09 март 2019 3 136

Як приготувати курку, фаршировану грибами

Це блюдо вже повноцінно можна подати як два: соковите, ніжне м'ясо і апетитна, ароматна начинка. А якщо подавати відразу разом, то можна і з глузду з'їхати, в хорошому сенсі, від аромату і помпезного смаку!

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
грибів - 550 г
часнику - 2 скибочки
курки (тушка) - 1300 г
лука - 2 шт.
оливкової олії - 50 мл
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Як приготувати курку, фаршировану грибами:

  1. Цибулю почистити, вимити його і нарізати півкільцями;
  2. Нагріти сковорідку з маслом, довести його до золотого кольору;
  3. Гриби очистити, порізати пластинками;
  4. Додати до цибулі і обсмажувати разом, поки не випарується вся рідина і тоді можна приправити спеціями, крім солі;
  5. Потім гриби повинні трохи підсмажитися – близько десяти хвилин;
  6. Коли час пройде, додати сіль і перемішати;
  7. Тушку курки помити, якщо потрібно общипать її і обсушити;
  8. Внутрішню частину курки нафарширувати грибами і цибулею;
  9. Закріпити шов нитками або зубочистками;
  10. Часник почистити і пустити його під прес;
  11. Додати масло, туди ж спеції за смаком;
  12. Перемішати і натерти їм птицю;
  13. Покласти курку у форму, прибрати в гарячий шафа (прогріти його до 200 за Цельсієм);
  14. Запікати м'ясне блюдо п'ятдесят хвилин.

Курка, фарширована рисом і грибами

  • 3 скибочки часнику;
  • 450 мл бульйону;
  • 160 г рису;
  • 2 цибулі;
  • 130 г курячої печінки;
  • 270 г печериць;
  • 1 курка 1,5 кг;
  • 45 мл майонезу;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 15 г вершкового масла.

Час на приготування – 2 години + 3 години/ніч.

Калорійність – 162 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Курку промити проточною водою, обсушити її і відставити;
  2. Часник очистити, пустити його під прес;
  3. Додати майонез, туди ж дати трохи солі і перцю, ретельно перемішати;
  4. Натерти отриманим маринадом птицю всередині і зовні;
  5. Помістити її в миску, накрити кришкою або плівкою (затягнути) і прибрати в холодильник хоча б на три години, але можна і на ніч, так буде навіть краще;
  6. Для приготування начинки цибулю почистити, вимити його і порізати навпіл;
  7. Потім знову навпіл і тонко подрібнити;
  8. Гриби очистити, порізати їх кубиками або соломкою;
  9. Печінку добре промити, викласти на обробну дошку;
  10. Видалити всі плівки і жир гострим ножем, трохи подрібнити;
  11. Обсушити печінку сухими серветками;
  12. Нагріти сковорідку, додати половину рослинного масла;
  13. Викласти гриби, посолити і готувати, поки не випарується вся волога з сковорідки;
  14. Перемістити готові гриби в окрему тарілку;
  15. Влити в сковорідку залишки олії і додати вершкове масло;
  16. Всипати цибулю, дати спеції за смаком і тушкувати коренеплоди до м'якості;
  17. Прибрати цибулю до грибів в тарілку;
  18. Помістити в сковороду печінку і приготувати її до напівготовності, посолити;
  19. Прибрати печінку до цибулі і грибів;
  20. Рис промити до прозорості і отруїти в сковорідку;
  21. Обсмажувати його, помішуючи, протягом трьох хвилин;
  22. Влити бульйон, перемішати і готувати рис до напівготовності або до випаровування бульйону;
  23. Додати сіль і перець за смаком, перемішати;
  24. До рису відправити всі продукти з тарілки: цибулю, печінку і гриби;
  25. Всі компоненти перемішати, начинити ними курку і скріпити її зубочистками;
  26. Зв'язати птицю крильця і ніжки, помістити у форму;
  27. На дно покласти шматочок масла або трохи рослинного;
  28. Духовку нагріти до 180 градусів, запікати курку 1 годину і 40 хвилин.

Куряча грудка в кефірі — читайте як правильно приготувати корисне і смачне блюдо.

Риба тушкована з овочами в мультиварці — дуже ситна і просте блюдо.

Читайте як приготувати смачне м'ясо з екзотичним смаком по тайськи. Рецепт тут.

Фарширована курка з гречкою і грибами

  • 15 г аджики;
  • 1650 р курки;
  • 75 мл соєвого соусу;
  • 230 г гречки;
  • 4 скибочки часнику;
  • 240 г грибів;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 1 цибуля.

Час приготування – 2 години і 10 хвилин.

Калорійність – 190 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Гриби почистити, нарізати їх дрібними кубиками;
  2. Цибулю очистити, сполоснути його і нарізати кубиками того ж розміру, а то і дрібніше;
  3. Нагріти сковорідку з олією, викласти цибулю і гриби;
  4. Готувати до випаровування рідини і м'якості цибулі;
  5. Гречку перебрати, промити її залити водою (її має бути в два рази більше);
  6. Накрити кришкою і готувати двадцять хвилин, не більше, під закритою кришкою;
  7. Готову крупу змішати з цибулею і грибами;
  8. Курку вимити і обсушити сухими серветками в обов'язковому порядку;
  9. Коли начинка охолола, наповнити нею птицю, закріпити нитками або зубочисткою;
  10. Часник очистити, пустити його під прес;
  11. Змішати з аджикою і соєвим соусом;
  12. Змастити маринадом всю курку, зв'язати крила і ніжки;
  13. Укласти у форму і запікати годину при 180 за Цельсієм.

Як фарширувати курку грибами і млинцями, в духовці

  • 260 г білих грибів;
  • 120 г сиру;
  • 10 г цукру;
  • 4 скибочки часнику;
  • 60 мл майонезу;
  • 480 мл молока;
  • 5 гілочок кропу;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 1 яйце;
  • 3 яйця в млинці;
  • 1 курка;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 цибулі;
  • 270 г борошна.

Час на підготовку – 3 години і 20 хвилин + ніч/кілька годин.

Калорійність – 179 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. В першу чергу необхідно підготувати млинці. Нам знадобиться всього десять штук, решта можна з'їсти з варенням, згущеним молоком або сметаною;
  2. Яйця розбити в миску, збити їх в легку і пишну піну;
  3. Додати половину молока, цукор і трохи солі, перемішати;
  4. Дати борошно через сито в кілька етапів. Після кожного етапу розмішувати тісто до однорідності віночком або міксером;
  5. Далі влити залишки молока і довести тісто до однорідності;
  6. В кінці влити олію, перемішати і готово;
  7. Смажити млинці на сковорідці, трохи змащуючи її олією;
  8. Доводити до рум'яності з обох сторін і складати стопкою;
  9. Курку ретельно вимити і всередині і зовні, добре обсушити її;
  10. Викласти тушку на обробну дошку спинкою донизу;
  11. Ножем відокремити шкіру від м'яса;
  12. Далі перевернути курку, видалити хвіст і теж відокремити шкірку;
  13. Ніжки птиці теж позбавити від шкірки, розрізати їх по суглобу і заправити всередину;
  14. Крильця позбавити від шкірки, розламати по суглобу і зрізати ножем;
  15. Коли вся шкірка відокремлена, зняти її панчохою з м'яса;
  16. Приправити отриману шкіру з ніжками і крильцями спеціями, прибрати в холодильник на кілька годин, можна і на ніч;
  17. Залишився м'ясо відокремити від кісток, почистить від жиру;
  18. М'ясо пустити в блендер або м'ясорубку;
  19. Гриби вимити, очистити їх і порізати кубиками;
  20. На сковороду покласти вершкове масло, розтопити його;
  21. За цей час почистити цибулю, вимити його і нарізати дрібно;
  22. Додати цибулю і гриби, тушкувати до повної готовності;
  23. Кріп сполоснути, дрібно порубати його;
  24. Часник почистити, пустити його під прес;
  25. До м'яса додати гриби, цибулю, часник, кріп і яйця;
  26. Всі компоненти добре перемішати, додати спеції;
  27. Сир подрібнити на тертці будь-якого розміру;
  28. Кожен млинець змастити отриманою масою, присипати сиром і скрутити в трубку;
  29. Витягнути шкіру з холодильника, нафарширувати її готовими млинцями і після цього шкіру зшити нитками;
  30. Зв'язати ніжки і крила курки, щоб виглядало акуратніше;
  31. Змастити тушку майонезом і викласти у форму, на шкірі зробити дірки для пари;
  32. Форму попередньо потрібно змастити маслом, щоб птах не пристала;
  33. Прогріти шафа до 180 градусів і запікати курку півтора години.

Рецепт курки без кісток з начинкою

  • 1350 г курки;
  • 50 г пармезану;
  • 250 г картоплі;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 60 г вершкового масла;
  • 2 шт цибулі;
  • 2 скибочки хліба.

Час приготування – 2 години і 20 хвилин.

Калорійність – 210 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Курку вимити і ретельно обсушити її насухо;
  2. Розрізати шкіру, чіпляючи м'ясо, уздовж спини;
  3. Відрізати шкіру зі всієї поверхні м'яса, залишивши на ній тільки ніжки;
  4. Натерти курку (по суті, майже тільки шкіру) спеціями зі всіх сторін;
  5. Прибрати в холодильник на одну годину;
  6. Картопля вимити, очистити і подрібнити на маленькі кубики;
  7. Скласти в каструлю, залити водою і варити з моменту закипання п'ятнадцять хвилин;
  8. Злити воду і залишити кубики цілими;
  9. Вершкове масло дістати і натерти його на тертці;
  10. Цибуля очистити, вимити і дрібно порізати його;
  11. Сир подрібнити на тертці;
  12. Змішати масло, сир, картоплю та цибулю;
  13. Гриби очистити, порізати кубиками;
  14. Рослинну олію розігріти на сковорідці;
  15. Всипати до нього гриби, тушкувати до готовності;
  16. Додати гриби до картоплі, акуратно перемішати, щоб не перетворити масу в кашу;
  17. Наповнити курку отриманою начинкою;
  18. Скріпити шкіру нитками, покласти курку у форму, змастити її маслом;
  19. Прибрати фаршировану курку в духовку і запікати близько п'ятдесяти хвилин.

Хитрощі кулінарів

Курку обов'язково витирати насухо після банних процедур». Мокра курка може підгоріти в гарячій духовці.

Щоб отримати ще більш насичене і смачне блюдо, в рецептах, де шкіра з курки не знімається з кісток, ви можете начинити і підшкірну частина. Жир трохи розтопиться і зробить начинку соковитіше і смачніше.

Спеції, які найкраще підійдуть птиці: паприка, часник, чорний і червоний перець, розмарин, чебрець, коріандр, орегано.

Додавайте нові спеції, використовуйте нові продукти і отримуйте такі страви, від яких в буквальному сенсі неможливо відірватися. Не тільки з-за аромату, але і з-за смаку!

Що ще почитати: