12 май 2019
2 016
Як смачно приготувати французький кіш з брокколі
Дуже смачним і поживним є французький пиріг кіш, приготований з начинкою з брокколі. В нього також можна додати улюблені овочі, рибне філе або м'ясо.
Простий рецепт пирога по-французьки
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло вершкове - | 120 г |
молоко (можна воду) - | 1,5 ст. |
чеддер - | 120 г |
вершки густі - | 150 мл |
брокколі - | 350 г |
борошно - | 1 ст. |
цибулю - | 1 шт. |
перець мелений - | за смаком |
яйця - | 7 шт. |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 193 Ккал |
- Просіваємо борошно по містку посудину, присаливаем злегка;
- Від відведеного масла відокремлюємо 100 г і шаткуємо його кубиком, приєднуємо до борошна;
- Розтираємо виделкою отриману суміш, домагаючись текстури крихт;
- Вбиваємо яйце, тільки 1, і заливаємо підготовленої рідиною;
- Промешиваем якісно тісто, формуємо з нього кулю і розміщуємо на півгодини в холодильнику;
- Ставимо нагріватися духовий шафа на 180°С і розкачуємо тісто. Краще взяти круглу форму і розкачати основу пирога великим діаметром, щоб при укладанні залишався матеріал для бортів;
- На 20 хвилин помістити форму з вистеленим тістом в духовку, попередньо попрокалывая поверхню;
- Спаржеву капусту розбираємо на кисті і проварюємо їх в підсоленій воді 5 хвилин;
- Залишками масла протираємо сковороду і підсмажити покришену цибулю з додаванням спецій;
- Відповідну тару наповнюємо вершками і збиваємо їх з рештою яйцями;
- Яєчно-вершкову суміш доповнюємо золотистою цибулею, потертим сиром і провареної брокколі;
- За смаком ще приправляємо і акуратно помішуємо;
- У припечену основу розподіляємо вершково-овочеву начинку і продовжуємо випікати кіш з брокколі ще 45 хвилин.
Пиріг з куркою і брокколі
- мускатний горіх – 2 г;
- масло (вершкове) – 200 г;
- куряча м'якоть – 400 г;
- 20 % вершки – 200 г;
- 40 г цукру;
- 200 г броколі;
- борошно з пшениці – 4 ст.;
- сіль;
- сир твердий – 200 г;
- олія – 1 ст. л.;
- 4 яйця.
Час: 120 хвилин.
Калорії: 275,6.
- Виставити масло вершкове з холодильника і почекати поки воно розм'якшиться;
- Перекласти його в глибоку миску і приправити цукром, 2 яйцями, посолити і;
- Всеять борошно і ефективно вимішати. В холодильну камеру розмістити на годину;
- Промиту курячу м'якоть подрібнити кубиками і додати їй золотавість на сковорідці з олією;
- Розрізати На частини брокколі, обмив її заздалегідь;
- Злегка збити виделкою яйця, що залишилися, і приправити спеціями;
- Теркою сир подрібнити і розмістити в яєчної суміші;
- Відпочиле тісто качалкою перетворити в тонкий пласт і встелити на форму, просыпанную борошном;
- Обов'язково формуємо бортики;
- Протикаємо виделкою поверхню заготовки і 5 хвилин в духовці підрум'янюємо при 180°С;
- Розкласти порубану спаржеву капусту і рум'яну курятину на випеченому основі і залити яєчно-сирної субстанцією. У духовці тримаємо ще півгодини.
Кіш з лососем і брокколі
- 5 яєць;
- вода – 30 мл;
- мускатний горіх – 2 г;
- 200 г борошна;
- перець – 3 г;
- броколі – 300 г;
- масло – 100 г;
- 5 г солі;
- нежирні вершки – 200 мл;
- 350 г лосося (свіжого філе, також можна взяти сьомгу).
Час: 150 хвилин.
Калорії: 183,8.
- Поміщаємо в блендер шматочки масла і підсолюємо;
- Перемелюємо на середній швидкості, не в пюре, а в крихту;
- Вливаємо крижану воду і вбиваємо яйце (1 шт);
- Збиваємо до однорідності;
- Додаємо борошно і ще раз ефективно перемелюємо;
- Вимішане тісто формуємо кулю і залишаємо на годину в холодильнику;
- Проточною водою обмиваємо брокколі і, скориставшись ножем, відрізаємо з загального качана суцвіття;
- На 2/3 водою заповнюємо каструлю і доводимо до кипіння;
- Підсолюємо і занурюємо в неї капустяні шматочки, бланшируем 5 хвилин;
- Застосувавши шумівку, перекладаємо брокколі в миску і очікуємо охолодження;
- Філе Лосося обмиваємо. За потреби виймаємо залишилися кістки і оббираємо шкуру;
- Рибне м'ясо розрізаємо на зручні скибочки;
- Присипаємо чистий і сухий стіл борошном, розміщуємо там відпочиле тісто;
- Розгортаємо в пласт, головне – тонкий;
- Також посипаємо борошном підготовлену форму і розкладаємо в ній основу пирога, формуючи високі бортики;
- У багатьох місцях проколюємо корж виделкою і 15 хвилин подмораживаем в морозильній камері;
- На 200°С розігріваємо духовку і пропекаем там 15 хвилин основу для кіша;
- Після запікання чекаємо охолодження до кімнатної температури;
- У миску кладемо спеції і вбиваємо в неї яйця, що залишилися;
- Заливаємо вершками і злегка збиваємо;
- Остиглу тестову основу устеляємо рибними шматочками і зверху розкладаємо брокколі;
- Вершково-яєчної субстанцією заливаємо пиріг 40 хвилин при 180°С пропекаем.
Кіш з брокколі, шинкою і помідорами
- черрі – 8 шт.;
- 15 мл води;
- 200 г шинки;
- 3 яйця;
- ½ П. масла;
- сир — 200 г;
- брокколі – ½ великого качана;
- 200 мл вершків;
- спеції;
- 1 ст. борошна.
Час: 100 хвилин.
Калорії: 196,8.
- Розмістити у ємності борошно і вкласти в неї масло, покришити його ножем;
- Підлити води, вбити 1 яйце і ефективно вимісити тісто;
- Посипати борошном форму і помістити в неї розкачану основу для кіша;
- Відправити в холодильник охолоджуватися на 25-40 хвилин;
- Прогріваємо духовку, задавши 200°С;
- Подпекаем заготівлю 15 хвилин;
- Ковбасну складову шаткуємо товстою соломкою і розміщуємо на основі;
- Суцвіття брокколі поміщаємо в киплячу воду, посоливши її;
- Бланшувати пару хвилин;
- Відкинути проварену капусту спаржеву на сито і розподіляємо її поверх рибного інгредієнта;
- Перелити вершки в миску, приправити;
- Вбиваємо в ємність яйця і збиваємо;
- Шаткуємо кружечками помідори і розкладаємо по поверхні тіста;
- Посипаємо потертим сиром і вершково-яєчної субстанцією заливаємо;
- Півгодини доводимо до рум'яності при 190°С.
Як спекти дієтичне корисне вівсяне печиво без борошна.
Сирна запіканка з рисом і родзинками — корисне блюдо з незвичайним смаком. Спробуйте його приготувати з нашими підказками.
Візьміть на замітку рецепт тонких мереживних млинці на кефірі.
Грибний кіш з брокколі
Тісто:
- 20 мл прохолодної води;
- сіль – 3 г;
- борошно – 2 ст.;
- масло (холодне) – 130 г;
- яйце.
Начинка:
- 2 цибулини;
- масло пісне – 40 мл;
- печериці – 400 г;
- ¼ П. масла;
- брокколі – 800 г;
- приправи.
Заливка:
- яйце – 3 шт.;
- 325 мл вершків;
- борошно – 30 г;
- спеції;
- сир — 150 р.
Час: 80 хвилин.
Калорії: 162,2.
- Засипаємо борошно в чашу блендера, приєднуємо масло, покришене кубиком;
- Перемішуємо до утворення крихти;
- Доливаємо воду, підсолюємо і вбиваємо яйце;
- Ретельно перемішуємо і залишаємо охолоджуватися на годину в холодильній камері;
- Розібрану на суцвіття брокколі занурюємо в киплячу воду і проварюємо 3 хвилини;
- Обдаємо маслами для начинки сковороду і цибулю, попередньо порубаний, пасеруємо;
- Промиті гриби кришимо слайсами і приєднуємо з подзолотившимся овочем, протушиваем до зникнення вологи, приправляємо;
- Розкачуємо охладившееся тісто і, присипавши борошном глибокий лист, розкладаємо його там, споруджуючи бортики;
- Избавленную від рідини брокколі розкладаємо по основі;
- Рівномірно розміщуємо і цибульно-грибну піджарку;
- Вимішуємо всі компоненти для заливки в загальній мисці, натерти сир;
- Поливаємо заливальної сумішшю і залишаємо в духовій шафі на 50 хвилин, нагріваючи його до 190°С.
Рецепт овочевого пирога з брюссельської капусти
- 5 яєць;
- кукурудза (консерви) – 4 ст. л.;
- склянка борошна;
- перець (різних кольорів) – 2 шт.;
- сир «Гауда» – 80 г;
- 200 мл вершків;
- брокколі – 1 качан великий;
- моцарелла – 80 г;
- спеції;
- 1 цибуля-порей;
- холодне масло – 125 г;
- 6 печериць;
- вода – 3 ст. л.
Час: 130 хвилин.
Калорії: 150,9.
- Розміщуємо просіяне борошно в миску, приєднуємо до неї порубане кубиком масло;
- Перетираючи руками, домагаємося консистенції крихти;
- Досолює, присмачую яйцем і поливаємо водою, енергійно вимішуємо;
- Ставимо в холодне місце на 40 хвилин;
- На вогонь ставимо каструлю, в якій з додаванням солі відварюємо печериці промиті;
- Розрізавши на суцвіття капусту, бланшируем її в підсоленому окропі 4 хвилини;
- Болгарський перець позбавляємо від неїстівних частин і шаткуємо соломкою;
- Цибулевий стебло розрізаємо по діагоналі і рубаємо півкільцями;
- Кожен гриб також ділимо навпіл і подрібнюємо пластинками;
- Підготовлені компоненти вивантажує в загальну ємність і присмачую потертим сиром «Гауда», додавши кукурудзу;
- Приправляємо і легенько помішуємо;
- Тісто звільняємо з холодильника і формуємо з нього пласт, скориставшись качалкою;
- Борошном притрушиваем дно і боки форми, куди викладаємо заготівлю, розподіляємо рівномірно, створюючи бортики;
- Пропекаем 10 хвилин, задавши 200°С;
- У подпеченный корж викладаємо овочеву начинку;
- Збираємо разом складові заливки і, збивши віночком, розподіляємо поверх грибно-овочевої суміші;
- Поверхню пирога усыпаем потертій моцарелою і півгодини допікаємо.
Корисні поради
- у рибний кіш з брокколі можна додавати не тільки лосось, але і свою улюблену рибу, головне – без кісток;
- проварювати заморожену спаржеву капусту немає необхідності, досить її розморозити;
- під час пропікання поверхню тестової основи кіша може роздутися і піднятися. Запобігти цьому можна за допомогою бобових. Перед відправкою в духовку застеляємо тісто пергаментом і усыпаем горохом або квасолею.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: