18 март 2019 2 926

Рецепти дуже смачних салатів з консервованою квасолею

Салат з консервованої квасолею дуже любимо серед вегетаріанців. Але якщо правильно поєднувати між собою продукти, що цей салатик полюблять і більшість м'ясоїдів. Від нього не набирають зайві кілограми. Приготоване блюдо з консервованої квасолі виходить дуже ніжним.

Хоч і батьківщина салату з квасолею – Греція, багато кухаря пристосували його під нашого споживача. Хочемо представити вашій увазі рецепти декількох чудових салатів з квасолі в консервах. Внісши різноманітність в повсякденний раціон своїх домочадців подібними стравами, ви воістину здивуйте їх своїм кулінарним талантом.

Простий рецепт салату з бобовими
Інгредієнти Кількість
консервованої квасолі - 1 банку
цибулини (бажано червоного кольору) - 3,5 шт.
моркви - 3,5 шт.
часнику - 4 зубки
соєвого соусу - 2 столові ложки
меленого перцю - пів чайної ложки
меленого імбиру - пів чайної ложки
сухих прянощів - 4,5 чайних ложок
рослинної олії - 100 мл
крижаної води - 100 мл
винного оцту - 4 столові ложки
цукру - 4 столові ложки
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 91 Ккал
Дане блюдо підходить абсолютно до будь-якого столу. Воно настільки банально просте, що приготувати під силу навіть дітям.

Хід роботи:

Зробіть маринад, просто змішавши всі вищевказані в його рецептурі інгредієнти;

Наріжте невеликими кільцями цибулю. Покладіть його на 25 хвилин у готовий маринад;

Натріть моркву;

Введіть в неї мелений імбир, перець, спеції, прянощі пропущений через прес часник;

Полийте рослинним маслом і добре пам'ятаєте руками морквяно-часникову суміш;

Введіть консервовану квасоля, маринад з цибулею і соус із сої. Акуратно з'єднайте всі.

Презентуйте готову страву на красивій широкої тарілочці. Можна зверху посипати горішками.

Приємного апетиту!

Салат з червоної консервованої квасолею

Дуже простий і смачний рецепт салату. Також він чудово виступає як гарнір до різних страв.

Інгредієнти:

  • Банка червоної квасолі;
  • 2 яйця;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 лимона;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • Сік одного лимона;
  • Суміш прянощів;
  • Трохи води;
  • Сіль;
  • Щіпка цукру;
  • Свіжа зелень.

Час: 26 хвилин.

Калорійність 100 грамів: 153 ккал.

Приготування:

  1. Промиваємо під проточною водою червоні боби;
  2. Вводимо в неї сіль, цукор і спеції. Ретельно перемішуємо салат;
  3. Готуємо заправку для салату. Перетріть жовток в дрібну крихту. З'єднайте його з оливковою олією, роздавлений часник і сік лимона. Розбавте соус невеликою кількістю води;
  4. Заправляємо цим соусом ваше блюдо.

Подавати на стіл у красивих салатницях, присипавши зверху свіжою зеленню.

Салат з білими маринованими бобами

Перед вами хоч і дієтичний рецепт, але в той же час вийде дуже ситний салатик.

Інгредієнти:

  • Банку білих бобів;
  • 1 філе птиці;
  • 4 середні цибулини;
  • Свіжа зелень;
  • 3 ст. л. оливкової олії.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність 100 грамів страви: 95 ккал.

Етапи приготування:

  1. Варимо і студим м'ясо птиці. Ріжемо його на тонкі брусочки;
  2. Промиваємо у воді білу квасолю;
  3. Цибулини ріжемо півкільцями;
  4. Зелень дрібно рубаємо гострим ножем;
  5. Ретельно все змішуємо і заправляємо оливковою олією.

Презентуйте блюдо в прозорих салатницях.

Приємного апетиту!

Риба під маринадом — класичний рецепт, який знають практично всі господині. Читайте секрети приготування, які дозволять вам зробити це блюдо ще смачніше.

Як приготувати картопляні зрази в духовці. Що можна додати до грибів, і як приготувати картопляне тісто дуже ніжним і неймовірно смачним.

Читайте цікавий рецепт рулету з лаваша з начинкою з крабових паличок, яєць та інших інгредієнтів.

Салат з червоної консервованої стручкової квасолею і сухариками

Представляємо вашій увазі простий, але досить привабливий вигляд закуски. Червоні боби додадуть фарб в це блюдо.

Рецептура:

  • Банка червоної квасолі;
  • 150 грам шинки;
  • Зубок часнику;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 100 грам сухариків чорного хліба;
  • 160 грам сиру;
  • Один солодкий перець;
  • Одна цибулина
  • Базилік;
  • Сіль;
  • Мелений чорний перець.

Час: 20 хвилин.

Калорійність 100 гр.: 273 ккал.

Хід роботи:

  1. Промийте під проточною водою вашу консервовану квасолю;
  2. Помити, видалити насіння і нарізати тоненькими смужками солодкий перець;
  3. Шинку теж нарізаємо брусочками;
  4. Натріть на крупній тертці ваш сирок;
  5. Обсмажте сухарики на оливковій олії з часником;
  6. Цибулю поріжте півкільцями;
  7. Порубаєте в дрібну крихту ваш базилік;
  8. З'єднайте разом всі інгредієнти салату. Посоліть і поперчіть салат;
  9. Заправте все оливковою олією.

Подавайте на стіл приготоване блюдо в красивих салатницях. Прикрасьте його часниковими грінками та кунжутом.

Приємного всім апетиту!

Іспанський салат з квасолею і кукурудзою

Дуже цікавий рецепт. Спробувавши один раз, в нього закохуються навіть найзапекліші противники квасолі. Весь секрет полягає в соусі.

Склад:

  • Банку квасолі;
  • Банка кукурудзи;
  • 300 грам філе птиці;
  • 2 томата;
  • Цибулина;
  • Солодкий перець;
  • Спеції;
  • Петрушка;
  • Пір'я цибулі;
  • Приправа для птиці.

Для соусу:

  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. винного оцту;
  • 2 ст. л. магазинної гірчиці;
  • 2 ст. л. меду;
  • 2 зубки часнику;
  • Половина ч. л. сухих прянощів.

 Час: 40 хвилин.

Калорійність в 100 гр.: 107 ккал.

Хід роботи:

  1. Ріжемо маленькими брусочками філе птиці. Змішуємо її з приправою. Прибираємо на годину в холод;
  2. Ріжемо кубиками томати, цибулю і солодкий перець. Зелені пір'я цибулі розрізаємо гострим ножем у дрібну крихту;
  3. Приступаємо до приготування соусу – перемішайте всі продукти. Залиште на півгодини насичуватися смаками і ароматами ваш соус;
  4. На розпеченій сковороді обсмажуємо в оливковій олії м'ясо птиці;
  5. Злити воду з кукурудзи. Бобові промийте під проточною водою;
  6. Змішайте всі інгредієнти разом. Поперчіть. Залийте соусом.

Презентувати цей шедевр кулінарії можна в красивій глибокої піалі. Зверху притрусіть блюдо горішками.

Приємного всі апетиту!

Корисні поради

Всі знамениті шеф-кухарі світу мають свої секрети приготування страв. Приготувати смачний салат теж потрібно вміти. Просто змішавши продукти в одну купу, посолити і залити майонезом – не варіант. Потрібно знати деякі тонкощі приготування:

  • Якщо ви вегетаріанець — змініть м'ясо птиці на консервовані боби білого кольору. Закуска не стане менш поживною і смачною;
  • Купуйте консервовані боби без канцерогенів. Крім квасолі, води, цукру і солі нічого в склад не повинно входити. Консерванти небезпечні для здоров'я;
  • Зберігайте свої консерви виключно в герметичних бляшаних банках;
  • При купівлі консервованих бобів, віддавайте перевагу скляній тарі:
  • Бажано вибирати вже перевірений на власному досвіді продукт;
  • У вживанні будь-яких продуктів необхідно знати межу. Тим більше, якщо це консервовані боби. Надмірне їх вживання викликає діарею;
  • Без різниці, якого кольору/сорту бобових ви віддали перевагу для приготування салату.

Будемо сподіватися, що ці тонкощі допоможуть вам у приготуванні смачної страви, навіть для затятих супротивників бобів.

З цього чудового і досить корисного продукту готують безліч смачних страв. Справжньою знахідкою стала консервована квасоля. Відпали клопоти за попередньою замочуванню на ніч. Потрібно просто відкрити баночку, злити рідину і можна починати творити кулінарні шедеври.

Найкраще боби гармонують в салатах. Крім звичайних холодних закусок можна приготувати і теплий салат. Він здатний здивувати та закохати в себе всіх небайдужих до квасолі гурманів.

Що ще почитати: