Як приготувати пасту з сьомгою у вершковому соусі
Батьківщиною страви є Італія. Спочатку пасту подавали з куркою або індичкою, але з часом у дорогих ресторанах світу макарони почали поєднувати з морепродуктів. Сьогодні більшість господинь можуть дозволити собі приготувати пасту з рибою і креветками, здивувавши незвичайним смаком своїх близьких.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
будь-яких макаронних виробів - | 250 грамів |
філе сьомги - | 250 грамів |
свіжих вершків - | 250 мілілітрів |
часнику - | 1 зубчик |
кропу - | за смаком |
вершкове масло - | 25 грамів |
сиру Пармезан - | 80 грамів |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 460 Ккал |
Спосіб приготування:
- У каструлю налийте воду і дочекатися, коли вона закипить. Додати сіль і засипати макаронні вироби. Коли вони будуть готові, додати трохи холодної води і поварити пару хвилин. Після цього макарони промити під холодною проточною водою з допомогою друшляка;
- Сьомгу треба порізати на маленькі шматочки;
- Часник почистити і дрібно порізати;
- У сотейник потрібно покласти вершкове масло і додати до нього три столових ложки рослинного. Коли воно розтопиться, обсмажити нарізаний часник приблизно хвилину;
- Потім до часнику додати рибу. Постійно помішуючи, смажити сьомгу близько двох хвилин. Вогонь найкраще зменшити на повільний;
- У сотейник додати вершки, тертий сир і кріп;
- За смаком додати солі і перцю;
- Дочекатися, коли соус закипить, і готувати ще три хвилини;
- Коли соус буде готовий, до нього потрібно додати макарони і добре перемішати.
- Подавати на стіл потрібно в гарячому вигляді.
Рецепт пасти з сьомгою, сиром і креветками у вершковому соусі
Інгредієнти:
- 300 грамів спагетті;
- 400 грамів сьомги;
- 100 мілілітрів вершків;
- 150 грамів креветок;
- 3 зубчики часнику;
- 50 грамів сиру твердих сортів;
- 50 мл соняшникової олії;
- сіль, спеції.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 450 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Філе сьомги ріжеться маленькими кубиками;
- Зубчики часнику розчавити з допомогою широкого леза ножа;
- На невеликому шматочку вершкового масла обсмажити часник. Після чого його потрібно прибрати, а в сковороду покласти сьомгу. Готувати приблизно п'ять хвилин;
- Додати до риби креветки і готувати сім хвилин. Під час смаження може з'явитися зайва рідина, її трохи можна злити;
- Додавши вершки, довести вміст до кипіння;
- Сир потрібно потерти на тертці і засипати в сковороду, коли креветки і риба будуть готові. Добре перемішати. За бажанням в соус можна додати будь-яких спецій;
- Макарони потрібно відварити в солоній воді. Коли вони будуть готові, промити в холодній воді;
- Викласти спагеті на велику блюдце і полити приготованим соусом.
Паста з брокколі і сьомгою в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти:
- 400 грамів спагетті;
- 350 грамів сьомги (філе);
- 500 мілілітрів вершків;
- 300 г броколі;
- 1 зубчик часнику;
- свіжа петрушка;
- сіль, перець.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 440 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Відварити в підсоленій воді макаронні вироби;
- Гілочки петрушки вимити, промокнути рушником і дрібно порізати;
- Часник подрібнити чесночницей або дрібно нарізати;
- На вершковому маслі обсмажують часник і петрушку приблизно п'ять хвилин;
- Вимиту і оброблену на суцвіття брокколі залити окропом і, накривши кришкою, почекати п'ять хвилин;
- Філе сьомги при необхідності помити і нарізати маленькими шматочками. Після чого викласти на сковороду, перемішати з петрушкою і часником. Обсмажувати п'ять хвилин;
- Пропарену капусту додати до риби і готувати ще хвилин шість;
- Влити вершки, посолити, поперчити. Вміст сковорідки добре перемішати і тушкувати десять хвилин;
- Пасту додати в соус, підігріти і розкласти по тарілках. Страву прикрасити тертим сиром і зеленню.
Капуста для голубців в мікрохвильовці готується дуже просто, достатньо лише слідувати декільком правилам.
Суп харчо з свинини — спробуйте це буйство смаку кавказької кухні!
Якщо ви любите бутерброди, спробуйте приготувати копчено-варену ковбасу в домашніх умовах. Рецепти тут.
Паста з сьомгою у вершковому соусі з помідорами
Інгредієнти:
- 400 грамів макаронних виробів;
- 300 грамів філе сьомги;
- 250 грамів сиру Пармезан;
- 250 мілілітрів вершків;
- 6 помідорів черрі;
- свіжа зелень і цибулю;
- 2 зубчики часнику;
- 70 г вершкового масла;
- оливкова олія;
- сіль, приправи;
- біле вино.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 410 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Макарони варяться в підсоленій воді. Коли вони будуть готові, зливається вода;
- Риба очищається від шкірки і кісточок, нарізати невеликими кубиками;
- На сковороду налити трохи оливкового масла, додати вершкове;
- Коли олія нагріється, додати нарізаний зелений лук, через кілька хвилин додати рибу й обсмажувати хвилини три;
- Помідори розрізати на чотири частини і відправити до риби і луку;
- Додати роздавлений часник. Тушкувати овочі кілька хвилин;
- Вогонь зменшити на повільний. Додати вершки, приправу, сіль;
- Вміст сковорідки потрібно гасити протягом десяти хвилин. За дві хвилини до готовності влити одну чарку білого вина;
- Макарони викласти на тарілку і полити приготованим соусом;
- Після цього страву посипати тертим сиром.
Поради кулінарних майстрів
- Перед тим як подати страву на стіл, за бажання його можна прикрасити червоною ікрою, свіжими овочами;
- Щоб масло не горчило, часник потрібно обсмажувати не більше двох хвилин;
- Купуючи філе сьомги потрібно звернути увагу на термін придатності. Філе риби не повинно бути м'яким і не деформуватися при натисканні. Вибирати сьомгу потрібно тільки в цілій упаковці. Різні відтінки прожилок на філе, крім білого, говорять про присутність барвників;
- Перед приготуванням з філе сьомги потрібно видалити всі кісточки;
- Пасту з сьомгою потрібно подавати на стіл відразу після приготування. Розігріву дане блюдо не підлягає: макаронні вироби почнуть розмокати, а смак придбає інший відтінок;
- Якщо пасту потрібно подати через кілька годин, то макарони і соус зберігати в окремому посуді. А перед тим, як подати на стіл розігріти і перемішати.
Паста з сьомгою у вершковому соусі чудово підійде для святкового столу, прикрасивши його не тільки чудовим смаком, але і красивим зовнішнім виглядом. У соус можна додати зелень, спеції, зробити його гострим або ніжним. Все залежить від фантазії господині і переваг оточуючих!