25 апрель 2019 1 420

Як приготувати пончики на кефірі за 15 хвилин

Якщо ви хочете зробити що-небудь смачне до чаю, а от часу зовсім мало, то можна зробити пончики на кефірі. Вони готуються дуже швидко, а в результаті можна поласувати відмінною випічкою. Ці швидкі кефірні пончики можна подавати з джемом, медом, згущеним молоком і вершками. А як зробити це швидке ласощі, ми розглянемо нижче.

Пончики на кефірі за 15 хвилин
Інгредієнти Кількість
кефіру - стакан
цукрового піску - 4 великі ложки
яєць - 1 штука
борошна - 500 грам
ванільного порошку - ½ Ч. ложки
вершкового масла - 50 грам
розпушувача - 1 ч. ложка
рослинної олії - 1 склянка
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Схема готування:

  1. Вершкове масло слід дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким;
  2. Потім викладаємо масло в ємність, підсипаємо до нього цукор і викладаємо одне куряче яйце. Всі інтенсивно змішуємо, щоб вийшла однорідна суміш;
  3. Далі вливаємо кефір і знову все розмішуємо до рівномірної структури;
  4. В окремій мисці перемішуємо борошно з ванільним порошком;
  5. За трохи додаємо сухі компоненти в кефірну суміш, при цьому замішуємо тісто;
  6. Тісто повинне вийти з м'якою структурою, в іншому випадку пончики вийдуть занадто жорсткими. Місимо основу, вона повинна мати еластичну структуру, не повинна прилипати до рук;
  7. На поверхню столу насипаємо борошно, кладемо основу і прокатуємо у вигляді коржі товщиною 1 см;
  8. Далі за допомогою склянки вирізаємо з неї гуртки, а склянкою з меншим діаметром вирізаємо середину. В результаті повинні вийти пампушки у вигляді кренделів;
  9. Ставимо На вогонь сковорідку, підливаємо масло і розжарюємо;
  10. У розігріту олію покласти пончики і засмажуємо з двох боків до рум'яного кольору;
  11. Гарячі пампушки слід викласти на серветки з паперової основи, щоб скло масло;
  12. Після цього викладаємо їх на тарілку і подаємо до чаю.

Пряний грузинський суп-харчо з курки — порадуйте своїх близьких незвичайним і смачним блюдом.

Пориньте в світ італійської кухні — приготуйте смачну пасту карбонара з беконом і вершками.

Сирна запіканка з рису — корисний і незвичайний десерт з молочних продуктів.

Медові пончики на кефірі за 15 хвилин

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • яйця – 4 штуки;
  • борошно – 3 склянки;
  • кефір – 250 мл;
  • мед – 4 великі ложки;
  • цукровий пісок – ½ склянки;
  • трохи харчової соди, приблизно щіпка;
  • кориця, імбир і ванільний порошок – по щіпці;
  • рослинне масло.

Приготування займе близько 15-20 хвилин, калорійність на 100 грам складе 215 ккал.

Процес кулінарного приготування:

  1. Для початку робимо тісто. Для цього викладаємо в чашку курячі яйця, добре збиваємо їх віночком;
  2. У кефір насипаємо харчову соду, перемішуємо. Заливаємо все до збитим яйцях, розмішуємо до рівномірної структури;
  3. Засипаємо цукровий пісок, ретельно все розмішуємо, намагаємося розтирати все цукрові крупинки;
  4. Наприкінці треба засипати борошно. Замішуємо тісто, воно повинно вийти м'яким з еластичною структурою;
  5. На вогонь ставимо ємність з товстими стінками, заливаємо масло і прогріваємо. Масла повинно бути багато, щоб пончики в ньому повністю смажилися;
  6. Після цього з тіста формуємо круглі пампушки і викладаємо х в киплячу олію, обсмажуємо кілька хвилин до рум'яного кольору;
  7. Далі викладаємо їх на тарілку;
  8. В окрему ємність викладаємо мед, підливаємо трохи води, засипаємо імбир, корицю, ванілін і прогріваємо до гарячого стану;
  9. Заливаємо випічку солодкої медової сумішшю і відразу подаємо на стіл до чаю.

Сирні пончики на кефірі за 15 хвилин

Які інгредієнти потрібні:

  • пів-літри кефіру;
  • одне куряче яйце;
  • сир – 250 грам;
  • 3 склянки борошна;
  • 250 грам цукру;
  • щіпка солі;
  • шматочок масла на 100 грам;
  • трохи цукрової пудри;
  • рослинна олія для обсмажування.

Приготування займе близько 20-30 хвилин, калорійність на 100 грам складе близько 210 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Для початку в кефір всипаємо харчову соду, перемішуємо і залишаємо постояти. Кефір повинен почати пінитися і пузиритися;
  2. Після цього в кефір викладаємо куряче яйце, сир, цукровий пісок, розм'якшене вершкове масло, щіпку солі. Все розмішуємо міксером до рівномірної структури;
  3. Під час перемішування сир намагаємося розтирати, в основі не повинно бути грудочок;
  4. Борошно слід просіяти, щоб вона була повітряної;
  5. Далі за трохи додаємо борошно і при цьому замішуємо тісто;
  6. У результаті повинно вийти м'яке тісто з еластичною структурою. Воно не повинно прилипати до рук;
  7. Накриваємо основу рушником, наполягаємо півгодини;
  8. Після цього поверхню робочого столу присипаємо борошном, викладаємо тісто і прокатуємо у вигляді пласта з розміром товщини 1 см;
  9. За допомогою склянки більшого діаметра вирізаємо круглу основу для пампуха, чаркою поменше вирізаємо круглу частину з середини кожної коржі;
  10. На плиту поміщаємо глибоку жаровню, наливаємо олію і прогріваємо;
  11. У гаряче масло викладаємо всі пончики, обсмажуємо до золотистого кольору;
  12. Викладаємо пончики на тарілку, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.

Корисні рекомендації

  • найкраще пончики обсмажувати на повільному вогні, щоб вони не підгоріли;
  • для обжарювання варто використовувати ємність з товстою основою і високими бортиками;
  • для смаження слід використовувати як можна більше рослинної олії. Пончики повинні в ньому повністю плавати;
  • після обжарювання випічку варто помістити на рушники або серветки з паперової основи, щоб з неї стек весь зайвий жир;
  • цукру не варто класти занадто багато, інакше пончики просто підгорять. Краще після обжарювання їх присипати цукровою пудрою.

Швидкі пончики на кефірної основі готувати не так вже складно, так і інгредієнти завжди в усіх є в холодильнику. Головне — точно за рецептурою замісити тісто. А решта все робиться швидко і легко! У результаті виходить чудовий десерт до чаю, який можна подавати з будь-якими солодкими інгредієнтами.

Що ще почитати: