |
Як готувати овочеве рагу з квасолею:
- Промийте всі овочі в проточній воді, а потім обсушіть від зайвої вологи за допомогою кухонних рушників;
- Кабачки необхідно нарізати кубиками і злегка присипати сіллю;
- Плоди паприки очистіть від насіння і наріжте довгастими смужками;
- Стручки квасолі розрізати на 2 частини;
- Моркву наріжте брусочками, а моркву наріжте четвертинками;
- Товстостінну сковороду змажте рафінованим маслом і розжарте. Потім викладіть в неї нарізані кабачки, солодкий перець, квасолеві стручки, цибулю і брусочки моркви. Періодично помішуючи, обсмажте овочі до готовності;
- Тим часом, наріжте соковиті червоні томати на кубики (для того, щоб томати нарізалися акуратно – вістря ножа має бути тонким і дуже гострим). Введіть подрібнені томати до обсмаженою овочам, приправте все невеликою кількістю суміші духмяних перців і кухонною сіллю;
- Заправте овочі сметаною, акуратно перемішайте. Для додання пікантності підпаліть лист лавра, киньте в рагу і тушкуйте під кришкою протягом 25 хвилин;
- В кінці приготування додайте до овочів подрібнені часникові зубчики. Зніміть сковороду з плити і залишити ще на 5 хвилин – страви необхідно «дійти»;
- Овочеве рагу можна подавати до столу не тільки гарячим, але і холодним. Перед подаванням тушковані страви можна прикрасити гілочками свіжої зелені і стручком гострого перцю.
Рагу з квасолі з баклажанами в горщиках
Інгредієнти:
- синенькі – 2 шт.;
- квасолеві стручки – 180 г;
- цибулю-шалот – 3 шт.;
- солодка паприка – 2 шт.;
- томати червоні (пружні) – 4 шт.;
- масло;
- морква – 1 шт.;
- кам'яна сіль;
- суміш ароматних перців;
- часникові зубки – 4 шт.
Час, витрачений на приготування страви: 60 хв.
Енергетична цінність страви на 100 г: 28 кКал.
Опис:
- Баклажани умийтесь, осушіть і наріжте кубиками середньої величини. Складіть нарізані баклажани в друшляк, посипте щедрою дрібкою солі і почекайте близько півгодини. За цей час з них вийде сік, а разом з ним і гіркота;
- Моркву наріжте кружечками, а цибулю довільно;
- Солодкий перець наріжте соломкою. Стручки квасолі розрізати на 3-4 частини;
- Помідори наріжте довільними шматочками;
- В широкій тарі перемішайте всі інгредієнти для приготування рагу і здобріть їх крупною сіллю і перцем;
- Глиняні горщики обдайте окропом, на дно кожного налийте по 30 мл олії. Наповніть формочки приготовленої овочевий сумішшю, зверху покладіть по 1 зубчику часнику, потім залийте до половини киплячою водою, накрийте кришечками і помістіть в розігріту до 2000З духова шафа. Томіть рагу в горщиках протягом півгодини;
- По закінченні вказаного часу, вийміть горщики з духовки і відразу ж подавайте до столу. Кількість поданих горщиків має відповідати кількості сидячих за столом, так як подається даний вид рагу порційно.
Рисова каша з гарбузом — якщо ви тільки один раз спробуєте, в завжди будете чекати осіннього сезону, щоб зварити гарбузову кашу.
Читайте як приготувати смачні млинці без яєць.
Вівсяне печиво з пластівців без борошна — дієтичне блюдо, яке можна приготувати дуже швидко.
Овочеве рагу з брокколі і стручкової квасолею
Складові:
- броколі (молоді) – 270 г;
- свіжоморожена зелена квасоля – 270 г;
- салатний цибулю – 2 шт.;
- печериці – 150 г;
- молодий патисон – 1 шт.;
- стручок паприки – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- пекучий чилі – 1 шт.;
- томати рожеві – 2 шт.;
- зимовий часник – 2 шт.;
- виварна сіль;
- рожевий перець.
Тривалість часу приготування: 40 хв.
Кількість кКал в готовому блюді на 100 г: 25 кКал.
Покрокове приготування:
- Овочі з грибами необхідно обмити і осушити від вологи;
- Потім обсмажте в сковороді з високими бортиками, до появи красивого бурштинового відтінку, нашатковану тонкими скибочками цибулю і моркву;
- Патисон наріжте невеликими кубиками і відправте слідом за подрумянившимся цибулею з морквою;
- Потім введіть в сковороду нарізані на часточки томати. Тушкуйте овочі до їх легкого розм'якшення;
- Відразу ж після того, як овочі розм'якшаться, додайте подрібнені гриби, квасоля, суцвіття молодих брокколі і, нарізану на кубики солодкий перець. В останню чергу додайте гіркий перець;
- Залийте овочі киплячій питною водою (її рівень повинен покривати половину овочів), приправте за своїм розсудом сіллю, перцем і розчавленими зубчиками часнику. Тушкуйте під закритою кришкою, при помірному нагріванні до готовності.
Овочеве рагу з квасолею в мультиварці
Компоненти для приготування:
- картопля – 4 шт.;
- цукіні – 2 шт.;
- квасоля – 100 г;
- кущевый цибуля – 1 шт.;
- солодкий перчик – 1 шт.;
- зрілий баклажан – 1 шт.;
- томатний соус – 3 ст. л.;
- сіль;
- перець запашний;
- часник.
Час, витрачений на приготування: 50 хв.
Харчова цінність на 100 г: 26 кКал.
Опис:
- В першу чергу необхідно підготувати баклажани. Для того щоб в процесі термічної обробки вони не виділяли гіркоти, яка здатна затьмарити смакові властивості інших інгредієнтів, їх необхідно правильно підготувати. А саме, розріжте плід на невеликі кубики, посипте їх сіллю і залиште на 15-20 хвилин, рекомендовано в друшляку. Під впливом солі з «синеньких» разом з соком вийде вся гіркота;
- Очищені картопляні бульби наріжте часточками або кубиками. Таким же чином подрібніть і цукіні;
- Цибулю тонко нашаткуйте, а морква нарубайте кільцями;
- Солодку паприку наріжте соломкою;
- На дно чаші мультиварки налийте 50 мл рафінованої олії і, включивши режим «Смаження» розжарте. Потім швидко обсмажте спаржеву квасолю, солодкий перець і цибулю з морквою;
- Слідом відправте картопля, баклажани і цукіні. Приправити все сіллю і запашним перцем, залийте киплячою водою на 1/3, переведіть мультиварку на режим «Рагу» або ж «Гасіння» і готуйте протягом 40-45 хвилин;
- Після того, як прозвучить сигнал про готовність, вимкніть мультиварку від мережі, приправте готове рагу подрібненим часником і, обережно перемішавши, подавайте до столу.
Рагу з бобами, м'ясом і грибами
Інгредієнти для приготування:
- свиняча шия – 0,7 кг;
- білі гриби – 0,3 кг;
- бульби картоплі – 0,2 кг;
- цибуля-кущівка – 3 шт.;
- коренеплід моркви – 1 шт.;
- сметанний продукт – 1 ст.;
- заморожена стручкова квасоля – 0,1 кг;
- помідори – 2 шт.;
- «хмелі-сунелі»;
- сіль;
- чорний перець.
Затрати часу: 1 ч.
Харчова цінність на 100 г: 37 кКал.
Приготування:
- Шматок свинячої шиї умийтесь, осушіть паперовими рушниками і, нарізавши на шматки середньої величини, обсмажте на сковороді до рум'яності з мінімальним додаванням олії;
- Картопля очистіть, умийтесь і наріжте невеликими шматочками;
- Цибулю-шалот наріжте кільцями, моркву – брусочками;
- Помідори наріжте кубиками, заморожену квасолю розморозьте;
- Печериці необхідно розрізати на четвертинки;
- У сковороду з м'ясом покладіть картоплю, гриби і інші підготовлені овочі. Приправте інгредієнти свіжомеленим чорним перцем, сіллю і щіпкою «хмелі-сунелі». Заправте сметаною, додайте 250 мл киплячої води і, накривши кришкою, поставте тушкуватися на слабкому вогні до готовності (близько 45 хвилин);
- М'ясне рагу з овочами подається до столу як самостійне блюдо, не вимагає ніяких доповнень. Приємного апетиту!
Рагу з квасолі з куркою і овочами
Інгредієнти:
- філе курки – 400 г;
- квасоля – 200 г;
- цибулини – 2 шт.;
- кабачок – 1 шт.;
- гливи – 400 г;
- сметана 15% — 200 г;
- сіль;
- спеції «Каррі» — 10 р.
Тривалість приготування: 30 хв.
Енергетична цінність на 100 г: 27 кКал.
Покрокове опис:
- Молоду стручкову квасолю умийтесь і поставте на 5 хвилин в окріп. Потім відкиньте на друшляк і зачекайте, поки стече вся зайва рідина;
- Філе курки (без шкіри) наріжте невеликими шматочками і обсмажте протягом 5 хвилин на сковороді (масла має бути мінімальна кількість);
- На іншій сковороді обсмажте нарізану на кубики кабачок, нашатковану цибулю та печериці. В кінці обсмажування введіть до них сметану, сіль і суміш спецій «Каррі»;
- Додайте в сковороду з основними інгредієнтами обсмажене куряче філе і приварену квасоля. Перемішайте, накрийте кришкою і протушкувати протягом 15 хвилин;
- Готове рагу подається до столу порційно, доповнене часниковими багетами/сухариками і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!