Як приготувати корисний і ситний салат з білою квасолею
Всім відомо, що боби – це корисно і дуже ситно! Саме тому цей продукт сьогодні буде основою наших салатів. І щоб сильно не напружуватися, ми будемо використовувати консерви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
майонез - | 120 мл |
волоські горіхи - | 40 г |
часник - | 1 шматочок |
спеції - | 10 г |
яйця - | 2 шт. |
оцет - | 5 мл |
квасоля біла - | 1 банку |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 284 Ккал |
Цей варіант ми приготуємо дуже швидко, так як самим довгим процесом варіння яєць. Це чудово, коли дуже хочеться ситно поїсти!
Як приготувати:
- Квасоля відкрити, злити з неї рідину і висипати все в друшляк або сито.
- Промити боби під проточною водою і дати їм стекти.
- Після цього пересипати в салатник.
- Яйця зварити круто.
- Остудити їх, почистити і дрібно порубати ножем.
- Горіхи висипати на суху сковороду.
- Прогріти їх до яскравого аромату і смаку.
- Потім теж остудити і подрібнити.
- Змішати з квасолею і яйцями.
- У майонез додати спеції, часник через прес і оцет.
- Все перемішати і заправити салат.
Ситна закуска з м'ясом курки
Багато хто любить курку не тільки із-за легкості, але і з-за ніжності і соковитості. Спробуйте наш варіант такого салату, вам сподобається.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
томат | 1 шт. |
сметана | 80 мл |
куряче філе | 150 г |
зелень | 30 г |
яйця | 3 шт. |
майонез | 80 мл |
часник | 2 шматочка |
вершкове масло | 30 г |
спеції | 10 г |
квасоля | 1 банку |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 ккал |
Як приготувати:
- Куряче м'ясо почистити і вимити, обсушити.
- Посипати спеціями і втерти їх масажними рухами.
- У сковороді розпустити масло, нагріти його.
- Викласти філе і обсмажити спочатку до рум'яності з усіх боків.
- Потім закрити кришку і смажити ще за п'ять хвилин з кожного боку.
- Після цього остудити і дрібно нарізати, щоб було зручно їсти.
- Яйця відварити до готовності.
- Остудити їх у холодній воді, позбавити від шкаралупи.
- Потім теж нарізати невеликими скибочками.
- Томат помити, вирізати плодоніжку.
- Далі плід порізати на кубики.
- Зелень вимити і дрібно покришити.
- Змішати зі сметаною і майонезом.
- Туди ж відправити часник, пропущений через прес.
- Все це перемішати і дати настоятися хоча б чверть години.
- За цей час з'єднати курку, яйця і помідор.
- Квасолю злити і додати туди ж.
- Заправити соусом і подавати.
Порада: можна за бажанням використовувати готовий часниковий соус.
Салат з білої і червоної квасолі в томатному соусі
Це дуже ситний салат, який спершу здасться вам дивним. Його особливість у тому, що він складається тільки з квасолі. Так що якщо хочете чогось оригінального, зберігайте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
червоний винний оцет | 15 мл |
спеції | 10 г |
біла квасоля | 1 банку |
кінза | 30 г |
червона квасоля | 1 банку |
кетчуп | 30 г |
масло оливи | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
сухий орегано | 3 дрібку |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 ккал |
Як приготувати:
- Банки з квасолею відкрити і обидві злити в один друшляк.
- Дати рідини стекти, за бажанням боби можна і промити.
- Висипати в невелику ємність і відставити.
- Кетчуп змішати з маслом, орегано і подрібненої кінзою.
- Додати спеції, перемішати і вилити в салат.
- Цибулю почистити і помити, нарізати четвертинками кілець.
- Доповнити квасолею, з'єднати — і готово.
Порада: за бажанням можна відварити квасолю і самостійно, але для цього її краще попередньо замочити.
Квасолевий салат з копченою ковбасою
Якщо додати в блюдо один копчений продукт, то копченим стане все блюдо. Зараз це ковбаса, і в цей раз ми точно не прогадали. Буде смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
квасоля | 1 банку |
помідори | 2 шт. |
петрушка | 30 г |
майонез | 140 мл |
копчена ковбаса | 150 г |
сир | 80 г |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 241 ккал |
Як приготувати:
- Ковбасу позбавити від упаковки.
- Нарізати соломкою або брусками.
- Помідори помити і порізати невеликими кубиками.
- Петрушку промити і дрібно порубати.
- Квасоля відкрити, злити і за бажанням промити.
- Сир можна натерти або порізати як ковбасу.
- Змішати його з помідорами, сиром, зеленню і ковбасою.
- Заправити соусом і дати настоятися хвилин десять.
Порада: щоб сир надавав особливий смак, візьміть солону бринзу.
Як приготувати з крабовими паличками
Зараз все буде для любителів риби, морської кухні і всього іншого. У нас простий варіант – квасоля з крабовими паличками, але і він виходить неймовірно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солодкий перець | 1 шт. |
зелена цибуля | 15 г |
крабові палички | 0,2 кг |
кріп | 15 г |
сир | 160 р |
біла квасоля | 150 г |
огірок | 1 шт. |
майонез | 230 мл |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 259 ккал |
Як приготувати:
- Квасоля в першу чергу розкрити і позбавити від рідини.
- Крабові палички заздалегідь дістати, адже їм потрібно час, щоб розморозитися.
- Після цього нарізати їх кільцями і додати до квасолі.
- Сир натерти на будь тертці і всипати його туди ж.
- Перець промити, вирізати серцевину разом з перетинками.
- Далі плід нарізати тонкою і короткої соломкою.
- Цибулю помити і нарізати кільцями.
- Кріп покришити ножицями або ножем.
- Огірок промити, зрізати кінці.
- Після цього його можна очистити, якщо в цьому є необхідність. Приміром, якщо шкірка виявилася гіркою. Таке часто буває з першими огірками.
- Перець, цибулю, кріп і огірок пересипати до решти інгредієнтів.
- Заправити все майонезом і перед подачею добре перемішати.
Порада: додавайте багато зелені, вона дає не тільки колір, але і аромат.
Також спробуйте приготувати салат з квасолею та корейською морквою. Різні варіанти цієї страви порадують друзів і близьких.
Тут ви знайдете рецепти смачних салатів із звичайною і спаржевої квасолею на зиму.
А чи знаєте ви, що спаржева квасоля — джерело вітамінів? Читайте рецепти тут.
Приготування з домашніми сухариками
Це дуже і дуже смачно, ароматно і неповторно! Ці сухарики в салаті з квасолі – наша авторська розробка. Спробуйте! Не закохатися буде складно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
пряні трави | 15 г |
спеції | за смаком |
куряче філе | 1 шт. |
цибуля | 1 головка |
майонез | 100 мл |
часник | 2 шматочка |
біла квасоля | 0,2 кг |
хліб | 100 г |
вершкове масло | 60 мл |
морква | 2 шт. |
рослинна олія | 60 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 249 ккал |
Як приготувати:
- Для початку потрібно приготувати сухарі і для цього хліб порізати кубиками.
- З часнику очистити від лушпиння, пропустити його через тисняву в масло.
- Туди ж відправити пряні трави і все перемішати.
- В отриману масу висипати кубики хліба і перемішати все.
- Дати настоятися хоча б тридцять хвилин. Це потрібно для того, щоб у хліба з'явився не тільки аромат, але і незвичайний смак.
- Курку очистити від жил і вимити, обсушити.
- Обваляти в спеціях і дати замаринувати, поки готуються інші інгредієнти.
- Цибулю почистити і промити, нарізати його півкільцями.
- Квасоля відкрити і злити, дати стекти. За бажанням можна промити.
- З моркви теж зчистити шкірку, обполоснути її, потім натерти.
- У сковороді нагріти половину вершкового масла, всипати коренеплоди.
- Гасити до м'якості, потім перекласти в салатник, щоб охололи.
- Розпустити в гарячій посуді другу частину масла.
- Викласти філе і смажити його до золотої скоринки, потім до готовності.
- Коли буде готове, нарізати соломкою.
- Надіслати до коренеплодів і відставити ненадовго.
- У суху сковороду висипати скибочки хліба.
- Смажити їх до хрускоту і потім перекласти в піалу невелику.
- До курки додати квасоля, майонез і все з'єднати.
- Перед подачею додати сухарі.
Хитрощі та поради
Салат – це те блюдо, яке можна доповнювати як завгодно! Тому радимо вам додавати в нього все, що вам подобається. Але нехай це буде продукт, який поєднується з іншими без проблем. Не бійтеся спецій, адже саме вони створюють аромат і смак!
Щоб салат мав солону нотку, використовуйте в якості добавок відповідні продукти. Наприклад, це можуть бути оливки, корнішони або огірки солоні каперси, солоний сир начебто фети і ін.
Для ситності в салат, який вже і без того складається з бобів, можна додати м'ясо або яйця. Овочі додадуть колір і свіжість. М'ясо можна обсмажити або запекти, щоб воно залишилося соковитим, яйця відварити або зробити яєчні млинці.
Обов'язково приготуйте один з наших салатів як-небудь на дозвіллі. А краще за все, тому що кожен з них особливо смачний і неповторний. Всі вони ситні, смачні й чекають, щоб ви їх приготували!