26 март 2019 9 275

Як приготувати пасту з сьомгою у вершковому соусі

Батьківщиною страви є Італія. Спочатку пасту подавали з куркою або індичкою, але з часом у дорогих ресторанах світу макарони почали поєднувати з морепродуктів. Сьогодні більшість господинь можуть дозволити собі приготувати пасту з рибою і креветками, здивувавши незвичайним смаком своїх близьких.

Знаменита паста з сьомгою у вершковому соусі
Інгредієнти Кількість
будь-яких макаронних виробів - 250 грамів
філе сьомги - 250 грамів
свіжих вершків - 250 мілілітрів
часнику - 1 зубчик
кропу - за смаком
вершкове масло - 25 грамів
сиру Пармезан - 80 грамів
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 460 Ккал

Спосіб приготування:

  1. У каструлю налийте воду і дочекатися, коли вона закипить. Додати сіль і засипати макаронні вироби. Коли вони будуть готові, додати трохи холодної води і поварити пару хвилин. Після цього макарони промити під холодною проточною водою з допомогою друшляка;
  2. Сьомгу треба порізати на маленькі шматочки;
  3. Часник почистити і дрібно порізати;
  4. У сотейник потрібно покласти вершкове масло і додати до нього три столових ложки рослинного. Коли воно розтопиться, обсмажити нарізаний часник приблизно хвилину;
  5. Потім до часнику додати рибу. Постійно помішуючи, смажити сьомгу близько двох хвилин. Вогонь найкраще зменшити на повільний;
  6. У сотейник додати вершки, тертий сир і кріп;
  7. За смаком додати солі і перцю;
  8. Дочекатися, коли соус закипить, і готувати ще три хвилини;
  9. Коли соус буде готовий, до нього потрібно додати макарони і добре перемішати.
  10. Подавати на стіл потрібно в гарячому вигляді.

Рецепт пасти з сьомгою, сиром і креветками у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • 300 грамів спагетті;
  • 400 грамів сьомги;
  • 100 мілілітрів вершків;
  • 150 грамів креветок;
  • 3 зубчики часнику;
  • 50 грамів сиру твердих сортів;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • сіль, спеції.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 450 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Філе сьомги ріжеться маленькими кубиками;
  2. Зубчики часнику розчавити з допомогою широкого леза ножа;
  3. На невеликому шматочку вершкового масла обсмажити часник. Після чого його потрібно прибрати, а в сковороду покласти сьомгу. Готувати приблизно п'ять хвилин;
  4. Додати до риби креветки і готувати сім хвилин. Під час смаження може з'явитися зайва рідина, її трохи можна злити;
  5. Додавши вершки, довести вміст до кипіння;
  6. Сир потрібно потерти на тертці і засипати в сковороду, коли креветки і риба будуть готові. Добре перемішати. За бажанням в соус можна додати будь-яких спецій;
  7. Макарони потрібно відварити в солоній воді. Коли вони будуть готові, промити в холодній воді;
  8. Викласти спагеті на велику блюдце і полити приготованим соусом.

Паста з брокколі і сьомгою в вершково-часниковому соусі

Інгредієнти:

  • 400 грамів спагетті;
  • 350 грамів сьомги (філе);
  • 500 мілілітрів вершків;
  • 300 г броколі;
  • 1 зубчик часнику;
  • свіжа петрушка;
  • сіль, перець.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 440 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Відварити в підсоленій воді макаронні вироби;
  2. Гілочки петрушки вимити, промокнути рушником і дрібно порізати;
  3. Часник подрібнити чесночницей або дрібно нарізати;
  4. На вершковому маслі обсмажують часник і петрушку приблизно п'ять хвилин;
  5. Вимиту і оброблену на суцвіття брокколі залити окропом і, накривши кришкою, почекати п'ять хвилин;
  6. Філе сьомги при необхідності помити і нарізати маленькими шматочками. Після чого викласти на сковороду, перемішати з петрушкою і часником. Обсмажувати п'ять хвилин;
  7. Пропарену капусту додати до риби і готувати ще хвилин шість;
  8. Влити вершки, посолити, поперчити. Вміст сковорідки добре перемішати і тушкувати десять хвилин;
  9. Пасту додати в соус, підігріти і розкласти по тарілках. Страву прикрасити тертим сиром і зеленню.

Капуста для голубців в мікрохвильовці готується дуже просто, достатньо лише слідувати декільком правилам.

Суп харчо з свинини — спробуйте це буйство смаку кавказької кухні!

Якщо ви любите бутерброди, спробуйте приготувати копчено-варену ковбасу в домашніх умовах. Рецепти тут.

Паста з сьомгою у вершковому соусі з помідорами

Інгредієнти:

  • 400 грамів макаронних виробів;
  • 300 грамів філе сьомги;
  • 250 грамів сиру Пармезан;
  • 250 мілілітрів вершків;
  • 6 помідорів черрі;
  • свіжа зелень і цибулю;
  • 2 зубчики часнику;
  • 70 г вершкового масла;
  • оливкова олія;
  • сіль, приправи;
  • біле вино.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 410 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Макарони варяться в підсоленій воді. Коли вони будуть готові, зливається вода;
  2. Риба очищається від шкірки і кісточок, нарізати невеликими кубиками;
  3. На сковороду налити трохи оливкового масла, додати вершкове;
  4. Коли олія нагріється, додати нарізаний зелений лук, через кілька хвилин додати рибу й обсмажувати хвилини три;
  5. Помідори розрізати на чотири частини і відправити до риби і луку;
  6. Додати роздавлений часник. Тушкувати овочі кілька хвилин;
  7. Вогонь зменшити на повільний. Додати вершки, приправу, сіль;
  8. Вміст сковорідки потрібно гасити протягом десяти хвилин. За дві хвилини до готовності влити одну чарку білого вина;
  9. Макарони викласти на тарілку і полити приготованим соусом;
  10. Після цього страву посипати тертим сиром.

Поради кулінарних майстрів

  1. Перед тим як подати страву на стіл, за бажання його можна прикрасити червоною ікрою, свіжими овочами;
  2. Щоб масло не горчило, часник потрібно обсмажувати не більше двох хвилин;
  3. Купуючи філе сьомги потрібно звернути увагу на термін придатності. Філе риби не повинно бути м'яким і не деформуватися при натисканні. Вибирати сьомгу потрібно тільки в цілій упаковці. Різні відтінки прожилок на філе, крім білого, говорять про присутність барвників;
  4. Перед приготуванням з філе сьомги потрібно видалити всі кісточки;
  5. Пасту з сьомгою потрібно подавати на стіл відразу після приготування. Розігріву дане блюдо не підлягає: макаронні вироби почнуть розмокати, а смак придбає інший відтінок;
  6. Якщо пасту потрібно подати через кілька годин, то макарони і соус зберігати в окремому посуді. А перед тим, як подати на стіл розігріти і перемішати.

Паста з сьомгою у вершковому соусі чудово підійде для святкового столу, прикрасивши його не тільки чудовим смаком, але і красивим зовнішнім виглядом. У соус можна додати зелень, спеції, зробити його гострим або ніжним. Все залежить від фантазії господині і переваг оточуючих!

Що ще почитати: