Прості рецепти страв з вафельних коржів з фаршем
Подрібнене м'ясо, укладене в вафельні коржі, вважається досить відомим стравою. Не боячись експериментувати, можна змінювати складові рецепту і технологію його приготування. Від таких модифікацій улюблене блюдо стане ще краще.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
корж вафельний - | 6 шт. |
молоко - | ½ Ст. |
цибулина - | 1 шт. |
паста томатна - | 5 ст. л. |
вино - | ½ Ст. |
сметана - | 200 г |
орегано - | 5 г |
часник - | 3 зуб. |
фарш (мясний) - | 1 кг |
плавлений сирок (вершковий) - | 1 шт. |
вода - | ½ Ст. |
сир «Голландський» - | 150 г |
борошно - | 30 г |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 198 Ккал |
Як приготувати вафельні коржі з фаршем:
- Дрібно покришіть очищену цибулину і відправте в перекручене м'ясо;
- Доповніть м'ясну субстанцію перетертим плавленим сирком, здобріть орегано і улюбленими спеціями;
- Додайте молоко і замішайте максимально якісно;
- Вафельні коржі змастіть шаром начинки, не поєднуючи їх разом;
- Воду злегка підігрійте, розведіть в ній вино і вмішайте борошно;
- Томатну пасту з'єднайте зі сметаною;
- Ці дві субстанції змішайте в загальній ємності і заправити часником, пропущеним через прес;
- Просочені вафельні пласти скрутіть рулетами, м'ясною начинкою всередину, і розподіліть їх у письмовій формі;
- Залийте напівфабрикати отриманою підливою і усыпьте сиром, який потріть на тертці;
- Духовку готуємо, задавши їй 200°С;
- Поміщаємо в неї страву на 30 хвилин.
Фарш у вафельних коржах в клярі
- сіль – 3 г;
- яйце – 3 шт.;
- фарш яловичий – 350 г;
- борошно – 2 ст. л.;
- корж вафельний – 6 шт.;
- олія (для обжарювання);
- перець – 1 р.
Час: 50 хвилин.
Калорійність: 271,6 ккал.
Етапи приготування:
- Подрібнену яловичину присаливаем, додаємо перець і перемішуємо;
- В зручну миску висипаємо борошно з'єднайте з яйцями, замішуємо віночком до зникнення грудкою. Можна злегка підсолити і присмачити улюбленими травами;
- 3 вафельних пласта розкласти на столі і по всій їх площі розмістити начинку рівномірно;
- Кожну заготовку з м'ясом вкрити іншим коржем;
- Розділити кожну вафлю з фаршем на 6-8 секторів;
- На розігрітій з маслом сковороді обсмажуємо отримані трикутники, попередньо змочивши їх у яєчно-борошняному клярі;
- На невеликому вогні підрум'янюємо боку за пару хвилин.
Соковиті котлети — страва на швидку руку
- коржі вафельні (порційні) — 2 пачки;
- перемелене філе курки – 500 г;
- цибулина;
- петрушка – 40 г;
- перець, сіль;
- масло – 40 мл;
- яйце – 2 шт.
Час: 35 хвилин.
Калорійність: 198,2 ккал.
Як готувати котлети з вафельних коржів і фаршу:
- Петрушку наріжте подрібніше, цибулю почистіть і поріжте так само дрібно;
- Додайте ці компоненти в перемелену курятину, присипте сіллю і перцем;
- Рясно вимісіть начинку;
- Віночком до однорідності змішайте яйця;
- Збираємо «котлети»: на половину порційних вафельних пластинок укладіть фарш, кожну укрийте порожніми вафельними коржами;
- Сковороду накаливаем і змащуємо олією;
- На середньому рівні вогню обсмажуємо по 2 хвилини заготовки з кожної сторони, попередньо обкачані в расколоченных яйцях.
Запечені коржі з фаршем в духовці
- класичний йогурт – 1 ст.;
- корж вафельний – 4 шт.;
- сир – 100 г;
- сіль;
- фарш (свино-яловичий) – 400 г;
- часник (гранули) – 10 г;
- цибулина;
- коріандр – щіпка;
- яйце;
- кріп – 30 р.
Час: 50 хвилин.
Калорійність: 183,9 ккал.
Як приготувати страву:
- Дрібно шаткуємо вимитий кріп і відправляємо в порзане м'ясо;
- М'ясну суміш також доповнюємо гранульованим часником, посіченою цибулею, присаливаем;
- Яйце відправляємо до ароматної субстанції і притрушиваем коріандром;
- Відповідну термоупорную форму присмачую йогуртом (15-20 м);
- Зверху укладаємо відразу 2 основи вафельні (складений);
- Розкладаємо рівномірно половину підготовленого фаршу і 20 г йогурту;
- Вкриваємо ще одним коржем і повторюємо процедуру з начинкою;
- Викладаємо останню вафлю і знову викладаємо м'ясну суміш, полив залишками йогурту;
- Розміщуємо в духовій шафі на півгодини, не забувши загорнути фольгою;
- 220°С – необхідна температура;
- Кришимо сир на тертці і, знявши імпровізовану кришку, товстим шаром усыпаем страва;
- Ще 5 хвилин расплавливаем сир.
Читайте як приготувати салат з моркви з часником в нашій статті.
Спробуйте приготувати смачний плов в мультиварці — ми підготували кілька варіантів рецептів.
Картопля з оселедцем — один з найпростіших варіантів повсякденного страви. Але і його можна приготувати незвично — пробуйте.
Проста закуска з фаршу в вафельних коржах
- фарш з курки – 400 г;
- молоко – 20 мл;
- морква;
- яйця – 2 шт.;
- несолодкі вафлі (прямокутні) – 6 аркушів;
- сіль;
- цибулина;
- масло – обсмажувати;
- улюблені трави і приправи.
Час: 35 хвилин.
Калорійність: 174,9 ккал.
Рецепт покроково:
- Овочі, попередньо почищені, натерти на тертці;
- Додати до изрубленному м'яса, присмачити улюбленими травами, присолити, вбити яйце;
- Овочево-м'ясну субстанцію енергійно вимішати;
- Розкласти листові вафлі і збризнути їх водою;
- Кожну основу тонко промазати начинкою;
- Коли коржі злегка просочаться, звертаємо їх у рулети;
- В піалі замішати яйце з молоком до однорідності;
- Кожен фарширований рулет розрізати на слайсы в 2 см завтовшки;
- У льонезе змочіть кожен шматочок і на розжареній сковороді підсмажуйте з маслом.
Рулети з грибами і фаршем
- печериці – 300 г;
- коржі вафельні – 1 уп.;
- сіль;
- 2 цибулини;
- курячий фарш – 400 г;
- 3 яйця;
- пучок зелені;
- олія – 50 мл;
- картопля – 800 р.
Час: 65 хвилин.
Калорійність: 116,8 ккал.
Етапи приготування:
- Подрібнюємо почищену картоплю і ставимо варитися до готовності;
- Рубаємо печериці слайсами, заздалегідь промивши їх;
- Пошаткований цибулю відправляємо в присмачену маслом сковороду, доводимо до легкої рум'яного кольору;
- Приєднуємо до цибулевої піджарки шинковані гриби, протушиваем до м'якості;
- Присаливаем цибульно-грибну субстанцію і переміщаємо в тарілку;
- Відварену картоплю позбавляємо від рідини і перебиваємо товкачем;
- В нагріту сковорідку кладемо перемелене м'ясо, присмачивши сіллю, смажимо до потемніння, регулярно перемішуючи його;
- Нарізану зелень переміщаємо в пюре, ретельно замішуємо;
- Прямокутний корж розміщуємо на столі, картопляним пюре промазуємо всю площу;
- З одного кінця укладаємо протушенный фарш і цибульно-грибну піджарку;
- Повторюємо маніпуляцію з рештою листами;
- Начинені основи звертаємо рулетами;
- Нашинковываем нетовстими кружечками і, обмокнув у збитих яйцях, доводимо до рум'яного кольору в сковорідці, политої маслом.
Корисні поради
- перед розподілом на коржі фарш важливо відбити руками, випускаючи непотрібний повітря;
- у перекручене м'ясо можна додати трохи манки або розмочений м'якуш білого хліба;
- перед загортанням начиненою основи краще дати коржам час, щоб вони просочилися і розм'якли. Так при скручуванні не утворюються тріщини;
- у фарш можна також додавати улюблені овочі (підходящі за смаком) і прянощі;
- не бійтеся покришену зелень з'єднувати з начинкою, так вийде блюдо ароматніше і свіже;
- устелите тарілку щільними паперовими рушниками і відразу зі сковороди перемістіть на них запашні начинені фаршем коржі. Це дозволить надлишків жиру вбратися в підкладку;
- поділяючи заготовку з фаршу в вафельних коржах, не складайте шматочки один на одного, адже за час підготування наступної порції складені частини розм'якнуть і злипнуться.
Приємного апетиту!