Який гарнір приготувати до м'яса в духовці
Практично кожне основне блюдо, будь то м'ясо, морепродукти або птах, потребують доповнення у вигляді гарніру. За традицією ми звикли, що це каша, картопля, овочі або гриби. Ці продукти, як правило, доповнюють смак головної страви.
Але сучасна кулінарія розвивається і йде по шляху розширення асортименту використовуваних компонентів для гарніру до м'яса в духовці, щоб створити більш екзотичні і незвичайні варіанти подачі. Нерідко використовуються бобові, молочні продукти, пікантні приправи і спеції.
Але насправді підібрати відповідне доповнення до основного блюда не так просто, адже потрібно враховувати поєднання смаків використовуваного м'яса з певними продуктами.
Щоб ви не вибрали, потрібно в першу чергу керуватися своєю інтуїцією і смаковими уподобаннями, адже це все індивідуально.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукіні - | 4 шт. |
болгарський перець - | 3 шт. |
цибулю - | 2 шт. |
оливкова олія - | 3 ст. л. |
часник - | 2 зубки |
прованські трави, сіль - | щіпка |
чилі - | 0.5 шт. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 167 Ккал |
Овочеве хрустке рагу відмінно підійде як доповнення до свинини, запеченої в електродуховці. Прованські трави відтіняють смак м'яса, а набір з цукіні, болгарського перцю і червоної цибулі на оливковій олії додадуть страві запашний аромат.
Цибулю і часник очищаємо від шкірки, подрібнюємо тонкими півкільцями. Перець розрізаємо навпіл і виймаємо вміст, шаткуємо кубиками. Можна використовувати червоні і зелені стручки, так страва буде виглядати більш ефектно.
З цукіні зчищають верхній шар і рубаємо филейным ножем на брусочки. Підігріваємо олію в сотейнику і злегка підсмажуємо цибулю, підкладаємо через пару хвилин перець, цукіні і часник.
Через п'ять – сім хвилин перекладаємо рагу в скляну жаровню, притрушиваем прованськими травами, подрібненим чилі і запікаємо в електродуховці не більше десяти хвилин, інакше овочі втратять свій аромат і вийде каша.
Це блюдо можна приготувати трохи інакше: весь цей набір продуктів порізати на великі шматки, викласти на решітку мангала або тієї ж електродуховки на функцію гриль і запекти. У гарячому вигляді викласти до тільки що зажаренному м'яса і подавати до столу.
Овочі можна доповнювати або взагалі замінювати помідорами, грибами або баклажанами.
Візьміть на замітку рецепт свинячий очеревини — це страва обов'язково знайде своїх шанувальників.
Котлети з рибних консервів з рисом — незвичайне страва, з насиченим смаком.
Печеня з яловичини в мультиварці — рецепт тут.
Гарнір – рисові кульки
По компонентам це блюдо виходить досить бюджетним, і його може дозволити собі приготувати будь-яка господиня на гарнір до м'яса в духовці. Однак по красі подачі і смаком воно не поступається жодному з гарніром з дорогим набором продуктів.
Складові:
- рис – 300 р.;
- огірок – 2 шт.;
- кріп – 50 г;
- яйце – 2 шт.;
- болгарський перець – 2 шт.;
- сіль, приправи – щіпка;
- домашній майонез – 2 ст. л.
Виготовлення: 40 хвилин.
Калорійність: 170.6 Ккал/100 р.
Круглий рис моєму кілька разів в холодній воді, заливаємо гарячою водою і відварюємо десять хвилин. Цей спосіб дозволить йому приготується швидше. Огірки, перець і зелень миємо й шаткуємо як можна дрібніше.
Яйця відварюємо круто і подрібнюємо на тертці. Рис відкидаємо на друшляк, поливаємо водою з крана і даємо зійти всієї рідини, помішуючи ложкою.
Перекладаємо його в миску змішуємо з домашнім майонезом, вареним яйцем і вологими руками формуємо невеличкі кульки.
Обвалюємо їх у паніровці з перцю, огірка і зелені. Колір повинен вийти красивим і насиченим.
Такі ж кульки можна зробити з картопляного пюре і смажених грибів. Теж вийде дуже смачно.
Фарширований картопля на гарнір до м'яса в духовці
Але останнім часом стала набирати обертів не менш смачна картопля по-селянськи під сиром, фарширована у вигляді «гармошки».
Складові:
- бульби картоплі – 1 кг;
- кріп, сіль – за смаком;
- печериці – 60 г;
- жир – 2 ст. л.
Виготовлення: 65 хвилин.
Калорійність: 287 Ккал/100 р.
Ретельно миємо картоплю, очищаємо від шкірки, кладемо на дошку і обережно нарізаємо впоперек смужки товщиною три – чотири міліметри, не доходячи до кінця.
Печериці промиваємо в теплій воді, при необхідності зчищають верхній шар, шаткуємо тонкими слайсами.
Деко промазуємо смальцем. Запускаємо електродуховку на 200 °С. В прорізі закладаємо по два шматочки гриба. Робити це потрібно обережно, щоб «гармошка» не розвалилася.
Кладемо фаршировану картоплю на деко, притрушиваем зеленню, сіллю і запікаємо п'ятдесят хвилин.
Фарширувати бульби можна не тільки грибами. Також використовують бекон, сир, звичайне сало, бульби загортають у фольгу. Інтерпретацій дуже багато, але який би варіант ви не приготували, це блюдо чудово підійде до запечене, зажаренному або протушенному в електродуховці м'яса.
Гарнір до м'яса у вигляді стручкової квасолі під сирним соусом
Дуже пікантним і смачним виходить гарнір із стручкової квасолі. У поєднанні з сирним соусом він не залишить байдужим жодного гурмана. А вже про велику користь цього продукту і говорити не доводиться.
Складові:
- квасоля стручкова – 300 г;
- сир – 100 г;
- перець, сіль – щіпка;
- масло вершкове – 50 г;
- борошно – 1 ст. л.;
- часник – 1 зубок.
Виготовлення: 50 хвилин.
Калорійність: 311 Ккал/100 р.
Якщо у вас немає свіжої квасолі, підійде і заморожена, тільки перед використанням її потрібно злегка розморозити.
Плавлений сир тремо на тертці. Якщо попався занадто м'який, покладіть його на п'ять хвилин в морозилку або намочіть з олії, процес піде значно швидше. Слідом очищений часник подрібнюємо.
Квасоля занурюємо в закипающую воду і проварюємо тридцять хвилин. Масло розтоплюємо в мисці, протрушиваем борошно і обсмажуємо до коричневого кольору, весь час помішуючи.
Додаємо сир з часником, протушиваем до повного розчинення сиру, доводимо до смаку і відставляємо. Бобові відкидаємо на сито. Перекладаємо на красиве блюдо поруч із раніше приготованим м'ясом, поливають вершковим соусом і подаємо до столу. Ось такий вийшов чудовий гарнір до м'яса в духовці.
Приємного апетиту!