Як правильно приготувати котлети з брокколі
Ми звикли, що якщо котлети, то обов'язково з м'яса. Готовий фарш з магазину або приготовлений вдома – неважливо, але м'ясо в будь-якому випадку. А ось і ні! Сьогодні ми будемо готувати котлети з брокколі. Тільки от носом крутити тут ніяк не можна. Це смачне блюдо, яке для деяких стоїть вище м'яса. Тут тільки пробувати, щоб переконатися в тому, наскільки багато ви встигли втратити.
Блюдо, яке ми будемо готувати сьогодні, добре тим, що його можна їсти не тільки в гарячому і теплому вигляді, але навіть в холодному. Це може бути сніданок та обід. А з-за того, що котлетки дійсно дуже легкі, їх можна подавати навіть на вечерю.
Їх не проблемно взяти з собою, адже температура не має значення, так вони ще і не розіллються, як, наприклад, суп. Який, між іншим, дуже небажано їсти холодним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулі порею - | 40 г |
брокколі - | 330 р |
манної крупи - | 30 г |
яєць - | 1 шт. |
лимонного соку - | 10 мл |
висівок вівсянки - | 50 г |
рослинної олії - | 40 мл |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 147 Ккал |
Як готувати овочеві котлети з брокколі:
- Качан капусти вимити, розібрати його на суцвіття;
- Далі приготувати його в пароварці до м'якості. У разі, якщо пароварки немає, можна скористатися друшляком і приготувати брокколі над киплячою водою в звичайній каструлі;
- Отримані брокколі перебити в пюре за допомогою товкучки або блендера;
- У пюре додати яйце і сіль за смаком, перемішати;
- Далі всипати висівки і знову довести масу до однорідності;
- Залишити масу на десять хвилин, щоб висівки набубнявіли;
- За цей час стебло порею вимити, порізати його соломкою;
- Додати в масу разом з цитрусовим соком;
- Манку насипати в тарілку;
- Мокрими руками сформувати котлетки і обваляти кожну в крупі;
- У сковороді нагріти масло і обсмажити в ньому котлети до рум'яності з обох сторін;
- Всі готові котлети викласти в сковороду знову, накрити кришкою і готувати ще п'ять хвилин, перевернувши їх хоча б раз за цей час, щоб рівномірно прожарити.
Котлети з брокколі та цвітної капусти
- 75 г манної крупи;
- 20 мл рослинного масла;
- 430 г броколі;
- 2 яйця;
- 420 г цвітної капусти;
- 60 г борошна.
Скільки часу – 50 хвилин.
Поживність на сто грам – 95 ккал.
Дії:
- Якщо обидва види капусти заморожені, то їх просто потрібно помістити на друшляк над умивальником або мискою і дати їм розморозитися;
- Якщо ж качани свіжі, доведеться їх варити, щоб досягти м'якості;
- Для цього поставити великий сотейник з водою на вогонь і довести його до кипіння;
- Поки вода закипає, качани капусти вимити і розібрати їх суцвіттями;
- Помістити суцвіття в киплячу воду на десять хвилин;
- Після цього злити на друшляк і почекати, поки хоч трохи охолонуть;
- Розім'яти картоплю в пюре за допомогою товкучки або блендера;
- Додати борошно, спеції і манну крупу, добре перемішати;
- Яйця поділити і відправити до капусти тільки жовтки, перемішати масу;
- Білки трохи посолити і з допомогою віночка або міксера збити масу в пишну піну;
- Вона повинна бути настільки стійкою, щоб можна було перевернути миску догори дном;
- Якщо мета досягнута, перекласти білки до капусти з допомогою лопатки;
- Легкими, акуратними рухами з'єднати обидві маси в однорідну;
- Залишити «фарш» на десять хвилин, щоб манка розбухла;
- Розігріти сковороду з маслом, і поки вона гріється, мокрими руками сформувати котлети;
- Викладати їх в олію і смажити до рум'яності з усіх боків.
Курячі котлети з брюссельською капустою
- 45 мл рослинного масла;
- 1 яйце;
- 480 г курячого філе;
- 30 г борошна;
- 220 г броколі;
- 2 р солі;
- 1 цибуля;
- 2 гілки кропу.
Скільки готувати – 35 хвилин.
Поживність на сто грам – 130 ккал.
Дії:
- М'ясо курки вимити, обсушити його сухими серветками і уважно переглянути;
- Якщо є жирові нитки або плівки, то їх краще видалити гострим ножем;
- Нарізати м'ясо невеликими кубиками і прибрати в миску;
- Капусту вимити, порізати суцвіттями, трохи подрібнити;
- Цибулю почистити, помити його і нарізати дрібними кубиками;
- Кріп вимити, дрібно порубати його;
- Змішати м'ясо, кріп, цибулю і брокколі;
- Всю масу пустити через м'ясорубку;
- У отриманий фарш додати яйце, спеції за смаком і перемішати руками;
- Борошно висипати на тарілку;
- Мокрими руками розділити фарш на частини, з яких сформувати котлети;
- Кожну з них обваляти в борошні і в той же час нагріти масло на сковорідці;
- Сформовані котлети обсмажити до готовності з кожної сторони на гарячому маслі.
Юшка з сома — смачне і ароматне блюдо, яке можна приготувати на виїзному пікніку.
А ви знаєте як самогон настояти на яблуках? Напій виходить дуже незвичайним і оригінальним.
Рецепт грибної ікри з сушених грибів в нашій статті.
Рибні биточки з овочами
- 600 г хека;
- 1 цибуля;
- 30 г борошна;
- 40 г сухарів;
- 250 г брокколі;
- 1 морквина;
- 50 мл рослинного масла.
Скільки по часу – 1 година.
Поживність на сто грам – 123 ккал.
Як приготувати рибні котлети з брокколі:
- Рибу досить складно розібрати в сирому вигляді, бо ми спочатку її відварювали. Якщо у вас є час, ви теж можете цим зайнятися;
- Для цього рибу вимити, скласти в каструлю і залити водою;
- Прибрати на плиту і довести до кипіння;
- Варити близько двадцяти хвилин, потім дати рибі охолонути прямо в рибному бульйоні;
- Зачистити філе хека від шкірки, кісток і луски;
- Розібрати шматочками і скласти м'ясо в миску. У підсумку вийде близько 0,5 кг риби;
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати маленьким кубиком;
- Додати цибулю до риби, перемішати;
- Моркву теж вимити, очистити і натерти на терці;
- Брокколі промити, порізати невеликими шматочками;
- Відправити цибулю і брокколі до риби, перемішати компоненти;
- Додати спеції, трохи борошна і знову вимішати фарш;
- Нагріти сковороду, влити олію;
- Поки вона гріється, мокрими руками зібрати фарш на котлети і обваляти кожну з них у сухарях;
- Викладати котлети в гаряче масло і смажити до готовності з обох сторін.
Дієтичний варіант
- 1 яйце;
- 140 г сухарів;
- 370 г броколі;
- 130 г будь-якого сиру;
- 1 цибуля.
Скільки готувати – 55 хвилин.
Поживність на сто грам – 154 ккал.
Як готувати дієтичні котлети з брокколі під соусом в духовці:
- Брокколі вимити, порізати його на невеликі суцвіття;
- Набрати у великий сотейник води і прибрати його на плиту;
- Всипати туди брокколі і довести до кипіння;
- З цього моменту готувати суцвіття десять хвилин;
- За смаком додати у воду солі, перемішати, щоб швидше розчинилася;
- Готову капусту на друшляк і злити відразу промити холодною проточною водою, щоб зберегти в суцвіттях всю користь;
- Коли вода з капусти стече, подрібнити суцвіття блендером, ножем або м'ясорубкою;
- Духовку включити на 200 за Цельсієм;
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати дрібно-дрібно гострим ножем;
- З'єднати цибулю з брокколі, відставити;
- Додати цибулю, спеції за смаком і сухарі;
- Туди ж відправити яйце і перемішати масу до однорідності;
- Сир подрібнити з допомогою терки і відправити його слідом за яйцем;
- Підготувати для котлет деко з папером;
- Мокрими руками сформувати котлети і викладати їх на папір;
- Забрати деко в гарячий шафа на двадцять хвилин.
Поради недосвідченим господаркам
Готуючи страви з овочів або м'яса, ніколи не варто забувати про спеції. Якщо ви знайомі з цією нішею кулінарії, то ви точно у виграші. Пограйте зі спеціями, і ви отримаєте новий, нікому не знайомий смак, який підкорить всіх.
Якщо ваш фарш розсипається, то можна додати в нього манної крупи, муки, яєць і знову вимішати все. Якщо ж не вистачає соку, завжди можна додати молоко або воду.
В якості зелені можна додати у фарш все, що подобається. Це може бути м'ята, щавель, шпинат, розмарин, майоран, базилік і так далі. До того ж, зелень додасть котлеткам ще більш яскравий і красивий колір.
Котлети з брокколі можна смажити по-різному. Це може бути скоринка з сухарів або просто борошна. Також можна посмажити їх «голими». Це справа смаку кожного.
Сьогоднішнє страва обов'язково варто спробувати. Це смачно, ново, а тому і незвично. Приготування займе годину, якщо все робити більше, ніж ретельно і повільно. Але тут варто пам'ятати, що це блюдо на швидку руку і возитися з ним не потрібно.