11 май 2019
1 052
Як приготувати десертний рулет з бананом всередині
Банан – всіма улюблений, смачний і поживний фрукт. Безліч рецептів коктейлів та десертів виготовляються з його додаванням. Але найкращим з них можна визнати рулет з бананом, інтерпретацій якого існує незліченна кількість.
Рецепт бісквітного рулету зі згущеним молоком
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 1 ст. |
просеянная борошно - | 1 ст. |
згущене молоко варене - | 200 г |
яйця - | 4 шт. |
переспілі банани - | 2 шт. |
вершкове масло - | ½ Пачки |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 294 Ккал |
Готуємо:
- Вміст яєць поміщаємо в глибоку посудину і міксером перетворюємо їх в густу піну;
- Продовжуємо збивання, додаючи потроху цукру-піску;
- Коли яєчно-цукрова суміш стане ідеально білої і пишною, просіваємо в неї борошно, висипаючи невеликими частинами і акуратно перемішуючи;
- Деко вистилаємо пергаментом і занурюємо тісто бісквітне;
- 20 хвилин випікання при 180°С безумовно буде достатньо;
- Пропечений корж акуратно відокремлюємо від пергаментного паперу і даємо охолонути;
- У ємність відправляємо згущене молоко і підтоплене масло вершкове, легенько збиваємо;
- Банани позбавляємо від шкірки, розрізаємо на кілька частин;
- Остиглий корж рясно змащуємо утворився кремом і посередині поміщаємо шматки фруктів;
- Звертаємо як рулет і даємо настоятися.
Шоколадний рулет з бананом
Знадобиться:
- вода – ¼ ст.;
- 5 яєць;
- 270 г цукру-піску;
- молоко – 1 ст.;
- какао – 30 г;
- розпушувач – 10 г;
- банани – 3 шт.;
- вершкове масло – ¼ пачки;
- борошно – 240 р.
Час: 1 год.
Калорії: 216,9.
Стряпаем:
- У ємність (головне, глибоку) висипаємо борошно (120 г), какао (20 г), розпушувач і ретельно вимішуємо;
- У тарілку кладемо цукор (140 г) і 4 яйця, збиваємо до однорідності;
- Вологу складову тесту відправляємо до сухих інгредієнтів і енергійно змішуємо;
- Пергамент поміщаємо на відповідний деко і розкладаємо тісто рівномірно;
- Духова шафа накаливаем до 180°С і поміщаємо в нього форму на 10 хвилин;
- Воду і цукровий пісок (50 г) змішуємо в окремій посудині і перемішуємо, поки розчиниться цукор;
- Випечений бісквіт присмачую цукровим сиропом;
- Коржу надаємо форму рулету, так він повинен охолодитися;
- Для крему: яйце розбиваємо в ємність і добиваємося однорідного стану віночком. Сотейник відправляємо на вогонь, виливши в нього молока 1 ст. До рідини висипаємо борошна 20 г, 10 г какао-порошку і цукровий пісок (80 г). Також відправляємо збите яйце. Якісно перемішуємо і, регулярно помішуючи, чекаємо загущення;
- Крему даємо трохи охолонути, і підтоплене масло занурюємо в нього. Змішуємо ретельно і поміщаємо в холодильник;
- Бісквіту знову надаємо розкачану форму, обмазуємо прохолодним кремом і очищені банани розміщуємо посередині;
- Звертаємо туго рулет, обворачивая в харчову плівку, даємо просочитися.
Читайте як приготувати пиріжки з сосискою — смачна закуска, готується швидко і просто.
Спробуйте нашу запіканку з рисом і печінкою — покрокові фото і відео з підказками.
Візьміть на замітку неймовірний рецепт — фытыр по-єгипетськи.
Сирний рулет з начинкою
Візьмемо:
- цукор – 5 ст. л.;
- вершки – 30 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- 4 яйця;
- півкіло сиру;
- 1 банан;
- борошно – 3 ст. л.;
- сіль – щіпка.
Час: 50 хв.
Калорії: 189,2.
Приготування:
- 3 жовтки покласти в ємність і, додавши цукор, розтираємо;
- Просіваємо туди ж борошно і розпушувач;
- Домагаючись однорідності, ретельно змішуємо;
- До повітряної піни збиваємо білки, злегка присолив;
- Пишні збиті білки акуратно поміщаємо до тесту, потроху вмішуючи;
- Розминаємо сир, вбиваємо яйце і вершки. Збиванням перетворюємо в однорідну суміш;
- Пергамент розміщуємо на деко і відправляємо в нього сирну субстанцію, а зверху – занурюємо тісто;
- 180°С – необхідна температура в духовці. 20 хвилин випікання вистачить;
- Пропечений корж опрокидываем на дошку так, щоб сирна частина виявилося нагорі;
- Очищений банан злегка подрібнюємо і викладаємо на готовий корж, згортаємо.
Рецепт випічки з листкового тіста
Продукти:
- улюблений домашній джем;
- 5 бананів;
- півкіло тесту готового листкового;
- кокосова стружка для присипки;
- масло;
- 20 г кориці;
- яйце.
Час: 30 хв
Калорії: 243,8.
Етапи:
- Попередньо розморожене тісто розкачуємо максимально тонко;
- Шкірку зчищаємо з бананів і вкладаємо їх посеред тесту;
- Присмачую корицею і змащуємо улюбленим джемом;
- Загортаємо рулет, збитим яйцем і обмазуємо притрушиваем стружкою кокоса;
- Змащену маслом форму з майбутнім десертом відправляємо в духовку, де він буде випікатися 25 хвилин при 180°С.
Випічка без борошна
- пластівці вівсяні – 5 ст. л.;
- цукор – 40 г;
- 2 банана;
- сир (краще 0%) – 300 г;
- яйце.
Час: 45 хв.
Калорії: 131,4.
Готуємо:
- У блендер занурюємо пластівці вівсяні і подрібнюємо їх у борошно;
- У миску кладемо сир, яйце, цукор-пісок і отриману борошно;
- Утворилося тісто активно вимішуємо і ділимо на 2 половини;
- Кожну відокремлену частину качалкою розкачуємо і викладаємо банани, орієнтовно ближче до краю;
- Банани загортаємо в тісто;
- В духовій шафі 180°С лист вистилаємо пергаментом і розміщуємо на ньому рулети, випікаємо півгодини.
Бананові рулетики на сковороді
Візьмемо:
- пудра цукрова – 3 ст. л.;
- кориця – 1 ч. л.;
- борошно – 7 ст. л.;
- банан – 2 шт.;
- молоко – 150 мл;
- масло – 3 ст. л.
Час: 25 хв.
Калори: 239,2.
Готуємо:
- У підходящої ємності з'єднати всі інгредієнти, залишивши масло і банани;
- Рясно вимісити до однорідності;
- Від шкірки позбавити банани і нашаткувати слайсами по 3 мм завтовшки;
- Розжарити сковороду, взбризнувши маслом;
- Шайби фруктів щедро занурити в імпровізоване тісто і обсмажувати, поки скоринка не підрум'яниться.
Корисні поради
- Перед тим, як додавати борошно в тісто, її слід попередньо просіяти. Так вона насититься киснем, і суміш вийде пишніше. Так і малопомітний сміття залишиться на ситі;
- Щоб бісквітне тісто вийшло пишним і м'яким, слід максимально акуратно його замішувати, витративши при цьому найменший час;
- Також тіста для бісквітів зберігати не варто, так як воно втрачає свої властивості. Тільки приготували – відразу випікайте;
- Перед додаванням масла в тісто, його варто попередньо трохи розтопити, вийнявши з холодильника і залишивши на кухні. Так процес замішування пройде швидше;
- Бісквітне тісто необхідно звільняти від форми лише після остужения, в іншому випадку цілісність поверхні може неабияк зіпсуватися;
- У рецептах часто не вказується, якої товщини має бути тісто перед відправкою в духовку, тому зазначеного періоду випікання може бути недостатньо для повної готовності коржа. Визначитися зі ступенем приготування тіста допоможе зубочистка або сірник. Корж слід проколоти дерев'яною шпажкою, якщо вона суха – готовий;
- Для випічки з бананами дані фрукти краще вибирати перестиглі, з потемнілою шкіркою. Вони м'якше і відмінно поєднуються з ніжним тістом;
- Коржик з бісквітного тіста перед загортанням її в рулет не потрібно сильно охолоджувати, так як вона просто розкришиться;
- Домогтися апетитною підрум'яненою скоринки на рулеті з бананом допоможе яйце. Його необхідно розмішати до однорідності і змастити ним поверхню випічки перед відправкою в духовку.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: