11 май 2019 1 052

Як приготувати десертний рулет з бананом всередині

Банан – всіма улюблений, смачний і поживний фрукт. Безліч рецептів коктейлів та десертів виготовляються з його додаванням. Але найкращим з них можна визнати рулет з бананом, інтерпретацій якого існує незліченна кількість.

Рецепт бісквітного рулету зі згущеним молоком
Інгредієнти Кількість
цукор - 1 ст.
просеянная борошно - 1 ст.
згущене молоко варене - 200 г
яйця - 4 шт.
переспілі банани - 2 шт.
вершкове масло - ½ Пачки
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 294 Ккал

Готуємо:

  1. Вміст яєць поміщаємо в глибоку посудину і міксером перетворюємо їх в густу піну;
  2. Продовжуємо збивання, додаючи потроху цукру-піску;
  3. Коли яєчно-цукрова суміш стане ідеально білої і пишною, просіваємо в неї борошно, висипаючи невеликими частинами і акуратно перемішуючи;
  4. Деко вистилаємо пергаментом і занурюємо тісто бісквітне;
  5. 20 хвилин випікання при 180°С безумовно буде достатньо;
  6. Пропечений корж акуратно відокремлюємо від пергаментного паперу і даємо охолонути;
  7. У ємність відправляємо згущене молоко і підтоплене масло вершкове, легенько збиваємо;
  8. Банани позбавляємо від шкірки, розрізаємо на кілька частин;
  9. Остиглий корж рясно змащуємо утворився кремом і посередині поміщаємо шматки фруктів;
  10. Звертаємо як рулет і даємо настоятися.

Шоколадний рулет з бананом

Знадобиться:

  • вода – ¼ ст.;
  • 5 яєць;
  • 270 г цукру-піску;
  • молоко – 1 ст.;
  • какао – 30 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • банани – 3 шт.;
  • вершкове масло – ¼ пачки;
  • борошно – 240 р.

Час: 1 год.

Калорії: 216,9.

Стряпаем:

  1. У ємність (головне, глибоку) висипаємо борошно (120 г), какао (20 г), розпушувач і ретельно вимішуємо;
  2. У тарілку кладемо цукор (140 г) і 4 яйця, збиваємо до однорідності;
  3. Вологу складову тесту відправляємо до сухих інгредієнтів і енергійно змішуємо;
  4. Пергамент поміщаємо на відповідний деко і розкладаємо тісто рівномірно;
  5. Духова шафа накаливаем до 180°С і поміщаємо в нього форму на 10 хвилин;
  6. Воду і цукровий пісок (50 г) змішуємо в окремій посудині і перемішуємо, поки розчиниться цукор;
  7. Випечений бісквіт присмачую цукровим сиропом;
  8. Коржу надаємо форму рулету, так він повинен охолодитися;
  9. Для крему: яйце розбиваємо в ємність і добиваємося однорідного стану віночком. Сотейник відправляємо на вогонь, виливши в нього молока 1 ст. До рідини висипаємо борошна 20 г, 10 г какао-порошку і цукровий пісок (80 г). Також відправляємо збите яйце. Якісно перемішуємо і, регулярно помішуючи, чекаємо загущення;
  10. Крему даємо трохи охолонути, і підтоплене масло занурюємо в нього. Змішуємо ретельно і поміщаємо в холодильник;
  11. Бісквіту знову надаємо розкачану форму, обмазуємо прохолодним кремом і очищені банани розміщуємо посередині;
  12. Звертаємо туго рулет, обворачивая в харчову плівку, даємо просочитися.

Читайте як приготувати пиріжки з сосискою — смачна закуска, готується швидко і просто.

Спробуйте нашу запіканку з рисом і печінкою — покрокові фото і відео з підказками.

Візьміть на замітку неймовірний рецепт — фытыр по-єгипетськи.

Сирний рулет з начинкою

Візьмемо:

  • цукор – 5 ст. л.;
  • вершки – 30 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • 4 яйця;
  • півкіло сиру;
  • 1 банан;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • сіль – щіпка.

Час: 50 хв.

Калорії: 189,2.

Приготування:

  1. 3 жовтки покласти в ємність і, додавши цукор, розтираємо;
  2. Просіваємо туди ж борошно і розпушувач;
  3. Домагаючись однорідності, ретельно змішуємо;
  4. До повітряної піни збиваємо білки, злегка присолив;
  5. Пишні збиті білки акуратно поміщаємо до тесту, потроху вмішуючи;
  6. Розминаємо сир, вбиваємо яйце і вершки. Збиванням перетворюємо в однорідну суміш;
  7. Пергамент розміщуємо на деко і відправляємо в нього сирну субстанцію, а зверху – занурюємо тісто;
  8. 180°С – необхідна температура в духовці. 20 хвилин випікання вистачить;
  9. Пропечений корж опрокидываем на дошку так, щоб сирна частина виявилося нагорі;
  10. Очищений банан злегка подрібнюємо і викладаємо на готовий корж, згортаємо.

Рецепт випічки з листкового тіста

Продукти:

  • улюблений домашній джем;
  • 5 бананів;
  • півкіло тесту готового листкового;
  • кокосова стружка для присипки;
  • масло;
  • 20 г кориці;
  • яйце.

Час: 30 хв

Калорії: 243,8.

Етапи:

  1. Попередньо розморожене тісто розкачуємо максимально тонко;
  2. Шкірку зчищаємо з бананів і вкладаємо їх посеред тесту;
  3. Присмачую корицею і змащуємо улюбленим джемом;
  4. Загортаємо рулет, збитим яйцем і обмазуємо притрушиваем стружкою кокоса;
  5. Змащену маслом форму з майбутнім десертом відправляємо в духовку, де він буде випікатися 25 хвилин при 180°С.

Випічка без борошна

  • пластівці вівсяні – 5 ст. л.;
  • цукор – 40 г;
  • 2 банана;
  • сир (краще 0%) – 300 г;
  • яйце.

Час: 45 хв.

Калорії: 131,4.

Готуємо:

  1. У блендер занурюємо пластівці вівсяні і подрібнюємо їх у борошно;
  2. У миску кладемо сир, яйце, цукор-пісок і отриману борошно;
  3. Утворилося тісто активно вимішуємо і ділимо на 2 половини;
  4. Кожну відокремлену частину качалкою розкачуємо і викладаємо банани, орієнтовно ближче до краю;
  5. Банани загортаємо в тісто;
  6. В духовій шафі 180°С лист вистилаємо пергаментом і розміщуємо на ньому рулети, випікаємо півгодини.

Бананові рулетики на сковороді

Візьмемо:

  • пудра цукрова – 3 ст. л.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • борошно – 7 ст. л.;
  • банан – 2 шт.;
  • молоко – 150 мл;
  • масло – 3 ст. л.

Час: 25 хв.

Калори: 239,2.

Готуємо:

  1. У підходящої ємності з'єднати всі інгредієнти, залишивши масло і банани;
  2. Рясно вимісити до однорідності;
  3. Від шкірки позбавити банани і нашаткувати слайсами по 3 мм завтовшки;
  4. Розжарити сковороду, взбризнувши маслом;
  5. Шайби фруктів щедро занурити в імпровізоване тісто і обсмажувати, поки скоринка не підрум'яниться.

Корисні поради

  1. Перед тим, як додавати борошно в тісто, її слід попередньо просіяти. Так вона насититься киснем, і суміш вийде пишніше. Так і малопомітний сміття залишиться на ситі;
  2. Щоб бісквітне тісто вийшло пишним і м'яким, слід максимально акуратно його замішувати, витративши при цьому найменший час;
  3. Також тіста для бісквітів зберігати не варто, так як воно втрачає свої властивості. Тільки приготували – відразу випікайте;
  4. Перед додаванням масла в тісто, його варто попередньо трохи розтопити, вийнявши з холодильника і залишивши на кухні. Так процес замішування пройде швидше;
  5. Бісквітне тісто необхідно звільняти від форми лише після остужения, в іншому випадку цілісність поверхні може неабияк зіпсуватися;
  6. У рецептах часто не вказується, якої товщини має бути тісто перед відправкою в духовку, тому зазначеного періоду випікання може бути недостатньо для повної готовності коржа. Визначитися зі ступенем приготування тіста допоможе зубочистка або сірник. Корж слід проколоти дерев'яною шпажкою, якщо вона суха – готовий;
  7. Для випічки з бананами дані фрукти краще вибирати перестиглі, з потемнілою шкіркою. Вони м'якше і відмінно поєднуються з ніжним тістом;
  8. Коржик з бісквітного тіста перед загортанням її в рулет не потрібно сильно охолоджувати, так як вона просто розкришиться;
  9. Домогтися апетитною підрум'яненою скоринки на рулеті з бананом допоможе яйце. Його необхідно розмішати до однорідності і змастити ним поверхню випічки перед відправкою в духовку.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: