26 май 2019 4 305

Як смачно приготувати овочеве рагу з квасолі

Рагу – це досить складна, на перший погляд, блюдо, яке вимагає тривалої термічної обробки кожного з складових його інгредієнтів. Саме тому дане блюдо рекомендується готувати у великій товстостінній посуді. Ідеальним варіантом буде чавунна сковорода з високими бортиками або ж казан. З легкістю можна приготувати рагу в духовці. Для цього вам знадобляться невеликі порційні глиняні горщики, безпосередньо у яких блюдо і буде подаватися до столу.

Рагу, як правило, готуються з додаванням квасолі і бувають декількох видів: овочеві і, більш складні, м'ясні. Готуються вони за одним принципом – почергова закладка інгредієнтів і послідовне доведення їх до готовності.

Квасоля може використовуватися, як зелена стручкова, так і звичайна. Стручкова квасоля найчастіше використовується у свіжому або замороженому вигляді, рідше — консервованою.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
квасоля (зелена) - 220 г
томати червоні - 6-7 шт.
паприка - 2 шт.
салатний цибулю - 3 головки
коренеплід моркви - 1 шт.
часникові зубки - 3 шт.
кабачки - 2 шт.
сметанний продукт 10% - ½ Ст.
виварна сіль - за смаком
суміш мелених перців - за смаком
рафінована олія - для обсмажування
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 27 Ккал

Як готувати овочеве рагу з квасолею:

  1. Промийте всі овочі в проточній воді, а потім обсушіть від зайвої вологи за допомогою кухонних рушників;
  2. Кабачки необхідно нарізати кубиками і злегка присипати сіллю;
  3. Плоди паприки очистіть від насіння і наріжте довгастими смужками;
  4. Стручки квасолі розрізати на 2 частини;
  5. Моркву наріжте брусочками, а моркву наріжте четвертинками;
  6. Товстостінну сковороду змажте рафінованим маслом і розжарте. Потім викладіть в неї нарізані кабачки, солодкий перець, квасолеві стручки, цибулю і брусочки моркви. Періодично помішуючи, обсмажте овочі до готовності;
  7. Тим часом, наріжте соковиті червоні томати на кубики (для того, щоб томати нарізалися акуратно – вістря ножа має бути тонким і дуже гострим). Введіть подрібнені томати до обсмаженою овочам, приправте все невеликою кількістю суміші духмяних перців і кухонною сіллю;
  8. Заправте овочі сметаною, акуратно перемішайте. Для додання пікантності підпаліть лист лавра, киньте в рагу і тушкуйте під кришкою протягом 25 хвилин;
  9. В кінці приготування додайте до овочів подрібнені часникові зубчики. Зніміть сковороду з плити і залишити ще на 5 хвилин – страви необхідно «дійти»;
  10. Овочеве рагу можна подавати до столу не тільки гарячим, але і холодним. Перед подаванням тушковані страви можна прикрасити гілочками свіжої зелені і стручком гострого перцю.

Рагу з квасолі з баклажанами в горщиках

Інгредієнти:

  • синенькі – 2 шт.;
  • квасолеві стручки – 180 г;
  • цибулю-шалот – 3 шт.;
  • солодка паприка – 2 шт.;
  • томати червоні (пружні) – 4 шт.;
  • масло;
  • морква – 1 шт.;
  • кам'яна сіль;
  • суміш ароматних перців;
  • часникові зубки – 4 шт.

Час, витрачений на приготування страви: 60 хв.

Енергетична цінність страви на 100 г: 28 кКал.

Опис:

  1. Баклажани умийтесь, осушіть і наріжте кубиками середньої величини. Складіть нарізані баклажани в друшляк, посипте щедрою дрібкою солі і почекайте близько півгодини. За цей час з них вийде сік, а разом з ним і гіркота;
  2. Моркву наріжте кружечками, а цибулю довільно;
  3. Солодкий перець наріжте соломкою. Стручки квасолі розрізати на 3-4 частини;
  4. Помідори наріжте довільними шматочками;
  5. В широкій тарі перемішайте всі інгредієнти для приготування рагу і здобріть їх крупною сіллю і перцем;
  6. Глиняні горщики обдайте окропом, на дно кожного налийте по 30 мл олії. Наповніть формочки приготовленої овочевий сумішшю, зверху покладіть по 1 зубчику часнику, потім залийте до половини киплячою водою, накрийте кришечками і помістіть в розігріту до 2000З духова шафа. Томіть рагу в горщиках протягом півгодини;
  7. По закінченні вказаного часу, вийміть горщики з духовки і відразу ж подавайте до столу. Кількість поданих горщиків має відповідати кількості сидячих за столом, так як подається даний вид рагу порційно.

Рисова каша з гарбузом — якщо ви тільки один раз спробуєте, в завжди будете чекати осіннього сезону, щоб зварити гарбузову кашу.

Читайте як приготувати смачні млинці без яєць.

Вівсяне печиво з пластівців без борошна — дієтичне блюдо, яке можна приготувати дуже швидко.

Овочеве рагу з брокколі і стручкової квасолею

Складові:

  • броколі (молоді) – 270 г;
  • свіжоморожена зелена квасоля – 270 г;
  • салатний цибулю – 2 шт.;
  • печериці – 150 г;
  • молодий патисон – 1 шт.;
  • стручок паприки – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • пекучий чилі – 1 шт.;
  • томати рожеві – 2 шт.;
  • зимовий часник – 2 шт.;
  • виварна сіль;
  • рожевий перець.

Тривалість часу приготування: 40 хв.

Кількість кКал в готовому блюді на 100 г: 25 кКал.

Покрокове приготування:

  1. Овочі з грибами необхідно обмити і осушити від вологи;
  2. Потім обсмажте в сковороді з високими бортиками, до появи красивого бурштинового відтінку, нашатковану тонкими скибочками цибулю і моркву;
  3. Патисон наріжте невеликими кубиками і відправте слідом за подрумянившимся цибулею з морквою;
  4. Потім введіть в сковороду нарізані на часточки томати. Тушкуйте овочі до їх легкого розм'якшення;
  5. Відразу ж після того, як овочі розм'якшаться, додайте подрібнені гриби, квасоля, суцвіття молодих брокколі і, нарізану на кубики солодкий перець. В останню чергу додайте гіркий перець;
  6. Залийте овочі киплячій питною водою (її рівень повинен покривати половину овочів), приправте за своїм розсудом сіллю, перцем і розчавленими зубчиками часнику. Тушкуйте під закритою кришкою, при помірному нагріванні до готовності.

Овочеве рагу з квасолею в мультиварці

Компоненти для приготування:

  • картопля – 4 шт.;
  • цукіні – 2 шт.;
  • квасоля – 100 г;
  • кущевый цибуля – 1 шт.;
  • солодкий перчик – 1 шт.;
  • зрілий баклажан – 1 шт.;
  • томатний соус – 3 ст. л.;
  • сіль;
  • перець запашний;
  • часник.

Час, витрачений на приготування: 50 хв.

Харчова цінність на 100 г: 26 кКал.

Опис:

  1. В першу чергу необхідно підготувати баклажани. Для того щоб в процесі термічної обробки вони не виділяли гіркоти, яка здатна затьмарити смакові властивості інших інгредієнтів, їх необхідно правильно підготувати. А саме, розріжте плід на невеликі кубики, посипте їх сіллю і залиште на 15-20 хвилин, рекомендовано в друшляку. Під впливом солі з «синеньких» разом з соком вийде вся гіркота;
  2. Очищені картопляні бульби наріжте часточками або кубиками. Таким же чином подрібніть і цукіні;
  3. Цибулю тонко нашаткуйте, а морква нарубайте кільцями;
  4. Солодку паприку наріжте соломкою;
  5. На дно чаші мультиварки налийте 50 мл рафінованої олії і, включивши режим «Смаження» розжарте. Потім швидко обсмажте спаржеву квасолю, солодкий перець і цибулю з морквою;
  6. Слідом відправте картопля, баклажани і цукіні. Приправити все сіллю і запашним перцем, залийте киплячою водою на 1/3, переведіть мультиварку на режим «Рагу» або ж «Гасіння» і готуйте протягом 40-45 хвилин;
  7. Після того, як прозвучить сигнал про готовність, вимкніть мультиварку від мережі, приправте готове рагу подрібненим часником і, обережно перемішавши, подавайте до столу.

Рагу з бобами, м'ясом і грибами

Інгредієнти для приготування:

  • свиняча шия – 0,7 кг;
  • білі гриби – 0,3 кг;
  • бульби картоплі – 0,2 кг;
  • цибуля-кущівка – 3 шт.;
  • коренеплід моркви – 1 шт.;
  • сметанний продукт – 1 ст.;
  • заморожена стручкова квасоля – 0,1 кг;
  • помідори – 2 шт.;
  • «хмелі-сунелі»;
  • сіль;
  • чорний перець.

Затрати часу: 1 ч.

Харчова цінність на 100 г: 37 кКал.

Приготування:

  1. Шматок свинячої шиї умийтесь, осушіть паперовими рушниками і, нарізавши на шматки середньої величини, обсмажте на сковороді до рум'яності з мінімальним додаванням олії;
  2. Картопля очистіть, умийтесь і наріжте невеликими шматочками;
  3. Цибулю-шалот наріжте кільцями, моркву – брусочками;
  4. Помідори наріжте кубиками, заморожену квасолю розморозьте;
  5. Печериці необхідно розрізати на четвертинки;
  6. У сковороду з м'ясом покладіть картоплю, гриби і інші підготовлені овочі. Приправте інгредієнти свіжомеленим чорним перцем, сіллю і щіпкою «хмелі-сунелі». Заправте сметаною, додайте 250 мл киплячої води і, накривши кришкою, поставте тушкуватися на слабкому вогні до готовності (близько 45 хвилин);
  7. М'ясне рагу з овочами подається до столу як самостійне блюдо, не вимагає ніяких доповнень. Приємного апетиту!

Рагу з квасолі з куркою і овочами

Інгредієнти:

  • філе курки – 400 г;
  • квасоля – 200 г;
  • цибулини – 2 шт.;
  • кабачок – 1 шт.;
  • гливи – 400 г;
  • сметана 15% — 200 г;
  • сіль;
  • спеції «Каррі» — 10 р.

Тривалість приготування: 30 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 27 кКал.

Покрокове опис:

  1. Молоду стручкову квасолю умийтесь і поставте на 5 хвилин в окріп. Потім відкиньте на друшляк і зачекайте, поки стече вся зайва рідина;
  2. Філе курки (без шкіри) наріжте невеликими шматочками і обсмажте протягом 5 хвилин на сковороді (масла має бути мінімальна кількість);
  3. На іншій сковороді обсмажте нарізану на кубики кабачок, нашатковану цибулю та печериці. В кінці обсмажування введіть до них сметану, сіль і суміш спецій «Каррі»;
  4. Додайте в сковороду з основними інгредієнтами обсмажене куряче філе і приварену квасоля. Перемішайте, накрийте кришкою і протушкувати протягом 15 хвилин;
  5. Готове рагу подається до столу порційно, доповнене часниковими багетами/сухариками і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: