Як приготувати салат з квасолею та корейською морквою
Імпровізація і творчість – все це застосовується в кулінарії, коли хочеться приготувати салат. Різні варіанти цієї страви можна подати до столу, використовуючи квасоля і ароматну корейську моркву.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
корейської моркви - | ¼ Кг |
червоної квасолі (консерви) - | 330 р |
перцю солодкого (різнобарвного) - | 2-3 шт. |
соєвого соусу (для гурманів) - | 2 ст. л. |
свіжої зелені - | 50 г |
суміші з соку лимона і оливкової олії - | 30 мл |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 219 Ккал |
Оригінальне смакове поєднання і яскраві кольори – відмінний варіант для свята.
Процес приготування салату з квасолею і корейською морквою:
- Злити рідину з моркви і квасолі;
- Порізати перець (краще довгою соломкою);
- Подрібнити листя свіжої петрушки;
- Всі компоненти перемістити в глибоку ємність, перемішати;
- Зробити заправку з олії з лимонним соком і соєвого соусу;
- Помістити її в салат, додати спеції, приправи і сіль, перемішати повторно.
Подавати як закуску або як гарнір до м'ясних страв.
Салат з квасолі з морквою, куркою і цибулею
Цей салат оптимально готувати, викладаючи шари. Для його приготування буде потрібно набір простих, але ситних інгредієнтів:
- консервованої (або заздалегідь відварену до готовності) білої квасолі – 330 г;
- курячої (відварений) грудки – 750 г;
- яєць курячих – 5 шт;
- цибуля – 2 шт;
- корейської моркви – 200 г;
- маслин – 3-4 шт (прикраса);
- заправки з майонезу, солі і кропу – за смаком.
Час приготування (враховуючи викладання продуктів шарами) – 20 хвилин.
Калорійність на стандартну порцію 100 г – 339 ккал.
Процес приготування:
- Подрібнити курячу грудку;
- Викласти з банки білу квасолю, змішати з куркою;
- Додати до складу морквину (без рідини);
- Подрібнити курячі яйця і додати до решти продуктів;
- Порізати півкільцями цибулю, додати в салат;
- Заправити сумішшю з майонезу, солі і кропу (промазати кожен шар).
Перед подачею маслини розрізати на 2 або 4 частини, прикрасити кожну порцію.
Салат з квасолею, ковбасою, сухариками
Оригінальний за смаком і кольором салат, який можна подати на свято. Для його приготування буде потрібно набір інгредієнтів:
- сухарики житні – 100 г (можна посмажити хліб самостійно);
- ковбаса копчена – 300 г;
- морква корейська – 300 г;
- квасоля (консерви) – 200 г;
- майонез (для заправки) – 30 р.
Час приготування – 35-40 хвилин.
Калорійність на 100 г – 187 ккал.
Процес приготування:
- Порізати на кубики копчену ковбасу;
- Змішати її з квасолею;
- Додати моркву (попередньо злити з неї рідину);
- Заправити майонезом;
- Додати сухарики (безпосередньо перед подачею).
Подавати як закуску або гарнір до м'ясних страв.
Салат з консервованими бобами, солоними огірками та корейською морквою
Салат з консервованої квасолею в складі, солоними огірками і пікантною морквою дозволяє приготувати не просто смачний, але дуже ситний салат, який може бути поданий в теплу пору року в якості основного блюда. Для приготування цього варіанту квасоляного салату потрібно переконатися, що на кухні є наступні інгредієнти:
- гострий маринований морква – 300 г;
- квасоля велика консервована – 300 г;
- огірки солоні – 150 г;
- кріп – 60 г;
- приправи – за смаком;
- сіль – за смаком;
- майонез (для заправки) – 2 ст. л.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність на 100 г – 210 ккал.
Процес приготування:
- Квасоля вийняти з банки, злити рідину;
- Подрібнити кріп (не використовувати стеблинки);
- Порізати невеликими кубиками солоні огірки;
- З'єднати в ємності для салату всі підготовлені інгредієнти;
- Додати до них морквину (також злити з неї зайву рідину);
- Посолити, додати спеції.
Перед подачею заправити майонезом. Для пікантності можна додати трохи подрібненого свіжого часнику.
Читайте як приготувати макарони з печінкою — незважаючи на те, що блюдо дуже просте, його можна приготувати ще смачніше і незвичніше.
Як приготувати оладки з банана без борошна — цікавий варіант для десерту до чаю.
Як приготувати смачний рис в мікрохвильовій печі — просто і швидко приготувати начинку для пирога, голубців або просто гарнір до м'яса за нашими рецептами.
Рецепт салату з спаржевої квасолі
Цей рецепт відрізняється простотою приготування і оригінальним поєднанням смаків. Він виявиться смачною і поживною закускою, а також соковитим і легким гарніром до риби або м'ясних страв. Для його приготування знадобиться:
- спаржева квасоля – 300 г;
- корейська (гостра) морква – 200-300 р;
- очищене масло рослинне – 30 мл;
- сік ½ лимона;
- сіль за смаком, приправи за смаком.
Час приготування – 10 хвилин.
Калорійність на 100 г — 193 ккал.
Процес приготування:
- Спаржеву квасолю промити, розрізати на кілька частин;
- Закип'ятити воду, відварити квасолю (до моменту закипання і потім ще 7 хвилин);
- Злити воду, остудити в холодній воді;
- Віджати сік з лимона і побризкати їм відварену квасолю;
- Викласти овочі в салатницю і додати моркву, перемішати;
- Заправити підходящим за смаком рослинною олією (оливковою або соняшниковою, але без явного присмаку або запаху).
Сіль і спеції додаються за бажанням, оскільки корейська морква вже має пікантний гострий смак.
Корисні поради
Для того щоб спаржева квасоля не втратила насиченого кольору після термічної обробки, її необхідно відразу ж обдати крижаною водою.
Додавати сіль або приправу в салат із корейської морквою можна тільки на заключному етапі, коли в ємності є всі інгредієнти, щоб не зіпсувати блюдо.
Соус із майонезу можна замінити на сметану – це дозволить знизити вміст солі в готовому салаті. Ідеальною заправкою для салатів, де є корейська морква, є оливкове масло і лимонний сік, сполучені разом. Вона допомагає швидше засвоюватися вітамінів.