Варіанти приготування сендвічів з яйцем для ситного перекусу
Пропонуємо вам 6 корисних варіантів сендвічів з яйцем. Начинки, приправи і хліб використовуються різні, але технологія готування однакова: розрізається булочка навпіл або береться дві скибочки підсушеного хліба. Перший намазують соусом або маслом. Потім додають овоч, для соковитості — лист салату, часточку помідора і огірка. Потім кладуть основний компонент: філе тунця, шинку, бекон, сир, яєчню, яйце пашот, омлет – і закривають всю цю красу другим скибочкою хліба.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 3 шт. |
булочок зернових - | 2 шт. |
гірчиці з м'яким смаком - | 15 г |
якісного масла вершкового - | 50 г |
солі - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 228 Ккал |
Існує думка, що закриті бутерброди (сандвічі) – неправильна їжа, і їх їсти на сніданок шкідливо. Це все забобони. Сендвіч цілком може бути не тільки смачними, але і корисним.
Готуємо:
- Яйце відварити круто, залити холодною водою, остудити. Потім очистити, розрізати навпіл, жовток розтерти з маслом.
- Білок подрібнити, з'єднати з невеликою кількістю гірчиці. Отриману суміш додати в розтертий жовток.
- Зробити поглиблення В булочці, придавивши пальцями м'якуш. У поглиблення викласти яєчний паштет.
На замітку: зверху можна посипати паштет подрібненою свіжою зеленню.
Як зробити корисний бутерброд
Як приготувати корисний сендвіч? Замініть «шкідливі» начинки зеленню і яйцем. Додайте до цього шматочок цільнозернового хліба — корисний бутерброд готовий.
Знадобиться:
- 8 скибочок хліба;
- 5 великих яєць;
- 15-20 г густого йогурту;
- 5-6 г гірчиці «Російська»;
- 1-2 гілочки естрагону;
- 2-3 гілочки петрушки;
- 4 листків салату;
- 1 часникова часточка;
- олія для смаження;
- солити, перчити за смаком.
Час: 25 хв.
Калорійність: 236 ккал.
Готуємо:
- Приготувати начинку. Яйця відварити до повної готовності, жовтки вийняти тільки з 4-х штук, розтерти з гірчицею і йогуртом. Чотири білки натерти, з'єднати з жовтками, приправити за смаком.
- П'яте яйце нарізати кружечками.
- Листовий салат промити, підсушити на паперових рушниках. Прибрати з кожного аркуша грубий стебло.
- Листя петрушки, естрагону зняти з живців.
- На злегка підсушені 4 шматочка хліба викласти начинку, зверху розкласти кружечки яєць, посипати зеленню, покласти салат і накрити кожен сендвіч залишилися хлібом.
На замітку: хліб підсушують на сковороді без масла або в тостері.
На сніданок можна приготувати бутерброди з сосисками.
В якості закуски зробіть гарячі бутерброди з крабовими паличками, тут ви знайдете рецепт.
Вашим близьким напевно сподобаються бутерброди з шпротным паштетом, рецепт яких ви знайдете в цій статті.
Готуємо з яйцем пашот
Закриті бутерброди можна готувати не тільки для сніданку, вони цілком можуть замінити повноцінний обід, якщо в них покласти овочі, м'ясо і яйця пашот.
Знадобиться:
- 1 біла булочка для сендвічів;
- 1 невелике яйце;
- 1 великий помідор;
- 150 г грудинки свинячої;
- 1 головка цибулі-шалот;
- салат «Романо»;
- 20 г гірчиці;
- 30 мл червоного винного оцту;
- рисовий оцет;
- приправляти за смаком сіллю, перцем.
Час: 25 хв.
Калорійність: 250 ккал.
Готуємо:
- Приготувати яйце пашот: у каструлі закип'ятити воду, додати кілька крапель рисового оцту, зменшити вогонь, створити віночком воронку і опустити розбите куряче яйце. Готувати не більше 3-х хвилин, потім акуратно вийняти яйце шумівкою.
- Приготувати начинку: свинячу грудинку дрібно порізати і обсмажити на слабкому вогні 10 хвилин цілком достатньо. Додати до грудинці шалот, гірчицю і винний оцет, при постійному помішуванні довести до кипіння і виключити вогонь.
- Булочку розрізати навпіл, підсушити її в духовці. Викласти на одну половинку кружечок помідора, салат «Романо», 2 ложки м'ясної начинки, яйце пашот і закрити другою половинкою булочки.
На замітку: рисовий оцет можна замінити звичайним столовим.
Швидка закуска з шинкою
Пропонуємо приготувати повноцінний сніданок, зробивши сендвіч з шинкою і яєчнею.
Знадобиться:
- 2 великих шматки чорного хліба;
- 100 г шинки;
- 2 великих яйця;
- 50 мл 10%-них вершків;
- 40 г масла «Селянське»;
- 2-3 ст. ложки нарізаної зеленої цибулі;
- приправи за смаком.
Час: 30 хв
Калорійність: 255 ккал.
Готуємо:
- Розтопити вершкове масло на сковороді, підрум'янити в ньому скибочки хліба тільки однією стороною, викласти на паперовий рушник.
- Шинку нарізати скибочками, підрум'янити з кожної сторони на тій же сковороді.
- Віночком збити яйця з перцем і сіллю, влити вершки, добре перемішати.
- Вилити яєчну суміш на розігріту сковорідку, змащену маслом, помішуючи, обсмажувати 1 хвилину, потім додати шинку, перемішати і прибрати з вогню.
- На скибочки хліба викласти яєчню з шинкою, посипати зеленою цибулею, закрити другим шматком хліба, злегка придавити і розрізати сендвіч на половинки по діагоналі.
Гарячий бутерброд з беконом і сиром
Сендвіч з яєшнею та беконом можна їсти не тільки вранці. Це відмінний варіант перекусу протягом дня. У ньому добре поєднуються білки, рослинні і тваринні жири і сила зернових культур.
Знадобиться:
- 2 шматка житнього хліба;
- 20 г козячого сиру;
- 20 г вершкового масла;
- 1 куряче яйце;
- 2 кружальця помідора;
- 20 г бекону;
- 10 г руколи.
Час: 20 хв.
Калорійність: 245 ккал.
Готуємо:
- З одного яйця підсмажити яєчню на сковороді, додавши трохи вершкового масла. Приправити за смаком.
- Взяти два шматочки хліба. На один скибочку покласти рукколу, гуртки помідора, тонкий скибочку бекону, шматочок козячого сиру і зверху підсмажену яєчню.
- Другим скибочкою накрити сендвіч і відправити в мікрохвильову піч на 1 хвилину.
На замітку: сендвіч на хвилинку можна відправити під гриль.
Сендвіч з яйцем і тунцем
Смак тунця підкреслює лимонний сік. А по-справжньому свіжий бутерброд робить рукола.
Знадобиться:
- 1 булочка;
- 2 невеликих яйця;
- 300 г консервованого тунця;
- 1 жменька рукколи;
- за смаком вершкове масло;
- за смаком сік лимона.
Час: 25 хв.
Калорійність: 243 ккал.
Готуємо:
- Вийняти консервованого тунця з банки, ретельно розім'яти, додавши сік.
- Зробити паштет з тунця і варених курячих яєць. Можна скористатися блендером або м'ясорубкою. До речі, інгредієнти можна перетирати через звичайне сито. Важливо, щоб паштет був густим.
- Для пікантності приправити паштет лимонним соком.
- Підсушити розрізану навпіл булочку в духовці. Одну половинку змастити маслом, викласти паштет, потім посипати листям руколи і накрити другою половинкою булочки.
П'ять секретів ідеального сендвіча
- Сендвіч – це необов'язково біла булочка. За основу можна брати шматочок цільнозернового хліба.
- Для приготування краще взяти злегка зачерствевший (вчорашній) хліб, тому що свіжий буде важко нарізати правильними скибочками.
- Якщо на хліб кладеться жирна начинка, то олією можна не намазувати. В інших випадках без масла не обійтися, інакше сендвіч вийде сухуватим, а начинка буде триматися погано. Верхній скибочку теж змащують соусом, якщо начинка дуже суха.
- Для закритих бутербродів добре підходить латук і салат айсберг.
- В якості соусу використовують кефір, аджику, йогурт. Зверху кладуть овочі, зелень, шинки, бекону, рибний паштет — існує маса варіантів.
На відео — рецепт смачного сендвіча з яйцем і тунцем: