Рецепти простих і смачних бутербродів на кожен день
Класичний рецепт бутерброда — скибочка хліба з маслом. Варіації сендвічів існують у багатьох національних кухнях. Так, традиційне голландське страва — бутерброди з оселедцем, а у Франції популярні сендвічі «крок-мадам» і «крок-месьє», які найчастіше подають на сніданок.
Давайте розглянемо рецепти простих і смачних бутербродів, які точно поповнять вашу скарбничку улюблених перекусів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
хліб для тостів - | 2 скибочки |
яйце - | 1 шт. |
твердий сир - | 50 г |
шинка або бекон - | 40 г |
латук - | 1 аркуш |
масло вершкове - | 25 г |
петрушка і кріп - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 284 Ккал |
- Тости злегка змастити половиною вказаної кількості масла;
- Розігріти сковороду і обсмажити хліб до отримання золотистої скоринки. Змащувати жиром сковорідку не потрібно;
- Перевернути шматочки, покласти на кожен шматочок сиру. Накрити сковорідку кришкою;
- Поки обсмажується хліб, дрібно нарізати зелень;
- Коли сир розплавиться, перекласти тости на тарілку. Викласти на хліб по порядку: скибочки м'яса, кріп і петрушка, салатний лист, що залишився сир. Накрити другим тостом (стороною без сиру вгору);
- Перекласти сендвічі назад на гарячу сковорідку. Прогріти під кришкою 30 секунд;
- Окремо приготувати яєчню. Викласти на готові бутерброди обсмажене яйце.
Класичний бутерброд з тунцем
Бутерброд з тунцем, який часто згадується в американських фільмах, відмінно підходить в якості легкого ланчу.
Для 1 сендвіча потрібно:
- тостовий хліб — 4 скибочки;
- консервований тунець в олії — 100 г;
- несолодкий йогурт або сметана — 1 чайна ложка;
- свіжий помідор — половинка;
- латук — 2 аркуша;
- мелений перець і сіль — за смаком.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність на 100 г: 114 ккал
- Скибки хліба обсмажити на сухій сковороді до рум'яності;
- Тунець (половину стандартної банки) перекласти в миску, розім'яти. Для ніжної текстури додати ложку соку від риби, але структура м'яса повинна відчуватися;
- Додати до паштету сметану або йогурт, всипати спеції, розмішати;
- Помідор і салатні листя помити, обсушити паперовими рушниками;
- Половинку помідора нарізати тонкими скибками;
- Зібрати сендвіч по порядку: хліб, салатні листя, кілька гуртків томату, тунець;
- Накрити залишилися скибочкою хліба.
Дієтичні канапе з зеленню і сиром
Перекушувати сендвічами можна і тим, хто стежить за здоров'ям.
На 1 порцію потрібно:
- знежирений сир — 25 г;
- петрушка і кріп — за смаком;
- зерновий хліб — 1 скибочка;
- несолодкий йогурт — 1 чайна ложка;
- часник — за смаком;
- сіль, чорний перець — за смаком.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність на 100 г: 220 ккал
- Підсушити хліб в духовці або тостері;
- Додати до сиру йогурт, ретельно розім'яти виделкою. При приготуванні великої кількості бутербродів зручніше використовувати блендер;
- Часник дрібно нарізати або розім'яти;
- Подрібнити зелень, залишивши небагато для прикраси;
- Змішати всі спеції із підготовленим сиром. Намазати скибочки хліба. Присипати залишилася зеленню.
Прикрашають бутерброди і шматочками овочів: редиски, огірків або помідорів. Хліб для тостів можна обсмажити на сковороді, але страва стане більш калорійним. Часник надає бутербродів пікантність, але його можна замінити іншими улюбленими спеціями. Від гострих приправ можна відмовитися — смак бутербродів стане більш ніжним.
Літня закуска з овочами
Бутерброди не обов'язково готувати з м'ясом або рибою. Цей сезонний рецепт підійде вегетаріанцям і тим, хто влітку намагається не їсти важкої їжі.
На 1 порцію потрібно:
- білий хліб — 1 скибочка;
- кабачки — 30 г;
- помідори — 20 г;
- майонез — 10 г;
- часник — за смаком;
- олія рослинна — 1 столова ложка;
- борошно — 10 г;
- сіль — за смаком;
- листя петрушки — за смаком.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність на 100 г: 190 ккал.
- Молоді кабачки з тонкою шкіркою ретельно помити. Пізні плоди зі щільною шкіркою очистити;
- Тонко нарізати кабачки (часточками товщиною в півсантиметра). Видалити великі насіння;
- Перекласти скибочки в миску, пересипаючи сіллю. Через пару хвилин злити зайвий сік;
- Розігріти рослинну олію в сковороді;
- Панірувати скибочки кабачків в борошні. З обох боків обсмажити в олії до м'якості і рум'яної скоринки;
- Готові овочі викласти на рушник з щільного паперу, щоб прибрати зайвий жир;
- Подрібнити часник (у часничниці або ножем). Змішати з майонезом;
- Помідор і хліб тонко порізати;
- Зібрати бутерброди: промазати хліб соусом, зверху викласти кабачки, покрити овочі ще одним шаром соусу, покласти скибочку помідора і накрити скибочкою кабачка;
- Прикрасити листям петрушки.
Замість майонезу з часником можна взяти готовий гострий соус. Смачніше всього такі бутерброди готувати на чорному хлібі. Замість обсмажування кабачки можна запекти або приготувати на грилі (в цьому випадку можна відмовитися від панірування в борошні).
Читайте як приготувати пряну скумбрію в цибулинні за 3 хвилини.
Візьміть на замітку рецепт вишуканого десерту — полуниця в шоколаді.
Тісто для курника приготувати легше, якщо ви скористаєтеся нашими порадами. Рецепти тут.
Ніжні тартинки з солодкою грушею і гострим сиром
У закритих бутербродах з незвичайним поєднанням смаків пряний сир відтіняє солодкість фрукта. Бутерброди з грушею та сиром підійдуть в якості закуски до білого вина.
На 1 порцію потрібно:
- горіхи волоські — 15 г;
- хліб — шматок багета або 2 скибочки тостового;
- м'який сир брі — 30 г;
- груша солодких сортів — 30 г;
- латук — 3 аркуша.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність на 100 г: 180 ккал
- Очищені горіхи перемолоти в блендері, млинку для спецій або подрібнити ножем. Прожарити в духовці або прожарити на сухій сковороді;
- Відрізати тонкі часточки груші без щільної серцевини і насіння. Якщо шкірка фрукта груба, зняти її заздалегідь;
- Тонко нарізати брі;
- Багет для бутербродів розрізати навпіл;
- Зібрати в наступному порядку: викласти на нижню частину багета горіхи, додати сир, потім скибочки груші, накрити салатними листям і хлібом;
- Перекласти бутерброди в розігріту духовку. Запікати до розплавлення брі і зарум'янювання багета (близько 10 хвилин, точний час залежить від особливостей духової шафи).
Ніж для брі варто нагріти в гарячій воді і витерти насухо. Тоді м'який сир вийде тонко нарізати.
Спробуйте замість брі гострі сири з цвіллю. Смак бутербродів буде цікавішим і оригінальнішим.
Солодкі тости по-французьки
Такі сендвічі можна приготувати на сніданок, для солодкого столу на дитячому святі або замість традиційного десерту. Бутерброди виходять смачними, здоровими і не надто калорійними.
На 1 порцію потрібно:
- банан — 1 шт;
- мед — ½ столової ложки;
- горіхи — 20 г;
- яйце — 1 шт;
- молоко — 50 г;
- тостовий хліб — 2 скибочки;
- масло вершкове — 5 р;
- цукрова пудра — за смаком.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність на 100 г: 140 ккал
- Невеликий банан очистити і тонко порізати кружечками;
- Горіхи (будь-які) крупно нарубати;
- З'єднати мед, подрібнені горіхи і банан, акуратно розмішати;
- Промазати сумішшю скибочку хліба, трохи відступивши від країв. Накрити залишилися тостом;
- У глибокій ємності розмішати яйця з молоком, як для омлету;
- Розігріти сковороду, розпустити на ній вершкове масло;
- З обох сторін занурити сендвіч в молочно-яєчну суміш. Зарумянить тост на сковороді (близько хвилини на кожну сторону);
- Готові бутерброди присипати цукровою пудрою.
Цукор можна додавати в суміш молока з яйцями. Ще цікавіше смак сендвічів зроблять спеції для десертів: ваніль або кориця.
Бутерброди з волоськими горіхами вийдуть більш ароматними, арахіс дасть насичений смак, а кешью додасть десерту солодощі. Додатково прикрасити сендвічі можна солодкими соусами, варенням або збитими вершками.
Сендвічі — просте блюдо, приготування якого не вимагає зусиль і часу. Але кількість рецептів і варіацій дозволяє органічно вписати бутерброди в святковий, дитяче і навіть дієтичне меню.