Як приготувати курку, фаршировану грибами
Це блюдо вже повноцінно можна подати як два: соковите, ніжне м'ясо і апетитна, ароматна начинка. А якщо подавати відразу разом, то можна і з глузду з'їхати, в хорошому сенсі, від аромату і помпезного смаку!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
грибів - | 550 г |
часнику - | 2 скибочки |
курки (тушка) - | 1300 г |
лука - | 2 шт. |
оливкової олії - | 50 мл |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Як приготувати курку, фаршировану грибами:
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати півкільцями;
- Нагріти сковорідку з маслом, довести його до золотого кольору;
- Гриби очистити, порізати пластинками;
- Додати до цибулі і обсмажувати разом, поки не випарується вся рідина і тоді можна приправити спеціями, крім солі;
- Потім гриби повинні трохи підсмажитися – близько десяти хвилин;
- Коли час пройде, додати сіль і перемішати;
- Тушку курки помити, якщо потрібно общипать її і обсушити;
- Внутрішню частину курки нафарширувати грибами і цибулею;
- Закріпити шов нитками або зубочистками;
- Часник почистити і пустити його під прес;
- Додати масло, туди ж спеції за смаком;
- Перемішати і натерти їм птицю;
- Покласти курку у форму, прибрати в гарячий шафа (прогріти його до 200 за Цельсієм);
- Запікати м'ясне блюдо п'ятдесят хвилин.
Курка, фарширована рисом і грибами
- 3 скибочки часнику;
- 450 мл бульйону;
- 160 г рису;
- 2 цибулі;
- 130 г курячої печінки;
- 270 г печериць;
- 1 курка 1,5 кг;
- 45 мл майонезу;
- 30 мл рослинного масла;
- 15 г вершкового масла.
Час на приготування – 2 години + 3 години/ніч.
Калорійність – 162 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Курку промити проточною водою, обсушити її і відставити;
- Часник очистити, пустити його під прес;
- Додати майонез, туди ж дати трохи солі і перцю, ретельно перемішати;
- Натерти отриманим маринадом птицю всередині і зовні;
- Помістити її в миску, накрити кришкою або плівкою (затягнути) і прибрати в холодильник хоча б на три години, але можна і на ніч, так буде навіть краще;
- Для приготування начинки цибулю почистити, вимити його і порізати навпіл;
- Потім знову навпіл і тонко подрібнити;
- Гриби очистити, порізати їх кубиками або соломкою;
- Печінку добре промити, викласти на обробну дошку;
- Видалити всі плівки і жир гострим ножем, трохи подрібнити;
- Обсушити печінку сухими серветками;
- Нагріти сковорідку, додати половину рослинного масла;
- Викласти гриби, посолити і готувати, поки не випарується вся волога з сковорідки;
- Перемістити готові гриби в окрему тарілку;
- Влити в сковорідку залишки олії і додати вершкове масло;
- Всипати цибулю, дати спеції за смаком і тушкувати коренеплоди до м'якості;
- Прибрати цибулю до грибів в тарілку;
- Помістити в сковороду печінку і приготувати її до напівготовності, посолити;
- Прибрати печінку до цибулі і грибів;
- Рис промити до прозорості і отруїти в сковорідку;
- Обсмажувати його, помішуючи, протягом трьох хвилин;
- Влити бульйон, перемішати і готувати рис до напівготовності або до випаровування бульйону;
- Додати сіль і перець за смаком, перемішати;
- До рису відправити всі продукти з тарілки: цибулю, печінку і гриби;
- Всі компоненти перемішати, начинити ними курку і скріпити її зубочистками;
- Зв'язати птицю крильця і ніжки, помістити у форму;
- На дно покласти шматочок масла або трохи рослинного;
- Духовку нагріти до 180 градусів, запікати курку 1 годину і 40 хвилин.
Куряча грудка в кефірі — читайте як правильно приготувати корисне і смачне блюдо.
Риба тушкована з овочами в мультиварці — дуже ситна і просте блюдо.
Читайте як приготувати смачне м'ясо з екзотичним смаком по тайськи. Рецепт тут.
Фарширована курка з гречкою і грибами
- 15 г аджики;
- 1650 р курки;
- 75 мл соєвого соусу;
- 230 г гречки;
- 4 скибочки часнику;
- 240 г грибів;
- 30 мл рослинного масла;
- 1 цибуля.
Час приготування – 2 години і 10 хвилин.
Калорійність – 190 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Гриби почистити, нарізати їх дрібними кубиками;
- Цибулю очистити, сполоснути його і нарізати кубиками того ж розміру, а то і дрібніше;
- Нагріти сковорідку з олією, викласти цибулю і гриби;
- Готувати до випаровування рідини і м'якості цибулі;
- Гречку перебрати, промити її залити водою (її має бути в два рази більше);
- Накрити кришкою і готувати двадцять хвилин, не більше, під закритою кришкою;
- Готову крупу змішати з цибулею і грибами;
- Курку вимити і обсушити сухими серветками в обов'язковому порядку;
- Коли начинка охолола, наповнити нею птицю, закріпити нитками або зубочисткою;
- Часник очистити, пустити його під прес;
- Змішати з аджикою і соєвим соусом;
- Змастити маринадом всю курку, зв'язати крила і ніжки;
- Укласти у форму і запікати годину при 180 за Цельсієм.
Як фарширувати курку грибами і млинцями, в духовці
- 260 г білих грибів;
- 120 г сиру;
- 10 г цукру;
- 4 скибочки часнику;
- 60 мл майонезу;
- 480 мл молока;
- 5 гілочок кропу;
- 30 мл рослинного масла;
- 1 яйце;
- 3 яйця в млинці;
- 1 курка;
- 50 г вершкового масла;
- 2 цибулі;
- 270 г борошна.
Час на підготовку – 3 години і 20 хвилин + ніч/кілька годин.
Калорійність – 179 ккал/100 р.
Як приготувати:
- В першу чергу необхідно підготувати млинці. Нам знадобиться всього десять штук, решта можна з'їсти з варенням, згущеним молоком або сметаною;
- Яйця розбити в миску, збити їх в легку і пишну піну;
- Додати половину молока, цукор і трохи солі, перемішати;
- Дати борошно через сито в кілька етапів. Після кожного етапу розмішувати тісто до однорідності віночком або міксером;
- Далі влити залишки молока і довести тісто до однорідності;
- В кінці влити олію, перемішати і готово;
- Смажити млинці на сковорідці, трохи змащуючи її олією;
- Доводити до рум'яності з обох сторін і складати стопкою;
- Курку ретельно вимити і всередині і зовні, добре обсушити її;
- Викласти тушку на обробну дошку спинкою донизу;
- Ножем відокремити шкіру від м'яса;
- Далі перевернути курку, видалити хвіст і теж відокремити шкірку;
- Ніжки птиці теж позбавити від шкірки, розрізати їх по суглобу і заправити всередину;
- Крильця позбавити від шкірки, розламати по суглобу і зрізати ножем;
- Коли вся шкірка відокремлена, зняти її панчохою з м'яса;
- Приправити отриману шкіру з ніжками і крильцями спеціями, прибрати в холодильник на кілька годин, можна і на ніч;
- Залишився м'ясо відокремити від кісток, почистить від жиру;
- М'ясо пустити в блендер або м'ясорубку;
- Гриби вимити, очистити їх і порізати кубиками;
- На сковороду покласти вершкове масло, розтопити його;
- За цей час почистити цибулю, вимити його і нарізати дрібно;
- Додати цибулю і гриби, тушкувати до повної готовності;
- Кріп сполоснути, дрібно порубати його;
- Часник почистити, пустити його під прес;
- До м'яса додати гриби, цибулю, часник, кріп і яйця;
- Всі компоненти добре перемішати, додати спеції;
- Сир подрібнити на тертці будь-якого розміру;
- Кожен млинець змастити отриманою масою, присипати сиром і скрутити в трубку;
- Витягнути шкіру з холодильника, нафарширувати її готовими млинцями і після цього шкіру зшити нитками;
- Зв'язати ніжки і крила курки, щоб виглядало акуратніше;
- Змастити тушку майонезом і викласти у форму, на шкірі зробити дірки для пари;
- Форму попередньо потрібно змастити маслом, щоб птах не пристала;
- Прогріти шафа до 180 градусів і запікати курку півтора години.
Рецепт курки без кісток з начинкою
- 1350 г курки;
- 50 г пармезану;
- 250 г картоплі;
- 60 мл рослинного масла;
- 60 г вершкового масла;
- 2 шт цибулі;
- 2 скибочки хліба.
Час приготування – 2 години і 20 хвилин.
Калорійність – 210 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Курку вимити і ретельно обсушити її насухо;
- Розрізати шкіру, чіпляючи м'ясо, уздовж спини;
- Відрізати шкіру зі всієї поверхні м'яса, залишивши на ній тільки ніжки;
- Натерти курку (по суті, майже тільки шкіру) спеціями зі всіх сторін;
- Прибрати в холодильник на одну годину;
- Картопля вимити, очистити і подрібнити на маленькі кубики;
- Скласти в каструлю, залити водою і варити з моменту закипання п'ятнадцять хвилин;
- Злити воду і залишити кубики цілими;
- Вершкове масло дістати і натерти його на тертці;
- Цибуля очистити, вимити і дрібно порізати його;
- Сир подрібнити на тертці;
- Змішати масло, сир, картоплю та цибулю;
- Гриби очистити, порізати кубиками;
- Рослинну олію розігріти на сковорідці;
- Всипати до нього гриби, тушкувати до готовності;
- Додати гриби до картоплі, акуратно перемішати, щоб не перетворити масу в кашу;
- Наповнити курку отриманою начинкою;
- Скріпити шкіру нитками, покласти курку у форму, змастити її маслом;
- Прибрати фаршировану курку в духовку і запікати близько п'ятдесяти хвилин.
Хитрощі кулінарів
Курку обов'язково витирати насухо після банних процедур». Мокра курка може підгоріти в гарячій духовці.
Щоб отримати ще більш насичене і смачне блюдо, в рецептах, де шкіра з курки не знімається з кісток, ви можете начинити і підшкірну частина. Жир трохи розтопиться і зробить начинку соковитіше і смачніше.
Спеції, які найкраще підійдуть птиці: паприка, часник, чорний і червоний перець, розмарин, чебрець, коріандр, орегано.
Додавайте нові спеції, використовуйте нові продукти і отримуйте такі страви, від яких в буквальному сенсі неможливо відірватися. Не тільки з-за аромату, але і з-за смаку!