02 апрель 2019 1 054

Як приготувати м'ясо по-чеськи з остринкой

Чехи дійсно вміють готувати м'ясо. Роблять вони це оригінально, смачно, подають незмінно з пивом і овочами. М'ясо по-чеськи зазвичай злегка гострий, з спецій обов'язково присутній кмин, а ще воно дуже просто готується. Варто спробувати!

М'ясо по-чеськи з сиром
Інгредієнти Кількість
кропу - 1 пучок
сиру - 120 г
часнику - 2 зубці
спецій - за смаком
яловичини - 0,6 кг
селери - 1 шт.
соняшникової олії - для смаження
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 308 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, прибрати всю вологу, розрізати на чотири стейка.
  2. Кожен з них відбити молотком злегка з двох сторін.
  3. Крупно натерти сир.
  4. Зняти з лушпиння часнику і дрібно порубати його або скористатися давилень.
  5. Зелень сполоснути, промокнути вологу, нашаткувати і змішати з часником і сиром.
  6. Дрібно порубати вимитий стебло селери, додати до начинки.
  7. Трохи приправити м'ясо. З сіллю потрібно бути обережніше, так як сир сам по собі солоний.
  8. Покласти сирну начинку на одну частину м'яса, прикрити другою частиною. Вийде щось схоже на вареник.
  9. Краї скріпити за допомогою того ж кухонного молотка. Вони повинні зчепитися волокнами один за одного. Не залишати дірочок.
  10. Підготувати сковороду, на якій потрібно розігріти олію. Ідеально буде використовувати сковороду-гриль.
  11. Перекласти м'ясо на сковороду і підсмажити з обох сторін.
  12. Подавати відразу до столу з овочами.

Як приготувати з картоплею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масла вершкового 15 г
м'яса 1 кг
спецій за смаком
майонезу 320 г
цибулин 3 шт.
картоплі 5 шт.
моркви 4 шт.
сиру 0,2 кг

Знадобиться на приготування – 1 годину 20 хвилин.

Скільки калорій – 406.

Як приготувати:

  1. Духовку включити розігріватися на високій температурі.
  2. Деко змастити зазначеною кількістю масла.
  3. М'ясо вимити, потім порізати великими кубиками. Його потрібно викласти по всьому листу, а потім приправити зверху.
  4. Очистити від лушпиння цибулини і нашаткувати їх кільцями або пір'ям, розкласти поверх м'яса.
  5. Картоплю без шкірки порізати кружальцями, не дуже товстими, розкласти на цибулю. Можна накладати пластини один на одного, але не більше двох-трьох, інакше шар вийде занадто товстим.
  6. Крупно натерти моркву без шкірки і присипати її по всій поверхні картоплі.
  7. Точно так само потрібно вчинити і з сиром, він йде завершальним шаром. Можна взяти будь-який твердий сир або ж моцарелу.
  8. Всі змастити майонезом. Це простіше робити за допомогою виделки.
  9. Надіслати максимум на півгодини в духовку. Після цього зменшити температуру до 120 градусів і запікати м'ясо з картоплею по-чеськи ще півгодини.
  10. Витягнути, порізати, подавати до столу.

Свинина з корейською морквою по-чеськи

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибулин 1 шт.
свинини 0,7 кг
помідорів 1 шт.
спецій за смаком
моркви по-корейськи 0,1 кг
сметани 150 г
майонезу 50 г
томатної пасти 15 г

Знадобиться на приготування – 1 годину.

Скільки калорій – 359.

Як приготувати:

  1. Вимите м'ясо треба нарізати брусочками.
  2. Перемішати шматочки зі спеціями і майонезом. Відправити на гарячу сковорідку і трохи обсмажити.
  3. Помити помідор і нарізати його шматочками, не використовуючи плодоніжку. Викласти його до м'яса.
  4. Додати третину моркви по-корейськи, перешкодити, обсмажити до легкої скоринки. Заважати потрібно досить рідко.
  5. Додати сметану з томатною пастою і всю іншу моркву, перемішати.
  6. Влити води так, щоб вона покрила масу.
  7. Зменшити вогонь і накрити кришкою. Готувати мінімум сорок хвилин. Чим довше свинина готується після цього, тим менше підливи буде в кінці.

Чеський гуляш — пальчики оближеш!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пива темного 0,5 л
солодких перців 2 шт.
сметани 15 мл
м'яса 0,6 кг
смальцю 25 г
цибулин 3 шт.
томатної пасти 20 г
спецій за смаком
борошна 30 г
часнику 3 зубця
бульйону 120 мл
чилі 30 г

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 411.

Як приготувати:

  1. Великими шматочками нарізати вимите м'ясо. Для цієї страви краще брати свинину, яловичину, птицю, птицю.
  2. Витягнути насіннєві коробочки з перців, вимити їх і дрібно нашаткувати.
  3. Так само потрібно подрібнити і очищені цибулю і часник.
  4. Чилі очистити від усіх насіння, м'якоть порізати як можна дрібніше.
  5. У сотейник з товстими стінками покласти смалець, дати йому час розтопитися.
  6. Покласти в смалець м'ясо, обсмажити до появи легкої скоринки з усіх боків.
  7. Потім додати сюди обидва види перців і цибулю з часником. Перешкодити. Додати спеції. Для смаку краще використовувати паприку і кмин.
  8. Хвилини через чотири вмішати всю томатну пасту.
  9. Влити пиво, перемішати, вогонь зменшити.
  10. Накрити кришкою і готувати мінімум півгодини. Час від часу потрібно помішувати і підливати бульйон, щоб страва не підгоріло.
  11. За п'ятнадцять хвилин до кінця готування потрібно ввести сметану з борошном. Заважати потрібно активно, щоб уникнути грудочок. Після цього кришку вже не закривати.
  12. Як тільки соус загус, можна подавати м'ясо з кнедликами і пивом до столу.

Також читайте, як правильно приготувати м'ясо по-бургундськи.

У цій статті наші кухарі навчать вас готувати м'ясо по-іспанськи в домашніх умовах.

На святковому столі буде апетитно виглядати запечене м'ясо по-французьки з яловичини. Гості будуть в невимовному захваті і попросять рецепт!

М'ясо по-чеськи з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сиру 75 г
шампіньйонів 0,1 кг
часнику 2 зубці
яловичини 0,3 кг
кінзи 1 пучок
спецій за смаком
кропу 1 пучок
петрушки 1 пучок

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 265.

Як приготувати:

  1. Яловичину вимити й обсушити рушниками. Розрізати на два шматочки поперек волокон, кожен з яких потрібно відбити молотком. Ніяких дірок бути не повинно.
  2. Очищені від сміття гриби дрібно порізати і перекласти на сковороду, додати олію. Обсмажити їх до рум'яного кольору.
  3. Сир натерти. Бажано використовувати пармезан, так смачніше.
  4. Всю зелень помити, злякатися вологу, дрібно порубати. Можна брати і іншу зелень, наприклад базилік або розмарин. Сушені варіанти не підійдуть.
  5. Яловичину приправити. Для гарного кольору варто використовувати солодку паприку.
  6. Дрібно нашаткувати часник без лушпиння і змішати його з сиром і зеленню. Можна додати трохи сметани, щоб вийшло соковитіше.
  7. Також до начинки додати остиглі гриби, перемішати.
  8. Покласти начинку в шматочки м'яса з одного боку, а другою половинкою потрібно прикрити. Краї скріпити кухонним молотком. Зверху придавити долонею, щоб начинка розподілилася рівним шаром.
  9. Перекласти на гарячу сковорідку з олією, обсмажувати до рум'яності з двох сторін на середньому вогні.
  10. Ще можна приготувати на вугіллі. Для цього знадобиться решітка, змащена жиром або маслом. Спочатку потрібно обсмажити до скоринки, а потім перекласти в герметичну теплу ємність, наприклад, в казан, який стоїть біля багаття, і витримати ще хвилин п'ять. За цей час начинка всередині остаточно розтане і м'ясо дійде до готовності.
  11. Подавати зі свіжими овочами.

Корисні поради

Щоб акуратніше відбити м'ясо і не забруднити багато посуду, варто скористатися харчовою плівкою. Нею потрібно обернути обробну дошку, покласти шматок, а потім зверху покласти ще аркуш плівки. Відбити м'ясо тоді буде простіше, воно не буде сильно разлезаться, а молоток і дошка залишаться чистими.

До даного страві як гарнір ідеально підходить картоплю-фрі, а також рис. Його можна не тільки варити, але і підсмажити. Варто також підготувати соуси з доповненням часнику і подати їх окремо.

Неймовірно смачне м'ясо з особливим колоритом – ідеальний вибір для швидкого і ароматного вечері.

Що ще почитати: