Як приготувати пончики на кефірі за 15 хвилин
Якщо ви хочете зробити що-небудь смачне до чаю, а от часу зовсім мало, то можна зробити пончики на кефірі. Вони готуються дуже швидко, а в результаті можна поласувати відмінною випічкою. Ці швидкі кефірні пончики можна подавати з джемом, медом, згущеним молоком і вершками. А як зробити це швидке ласощі, ми розглянемо нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефіру - | стакан |
цукрового піску - | 4 великі ложки |
яєць - | 1 штука |
борошна - | 500 грам |
ванільного порошку - | ½ Ч. ложки |
вершкового масла - | 50 грам |
розпушувача - | 1 ч. ложка |
рослинної олії - | 1 склянка |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 Ккал |
Схема готування:
- Вершкове масло слід дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким;
- Потім викладаємо масло в ємність, підсипаємо до нього цукор і викладаємо одне куряче яйце. Всі інтенсивно змішуємо, щоб вийшла однорідна суміш;
- Далі вливаємо кефір і знову все розмішуємо до рівномірної структури;
- В окремій мисці перемішуємо борошно з ванільним порошком;
- За трохи додаємо сухі компоненти в кефірну суміш, при цьому замішуємо тісто;
- Тісто повинне вийти з м'якою структурою, в іншому випадку пончики вийдуть занадто жорсткими. Місимо основу, вона повинна мати еластичну структуру, не повинна прилипати до рук;
- На поверхню столу насипаємо борошно, кладемо основу і прокатуємо у вигляді коржі товщиною 1 см;
- Далі за допомогою склянки вирізаємо з неї гуртки, а склянкою з меншим діаметром вирізаємо середину. В результаті повинні вийти пампушки у вигляді кренделів;
- Ставимо На вогонь сковорідку, підливаємо масло і розжарюємо;
- У розігріту олію покласти пончики і засмажуємо з двох боків до рум'яного кольору;
- Гарячі пампушки слід викласти на серветки з паперової основи, щоб скло масло;
- Після цього викладаємо їх на тарілку і подаємо до чаю.
Пряний грузинський суп-харчо з курки — порадуйте своїх близьких незвичайним і смачним блюдом.
Пориньте в світ італійської кухні — приготуйте смачну пасту карбонара з беконом і вершками.
Сирна запіканка з рису — корисний і незвичайний десерт з молочних продуктів.
Медові пончики на кефірі за 15 хвилин
Для приготування знадобляться такі продукти:
- яйця – 4 штуки;
- борошно – 3 склянки;
- кефір – 250 мл;
- мед – 4 великі ложки;
- цукровий пісок – ½ склянки;
- трохи харчової соди, приблизно щіпка;
- кориця, імбир і ванільний порошок – по щіпці;
- рослинне масло.
Приготування займе близько 15-20 хвилин, калорійність на 100 грам складе 215 ккал.
Процес кулінарного приготування:
- Для початку робимо тісто. Для цього викладаємо в чашку курячі яйця, добре збиваємо їх віночком;
- У кефір насипаємо харчову соду, перемішуємо. Заливаємо все до збитим яйцях, розмішуємо до рівномірної структури;
- Засипаємо цукровий пісок, ретельно все розмішуємо, намагаємося розтирати все цукрові крупинки;
- Наприкінці треба засипати борошно. Замішуємо тісто, воно повинно вийти м'яким з еластичною структурою;
- На вогонь ставимо ємність з товстими стінками, заливаємо масло і прогріваємо. Масла повинно бути багато, щоб пончики в ньому повністю смажилися;
- Після цього з тіста формуємо круглі пампушки і викладаємо х в киплячу олію, обсмажуємо кілька хвилин до рум'яного кольору;
- Далі викладаємо їх на тарілку;
- В окрему ємність викладаємо мед, підливаємо трохи води, засипаємо імбир, корицю, ванілін і прогріваємо до гарячого стану;
- Заливаємо випічку солодкої медової сумішшю і відразу подаємо на стіл до чаю.
Сирні пончики на кефірі за 15 хвилин
Які інгредієнти потрібні:
- пів-літри кефіру;
- одне куряче яйце;
- сир – 250 грам;
- 3 склянки борошна;
- 250 грам цукру;
- щіпка солі;
- шматочок масла на 100 грам;
- трохи цукрової пудри;
- рослинна олія для обсмажування.
Приготування займе близько 20-30 хвилин, калорійність на 100 грам складе близько 210 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Для початку в кефір всипаємо харчову соду, перемішуємо і залишаємо постояти. Кефір повинен почати пінитися і пузиритися;
- Після цього в кефір викладаємо куряче яйце, сир, цукровий пісок, розм'якшене вершкове масло, щіпку солі. Все розмішуємо міксером до рівномірної структури;
- Під час перемішування сир намагаємося розтирати, в основі не повинно бути грудочок;
- Борошно слід просіяти, щоб вона була повітряної;
- Далі за трохи додаємо борошно і при цьому замішуємо тісто;
- У результаті повинно вийти м'яке тісто з еластичною структурою. Воно не повинно прилипати до рук;
- Накриваємо основу рушником, наполягаємо півгодини;
- Після цього поверхню робочого столу присипаємо борошном, викладаємо тісто і прокатуємо у вигляді пласта з розміром товщини 1 см;
- За допомогою склянки більшого діаметра вирізаємо круглу основу для пампуха, чаркою поменше вирізаємо круглу частину з середини кожної коржі;
- На плиту поміщаємо глибоку жаровню, наливаємо олію і прогріваємо;
- У гаряче масло викладаємо всі пончики, обсмажуємо до золотистого кольору;
- Викладаємо пончики на тарілку, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Корисні рекомендації
- найкраще пончики обсмажувати на повільному вогні, щоб вони не підгоріли;
- для обжарювання варто використовувати ємність з товстою основою і високими бортиками;
- для смаження слід використовувати як можна більше рослинної олії. Пончики повинні в ньому повністю плавати;
- після обжарювання випічку варто помістити на рушники або серветки з паперової основи, щоб з неї стек весь зайвий жир;
- цукру не варто класти занадто багато, інакше пончики просто підгорять. Краще після обжарювання їх присипати цукровою пудрою.
Швидкі пончики на кефірної основі готувати не так вже складно, так і інгредієнти завжди в усіх є в холодильнику. Головне — точно за рецептурою замісити тісто. А решта все робиться швидко і легко! У результаті виходить чудовий десерт до чаю, який можна подавати з будь-якими солодкими інгредієнтами.