Як приготувати м'ясо по-чеськи з остринкой
Чехи дійсно вміють готувати м'ясо. Роблять вони це оригінально, смачно, подають незмінно з пивом і овочами. М'ясо по-чеськи зазвичай злегка гострий, з спецій обов'язково присутній кмин, а ще воно дуже просто готується. Варто спробувати!
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| кропу - | 1 пучок | 
| сиру - | 120 г | 
| часнику - | 2 зубці | 
| спецій - | за смаком | 
| яловичини - | 0,6 кг | 
| селери - | 1 шт. | 
| соняшникової олії - | для смаження | 
| Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 308 Ккал | 
Як приготувати:
- М'ясо вимити, прибрати всю вологу, розрізати на чотири стейка. 
- Кожен з них відбити молотком злегка з двох сторін. 
- Крупно натерти сир. 
- Зняти з лушпиння часнику і дрібно порубати його або скористатися давилень.
- Зелень сполоснути, промокнути вологу, нашаткувати і змішати з часником і сиром.
- Дрібно порубати вимитий стебло селери, додати до начинки.
- Трохи приправити м'ясо. З сіллю потрібно бути обережніше, так як сир сам по собі солоний.
- Покласти сирну начинку на одну частину м'яса, прикрити другою частиною. Вийде щось схоже на вареник. 
- Краї скріпити за допомогою того ж кухонного молотка. Вони повинні зчепитися волокнами один за одного. Не залишати дірочок. 
- Підготувати сковороду, на якій потрібно розігріти олію. Ідеально буде використовувати сковороду-гриль.
- Перекласти м'ясо на сковороду і підсмажити з обох сторін.
- Подавати відразу до столу з овочами.
Як приготувати з картоплею
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| масла вершкового | 15 г | 
| м'яса | 1 кг | 
| спецій | за смаком | 
| майонезу | 320 г | 
| цибулин | 3 шт. | 
| картоплі | 5 шт. | 
| моркви | 4 шт. | 
| сиру | 0,2 кг | 
Знадобиться на приготування – 1 годину 20 хвилин.
Скільки калорій – 406.
Як приготувати:
- Духовку включити розігріватися на високій температурі.
- Деко змастити зазначеною кількістю масла.
- М'ясо вимити, потім порізати великими кубиками. Його потрібно викласти по всьому листу, а потім приправити зверху.
- Очистити від лушпиння цибулини і нашаткувати їх кільцями або пір'ям, розкласти поверх м'яса.
- Картоплю без шкірки порізати кружальцями, не дуже товстими, розкласти на цибулю. Можна накладати пластини один на одного, але не більше двох-трьох, інакше шар вийде занадто товстим.
- Крупно натерти моркву без шкірки і присипати її по всій поверхні картоплі.
- Точно так само потрібно вчинити і з сиром, він йде завершальним шаром. Можна взяти будь-який твердий сир або ж моцарелу.
- Всі змастити майонезом. Це простіше робити за допомогою виделки.
- Надіслати максимум на півгодини в духовку. Після цього зменшити температуру до 120 градусів і запікати м'ясо з картоплею по-чеськи ще півгодини.
- Витягнути, порізати, подавати до столу.
Свинина з корейською морквою по-чеськи
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| цибулин | 1 шт. | 
| свинини | 0,7 кг | 
| помідорів | 1 шт. | 
| спецій | за смаком | 
| моркви по-корейськи | 0,1 кг | 
| сметани | 150 г | 
| майонезу | 50 г | 
| томатної пасти | 15 г | 
Знадобиться на приготування – 1 годину.
Скільки калорій – 359.
Як приготувати:
- Вимите м'ясо треба нарізати брусочками.
- Перемішати шматочки зі спеціями і майонезом. Відправити на гарячу сковорідку і трохи обсмажити.
- Помити помідор і нарізати його шматочками, не використовуючи плодоніжку. Викласти його до м'яса.
- Додати третину моркви по-корейськи, перешкодити, обсмажити до легкої скоринки. Заважати потрібно досить рідко.
- Додати сметану з томатною пастою і всю іншу моркву, перемішати.
- Влити води так, щоб вона покрила масу.
- Зменшити вогонь і накрити кришкою. Готувати мінімум сорок хвилин. Чим довше свинина готується після цього, тим менше підливи буде в кінці.
Чеський гуляш — пальчики оближеш!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| пива темного | 0,5 л | 
| солодких перців | 2 шт. | 
| сметани | 15 мл | 
| м'яса | 0,6 кг | 
| смальцю | 25 г | 
| цибулин | 3 шт. | 
| томатної пасти | 20 г | 
| спецій | за смаком | 
| борошна | 30 г | 
| часнику | 3 зубця | 
| бульйону | 120 мл | 
| чилі | 30 г | 
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 411.
Як приготувати:
- Великими шматочками нарізати вимите м'ясо. Для цієї страви краще брати свинину, яловичину, птицю, птицю.
- Витягнути насіннєві коробочки з перців, вимити їх і дрібно нашаткувати.
- Так само потрібно подрібнити і очищені цибулю і часник.
- Чилі очистити від усіх насіння, м'якоть порізати як можна дрібніше.
- У сотейник з товстими стінками покласти смалець, дати йому час розтопитися.
- Покласти в смалець м'ясо, обсмажити до появи легкої скоринки з усіх боків.
- Потім додати сюди обидва види перців і цибулю з часником. Перешкодити. Додати спеції. Для смаку краще використовувати паприку і кмин.
- Хвилини через чотири вмішати всю томатну пасту.
- Влити пиво, перемішати, вогонь зменшити.
- Накрити кришкою і готувати мінімум півгодини. Час від часу потрібно помішувати і підливати бульйон, щоб страва не підгоріло.
- За п'ятнадцять хвилин до кінця готування потрібно ввести сметану з борошном. Заважати потрібно активно, щоб уникнути грудочок. Після цього кришку вже не закривати.
- Як тільки соус загус, можна подавати м'ясо з кнедликами і пивом до столу.
Також читайте, як правильно приготувати м'ясо по-бургундськи.
У цій статті наші кухарі навчать вас готувати м'ясо по-іспанськи в домашніх умовах.
На святковому столі буде апетитно виглядати запечене м'ясо по-французьки з яловичини. Гості будуть в невимовному захваті і попросять рецепт!
М'ясо по-чеськи з грибами
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| сиру | 75 г | 
| шампіньйонів | 0,1 кг | 
| часнику | 2 зубці | 
| яловичини | 0,3 кг | 
| кінзи | 1 пучок | 
| спецій | за смаком | 
| кропу | 1 пучок | 
| петрушки | 1 пучок | 
Знадобиться на приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій – 265.
Як приготувати:
- Яловичину вимити й обсушити рушниками. Розрізати на два шматочки поперек волокон, кожен з яких потрібно відбити молотком. Ніяких дірок бути не повинно.
- Очищені від сміття гриби дрібно порізати і перекласти на сковороду, додати олію. Обсмажити їх до рум'яного кольору.
- Сир натерти. Бажано використовувати пармезан, так смачніше.
- Всю зелень помити, злякатися вологу, дрібно порубати. Можна брати і іншу зелень, наприклад базилік або розмарин. Сушені варіанти не підійдуть.
- Яловичину приправити. Для гарного кольору варто використовувати солодку паприку.
- Дрібно нашаткувати часник без лушпиння і змішати його з сиром і зеленню. Можна додати трохи сметани, щоб вийшло соковитіше.
- Також до начинки додати остиглі гриби, перемішати.
- Покласти начинку в шматочки м'яса з одного боку, а другою половинкою потрібно прикрити. Краї скріпити кухонним молотком. Зверху придавити долонею, щоб начинка розподілилася рівним шаром.
- Перекласти на гарячу сковорідку з олією, обсмажувати до рум'яності з двох сторін на середньому вогні.
- Ще можна приготувати на вугіллі. Для цього знадобиться решітка, змащена жиром або маслом. Спочатку потрібно обсмажити до скоринки, а потім перекласти в герметичну теплу ємність, наприклад, в казан, який стоїть біля багаття, і витримати ще хвилин п'ять. За цей час начинка всередині остаточно розтане і м'ясо дійде до готовності.
- Подавати зі свіжими овочами.
Корисні поради
До даного страві як гарнір ідеально підходить картоплю-фрі, а також рис. Його можна не тільки варити, але і підсмажити. Варто також підготувати соуси з доповненням часнику і подати їх окремо.
Неймовірно смачне м'ясо з особливим колоритом – ідеальний вибір для швидкого і ароматного вечері.








