18 март 2019 9 347

Як смачно приготувати рибні котлети з лосося

Котлети з лосося є досить простим, але дуже смачним блюдом. Варіацій їх приготування, дійсно, багато, розглянемо одні з популярних рецептів.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
фарш лососевий - 0,6 кг
ріпчаста цибуля - 1 шт.
куряче яйце - 1 шт.
білий батон - вистачить 1 скибочки
молоко - 0,1 л
спеції - на ваш розсуд
панірувальні сухарі - 50 г
рослинна олія - 50 мл
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Як же обійтися без класики? Класичний рецепт котлет з лосося завоював велику кількість прихильників своїм чудовим смаком.

Приготування:

  1. Спочатку хліб заливається молоком;
  2. Після подрібнюємо цибулю, зробити це можна і в блендері, і в м'ясорубці, як вам зручно. Також можна просто порізати дрібно;
  3. У фарш кладемо цибулю з віджатим хлібом;
  4. Додаємо спеції і все добре перемішуємо;
  5. Потім переходимо до формування котлет. Порада: якщо основа для котлет стала занадто рідкою, то можна трохи додати манки;
  6. Після обвалюють у панірувальних сухарях.

Після цього починається власне сам процес приготування. Котлети обсмажуються на олії. Найбільше для цього підходить середній вогонь. Обсмажувати слід до рум'яної скориночки і зверху, і знизу. Після цього котлетки можна поставити на трохи в мікрохвильову піч або духовку, буквально на кілька хвилин.

Рибні котлети з лосося з манкою на пару

Не менш поширений рецепт, багато хто воліє його за невелику калорійність.

Інгредієнти:

  • фарш лосося – 0,6 кг;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 1 картопля;
  • 1 яйце куряче;
  • трохи хліба, також підійде білий батон;
  • 0,1 л молока;
  • півсклянки манки;
  • спеції за смаком;
  • 1 пучок зелені.

Стандартний час приготування: 25-30 хвилин.

Калорійність: 80 Ккал/100 гр.

Приготування:

  1. Лук очищаємо, потім дрібно ріжемо. Можна вручну, можна на блендері або м'ясорубці – як вам зручніше;
  2. Хліб заливається молоком;
  3. Картопля також очищається, але вже натирається на тертці, також його можна пропустити і через м'ясорубку;
  4. Зелень миють і дрібно ріжеться;
  5. Після цього всі інгредієнти змішуються;
  6. Потім додаємо манку і спеції. Після гарненько перемішуємо;
  7. Формуємо котлети та викладаємо їх в пароварку.

Після цього просто чекаємо, коли будуть готові котлетки.

Як приготувати смачне варення з обліпихи читайте в нашій статті — корисне ласощі.

Як смачно посмажити ароматну курочку зі спеціями в духовці цілком — покроковий рецепт з фото.

Як правильно зварити суп з дикого гусака — по-домашньому смачний і ароматний, спробуйте приготоить з нашими підказками.

Котлети з фаршу лосося з сиром в духовці

Запечені котлети з фаршу з лососем – це чудова і досить універсальне блюдо, воно дуже гармонійно буде виглядати і на святковому столі, і у звичайний будній день.

Інгредієнти:

  • філе або фарш лосося – 0,8 кг;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 0,1 — 0,15 гр сиру;
  • хліб – також кращий білий батон, невеликий шматок – близько 10 см;
  • зелень – кріп, петрушка, цибуля;
  • спеції – на ваш розсуд.

Час приготування: близько 40 хвилин.

Калорійність: 135 Ккал/ 100 гр.

Приготування:

  1. Так само, як і в попередніх рецептах, всі інгредієнти слід нарізати, а потім змішати (крім сиру, т. к. він знадобиться в кінці);
  2. Після цього необхідно сформувати котлетки і викласти їх на деко, який змащений маслом;
  3. Слід налити В деко або рибний бульйон або воду, десь на 1/3 котлети;
  4. Потім починаємо випікати котлети, це потрібно робити при температурі 160 градусів;
  5. Коли вони почнуть підрум'янюватися, то потрібно посипати зверху тертим сиром і продовжити готувати ще протягом деякого часу.

Хитрощі кулінарів

  1. Якщо ви купили для котлет філе лосося, то можна не подрібнювати його занадто сильно, щоб в їжі відчувалися шматочки м'якоті. Для цього вам потрібно буде тільки порубати філе ножем;
  2. Для приготування краще не застосовувати пармезан, хоч він і справді ароматний, але при цьому не плавиться, а більше розчиняється. Тому соковитою тягучою структури, яка необхідна при приготуванні, не вийде;
  3. Легше сформувати котлети, якщо попередньо змочити водою руки;
  4. 20 хвилин більше, ніж достатньо для смаження котлет. Щоб перевірити готовність, слід проткнути одну з них ножем, повинен бути світлий сік;
  5. Якщо ви боїтеся, що страва буде «сухим», то можна покласти в нього 2 ст. л. майонезу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: