01 апрель 2019 313

Готуємо бутерброди нашвидкуруч, рецепти, рекомендації

Бутерброд — це не страва, не делікатес, а дуже проста закуска, доступна кожному.

З німецького бутерброд перекладається, як «хліб з маслом», але такий дослівний переклад зовсім не вказує на те, що у даної закуски лише один варіант приготування.

Включивши фантазію і додавши до цього нотки креативу, звичайна закуска стане нічим іншим, як шедевром власного приготування.

Щодо появи такої закуски, як бутерброд, сперечаються багато.

Але відстежити початок «епохи» так і не вдалося. Існує легенда, за якою творцем бутерброда був Микола Коперник.

У 1520 році спіткала облога замку, а більшість мешканців стали жертвами епідемії.

Коперник зауважив, що хвороба вражала тих, хто часто вживав під час трапези хліб.

Він також припустив, що хліб заражался через зіткнення зі сторонніми предметами, наприклад, при падінні на підлогу.

Микола запропонував намазувати хліб маслом, щоб сліди бруду при падінні були чітко видні.

За легендою саме допомогло зупинити подальше поширення епідемії.

Але це лише легенда, яку сьогодні вважають жартівливій історією для дітей.

Але це не змінює той факт, що це блюдо їдять по всьому світу, тільки носять різні назви.

Бутерброди бувають різні: з огірочком, оселедцем, червоною ікоркою...

Як говорилося вище, з мови оригіналу бутерброд означає «хліб з маслом».

Такий вид закуски вважається класичною закускою для сніданку, але не єдиним видом.

Якщо говорити про класифікацію щодо інгредієнтів, то вона може бути нескінченна.

Нескінченні комбінації тих чи інших продуктів дарують велике роздолля для фантазії.

Це стосується й основного інгредієнта — хліба, який, у свою чергу, можна замінити на булочку чи інший сорт виробу.

Але серед тисячі видів бутербродів виділяють три основних:

  • відкриті;
  • закриті;
  • гарячі.

Відкриті бутерброди

Це найбільш класичний варіант, до якого звикли ми з вами.

Відкриті бутерброди можуть стати не тільки прекрасною закускою під час застілля, але і одноразовим перекусом під час захопленої роботи або навчання.

Таку назву закуска отримала не дарма — бутерброд складається лише з одного шматка хліба або булочки, накритого зверху різноманітними інгредієнтами.

Ще вони називаються холодними, які, до речі, теж готуються на швидку руку.

Серед кращих представників відкритих бутербродів на швидку руку виділяють:

  • з маслом, сиром та ковбасою;
  • з паштетом;
  • булочка з маслом(для сніданків);
  • хліб з маслом і шматочком сьомги;
  • хліб з ікрою.

Можна сказати, що це ТОП-5 самих смачних і корисних бутербродів, які може приготувати кожен за пару хвилин.

До речі, канапе і тартинки — різновиди відкритих бутербродів, які відрізняються від своїх побратимів маленьким розміром.

Подібні закуски подають на урочистих подіях, при прийомі, шведському столі і т. д.

Вважаються більш вишуканими закусками в порівнянні з класичним варіантом.

Пропонуємо вашій увазі декілька фото рецептів бутербродів. Приємного перегляду!

Закриті бутерброди

Мабуть, єдиним недоліком відкритих бутербродів є те, що багато інгредієнтів на шматочок хліба не покладеш, бо вони почнуть падати.

Але любителі рясної начинки вирішили цю проблему, поклавши зверху ще один скибочку хліба.

Ось так і з'явився закритий бутерброд, який носить назву сендвіч.

Сендвіч — це король всіх бутербродів.

Він дуже популярний у всьому світі і сміливо конкурує з популярними бургерами.

Сендвіч може складатися з двох і більше скибочок хліба або булочки.

Зробити таку закуску на швидку руку простіше простого.

Для цього подивіться, що є в холодильнику.

Обов'язково включайте в свій сендвіч овочі.

Вони не тільки додадуть додаткового смаку, але і наситять організм вітамінами.

М'ясо, сир — не менш поживні.

Наріжте їх скибочками і покладіть на нижній шматок хліба.

Все це можна заправити соусом, кетчупом, майонезом.

Накрийте все це зверху другим скибочкою хліба, а щоб під час транспортування і поїдання інгредієнти не висипалися, використовуйте зубочистку або харчову плівку.

Це найбільш популярний вид сендвіча на швидку руку, але не єдиний варіант.

Ви маєте право створити рибний сендвіч, вегетаріанський, з великою кількістю м'яса.

Все у ваших руках і між шматків хліба.

Кріп корисні властивості і протипоказання якого необхідно знати і використовувати для себе.Наскільки калорійний варений минтай, розповість ця стаття. Харчуйтеся правильно!

Тут:#deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/kak-varit-pshenichnuyu-kashu.htmlви дізнаєтесь як правильно варити пшеничну кашу дитині.

Гарячі бутерброди

Гарячий бутерброд — улюблена закуска власників мікрохвильовій печі.

Відмінність гарячого типу закуски від інших цілком очевидно — він розігрівається в мікрохвильовці, що надає більш насиченого смаку закуски.

Вважається, що у гарячих бутербродів на швидку руку, два основних інгредієнта — хліб і сир, який і додає особливого смаку закуски.

Гарячі бутерброди можуть бути закритими і відкритими, на все воля вживає.

Популярність гарячої закуски призвела до того, що на сьогоднішній день існують спеціальні бутербродниці, з допомогою яких можна зробити смачний гарячий сендвіч з хрусткою скоринкою.

Приготування оригінальних бутербродів

Давайте розглянемо декілька варіантів рецептів бутербродів на швидку руку.

Відкритий бутерброд з сиром і овочами
Інгредієнти Кількість
чорний хліб - 6 шматочків
сир - 150 г
червоний перець - 0,5 шт.
сметана - 70 г
часник - 2 зубчики
зелень - за смаком
сіль і приправи - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Приготування:

  1. Сир і сметану, перемішуємо разом, консистенція повинна вийти більш сирною, тому не переборщіть зі сметаною;
  2. Добре перемішайте;
  3. Далі приступайте до нарізки болгарського перцю маленькими кубиками;
  4. Готовий результат відправляйте в миску з сирною масою;
  5. Для додання цікавого смаку використовуйте кілька зубчиків часнику, які необхідно подрібнити і додати в ту ж миску;
  6. Все це ретельно перемішуємо;
  7. Для краси і смаку додаємо зелень, можна внести ще один овоч рецепт.

Яєчний сендвіч з шпротами

Немає часу на повноцінний обід?

Приготуйте сендвіч!

Для цього сендвіча знадобиться:

  • куряче яйце;
  • вершкове масло;
  • часник;
  • майонез;
  • свіжий огірок;
  • зелень.

Приготування:

  1. Відправляємо шматок вершкового масла на сковорідку, а за ним — розбиваємо куряче яйце;
  2. За допомогою дерев'яної лопатки ретельно перемішуємо жовток з білком до однорідного стану;
  3. Далі беремо зубчик часнику розрізаємо навпіл і намазуємо ним перший та другий шматки хліба з внутрішньої сторони. Це додасть додаткового легкого смаку і запаху;
  4. Далі беремо майонез і тонким шаром наносимо на ті ж місця;
  5. Готову яєчну масу кладемо на майонез, далі акуратно маємо шпроти вздовж хліба;
  6. При бажанні можна збільшити кількість майонезу і приправити перцем.

Бутербродні поради

  1. Включайте в свою закуску овочі, щоб насититися вітамінами і мінералами;
  2. Намагайтеся використовуватися помірна кількість заправки, щоб не допускати розтікання і витікання за межі хліба;
  3. Зберігайте бутерброди в спеціальних контейнерах або харчовій плівці;
  4. Свіжо зроблена закуска, завжди краще вчорашньої;
  5. Хліб з висівками — свято для вашого шлунка і самопочуття;
  6. Не зловживайте гарячими бутербродами з великою кількістю сиру;
  7. Експериментуйте.

Ось такі нехитрі поради і легкі рецепти допоможуть задовольнити зростаючий голод без шкоди для здоров'я.

Як підсумок, хотілося б відзначити, що правильно харчуватися можна й за допомогою бутербродів, якщо робити це з розумом.

Відео десерт

Цікаве і пізнавальне відео про різні види бутербродів.

Що ще почитати: