Рецепти приготування смачних бутербродів на сніданок
Хороший сніданок – це смачні і ситні страви. Зовсім не обов'язково, щоб вони були складні в приготуванні, так як головна запорука успіху – поживна цінність і вдале поєднання продуктів. Кілька рецептів необхідно записати в свою кулінарну книгу, щоб мати можливість приготувати сніданок за кілька хвилин або навіть подати частування, якщо гості прийшли несподівано.
Який хліб краще всього підходить для бутербродів
Однією з важливих і незмінних складових закуски є вуглеводний компонент – хліб, тости або булочка. Він є джерелом сили і енергії, так як за кількістю калорій цей продукт перевищує показники інших інгредієнтів у більшості випадків.
Відповідаючи на питання, який хліб краще всього підійде для бутербродів, слід звернутися до думки дієтологів. Вони стверджують, що найбільш корисною для людини є продукт, виготовлений із цільнозернового борошна. Вона надає наступні позитивні впливи на організм:
- покращує роботу кишечника та ШКТ загалом завдяки наявності грубих волокон;
- насичує вітамінами і корисними речовинами (їх більше, ніж хліб з пшеничного борошна).
У тому випадку, якщо цільнозерновий хліб не підходить для харчування, то рекомендується віддати перевагу продукту з житнього борошна. Цей продукт має також набором вітамінів, необхідних для людини, заряджає енергією, але по калорійності він нижче, ніж білий хліб, що дуже важливо для тих, хто стежить за вагою.
Відмінний варіант для тих, хто дотримується дієти, але не може відмовитися від апетитних бутербродів – використання в якості вуглеводної складової хлібців. Вони є легкою їжею, але заряджають енергією. Класичним для більшості є пшеничний (білий) хліб або булочки в основі бутербродів. Він не тільки насичує організм калоріями, але і містить всі необхідні корисні речовини.
Рецепти бутербродів на сніданок
Класичними для багатьох є звичайні не підігріті бутерброди. В основі лежить різний хліб, але начинки можуть бути найрізноманітнішими – від солоної риби, до варення або фруктів. Кілька простих, але смачних рецептів необхідно мати в скарбничці, щоб дивувати рідних і гостей незвичайними рішеннями для сніданку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
хліб (житній) - | 4 шматочка |
сирний сир - | 100 г |
зелень (кріп) - | 20 г |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 225 Ккал |
Такий вид бутерброда буде не тільки смачним, але і корисним початком дня. Він поєднує в собі приємний освіжаючий смак сирного продукту і поживну цінність всіх компонентів, що входять до його складу.
Процес приготування:
- Зелень кропу помити і обсушити;
- Змішати з сирним сиром;
- Намазати склад, що вийшов на хліб.
Якщо використовується часник, то його слід пропустити через прес, а потім змішати з сирним сиром. Перед подачею можна додатково прикрасити закуску гілочкою кропу або посипати подрібненими горішками.
З рибою та яйцями
Для того щоб день почався зі смачного і поживного страви, не потрібно довгого приготування, достатньо подати на стіл незвичайний бутерброд. Для нього буде потрібно набір з наступних інгредієнтів:
- риба солона (філе сьомги, форелі або горбуші) – 150 г (також можна використовувати і консерви, якщо немає філе солоного);
- хліб або хлібці тостовий – 4-5 шт;
- відварені яйця – 2-3 шт;
- свіжий огірок – 8 гуртків.
Для заправки використовується нежирний майонез або сметана (кількість визначається, виходячи зі смакових уподобань).
Час приготування – 15 хвилин.
Калорійність – 240 ккал.
Процес приготування:
- Яйця подрібнити (без шкаралупи);
- Філе риби, обраної для бутерброда, порізати на смужки (якщо використовуються консерви, то їх потрібно розім'яти, видаливши кістки і шкіру);
- Змішати ці інгредієнти, додати заправку, ще раз перемішати;
- Викласти рівномірно на хліб;
- Прикрасити скибочками свіжого огірка.
Подавати з чаєм. Для пікантності можна додати трохи чорного перцю або свіжого часнику.
Гарячі бутерброди на сніданок
Почати день зі смачного страви завжди приємно. Відмінним варіантом для цього стануть гарячі бутерброди. Гарячий варіант цієї ситної закуски зажадає трохи більше часу на приготування, але по живильній цінності вона буде вище звичних бутербродів.
З куркою і грибами
Секрет цієї страви полягає в тому, що в його основі лежить не звичайний хліб, а хрусткий багет. Також до складу входять такі інгредієнти:
- курка (філе) – 100 г;
- багет – 2 шт (невеликі);
- печериці – 150 г;
- сметана – 100 г;
- цибулю (зелену або ріпчасту) – 50 р;
- приправи і сіль (кількість визначається за смаком);
- сир – 50 р.
Час приготування – 20-25 хвилин.
Калорійність на 100 г – 322 ккал.
Процес приготування:
- Філе промити, порізати на невеликі шматочки;
- Додати до курки спеції, перемішати;
- Гриби помити і дрібно порізати;
- Цибулю почистити і порізати (якщо використовується ріпчасту – півкільцями);
- Обсмажити до готовності гриби і цибулю. Якщо використовується зелений, то додати після приготування;
- Окремо обсмажити курку;
- Змішати гриби з куркою, додати сметану, посолити і тушкувати 5 хвилин;
- Багет розрізати вздовж;
- Викласти на нього вийшов складу;
- Натерти сир і прикрасити ним кожен бутерброд.
Перед подачею додати свіжої зелені.
Піца – бутерброд з копченою ковбасою
Це ідеальний варіант для тих, хто хоче поєднати відразу кілька страв. Для приготування такого страви потрібно:
- білий хліб – 6-8 шматочків;
- томат – 1 шт;
- ковбаса копчена – 16 шматочків;
- сир – 100 г;
- майонез і кетчуп – за смаком.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність (на 100 г) – 267 ккал.
Процес приготування:
- Змішати майонез і кетчуп – вийде соус для основи;
- Нанести його рівномірно на кожен шматок хліба;
- Зверху покласти ковбасу (по 2-3 шматочки);
- Порізати томат на гуртки і покласти на ковбасу зверху;
- Натерти сир і посипати їм бутерброд;
- Розігріти духовку до 180 градусів і помістити блюдо випікатися.
Подавати з чаєм або кавою.
Корисні бутерброди на сніданок ПП
Правильне харчування (ПП) передбачає, що всі використовувані в харчуванні інгредієнти будуть поєднуватися і гармоніювати не тільки по складу або смаком, але й тим корисним властивостям, якими вони володіють.
Бутерброди не виключаються в цьому випадку з меню, так як існують рецепти, що дозволяють отримувати набір необхідних компонентів для організму і максимально виключити з харчування шкідливі складові.
Саме тому для прихильників здорового харчування та правильного харчування необхідно записати кілька варіацій швидкого перекусу або повноцінного сніданку.
З червоною рибою
Цей вид бутерброда відрізняється ніжним смаком і приємним ароматом. Основний інгредієнт – червона риба є джерелом мікроелементів і жирів, необхідних для стабільної роботи всіх систем організму. Ідеальний варіант приготування зажадає наступних інгредієнтів:
- філе солоної (слабо) червоної риби – 100 г;
- хліб зі злаками – 4-5 шматочків;
- вершковий сир або масло – 30 р.
Час приготування – 5-10 хвилин.
Калорійність 100 г – 297 ккал.
Кроки приготування:
- Тонким шаром намазати на хліб вершковий сир або масло;
- Нарізати філе риби смужками або довільними шматочками;
- Викласти на шар сири/масла.
Для прикраси можна використовувати гілочку свіжої зелені або скибочку огірка.
Читайте як приготувати неймовірно смачне блюдо — брокколі у вершковому соусі.
Як запікати качку в духовці у фользі — кілька рецептів з покроковими підказками.
Читайте як приготувати смачний салат з сухариками і помідорами — дуже смачна закуска до святкового столу.
Десертний бутерброд з ананасом
Для тих, хто хоче почати свій день з нестандартного рішення, чи дотримується обмеження, визначені дієтою, рекомендується спробувати оригінальний варіант бутерброду, який у своєму складі має ананас. Він містить складні вуглеводи, білки і клітковину. Для приготування потрібно мати набір з простих інгредієнтів:
- хліб цільнозерновий – 3 шматочка;
- огірок (кільця) – 6 шт;
- ананаси консервовані – 50 г (без соку);
- томат – 3 кружечка;
- куряча відварна грудка – 100 г;
- свіжа зелень;
- сир сирний (знежирений) – 50 р.
Час приготування – 10 хвилин.
Калорійність на 100 г – 205 ккал.
Процес приготування:
- На хліб намазати сирний сир;
- Порізати відварну курячу грудку тонкими шматочками і викласти наступним шаром;
- Зверху на кожен бутерброд покласти по 2 колечка свіжого огірка;
- Далі викласти шар з консервованих ананасів;
- Закрити кружком з томату.
Свіжу зелень використовувати для прикраси. При бажанні, курячу грудку можна замінити на тунця у власному соку. Відмінний варіант сніданку з солодким чаєм або кавою.
З яйцем
Гарний початок дня гарантовано, якщо використовувати в харчуванні курячі яйця. Їх можна не тільки смажити або варити, але і використовувати в якості компонента для бутербродів. Додатковими інгредієнтами будуть:
- огірок – 1 шт (невеликий);
- листя салату – 3-4 штуки;
- житній хліб – 3-4 скибочки.
На це кількість продуктів буде потрібно 1-2 зварених круто яйця.
Час приготування – 5-7 хвилин.
Калорійність – 211 ккал на 100 р.
Процес приготування:
- Розрізати яйце на 4 рівні частини, трохи розім'яти;
- Розподілити масу рівномірним шаром на кожен шматок хліба;
- Покласти зверху кілька шматочків огірка (порізати кружечками або соломкою;
- Закрити зверху листом салату.
При бажанні інгредієнти можна доповнити помідором або пекінською капустою.
З сиром і грибами
Цей рецепт підійде для тих, хто хоче повноцінно і правильно харчуватися, отримуючи всі необхідні компоненти. Для бутерброда потрібно взяти набір інгредієнтів:
- гриби (мариновані, відварені в підсоленій воді або смажені) – 2 ст. л;
- помідор – 1 шт;
- хліб зерновий – 2 шматочки;
- сир – по 1 шматку на бутерброд;
- зелень – 2-3 гілочки.
Час приготування – 3 хвилини.
Калорійність на 100 г – 278 ккал.
Процес приготування:
- Викласти на хліб подрібнені гриби;
- Закрити шаром з сиру;
- Зверху покласти помідор, порізаний кружечками.
Перед подачею прикрасити гілочкою свіжої зелені, як варіант, її можна порізати. Цей бутерброд можна їсти як гарячим, так і холодним.