Як приготувати рибний пиріг з минтая в духовці
Риба – продукт в усіх відношеннях прекрасний. Вона корисна, має багатий, насичений смак. Деякі сорти риби, наприклад минтай, до того ж, не дуже дорогі, що дозволяє використовувати їх у приготуванні найрізноманітніших страв щодня. А пиріг з минтаєм – це не тільки смачно і корисно, але і дуже зручно. Його можна взяти з собою на роботу, дати дитині в школу або влаштувати домашні посиденьки з чаєм і рибних пирогом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молока - | 0,35 л |
цукру - | 50 г |
солі - | 40 г |
жовтків - | 7 шт. |
сухих дріжджів - | 30 г |
вершкового масла - | 100 г |
борошна - | 0,7 кг |
рису - | 70 г |
вареного минтая - | 0,5 кг |
яєць - | 2 шт. |
цибулин - | 2 шт. |
рослинної олії - | 1 стіл. л. |
перцю - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 247 Ккал |
Рецепт смачного пирога з минтаєм в духовці по крокам:
- Промити рис, посолити і поставити варитися приблизно на 8 хвилин, рибу також помістити в каструлю і варити до готовності в підсоленій воді.
- У цей час змішати всі інгредієнти для приготування тіста, вимісити його.
- Зварити яйця круто, дрібно їх порізати.
- Пасерувати цибулю з невеликою кількістю перцю на сковороді.
- Приблизно половину тіста розкачати до товщини близько 1 см і перекласти на деко.
- Викласти на тісто рис, суміш риби з яйцями, цибулю, посолити.
- Закрити пиріг другою половиною розкатаного тіста і акуратно защипнути краю.
- У розігріту до 180 градусів духовку помістити пиріг на 45 хвилин.
Окрошка на сироватці — дивовижне літнє блюдо, яке втамовує спрагу.
Рецепт приготування шурпи з свинини ви можете знайти тут.
Картопляна запіканка з куркою в мультиварці — просто готувати, але дивно смачно. Рецепт.
Пиріг з листкового тіста з філе минтая і рисом
Інгредієнти:
- 0,6 кг філе минтая;
- 0,5 ч. л. солі;
- борошно для розкочування;
- щіпка білого меленого перцю;
- 1 куряче яйце;
- 150 г рису;
- 1 цибулина;
- 0,5 кг листкового тіста;
- 1 стіл. л. рослинного масла:
- дрібка морської солі;
- щіпка чебрецю.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 262 ккал.
Етапи приготування:
- Перед початком роботи потрібно розморозити рибу і тісто.
- Відварити рис у підсоленій воді протягом 8 хвилин.
- Цибулю пасерувати на рослинній олії.
- Тісто розділити на нерівні половинки, велику розкачати до 3-4 мм.
- Викласти тісто у змащені маслом деко або на пекарській папір, зверху розподілити однаковим шаром рис.
- На рис викласти пасеровану цибулю і сиру рибу. Посолити, поперчити, додати чебрець.
- Розкатаним до 3-4 мм другим шматком тіста закрити пиріг. Змастити його збитим яйцем.
- Близько 40 хвилин випікати пиріг при 180 градусах.
Рибний пиріг з минтая з картоплею
Інгредієнти:
- 1 кг дріжджового тіста;
- 0,5 кг філе минтая;
- 3 картоплини;
- 1 цибулина;
- 3 стіл. л. вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1 стіл. л. рослинного масла;
- сіль.
Час приготування – 2 години.
Калорійність на 100 грамів – 226 ккал.
Етапи приготування:
- Заморозити вершкове масло.
- Нарізати рибу тонкими смужками або невеликими кубиками, картоплю – на чіпси, цибулю – тонкими кільцями.
- Тісто розділити на дві приблизно рівні частини, половину розкачати качалкою до товщини близько 5 мм.
- Викласти тісто на змащене маслом або застелений пекарської папером деко.
- На тісто розкласти пластинки картоплі в один шар, залишивши запас по краях, посолити.
- Викласти поверх картоплі цибулю і рибу, посолити, поперчити.
- Вершкове масло натерти на тертці поверх начинки.
- Розкачати другу половинку тіста, закрити пиріг, защипнути краю.
- Дати пирогу постояти близько півгодини. Потім проколоти його виделкою або шпажками по всій площі.
- Збити яйце і змастити верхній шар, випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 45 хвилин.
- Після приготування пиріг змастити вершковим маслом і трохи остудити, викласти на блюдо, розрізати на порції. Подавати теплим.
Поради кулінарів
Досвідчені кухарі охоче діляться своїми секретами, не роблячи з них великої таємниці. Приготування пирогів з минтаєм – не найпростіше заняття, тому знати їх дуже корисно.
- Минтай, як правило, продають замороженим. Перед приготуванням його потрібно розморозити. Швидше всього зробити це в холодній або трохи теплій воді. Якщо часу зовсім обмаль, можна загасити його в сковороді на середньому вогні разом з цибулею, тоді запікати пиріг буде потрібно до готовності тіста.
- Рис і картопля неспроста зустрічаються у багатьох рецептах пирогів. Їх головне завдання – вбирати соки минтая в процесі приготування, щоб тісто не розм'якло.
- Для прискорення процесу готування також можна закласти в начинку готове картопляне пюре, але не варто класти готовий рис – тоді пиріг «втече», сік минтая пригорить на деку.
- Духову шафу можна включити в самому початку готування, тоді до моменту закладання пирога в нього температура підвищиться до потрібного значення.
- Якщо в духовці часто щось пригорає, особливо при тривалому готуванні, можна на її дно поставити сковороду з водою. Важливо, щоб вона була без пластикових елементів, в іншому випадку буде зіпсований і пиріг, і сковорода, і духовка.
- Щоб цибуля не скрипів на зубах, коли пиріг планується готувати швидко, потрібно пасерувати його попередньо на невеликій кількості рослинного або вершкового масла.
- З рибою, і минтаєм зокрема, дуже добре поєднуються петрушка, орегано, базилік. Якщо додати їх в пиріг свіжими або сушеними, то він вийде ще смачніше.
- Рибу потрібно вибирати строго без кісток, інакше чаювання з пирогом буде безповоротно зіпсована.
- Щоб пиріг довго зберігався, його потрібно помістити в глиняний посуд і накрити ганчиркової серветкою.
Який би спосіб приготування пирога з минтаєм не був обраний, він обов'язково буде смачним. Якщо прикласти до своєї праці і навичкам гарний настрій і любов до ближніх, для яких готується випічка, то він вийде незвичайним, в міру соковитим і пряним.