Рецепти страв з простий і стручкової квасолі з фаршем
Квасоля по праву вважається ситним продуктом, який знайшов своє місце в багатьох страв. Але найбільш смачною ця бобова культура виходить в поєднанні з фаршем.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
плоди квасолі - | 2 ст. |
фарш (будь-який) - | 200-230 г |
морква - | 1 шт. |
соус або паста з томатів - | 2 ст. л. |
цибулина ріпчаста - | 1 шт. |
вода - | скільки знадобиться |
спеції, сіль, зелень - | за бажанням |
масло рослинне - | скільки знадобиться |
Час приготування: 130 хвилин | Калорійність на 100 грам: 242 Ккал |
Тушкована квасоля з фаршем готується наступним способом:
- Глибоку сковороду, сотейник або каструлю слід помістити на вогонь, змастити маслом і дочекатися розігріву. Помістити в неї фарш і, періодично помішуючи, обсмажують до потемніння;
- Позбавити від шкірки і лушпиння моркву і цибулину. Першу – пропустити через тертку, другу – нашаткувати кубиками. Порубані овочі помістити до м'ясної складової і протушкувати 5-7 хв.;
- До суміші фаршу і пасерованих овочів відправити промиту квасолю, посолити, приправити і заправити соусом (пастою) з томатів;
- В утворену суміш залити воду так, щоб вона покривала фасоле-фаршевую субстанцію на товщину пальця;
- Всі активно перемішати, вогонь зменшити до мінімуму і, закривши кришкою, залишити години на 2 протушиваться;
- При подачі не завадить присипати посіченою зеленню готової страви.
Фарш з стручкової квасолею в томатному соусі
Необхідне:
- квасоля в стручках – 450-500 г;
- фарш — півкіло;
- цибулина – 1 шт.;
- вода – 200 мл;
- томати у вигляді пасти – 15-25 г;
- часник – 2 зубки;
- приправи, зелень, сіль – за смаком;
- олія соняшникова.
Часові витрати: 35 хв.
Калорійність: 244,3 ккал – 100 р.
Приготування:
- Стручкову квасолю вимити, розділити ножем на шматочки середніх розмірів і відправити провариваться в підсоленій воді на 5-8 хв.;
- Очищений від лушпиння і нашатковану цибулю помістити на розігріту сковороду з маслом. Кілька хвилин слід смажити до прозорості;
- До пасированого цибулині відправити проварену квасоля і, перемішавши, на 7 хвилин залишити обсмажуватися при закритій кришці;
- Сотейник помістити на вогонь, обмазати маслом і відправити в нього фарш. Додати приправи, сіль, пасту з томатів і близько 200 мл води. Субстанцію рясно змішати і протушкувати хвилин 12-15;
- Далі до томатного фаршу викласти фасольно-цибульну піджарку, перемішати і протушкувати ще пару хвилин.
Спробуйте приготувати пожарські котлети рецепти з фото на сторінках нашого порталу — це дивно соковите і смачне блюдо до будь-якого гарніру.
Читайте як приготувати дієтичні страви для схуднення в мультиварці.
Що таке збитень і як його правильно приготувати читайте наші рецепти з фото і відео.
Мексиканський суп з квасолею і фаршем
Інгредієнти:
- по півкіло фаршу м'ясного і плодів квасолі;
- перець Ластівка або болгарський – 1 великий;
- цибулини — 2 середніх;
- 3-4 часникових зубця;
- 2 великих томата;
- 500 мл бульйону чи води;
- чилі перець, кмин, сіль, коріандр, олія – «на око»;
- паста з помідорів – пара ст. л.
Часові витрати: 55 хв.
Калорійність: 213,8 ккал – 100 р.
Покрокове приготування:
- Попередньо варто квасолеві плоди промити і відварити, для готовність знадобиться 1,5-2 години варіння;
- Всі овочі звільняємо від кожурок, лушпиння і насіння, рясно вимиваємо;
- Цибулини піддаємо шатківниці, часник відправляємо в прес, перець солодкий рубаємо соломкою. Потім ці підготовлені овочі покласти в сотейник або каструлю з крапельками масла;
- Хвилин 7-8 вистачить для обсмажування, потім складаємо туди і чилі, попередньо пошаткований;
- В овочеву субстанцію перекладаємо фарш, добре перемішуємо і тушкуємо, поки з м'яса не піде почервоніння. Потім присмачую спеціями, сіллю і томатною пастою;
- Під час гасіння мясоовощного рагу бланшируем томати і витягуємо їх з шкірки. Нарізаємо дрібним кубиком і поміщаємо в ємність до приготованим продуктів;
- Заливаємо все тушковані інгредієнти водою або бульйоном, вогонь, доводимо до мінімуму і, прикривши кришкою, залишаємо на 30 хв.;
- За 5 хвилин до вимикання відправляємо в підготовлюваний суп квасоля, попередньо відварену;
- При подачі не завадить додати в кожну тарілку трохи потертого сиру.
Буріто з фаршем і квасолею
- коржі (тортильї) кукурудзяні або пшеничні – 8 шт.;
- 400 г змеленого м'яса, бажано яловичини;
- квасолю з банки – 120-150 г;
- кукурудза консервована – 120 г;
- перець солодкий – 1 шт.;
- чилі перець – за смаком та бажанням;
- картопля – 2 шт.;
- салатні листя, суміш мелених перців, сіль, кмин – за смаком;
- олія соняшникова.
Часові витрати: не довше 40 хв.
Калорійність: 208,3 ккал – 100 р.
Готуємо:
- Овочі, які потребують очищення і миття, готуємо до нарізки;
- Накаливаем сковороду, обмазуємо маслом, кладемо фарш і, перемішуючи, домагаємося догляду червоності, не забувши присмачити сіллю і спеціями;
- Картопля подрібнюємо нетовстими брусками і на новій розпеченій сковороді з маслом доводимо до готовності;
- Перець шаткуємо смужками і занурюємо до картоплі, додавши туди ж боби і кукурудзу. Накривши кришкою, протушиваем 4-6 хвилин;
- Потім поміщаємо в овочеву субстанцію підсмажений фарш, якісно перемішавши, продовжуємо тушити під кришкою ще близько 4-7 хвилин;
- Начинку обов'язково пробуємо і додаємо необхідні спеції;
- Промиті і обсушені салатні листи по 1 поміщаємо на коржі;
- На середину тортилії на салат викладаємо мясоовощную начинку;
- Начинені коржі слід згорнути у вигляді рулетиків. Поверх фаршу поміщаємо спочатку одну сторону, потім «ховаємо» і другий.
Квасолеве чилі з фаршем
Продукти:
- фарш з м'яса — півкіло;
- консервована квасоля чорна, біла, червона – по 400 г кожній;
- нут з банки – 420 г;
- паста томатна – 170 г;
- цибуля – 1 великий;
- близько 1 л рідини (вода або бульйон);
- часник – 3 зуб.;
- чилі порошок – 20 г;
- кмин подрібнений – 10 г;
- перець кайєнський (мелений) – 10 г;
- томати сушені – ½ ст.;
- помідори консервовані у власному соку – 700-750 г;
- вустерширський соус – 2 ст. л.;
- олія з оливок – 20 г;
- сіль і цукор – для виведення смаку.
Часові витрати: 75 хв.
Калорійність: 253,5 ккал – 100 р.
Приготування:
- Квасолеві і нутовые консерви розкриваємо і проціджуємо бобові від рідини;
- Часникові зубці і цибулину відокремлюємо від лушпиння і шаткуємо: часник слайсами, цибулю соломкою;
- Висушені помідори розрізаємо на смужки;
- Великий сотейник або каструлю ставимо на вогонь, скроплюємо маслом і відправляємо туди фарш обсмажуватися;
- М'ясо позбулося від червоності – додаємо посічені цибулю і часник, пасеруємо;
- До пряного м'яса завантажуємо інші компоненти, залишивши лише квасолю і пасту помідорну. Закипіло – прикриваємо кришкою і залишаємо на півгодини;
- Після проварювання в майбутнє чилі поміщаємо квасоля, пасту і активно перемішуємо, щоб томатна субстанція однорідно розійшлася по рідини;
- Закривши кришкою, на мінімальному вогні продовжуємо готування ще 20 хвилин.
Рецепт приготування квасолі з фаршем і лечо
Складові:
- квасолеві плоди – 2 ст.;
- порзане м'ясо (фарш) — півкіло;
- хмелі-сунелі – 10 г;
- лечо – 700 г;
- цибулина велика;
- висушений перець чилі – ½ стручка;
- сіль, олія рослинна.
Часові витрати: 45 хв. (без варіння квасолі).
Калорійність: 217,9 ккал – 100 р.
Етапи готування:
- Протягом 1,5-2 годин попередньо відварити квасолю, злегка присолив воду;
- Лушпиння від цибулини відокремити. Цибулю подрібнити кубиком;
- Засушений чилі нашаткувати;
- Сковороду (глибоку) або казан помістити на вогонь, окропити маслом і, розігрівши, помістити туди фарш, помішувати і обсмажувати до зникнення м'ясної червоності;
- Додати нашатковану цибулину, довести до прозорості, 7-9 хвилин вистачить;
- Цибулевий фарш присмачити спеціями і відправити туди ж лечо. Гарненько вимісити і залишити протушиваться хвилин 10;
- Попередньо відварену квасолю покласти в підготовлений м'ясний соус і 7-9 хвилин продовжити готування.
Квасолевий хліб з фаршем
Компоненти:
- відварені боби – 400 г;
- фарш з м'яса – 1 кг;
- молоко – 1 ст.;
- манка – 20 г;
- 4 зуб. часнику;
- мелена паприка – 15 г;
- перець, сіль – за смаком.
Часові витрати: 80 хв.
Калорійність: 249,5 ккал – 100 р.
Як готувати:
- У глибокій посудині вимішуємо фарш зі спеціями, молоком і манною крупою;
- Часник дрібно кришимо, варену квасолю товчемо виделкою, відправляємо їх в ту ж ємність;
- Відповідну форму устеляємо пергаментом, поміщаємо туди м'ясне тісто, ретельно вимісити;
- Духову шафу до 190-200°С розігріваємо і випікаємо своєрідний хлібець трохи більше години;
- Перевіривши готовність, вимикаємо духовку і залишаємо страву там остигати.
Найпростіший квасолевий суп
Візьмемо:
- суміш фаршев – 230 г;
- квасоля баночна – 800 г;
- рис – ¾ склянки;
- зелень кінзи – ½ пучка;
- сіль, приправи, олія;
- вода – 1 л.
Часові витрати: 40 хв.
Калорійність: 203,1 ккал – 100 р.
План приготування:
- Каструлю присмачити маслом і розташувати на вогні;
- М'ясну складову помістити на розпечене дно, перемішуючи, позбавити фарш червоності і приправити;
- Промитий рис відправити до м'ясної складової, заливши водою, проварити до готовності (хвилин 15-20);
- У недоготовленный суп додати промиту квасолю консервовану і порубану кінзу. Залишити перша страва з квасолі з фаршем на вогні ще на 5-7 хвилин.
Рецепт супу Chilli con carne
Складові:
- фарш з яловичини — півкіло;
- 2 л бульйону;
- відварна квасоля – 300 г;
- бланшовані помідори – 750 г;
- свіжий перець чилі – 1 шт.;
- цибулина-часник – по 1 гол.;
- шоколад гіркий натертий або соус моле – 20 г;
- соус табаско, сіль, сушені спеції: коріандр, орегано, суміш перців, кмин – за смаком;
- масло оливи;
- 1 пучок кінзи.
Часові витрати: 1 год 30 хв.
Калорійність: 197,3 ккал – 100 р.
Стряпаем таким чином:
- Слайсами нашаткувати чилі перець і зубці часнику;
- Цибулину подрібнити півкільцями;
- Сковороду розжарити, окропити маслом, пасерувати цибулю;
- Потім додати фарш і все висушені приправи, рясно змішати і 15 хв. обсмажувати до потемніння м'яса;
- Бланшовані помідори звільнити від шкірки, порізати дрібним кубиком;
- Каструлю наповнити бульйоном, закип'ятити;
- У киплячий навар відправити варені боби, складові з сковороди, нарізані томати, шоколад і нарізаний чилі;
- Вмістилище каструлі рясно вимішати, вогонь задати мінімальний, прикрити кришкою і нехай подтушивается 65-70 хв;
- Нарубати кінзи, зелень і приправити вимкнений суп.
Господиням на замітку
Перед початком готування, приблизно за половину доби, квасоля варто залити водою і залишити так на ніч. Після такої маніпуляції час приготування буде потрібно значно менше і бобові стануть м'якими.
Якщо ж використовувати у приготуванні сиру квасолю, то томатну складову необхідно додавати після остаточної готовності плодів бобових. В іншому випадку квасолеві компоненти будуть готуватися в рази довше.