27 май 2019 7 425

Як приготувати курку з шампіньйонами в сметані

М'ясо курки і гриби – доступні продукти, з яких за короткий час можна приготувати ніжне і смачне блюдо. Простота приготування допоможе кожній господарці здивувати незвичайним блюдом не тільки всіх членів сім'ї, але й гостей. До того ж, страва виходить дуже корисним; гриби і куряче м'ясо багаті білками і корисними речовинами.

Принципи приготування

Свіжі або мариновані шампіньйони не вимагають тривалої термічної обробки, попереднього відварювання. Перед початком приготування їх достатньо промити, почистити і при необхідності розрізати на пластинки.

М'ясо курки, якщо цього не вимагає рецепт, також не проходить термічну обробку. Філе, порізане на невеликі шматочки, буде готове приблизно через двадцять хвилин.

Курку з печерицями можна готувати з додаванням різних свіжих овочів в духовці, мультиварці, горщиках або на сковороді.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячого м'яса - 600 г
лука - 1 шт.
олії соняшникової - для смаження
свіжих грибів - 500 г
сметани - 300 мл
спецій - за смаком
свіжої петрушки - 2-3 гілочки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Курка з шампіньйонами в сметані готується наступним чином:

  1. Курку помити, розділити на маленькі шматочки і обсмажити на невеликій кількості олії;
  2. Печериці промити, почистити і нарізати тонкими пластинками. Злегка обсмажити на іншій сковороді;
  3. Цибулю почистити і дрібно нашаткувати. Додати до грибів, обсмажувати пару хвилин;
  4. До грибів влити сметану, тушкувати хвилин десять на слабкому вогні. Перекласти обсмажене м'ясо і дрібно нарізану петрушку;
  5. За смаком додати солі, чорного меленого перцю, спецій для курки;
  6. Інгредієнти довести до кипіння на несильному вогні.

Курка тушкована з шампіньйонами в сметані в мультиварці

Інгредієнти:

  • 350 г курячого філе;
  • 250 р свіжої сметани;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 300 г свіжих печериць;
  • 1 ст. л. борошна;
  • приправа для курки;
  • кріп;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • сіль.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 120 ккал на 100 р.

Рецепт приготування смачної страви по кроках:

  1. Філе промити, видалити плівочку (при наявності) і нарізати невеликими шматочками;
  2. Цибулю почистити і дрібно нашаткувати;
  3. На дно чаші мультиварки налити рафінованої олії і висипати нарізану цибулю. Пасерувати до тих пір, поки він не просочиться маслом і не стане прозорим;
  4. Через п'ять хвилин додати шматочки м'яса, обсмажити в режимі «Випічка» не більше десяти хвилин;
  5. У невеликій мисці потрібно добре перемішати сметану з борошном: грудочок не повинно бути;
  6. Гриби почистити, помити і розділити на невеликі пластини. Додати в каструлю до курки;
  7. На даному етапі приготування можна за смаком додати солі, перцю і спецій. Інгредієнти ретельно перемішати і готувати п'ятнадцять хвилин під закритою кришкою;
  8. Після закінчення часу до курки влити сметану, перемішати і тушкувати п'ять хвилин;
  9. Дрібно нарізаний кріп потрібно додати, коли страва майже готова;
  10. Мультиварку відключити, гриби потримати під закритою кришкою пару хвилин.

Читайте як приготувати картопляну бабцю в мультиварці за нашими рецептами.

Читайте як приготувати смачну фаршировану рибу по-єврейськи.

Рецепт азійських фунчозы з кількома варіантами заправки.

Дієтичний рецепт курки з грибами в сметані

Інгредієнти:

  • ціла курка;
  • 6 ст. л. нежирної сметани;
  • 0,5 кг свіжих печериць;
  • сіль;
  • паприка;
  • часник;
  • чорний мелений перець;

Час приготування: близько 1 години.

Калорійність: 115 ккал на 100 р.

  1. Курку помити і поділити на частини. Шматочки м'яса ретельно натерти сіллю і перцем. Потім виклавши в глибоку миску, перемішати зі сметаною. Залишити маринуватися на тридцять хвилин;
  2. Гриби почистити і помити. Не розрізаючи, викласти на дно форми і посипати сіллю, перцем;
  3. Щоб надати майбутньому страві незвичайний смак, часник не треба подрібнювати. Досить розкласти кілька цілих зубчиків між печерицями;
  4. Замариновану курку викласти поверх грибів. М'ясо посипати паприкою;
  5. Форму потрібно накрити фольгою і поставити в духовку: її треба попередньо розігріти до 240◦;
  6. Через півгодини фольгу можна прибрати, а курку готувати ще п'ятнадцять хвилин, щоб з'явилася хрустка скориночка.

Поради на замітку

  1. Смак тушкованої курки з печерицями вийде вишуканим, якщо під час приготування в блюдо додати трохи каррі;
  2. Для більш дієтичного варіанти сметану можна замінити домашнім йогуртом;
  3. Приготовану курку з печерицями можна подавати як самостійне блюдо, так і в якості гарніру до рису, картопляного пюре або макаронів. На сніданок можна з двох боків обсмажити шматочки хліба і викласти на них м'ясо;
  4. При приготуванні м'яса або грибів лука ніколи не буває багато. Тому при бажанні кількість продукту можна збільшити;
  5. При обжарке грибів на свій розсуд можна рослинне масло замінити вершковим. Якщо використовувати останнє, то смак печериць вийде ніжним і незвичайним. Але при цьому рослинна олія не дасть їм підгоріти;
  6. Щоб при обжарке у грибів з'явилася золотава скоринка, а цибулю придбав золотистий відтінок, професіонали рекомендують їх обсмажувати на різних сковородах.

Курка з шампіньйонами в сметані – смачне і корисне блюдо на кожен день, а їх дивна здатність поєднуватися практично з усіма продуктами, дозволить урізноманітнити рецептуру і задовольнити бажання навіть вишуканих гурманів.

Що ще почитати: