Готуємо рибні котлети, рецепти, поради кухарів
Рибні котлети, запечені в духовці, сміливо можна назвати дуже корисним і низькокалорійним стравою, яка, безсумнівно, припаде до смаку і дорослим, і дітям.
Сьогодні існує безліч варіацій приготування цього продукту, адже в якості додаткових інгредієнтів нерідко використовують сир, зелень, сир, яйця і навіть чорнослив.
Рибні котлети: особливості приготування
Для цієї страви використовують різні види м'ясистих риб.
Найбільш популярними варіантами вважається хек, минтай, судак, товстолобик, щука, тріска, короп, лосось.
У фарш нерідко додають яйця, хліб або картоплю.
Іноді для соковитості кладуть сало або свинячий фарш.
Також часто використовуються різні овочі, сир, лимон.
Для цього їх викладають на деко і готують 15 хвилин.
Температура випікання зазвичай становить 180-200 градусів.
Потрібно враховувати, що тривала теплова обробка зробить котлети занадто щільними, тому час запікання потрібно регулювати.
Принцип приготування рибних котлет такий же, як і м'ясних.
Однак існують і певні відмінності.
Зокрема, рибні котлети більш вимогливі до спецій і гарніру.
Найкраще вони гармонують з картоплею, рисом і овочами.
Щоб поліпшити і відтінити ніжний смак риби, в це блюдо, прийнято додавати чорний і білий перець, коріандр, орегано, білу гірчицю.
Крім того, такий продукт вважається низькокалорійним і дієтичним продуктом, а тому ідеально підходить тим, хто стежить за своєю вагою.
Підготовка продуктів
Якщо для приготування котлет використовується рибне філе, його слід попередньо подрібнити.
Як правило, для цього беруть м'ясорубку з крупною решіткою – це дозволить зробити складові фаршу більш великими і зберегти сік.
При перемелюванні риби потрібно вручну видалити видимі кістки.
Решта ж просто перемелюються або скупчуються на ножі м'ясорубки.
М'ясо кістлявих риб варто пропустити через м'ясорубку два рази.
Підготовка інших продуктів залежить від рецепту, який ви обрали.
Якщо у фарш додається цибулю і моркву, їх рекомендується попередньо обсмажити.
З хліба потрібно зрізати скоринки і замочити у воді або молоці.
Картоплю треба почистити і пропустити через м'ясорубку.
Також у фарш обов'язково потрібно додати спеції за смаком.
Щоб смак цієї страви, вийшов більш насиченим, можна покласти часник і подрібнену зелень.
Рецепти рибних котлет в духовці
Існує досить багато варіантів приготування запечених рибних котлет, для кожного з яких характерний певний набір інгредієнтів.
Запечені рибні котлети з гарніром з лука
Як можна запікати в духовці рибні котлети і подавати їх з різними гарнірами, прикладом служить цей відео рецепт. Приємного перегляду.
Для приготування котлет потрібно взяти:
- рибне філе – 500 г;
- молоко – 100 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- білий хліб – 1 скибочка;
- сметана – 2 ст. л.;
- вершкове масло;
- сіль;
- яйце – 1 шт.;
- перець.
Для гарніру потрібно:
- бальзамічний оцет – 1 ст. л.;
- сіль;
- червоний цибуля – 500 г;
- соєвий соус – 1 ст. л.
Приготування:
- Філе вимити, нарізати і подрібнити за допомогою м'ясорубки;
- З хліба зрізати кірки, після чого замочити його в молоці;
- Цибулю почистити і грубо порізати;
- Пропустити хліб і цибулю через м'ясорубку;
- Додати сіль, перець, яйце і добре перемішати фарш;
- Сформувати невеликі котлетки і покласти на деко, змастивши його олією;
- Зверху полити сметаною. Для кольору в неї можна додати трохи паприки;
- Випікати приблизно 20 хвилин. Температура запікання – 200 градусів.
Щоб приготувати гарнір, слід тонко нарізати червоний цибулю і згасити його з соєвим соусом і оцтом до м'якості, додати сіль за смаком.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рибне філе - | 500 г |
зелень кропу або петрушки - | за смаком |
білий хліб - | 100 г |
часник - | 2-3 зубчики |
сіль і перець - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Приготування:
- Філе помити, обсушити і перемолоти за допомогою м'ясорубки;
- Шматочок хліба замочити у воді, після чого його потрібно віджати і покласти у фарш;
- Також можна додати подрібнену зелень, сіль і перець, потім перемішати;
- Мокрими руками брати трохи фаршу і формувати невеликі котлети;
- У форму, змащену маслом, викласти котлети і поставити в духовку. Готувати страву потрібно приблизно 20 хвилин. Температура 180 градусів;
- На гарнір подати пюре або овочевий салат. При подачі можна посипати зеленню.
Дієтичні котлети з риби
Щоб приготувати ці котлети, слід взяти:
- філе нежирної риби (хек, минтай, пікша) – 500 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- вівсяні пластівці – 100 г;
- філе жирної риби (форель, лосось, сьомга) – 100 г;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- спеції;
- оливкова олія – 2 ст. л.
Калорійність яловичини, що ви знаєте про харчову цінність цього продукту? Читайте наш сайт, на якому зібрана корисна і цікава багатогранна інформація на будь-який смак!У даній статті, можна дізнатися корисні властивості кінського каштана.
Хочете знати, чим так цінний кріп для жінок? Читайте тут:#deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/ykrop-poleznue-svoistva.htmlвсю інформацію.
Приготування:
- Рибу вимити і пропустити через м'ясорубку;
- Моркву і цибулю також подрібнити і додати у фарш;
- Покласти сіль, спеції і вівсяні пластівці швидкого приготування. Все ретельно перемішати;
- Залишити фарш на 20 хвилин, щоб дати пластівцям гарненько розбухнути;
- Деко і руки змастити оливковою олією;
- Сформувати з фаршу котлети і покласти їх на деко;
- Страва готується 20 хвилин. Духовку треба розігріти до 180 градусів.
Подавати їх потрібно з овочевим салатом або дієтичним гарніром.
Поради від кухаря
Щоб рибні котлети, запечені в духовці, вийшли ніжними та смачними, необхідно дотримуватися певних рекомендацій:
- Багато сортів риби мають суху м'якоть, що робить котлети з неї жорсткими. Щоб блюдо вийшло ніжним, у фарш потрібно додати подрібнену цибулю або шматочок вершкового масла;
- Щоб перебити рибний запах, можна використовувати часник і ароматні спеції;
- Рибні котлети рекомендується готувати за допомогою охолоджених предметів – мисок, ножів і т. д. Також потрібно охолодити і сам фарш. Завдяки цьому він набуде більш ніжну консистенцію;
- Щоб полегшити процес формування котлет, руки слід вмочати в прохолодну воду;
- Щоб зробити смак страви, більш насиченим і цікавим, у фарш можна додати чебрець, базилік, орегано, коріандр.
Щоб зробити його більш цікавим, кухарі рекомендують додавати у фарш різні спеції і овочі.
Крім того, внести різноманітність в цю страву можна, подаючи його з різними соусами.