Як приготувати курку з шампіньйонами в сметані
М'ясо курки і гриби – доступні продукти, з яких за короткий час можна приготувати ніжне і смачне блюдо. Простота приготування допоможе кожній господарці здивувати незвичайним блюдом не тільки всіх членів сім'ї, але й гостей. До того ж, страва виходить дуже корисним; гриби і куряче м'ясо багаті білками і корисними речовинами.
Принципи приготування
Свіжі або мариновані шампіньйони не вимагають тривалої термічної обробки, попереднього відварювання. Перед початком приготування їх достатньо промити, почистити і при необхідності розрізати на пластинки.
М'ясо курки, якщо цього не вимагає рецепт, також не проходить термічну обробку. Філе, порізане на невеликі шматочки, буде готове приблизно через двадцять хвилин.
Курку з печерицями можна готувати з додаванням різних свіжих овочів в духовці, мультиварці, горщиках або на сковороді.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого м'яса - | 600 г |
лука - | 1 шт. |
олії соняшникової - | для смаження |
свіжих грибів - | 500 г |
сметани - | 300 мл |
спецій - | за смаком |
свіжої петрушки - | 2-3 гілочки |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Курка з шампіньйонами в сметані готується наступним чином:
- Курку помити, розділити на маленькі шматочки і обсмажити на невеликій кількості олії;
- Печериці промити, почистити і нарізати тонкими пластинками. Злегка обсмажити на іншій сковороді;
- Цибулю почистити і дрібно нашаткувати. Додати до грибів, обсмажувати пару хвилин;
- До грибів влити сметану, тушкувати хвилин десять на слабкому вогні. Перекласти обсмажене м'ясо і дрібно нарізану петрушку;
- За смаком додати солі, чорного меленого перцю, спецій для курки;
- Інгредієнти довести до кипіння на несильному вогні.
Курка тушкована з шампіньйонами в сметані в мультиварці
Інгредієнти:
- 350 г курячого філе;
- 250 р свіжої сметани;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 300 г свіжих печериць;
- 1 ст. л. борошна;
- приправа для курки;
- кріп;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- сіль.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 120 ккал на 100 р.
Рецепт приготування смачної страви по кроках:
- Філе промити, видалити плівочку (при наявності) і нарізати невеликими шматочками;
- Цибулю почистити і дрібно нашаткувати;
- На дно чаші мультиварки налити рафінованої олії і висипати нарізану цибулю. Пасерувати до тих пір, поки він не просочиться маслом і не стане прозорим;
- Через п'ять хвилин додати шматочки м'яса, обсмажити в режимі «Випічка» не більше десяти хвилин;
- У невеликій мисці потрібно добре перемішати сметану з борошном: грудочок не повинно бути;
- Гриби почистити, помити і розділити на невеликі пластини. Додати в каструлю до курки;
- На даному етапі приготування можна за смаком додати солі, перцю і спецій. Інгредієнти ретельно перемішати і готувати п'ятнадцять хвилин під закритою кришкою;
- Після закінчення часу до курки влити сметану, перемішати і тушкувати п'ять хвилин;
- Дрібно нарізаний кріп потрібно додати, коли страва майже готова;
- Мультиварку відключити, гриби потримати під закритою кришкою пару хвилин.
Читайте як приготувати картопляну бабцю в мультиварці за нашими рецептами.
Читайте як приготувати смачну фаршировану рибу по-єврейськи.
Рецепт азійських фунчозы з кількома варіантами заправки.
Дієтичний рецепт курки з грибами в сметані
Інгредієнти:
- ціла курка;
- 6 ст. л. нежирної сметани;
- 0,5 кг свіжих печериць;
- сіль;
- паприка;
- часник;
- чорний мелений перець;
Час приготування: близько 1 години.
Калорійність: 115 ккал на 100 р.
- Курку помити і поділити на частини. Шматочки м'яса ретельно натерти сіллю і перцем. Потім виклавши в глибоку миску, перемішати зі сметаною. Залишити маринуватися на тридцять хвилин;
- Гриби почистити і помити. Не розрізаючи, викласти на дно форми і посипати сіллю, перцем;
- Щоб надати майбутньому страві незвичайний смак, часник не треба подрібнювати. Досить розкласти кілька цілих зубчиків між печерицями;
- Замариновану курку викласти поверх грибів. М'ясо посипати паприкою;
- Форму потрібно накрити фольгою і поставити в духовку: її треба попередньо розігріти до 240◦;
- Через півгодини фольгу можна прибрати, а курку готувати ще п'ятнадцять хвилин, щоб з'явилася хрустка скориночка.
Поради на замітку
- Смак тушкованої курки з печерицями вийде вишуканим, якщо під час приготування в блюдо додати трохи каррі;
- Для більш дієтичного варіанти сметану можна замінити домашнім йогуртом;
- Приготовану курку з печерицями можна подавати як самостійне блюдо, так і в якості гарніру до рису, картопляного пюре або макаронів. На сніданок можна з двох боків обсмажити шматочки хліба і викласти на них м'ясо;
- При приготуванні м'яса або грибів лука ніколи не буває багато. Тому при бажанні кількість продукту можна збільшити;
- При обжарке грибів на свій розсуд можна рослинне масло замінити вершковим. Якщо використовувати останнє, то смак печериць вийде ніжним і незвичайним. Але при цьому рослинна олія не дасть їм підгоріти;
- Щоб при обжарке у грибів з'явилася золотава скоринка, а цибулю придбав золотистий відтінок, професіонали рекомендують їх обсмажувати на різних сковородах.
Курка з шампіньйонами в сметані – смачне і корисне блюдо на кожен день, а їх дивна здатність поєднуватися практично з усіма продуктами, дозволить урізноманітнити рецептуру і задовольнити бажання навіть вишуканих гурманів.