Рецепти дуже смачних салатів з консервованою квасолею
Салат з консервованої квасолею дуже любимо серед вегетаріанців. Але якщо правильно поєднувати між собою продукти, що цей салатик полюблять і більшість м'ясоїдів. Від нього не набирають зайві кілограми. Приготоване блюдо з консервованої квасолі виходить дуже ніжним.
Хоч і батьківщина салату з квасолею – Греція, багато кухаря пристосували його під нашого споживача. Хочемо представити вашій увазі рецепти декількох чудових салатів з квасолі в консервах. Внісши різноманітність в повсякденний раціон своїх домочадців подібними стравами, ви воістину здивуйте їх своїм кулінарним талантом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консервованої квасолі - | 1 банку |
цибулини (бажано червоного кольору) - | 3,5 шт. |
моркви - | 3,5 шт. |
часнику - | 4 зубки |
соєвого соусу - | 2 столові ложки |
меленого перцю - | пів чайної ложки |
меленого імбиру - | пів чайної ложки |
сухих прянощів - | 4,5 чайних ложок |
рослинної олії - | 100 мл |
крижаної води - | 100 мл |
винного оцту - | 4 столові ложки |
цукру - | 4 столові ложки |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 91 Ккал |
Хід роботи:
Зробіть маринад, просто змішавши всі вищевказані в його рецептурі інгредієнти;
Наріжте невеликими кільцями цибулю. Покладіть його на 25 хвилин у готовий маринад;
Натріть моркву;
Введіть в неї мелений імбир, перець, спеції, прянощі пропущений через прес часник;
Полийте рослинним маслом і добре пам'ятаєте руками морквяно-часникову суміш;
Введіть консервовану квасоля, маринад з цибулею і соус із сої. Акуратно з'єднайте всі.
Презентуйте готову страву на красивій широкої тарілочці. Можна зверху посипати горішками.
Приємного апетиту!
Салат з червоної консервованої квасолею
Дуже простий і смачний рецепт салату. Також він чудово виступає як гарнір до різних страв.
Інгредієнти:
- Банка червоної квасолі;
- 2 яйця;
- 2 зубки часнику;
- 2 лимона;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- Сік одного лимона;
- Суміш прянощів;
- Трохи води;
- Сіль;
- Щіпка цукру;
- Свіжа зелень.
Час: 26 хвилин.
Калорійність 100 грамів: 153 ккал.
Приготування:
- Промиваємо під проточною водою червоні боби;
- Вводимо в неї сіль, цукор і спеції. Ретельно перемішуємо салат;
- Готуємо заправку для салату. Перетріть жовток в дрібну крихту. З'єднайте його з оливковою олією, роздавлений часник і сік лимона. Розбавте соус невеликою кількістю води;
- Заправляємо цим соусом ваше блюдо.
Подавати на стіл у красивих салатницях, присипавши зверху свіжою зеленню.
Салат з білими маринованими бобами
Перед вами хоч і дієтичний рецепт, але в той же час вийде дуже ситний салатик.
Інгредієнти:
- Банку білих бобів;
- 1 філе птиці;
- 4 середні цибулини;
- Свіжа зелень;
- 3 ст. л. оливкової олії.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність 100 грамів страви: 95 ккал.
Етапи приготування:
- Варимо і студим м'ясо птиці. Ріжемо його на тонкі брусочки;
- Промиваємо у воді білу квасолю;
- Цибулини ріжемо півкільцями;
- Зелень дрібно рубаємо гострим ножем;
- Ретельно все змішуємо і заправляємо оливковою олією.
Презентуйте блюдо в прозорих салатницях.
Приємного апетиту!
Риба під маринадом — класичний рецепт, який знають практично всі господині. Читайте секрети приготування, які дозволять вам зробити це блюдо ще смачніше.
Як приготувати картопляні зрази в духовці. Що можна додати до грибів, і як приготувати картопляне тісто дуже ніжним і неймовірно смачним.
Читайте цікавий рецепт рулету з лаваша з начинкою з крабових паличок, яєць та інших інгредієнтів.
Салат з червоної консервованої стручкової квасолею і сухариками
Представляємо вашій увазі простий, але досить привабливий вигляд закуски. Червоні боби додадуть фарб в це блюдо.
Рецептура:
- Банка червоної квасолі;
- 150 грам шинки;
- Зубок часнику;
- 100 мл оливкової олії;
- 100 грам сухариків чорного хліба;
- 160 грам сиру;
- Один солодкий перець;
- Одна цибулина
- Базилік;
- Сіль;
- Мелений чорний перець.
Час: 20 хвилин.
Калорійність 100 гр.: 273 ккал.
Хід роботи:
- Промийте під проточною водою вашу консервовану квасолю;
- Помити, видалити насіння і нарізати тоненькими смужками солодкий перець;
- Шинку теж нарізаємо брусочками;
- Натріть на крупній тертці ваш сирок;
- Обсмажте сухарики на оливковій олії з часником;
- Цибулю поріжте півкільцями;
- Порубаєте в дрібну крихту ваш базилік;
- З'єднайте разом всі інгредієнти салату. Посоліть і поперчіть салат;
- Заправте все оливковою олією.
Подавайте на стіл приготоване блюдо в красивих салатницях. Прикрасьте його часниковими грінками та кунжутом.
Приємного всім апетиту!
Іспанський салат з квасолею і кукурудзою
Дуже цікавий рецепт. Спробувавши один раз, в нього закохуються навіть найзапекліші противники квасолі. Весь секрет полягає в соусі.
Склад:
- Банку квасолі;
- Банка кукурудзи;
- 300 грам філе птиці;
- 2 томата;
- Цибулина;
- Солодкий перець;
- Спеції;
- Петрушка;
- Пір'я цибулі;
- Приправа для птиці.
Для соусу:
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 2 ст. л. винного оцту;
- 2 ст. л. магазинної гірчиці;
- 2 ст. л. меду;
- 2 зубки часнику;
- Половина ч. л. сухих прянощів.
Час: 40 хвилин.
Калорійність в 100 гр.: 107 ккал.
Хід роботи:
- Ріжемо маленькими брусочками філе птиці. Змішуємо її з приправою. Прибираємо на годину в холод;
- Ріжемо кубиками томати, цибулю і солодкий перець. Зелені пір'я цибулі розрізаємо гострим ножем у дрібну крихту;
- Приступаємо до приготування соусу – перемішайте всі продукти. Залиште на півгодини насичуватися смаками і ароматами ваш соус;
- На розпеченій сковороді обсмажуємо в оливковій олії м'ясо птиці;
- Злити воду з кукурудзи. Бобові промийте під проточною водою;
- Змішайте всі інгредієнти разом. Поперчіть. Залийте соусом.
Презентувати цей шедевр кулінарії можна в красивій глибокої піалі. Зверху притрусіть блюдо горішками.
Приємного всі апетиту!
Корисні поради
Всі знамениті шеф-кухарі світу мають свої секрети приготування страв. Приготувати смачний салат теж потрібно вміти. Просто змішавши продукти в одну купу, посолити і залити майонезом – не варіант. Потрібно знати деякі тонкощі приготування:
- Якщо ви вегетаріанець — змініть м'ясо птиці на консервовані боби білого кольору. Закуска не стане менш поживною і смачною;
- Купуйте консервовані боби без канцерогенів. Крім квасолі, води, цукру і солі нічого в склад не повинно входити. Консерванти небезпечні для здоров'я;
- Зберігайте свої консерви виключно в герметичних бляшаних банках;
- При купівлі консервованих бобів, віддавайте перевагу скляній тарі:
- Бажано вибирати вже перевірений на власному досвіді продукт;
- У вживанні будь-яких продуктів необхідно знати межу. Тим більше, якщо це консервовані боби. Надмірне їх вживання викликає діарею;
- Без різниці, якого кольору/сорту бобових ви віддали перевагу для приготування салату.
Будемо сподіватися, що ці тонкощі допоможуть вам у приготуванні смачної страви, навіть для затятих супротивників бобів.
З цього чудового і досить корисного продукту готують безліч смачних страв. Справжньою знахідкою стала консервована квасоля. Відпали клопоти за попередньою замочуванню на ніч. Потрібно просто відкрити баночку, злити рідину і можна починати творити кулінарні шедеври.
Найкраще боби гармонують в салатах. Крім звичайних холодних закусок можна приготувати і теплий салат. Він здатний здивувати та закохати в себе всіх небайдужих до квасолі гурманів.