07 июнь 2019 2 434

Як смачно приготувати торт з вафельних коржів

Борошняний виріб – вафлі – прийшло до нас з далекої Стародавньої Греції. Секрет їх приготування тривалий час зберігався у великому секреті. Кондитери різних країн намагалися втілити в життя щось подібне, за підсумком з'явилося таке достаток цієї випічки.

Торти з вафель можна придбати в будь-якому гастрономічному магазині, коштують вони не дорого, але і зробити їх на домашній кухні теж нескладно.

Вафельні коржі використовують як для десерту з солодкими наповнювачами (згущене молоко, мед, джем, заварний крем), так і з іншими начинками (грибна, рибна, м'ясна, сирна) у вигляді холодних закусок.

Найпростіший торт з вафельних коржів зі згущеним молоком
Інгредієнти Кількість
Борошно - 100 г
Яєчні білки - 5 шт.
Марципанова маса - 250 г
Цукрова пудра - 1 пакетик
Молоко - 100 мл
Варена згущене молоко - 1 банку
Масло - 200 г
Горіхи будь - 100 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал
Базою цього торта є вафельні коржі. Готувати їх досить легко, і краще це зробити вдома на кухні, ніж купити в готовому вигляді. Далі перемазати вареним згущеним молоком, залишити просочитися – і десерт готовий.

З'єднуємо подрібнену заглибним блендером марципанову масу і охолоджені білки, поспішаючи перемішуємо. Цівкою вливаємо молоко і продовжуємо процес. Робиться все безперервно, щоб структура була однорідною. Коли рідка маса готова, невеликими партіями всипаємо протрушенные цукрову пудру і ваніль.

Тісто має вийде рідким, як млинцеве. Активуємо электровафельницу на 180 °С. Черпаком наливаємо першу порцію і смажимо кілька хвилин, не піднімаючи кришки. Підчіплюємо силіконової або дерев'яною лопаткою вафельний корж, знімаємо і кладемо на рівну суху поверхню, щоб просихав. За цією схемою виробляємо все тісто.

Якщо немає такого електроприладу, вафлі можна смажити на чавунній сковороді.

Перебиваємо розм'якшене масло з вареним згущеним молоком до пухкої маси. Рясно промазуємо вершково-молочним кремом вафельні коржики і залишаємо просочитися. Зверху посипаємо порубаними горіхами.

Рецепт тортика з готових вафельних коржів

Торт з вафельних коржів асоціюється з досить калорійним десертом (варена згущене молоко, заварний крем). Але є варіації цієї страви в дієтичному виконанні з натуральним йогуртом, знежиреним сиром і свіжими ягодами (без згущеного молока).

Компоненти:

  • Вафельні коржі – 6 шт.;
  • Натуральний йогурт – 500 мл;
  • Сир – 650 г;
  • Малина – 200 г;
  • Ожина – 200 г;
  • Желатин – 1 упаковка;
  • Цукор – 150 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Вершки нежирні – 200 мл

Час приготування: годину.

Калорійність: 180 Ккал/ 100 р.

Ламаємо коржики довільно на скибочки, розтоплюємо в мікрохвильовці масло вершкове і з'єднуємо. Залишаємо просочитися, викладаємо у форму, і занурюємо запектися в прогріту електродуховку до 180 °С на десять хвилин.

Збиваємо в кухонному комбайні йогурт і сир, трохи всипаємо цукор. Коли маса стане гомогенної, ділимо навпіл. Ягоди злегка промиваємо й обсушуємо на рушник. Залишаємо кілька штук цілими, решта тиснемо в пюре, можна блендером, якщо немає – товкачем. Ягідну масу додаємо в одну частину сирно-йогуртовій суміші.

Розчиняємо Желатин в прохолодній воді, даємо постояти хвилин десять. Вершки прогріваємо, вливаємо желатиновий розчин і проварюємо п'ять хвилин.

Вливаємо вершки сир, перемішуємо. У формі з вафельної основою з пергаменту формуємо високі борти. Шарами викладаємо начинку: спочатку з суміш з ягодами, потім без ягід. Відправляємо охолодитися на дві години. Виймаємо, знімаємо папір, зверху прикрашаємо цілими ягідками – торт готовий.

Закусочний торт з вафельних коржів

Варіант 1

Оригінальна холодна закуска «Пеньочки», зроблена з вафельних коржів, дитячих сосисок і картоплі, не тільки прикрасить ваш фуршетний стіл, але і порадує смаком. Потрібні мінімальні витрати на продукти і приготування.

Компоненти:

  • Вафельні коржі – 1 упаковка;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Сосиски молочні – 400 г;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Батон – 2 шматка;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Масло рослинне – 50 мл

Час приготування: півгодини.

Калорійність: 520 Ккал/ 100 р.

Очищаємо картоплю, добре вимиваємо, довільно нарізаємо кубиками і, зануривши у воду, відварюємо на плиті. З сосисок знімаємо плівку. Підливаючи картопляний відвар і вершкове масло, мнемо картоплю в пюре.

Структура повинна бути не дуже крутий. Кладемо один вафельний коржик на рівну блюдо, намазуємо рясно теплою пюре, по краю кладемо сосиску і швидко звертаємо все в рулет. Під впливом картоплі корж трохи розм'якне і зробити це буде неважко. Відразу нарізаємо невеликі пеньки.

Батон шаткуємо кубиками занурюємо в электродухоку, засмажуємо, виймаємо і подрібнюємо в сухарі. Збиваємо яйця, наливаємо олію в сотейник і прогріваємо. Потім рулетики в яєчної рідини, сухарях і обсмажуємо в олії кілька хвилин. Викладаємо на тарілку, застелену зеленими листям салату.

Варіант 2

Закуска у вигляді невеликих шматочків несолодкого вафельного торта з начинкою з печінки тріски з яйцями і сиром припаде до смаку навіть досвідченому дегустатору, якого нічим не здивуєш.

Компоненти:

  • Вафельні коржі – 5 шт.;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Печінка тріски – 1 банка;
  • Майонез – 200 мл;
  • Зелень – пучок;
  • Сир – 200 р.

Час приготування: двадцять хвилин.

Калорійність: 240 Ккал/ 100 р.

Відварюємо круто яйця в злегка підсоленій воді. Сир натираємо. Печінка тріски відкриваємо і мнемо виделкою прямо в банку. Яйця чистимо і теж натираємо.

Викладаємо торт шарами: корж – зверху намазуємо печінка, зелень, коржик, майонез, яйця, корж, майонез, сир. Останній шар – знову корж.

Щільно придавлюємо, зверху прикрашаємо фігурними квітами, вирізаними филейным ножем з овочів. Залишаємо торт просочитися і нарізаємо на невеликі прямокутні шматочки, як тістечка.

Варіант 3

Ситна і смачна закуска виходить з коржиків, прослоенних м'ясної і грибною начинкою. Готується швидко, коржі можна придбати готові.

Компоненти:

  • Вафельні коржі – 4 шт.;
  • М'якоть свинини – 250 г;
  • Печериці – 200 г;
  • Олія соняшникова 50 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Цибуля біла – 1 шт.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Майонез – 100 мл

Час приготування: півгодини.

Калорійність: 520 Ккал/ 100 р.

М'ясо вимиваємо і розбираємо на шматки, пропускаємо через електром'ясорубку. Печериці і цибулю шаткуємо слайсами і з готовим підсоленим фаршем обсмажуємо на прогрітому олії.

В кінці герметично накриваємо кришкою і протушиваем. Відварені яйця натираємо. Беремо вафельні коржики, чергуючи начинки з м'яса, грибів і яєць, формуємо торт.

Зверху рясно намазуємо нежирним майонезом і залишаємо просочитися.

Рисова каша на воді може бути також смачною і корисною, якщо додати до них горіхи, сухофрукти або інші смаколики. Детальніше читайте за посиланням.

Торт з готових вафельних коржів і згущеного молока з додаванням різних сухофруктів, це дуже смачно і незвично. Такий десерт можна робити кожен день — це просто, впорається навіть дитина.

Читайте просту добірку рецептів других страв в мультиварці «Редмонд». Читайте, як зробити смачне меню і що незвичайного можна приготувати. Рецепти тут.

Оселедцевий торт на вафельних коржах

Оселедець – невід'ємна закуска на кожному шведському столі, але її дуже важко якось урізноманітнити. Один з варіантів – торт з вафельними коржами, порізану на маленькі канапе.

Компоненти:

  • Вафельні коржі – 4 шт.;
  • Оселедець слабосолона – 1 шт.;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Яйце – 4 шт.;
  • Зелена цибуля – пучок;
  • Листя салату – пучок;
  • Майонез – 150 мл

Час приготування: годину.

Калорійність: 310 Ккал/ 100 р.

Рибу миємо, робимо надріз филейным ножем по спинці, вивертаємо на виворіт. Таким чином, відразу відійде хребет і всі поздовжні кістки від м'якоті. Не доведеться довго виймати залишки кісток пінцетом. Відрізаємо голову і рибне філе, нарізаємо дуже дрібно кубиками.

Відварюємо яйця, поділяємо жовтки і білки, натираємо. У кожну частину додаємо оселедець і вершкове масло, добре перемішуємо.

На дно блюда наливаємо трохи майонезу, кладемо корж, промазуємо білої оселедцевою начинкою, посипаємо цибулею, зверху кладемо ще корж, намазуємо жовтої начинкою, ще корж.

Обмазуємо весь торт майонезом, притрушиваем залишилися білком і зеленою цибулею. Залишаємо просочитися. Нарізаємо на середні канапе і викладаємо на листя салату.

Кулінарні нотатки

Не варто додавати в вафельне тісто жовтки і перевищувати дозування цукру, а краще – використовувати цукрову пудру. Таким чином можна уникнути його колеровки.

Перед випічкою обов'язково промажте электровафельницу жиром, і не пересушуйте коржі, достатньо дві – три хвилини на 180 °С.

Щоб тісто набуло пористість, додайте спеціальні розпушувачі або харчову соду.

Для підвищення смакових якостей в тісто додають корицю, кардамон, ваніль.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: