Як смачно приготувати рибні котлети з лосося
Котлети з лосося є досить простим, але дуже смачним блюдом. Варіацій їх приготування, дійсно, багато, розглянемо одні з популярних рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
фарш лососевий - | 0,6 кг |
ріпчаста цибуля - | 1 шт. |
куряче яйце - | 1 шт. |
білий батон - | вистачить 1 скибочки |
молоко - | 0,1 л |
спеції - | на ваш розсуд |
панірувальні сухарі - | 50 г |
рослинна олія - | 50 мл |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Як же обійтися без класики? Класичний рецепт котлет з лосося завоював велику кількість прихильників своїм чудовим смаком.
Приготування:
- Спочатку хліб заливається молоком;
- Після подрібнюємо цибулю, зробити це можна і в блендері, і в м'ясорубці, як вам зручно. Також можна просто порізати дрібно;
- У фарш кладемо цибулю з віджатим хлібом;
- Додаємо спеції і все добре перемішуємо;
- Потім переходимо до формування котлет. Порада: якщо основа для котлет стала занадто рідкою, то можна трохи додати манки;
- Після обвалюють у панірувальних сухарях.
Після цього починається власне сам процес приготування. Котлети обсмажуються на олії. Найбільше для цього підходить середній вогонь. Обсмажувати слід до рум'яної скориночки і зверху, і знизу. Після цього котлетки можна поставити на трохи в мікрохвильову піч або духовку, буквально на кілька хвилин.
Рибні котлети з лосося з манкою на пару
Не менш поширений рецепт, багато хто воліє його за невелику калорійність.
Інгредієнти:
- фарш лосося – 0,6 кг;
- 1 цибуля ріпчаста;
- 1 картопля;
- 1 яйце куряче;
- трохи хліба, також підійде білий батон;
- 0,1 л молока;
- півсклянки манки;
- спеції за смаком;
- 1 пучок зелені.
Стандартний час приготування: 25-30 хвилин.
Калорійність: 80 Ккал/100 гр.
Приготування:
- Лук очищаємо, потім дрібно ріжемо. Можна вручну, можна на блендері або м'ясорубці – як вам зручніше;
- Хліб заливається молоком;
- Картопля також очищається, але вже натирається на тертці, також його можна пропустити і через м'ясорубку;
- Зелень миють і дрібно ріжеться;
- Після цього всі інгредієнти змішуються;
- Потім додаємо манку і спеції. Після гарненько перемішуємо;
- Формуємо котлети та викладаємо їх в пароварку.
Після цього просто чекаємо, коли будуть готові котлетки.
Як приготувати смачне варення з обліпихи читайте в нашій статті — корисне ласощі.
Як смачно посмажити ароматну курочку зі спеціями в духовці цілком — покроковий рецепт з фото.
Як правильно зварити суп з дикого гусака — по-домашньому смачний і ароматний, спробуйте приготоить з нашими підказками.
Котлети з фаршу лосося з сиром в духовці
Запечені котлети з фаршу з лососем – це чудова і досить універсальне блюдо, воно дуже гармонійно буде виглядати і на святковому столі, і у звичайний будній день.
Інгредієнти:
- філе або фарш лосося – 0,8 кг;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. майонезу;
- 0,1 — 0,15 гр сиру;
- хліб – також кращий білий батон, невеликий шматок – близько 10 см;
- зелень – кріп, петрушка, цибуля;
- спеції – на ваш розсуд.
Час приготування: близько 40 хвилин.
Калорійність: 135 Ккал/ 100 гр.
Приготування:
- Так само, як і в попередніх рецептах, всі інгредієнти слід нарізати, а потім змішати (крім сиру, т. к. він знадобиться в кінці);
- Після цього необхідно сформувати котлетки і викласти їх на деко, який змащений маслом;
- Слід налити В деко або рибний бульйон або воду, десь на 1/3 котлети;
- Потім починаємо випікати котлети, це потрібно робити при температурі 160 градусів;
- Коли вони почнуть підрум'янюватися, то потрібно посипати зверху тертим сиром і продовжити готувати ще протягом деякого часу.
Хитрощі кулінарів
- Якщо ви купили для котлет філе лосося, то можна не подрібнювати його занадто сильно, щоб в їжі відчувалися шматочки м'якоті. Для цього вам потрібно буде тільки порубати філе ножем;
- Для приготування краще не застосовувати пармезан, хоч він і справді ароматний, але при цьому не плавиться, а більше розчиняється. Тому соковитою тягучою структури, яка необхідна при приготуванні, не вийде;
- Легше сформувати котлети, якщо попередньо змочити водою руки;
- 20 хвилин більше, ніж достатньо для смаження котлет. Щоб перевірити готовність, слід проткнути одну з них ножем, повинен бути світлий сік;
- Якщо ви боїтеся, що страва буде «сухим», то можна покласти в нього 2 ст. л. майонезу.
Приємного апетиту!