Як приготувати рульку в пиві в домашніх умовах
Запечена свиняча рулька є одним з улюблених страв у багатьох національних кухнях. Вона дуже популярна серед відомих кулінарів і гурманів усього світу. Приготувавши її на святковий обід або вечірній вечерю, ви зможете вразити всіх своїми кулінарними талантами. Адже вона дуже ситна і смачна.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рульки - | 1 або 1,5 кг |
темного пива - | 500 мл |
цибулин - | 2 шт. |
меду - | 3 ст. л. |
моркви - | 1 шт. |
петрушки - | 1 пучок |
помідор - | 2 шт. |
селери - | 1 пучок |
перцю - | 1 шт. |
гвоздики - | 2 шт. |
лаврового листочка - | 2 шт. |
часнику - | 1 головка |
солі - | за смаком |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 295 Ккал |
Як приготувати свинячу рульку в пиві з медом:
- Промиваємо і скоблим м'ясо;
- Кладемо його в об'ємну каструлю і засипаємо усіма перерахованими вище подрібненими овочами;
- Додаємо спеції і солимо;
- Додаємо в каструлю воду так, щоб вона не закривала м'ясо, і виливаємо півпляшки пива;
- Ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо 2 години під закритою кришкою;
- Після варіння остуджуємо м'ясо;
- Залишився пиво розбавляємо з медом, і цією сумішшю заливаємо рульку;
- У розігріту до 220 градусів духовку поміщаємо м'ясо на 40 хвилин.
Подається страва з відварною картоплею, горохом або скибочками обсмажених кислих яблук.
Пивна рулька, запечена в духовці
М'ясо, запечене в духовці – це рецепт соковитого і ароматного страви. Плюс цього рецепту в тому, що подавати страву можна або в холодному вигляді, або у гарячому.
Компоненти:
- 1 кг свинини;
- 1 головка часнику;
- 1 ч. л. без гірки сухого меленого імбиру;
- сіль за смаком;
- 1 ч. л. паприки;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. меду.
Час, який знадобиться для приготування в духовці, складе близько 2,5 години.
Калорійність страви дорівнює 231 калорія на 100 грам.
Як приготувати запечену рульку в пиві:
- Покладіть м'ясо в каструлю і залийте прохолодною водою;
- Потім додайте сіль;
- Очистіть половину часнику і помістіть зубчики часнику цілком в каструлю;
- Доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть на повільному вогні пару годин;
- Готову свинину дістаньте і остудіть;
- Потім залишками часнику нашпигуйте ніжку;
- Заготівлю викладіть у форму для запікання, попередньо змащену рослинним маслом;
- Натріть ніжку сумішшю соєвого соусу і меду, посипайте імбиром;
- Запікайте близько 30 хвилин при 180С градусів.
Приготоване м'ясо зазвичай подається в гарячому або холодному вигляді. Піднести цю страву можна з картоплею, або капустою.
Медальйони з яловичини — приготуйте блюдо правильно. Кулінарні хитрості в нашій статті.
Пиріжки з повидлом — візьміть на замітку нашу добірку рецептів тесту і цікаві варіанти начинок.
Покроковий рецепт з фото супу з тюфтельками. Читайте наші поради, і у вас вийде смачне блюдо.
Рецепт рульки по-баварськи
Інгредієнти:
- 1 кг рульки;
- 1,5 світлого і 200 мл темного пива;
- цибуля – 1 шт;
- 1 морквина;
- 2-3 часникового зубчики;
- сіль;
- 2 ст. л. тростинного цукру;
- 2 ст. л. меду;
- чорний перець немелений;
- гвоздика;
- 2 ст. л. гірчиці.
Час приготування м'яса за таким рецептом не займе у вас більше 3 годин.
Калорійність дорівнює 470 калорій на 100 грам.
Як приготувати страву по-баварськи:
- Свинину помістити в глибоку каструлю, туди ж додати цибулю, моркву і часник в подрібненому вигляді;
- Вміст каструлі залити світлим пивом і поставити на повільний вогонь на 2 години;
- Потім потрібно приготувати соус: змішати гірчицю, мед, цукор, сіль. Цю суміш залити темним пивом і поставити на повільний вогонь і варити, поки не розчиниться цукор;
- Дістати зварену рульку, остудити її і зробити невеликі надрізи;
- Далі заливаємо м'ясо соусом і ставимо запікатися в духовку, розігріту до 180С на 25 хвилин;
- Після чого свинину необхідно перевернути, знову ж полити соусом і запікати 20 хвилин.
На стіл рульку по-баварськи бажано подавати гарячою і з гарніром. Як гарнір можна використовувати квашену або тушковану капусту. Обов'язково до м'яса подаємо гірчицю і хрін.
Кулінарні підказки
Для того щоб ваше блюдо було смачним і ефектно виглядало на столі, необхідно врахувати кілька нюансів у його приготуванні і, насамперед, у виборі самого м'яса.
Кулінарні підказки, які допоможуть вдало приготувати рульку в пиві:
- для запікання краще вибирати задню ніжку;
- у будь рульки повинно бути більше м'яса, ніж жиру;
- при покупці слід звернути увагу на її шкуру , вона повинна бути світлою;
- при натисканні на м'ясо, воно має пружинити, це говорить про його свіжості;
- запах повинен бути злегка солодкуватим;
- якщо на м'ясі є сині штампи від виробника, то їх необхідно змити;
- якщо вам все ж потрапило старе м'ясо, то його слід вимочити в підсоленій воді протягом 2 годин;
- якщо ви не хочете, щоб м'ясо відокремилося від кістки при варінні, загорніть в марлю;
- для того щоб свинина вийшла м'якою, її варто потримати в молоці 2-3 години перед приготуванням;
- перед приготуванням шкуру рекомендується злегка обпалити над газом, навіщо промити і витерти паперовим рушником;
- щоб надати м'ясу пікантність, перед приготуванням його можна вимочити у вині зі спеціями;
- щоб досягти ефектності подачі страви, гарнір необхідно посипати подрібненим свіжим кропом, залити його соком від самого м'яса.
На підставі даної статті можна зробити висновок про те, що приготування м'яса з того чи іншого рецепту – діло немудре і не витратне. Крім цього, м'ясо виходить досить ситним і дуже смачним.
Свиняча рулька в пиві – це гарний привід зібратися всією сім'єю або дружньою компанією за столом і покуштувати приємне частування. Безумовно, людська фантазія безмежна, маючи бажання і час, можна творити воістину кулінарні дива.
Приємного апетиту!