02 май 2019 1 613

Рецепти страв з простий і стручкової квасолі з фаршем

Квасоля по праву вважається ситним продуктом, який знайшов своє місце в багатьох страв. Але найбільш смачною ця бобова культура виходить в поєднанні з фаршем.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
плоди квасолі - 2 ст.
фарш (будь-який) - 200-230 г
морква - 1 шт.
соус або паста з томатів - 2 ст. л.
цибулина ріпчаста - 1 шт.
вода - скільки знадобиться
спеції, сіль, зелень - за бажанням
масло рослинне - скільки знадобиться
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 грам: 242 Ккал

Тушкована квасоля з фаршем готується наступним способом:

  1. Глибоку сковороду, сотейник або каструлю слід помістити на вогонь, змастити маслом і дочекатися розігріву. Помістити в неї фарш і, періодично помішуючи, обсмажують до потемніння;
  2. Позбавити від шкірки і лушпиння моркву і цибулину. Першу – пропустити через тертку, другу – нашаткувати кубиками. Порубані овочі помістити до м'ясної складової і протушкувати 5-7 хв.;
  3. До суміші фаршу і пасерованих овочів відправити промиту квасолю, посолити, приправити і заправити соусом (пастою) з томатів;
  4. В утворену суміш залити воду так, щоб вона покривала фасоле-фаршевую субстанцію на товщину пальця;
  5. Всі активно перемішати, вогонь зменшити до мінімуму і, закривши кришкою, залишити години на 2 протушиваться;
  6. При подачі не завадить присипати посіченою зеленню готової страви.

Фарш з стручкової квасолею в томатному соусі

Необхідне:

  • квасоля в стручках – 450-500 г;
  • фарш — півкіло;
  • цибулина – 1 шт.;
  • вода – 200 мл;
  • томати у вигляді пасти – 15-25 г;
  • часник – 2 зубки;
  • приправи, зелень, сіль – за смаком;
  • олія соняшникова.

Часові витрати: 35 хв.

Калорійність: 244,3 ккал – 100 р.

Приготування:

  1. Стручкову квасолю вимити, розділити ножем на шматочки середніх розмірів і відправити провариваться в підсоленій воді на 5-8 хв.;
  2. Очищений від лушпиння і нашатковану цибулю помістити на розігріту сковороду з маслом. Кілька хвилин слід смажити до прозорості;
  3. До пасированого цибулині відправити проварену квасоля і, перемішавши, на 7 хвилин залишити обсмажуватися при закритій кришці;
  4. Сотейник помістити на вогонь, обмазати маслом і відправити в нього фарш. Додати приправи, сіль, пасту з томатів і близько 200 мл води. Субстанцію рясно змішати і протушкувати хвилин 12-15;
  5. Далі до томатного фаршу викласти фасольно-цибульну піджарку, перемішати і протушкувати ще пару хвилин.

Спробуйте приготувати пожарські котлети рецепти з фото на сторінках нашого порталу — це дивно соковите і смачне блюдо до будь-якого гарніру.

Читайте як приготувати дієтичні страви для схуднення в мультиварці.

Що таке збитень і як його правильно приготувати читайте наші рецепти з фото і відео.

Мексиканський суп з квасолею і фаршем

Інгредієнти:

  • по півкіло фаршу м'ясного і плодів квасолі;
  • перець Ластівка або болгарський – 1 великий;
  • цибулини — 2 середніх;
  • 3-4 часникових зубця;
  • 2 великих томата;
  • 500 мл бульйону чи води;
  • чилі перець, кмин, сіль, коріандр, олія – «на око»;
  • паста з помідорів – пара ст. л.

Часові витрати: 55 хв.

Калорійність: 213,8 ккал – 100 р.

Покрокове приготування:

  1. Попередньо варто квасолеві плоди промити і відварити, для готовність знадобиться 1,5-2 години варіння;
  2. Всі овочі звільняємо від кожурок, лушпиння і насіння, рясно вимиваємо;
  3. Цибулини піддаємо шатківниці, часник відправляємо в прес, перець солодкий рубаємо соломкою. Потім ці підготовлені овочі покласти в сотейник або каструлю з крапельками масла;
  4. Хвилин 7-8 вистачить для обсмажування, потім складаємо туди і чилі, попередньо пошаткований;
  5. В овочеву субстанцію перекладаємо фарш, добре перемішуємо і тушкуємо, поки з м'яса не піде почервоніння. Потім присмачую спеціями, сіллю і томатною пастою;
  6. Під час гасіння мясоовощного рагу бланшируем томати і витягуємо їх з шкірки. Нарізаємо дрібним кубиком і поміщаємо в ємність до приготованим продуктів;
  7. Заливаємо все тушковані інгредієнти водою або бульйоном, вогонь, доводимо до мінімуму і, прикривши кришкою, залишаємо на 30 хв.;
  8. За 5 хвилин до вимикання відправляємо в підготовлюваний суп квасоля, попередньо відварену;
  9. При подачі не завадить додати в кожну тарілку трохи потертого сиру.

Буріто з фаршем і квасолею

  • коржі (тортильї) кукурудзяні або пшеничні – 8 шт.;
  • 400 г змеленого м'яса, бажано яловичини;
  • квасолю з банки – 120-150 г;
  • кукурудза консервована – 120 г;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • чилі перець – за смаком та бажанням;
  • картопля – 2 шт.;
  • салатні листя, суміш мелених перців, сіль, кмин – за смаком;
  • олія соняшникова.

Часові витрати: не довше 40 хв.

Калорійність: 208,3 ккал – 100 р.

Готуємо:

  1. Овочі, які потребують очищення і миття, готуємо до нарізки;
  2. Накаливаем сковороду, обмазуємо маслом, кладемо фарш і, перемішуючи, домагаємося догляду червоності, не забувши присмачити сіллю і спеціями;
  3. Картопля подрібнюємо нетовстими брусками і на новій розпеченій сковороді з маслом доводимо до готовності;
  4. Перець шаткуємо смужками і занурюємо до картоплі, додавши туди ж боби і кукурудзу. Накривши кришкою, протушиваем 4-6 хвилин;
  5. Потім поміщаємо в овочеву субстанцію підсмажений фарш, якісно перемішавши, продовжуємо тушити під кришкою ще близько 4-7 хвилин;
  6. Начинку обов'язково пробуємо і додаємо необхідні спеції;
  7. Промиті і обсушені салатні листи по 1 поміщаємо на коржі;
  8. На середину тортилії на салат викладаємо мясоовощную начинку;
  9. Начинені коржі слід згорнути у вигляді рулетиків. Поверх фаршу поміщаємо спочатку одну сторону, потім «ховаємо» і другий.

Квасолеве чилі з фаршем

Продукти:

  • фарш з м'яса — півкіло;
  • консервована квасоля чорна, біла, червона – по 400 г кожній;
  • нут з банки – 420 г;
  • паста томатна – 170 г;
  • цибуля – 1 великий;
  • близько 1 л рідини (вода або бульйон);
  • часник – 3 зуб.;
  • чилі порошок – 20 г;
  • кмин подрібнений – 10 г;
  • перець кайєнський (мелений) – 10 г;
  • томати сушені – ½ ст.;
  • помідори консервовані у власному соку – 700-750 г;
  • вустерширський соус – 2 ст. л.;
  • олія з оливок – 20 г;
  • сіль і цукор – для виведення смаку.

Часові витрати: 75 хв.

Калорійність: 253,5 ккал – 100 р.

Приготування:

  1. Квасолеві і нутовые консерви розкриваємо і проціджуємо бобові від рідини;
  2. Часникові зубці і цибулину відокремлюємо від лушпиння і шаткуємо: часник слайсами, цибулю соломкою;
  3. Висушені помідори розрізаємо на смужки;
  4. Великий сотейник або каструлю ставимо на вогонь, скроплюємо маслом і відправляємо туди фарш обсмажуватися;
  5. М'ясо позбулося від червоності – додаємо посічені цибулю і часник, пасеруємо;
  6. До пряного м'яса завантажуємо інші компоненти, залишивши лише квасолю і пасту помідорну. Закипіло – прикриваємо кришкою і залишаємо на півгодини;
  7. Після проварювання в майбутнє чилі поміщаємо квасоля, пасту і активно перемішуємо, щоб томатна субстанція однорідно розійшлася по рідини;
  8. Закривши кришкою, на мінімальному вогні продовжуємо готування ще 20 хвилин.

Рецепт приготування квасолі з фаршем і лечо

Складові:

  • квасолеві плоди – 2 ст.;
  • порзане м'ясо (фарш) — півкіло;
  • хмелі-сунелі – 10 г;
  • лечо – 700 г;
  • цибулина велика;
  • висушений перець чилі – ½ стручка;
  • сіль, олія рослинна.

Часові витрати: 45 хв. (без варіння квасолі).

Калорійність: 217,9 ккал – 100 р.

Етапи готування:

  1. Протягом 1,5-2 годин попередньо відварити квасолю, злегка присолив воду;
  2. Лушпиння від цибулини відокремити. Цибулю подрібнити кубиком;
  3. Засушений чилі нашаткувати;
  4. Сковороду (глибоку) або казан помістити на вогонь, окропити маслом і, розігрівши, помістити туди фарш, помішувати і обсмажувати до зникнення м'ясної червоності;
  5. Додати нашатковану цибулину, довести до прозорості, 7-9 хвилин вистачить;
  6. Цибулевий фарш присмачити спеціями і відправити туди ж лечо. Гарненько вимісити і залишити протушиваться хвилин 10;
  7. Попередньо відварену квасолю покласти в підготовлений м'ясний соус і 7-9 хвилин продовжити готування.

Квасолевий хліб з фаршем

Компоненти:

  • відварені боби – 400 г;
  • фарш з м'яса – 1 кг;
  • молоко – 1 ст.;
  • манка – 20 г;
  • 4 зуб. часнику;
  • мелена паприка – 15 г;
  • перець, сіль – за смаком.

Часові витрати: 80 хв.

Калорійність: 249,5 ккал – 100 р.

Як готувати:

  1. У глибокій посудині вимішуємо фарш зі спеціями, молоком і манною крупою;
  2. Часник дрібно кришимо, варену квасолю товчемо виделкою, відправляємо їх в ту ж ємність;
  3. Відповідну форму устеляємо пергаментом, поміщаємо туди м'ясне тісто, ретельно вимісити;
  4. Духову шафу до 190-200°С розігріваємо і випікаємо своєрідний хлібець трохи більше години;
  5. Перевіривши готовність, вимикаємо духовку і залишаємо страву там остигати.

Найпростіший квасолевий суп

Візьмемо:

  • суміш фаршев – 230 г;
  • квасоля баночна – 800 г;
  • рис – ¾ склянки;
  • зелень кінзи – ½ пучка;
  • сіль, приправи, олія;
  • вода – 1 л.

Часові витрати: 40 хв.

Калорійність: 203,1 ккал – 100 р.

План приготування:

  1. Каструлю присмачити маслом і розташувати на вогні;
  2. М'ясну складову помістити на розпечене дно, перемішуючи, позбавити фарш червоності і приправити;
  3. Промитий рис відправити до м'ясної складової, заливши водою, проварити до готовності (хвилин 15-20);
  4. У недоготовленный суп додати промиту квасолю консервовану і порубану кінзу. Залишити перша страва з квасолі з фаршем на вогні ще на 5-7 хвилин.

Рецепт супу Chilli con carne

Складові:

  • фарш з яловичини — півкіло;
  • 2 л бульйону;
  • відварна квасоля – 300 г;
  • бланшовані помідори – 750 г;
  • свіжий перець чилі – 1 шт.;
  • цибулина-часник – по 1 гол.;
  • шоколад гіркий натертий або соус моле – 20 г;
  • соус табаско, сіль, сушені спеції: коріандр, орегано, суміш перців, кмин – за смаком;
  • масло оливи;
  • 1 пучок кінзи.

Часові витрати: 1 год 30 хв.

Калорійність: 197,3 ккал – 100 р.

Стряпаем таким чином:

  1. Слайсами нашаткувати чилі перець і зубці часнику;
  2. Цибулину подрібнити півкільцями;
  3. Сковороду розжарити, окропити маслом, пасерувати цибулю;
  4. Потім додати фарш і все висушені приправи, рясно змішати і 15 хв. обсмажувати до потемніння м'яса;
  5. Бланшовані помідори звільнити від шкірки, порізати дрібним кубиком;
  6. Каструлю наповнити бульйоном, закип'ятити;
  7. У киплячий навар відправити варені боби, складові з сковороди, нарізані томати, шоколад і нарізаний чилі;
  8. Вмістилище каструлі рясно вимішати, вогонь задати мінімальний, прикрити кришкою і нехай подтушивается 65-70 хв;
  9. Нарубати кінзи, зелень і приправити вимкнений суп.

Господиням на замітку

Перед початком готування, приблизно за половину доби, квасоля варто залити водою і залишити так на ніч. Після такої маніпуляції час приготування буде потрібно значно менше і бобові стануть м'якими.

Якщо ж використовувати у приготуванні сиру квасолю, то томатну складову необхідно додавати після остаточної готовності плодів бобових. В іншому випадку квасолеві компоненти будуть готуватися в рази довше.

Що ще почитати: