30 апрель 2019 2 673

Як спекти смачний пиріг зі сметанною заливкою

Випічка у вигляді пирога з заливкою з сметани користується величезною популярністю не тільки з-за свого дивного смаку, але і простоту приготування. Навіть ті, хто не хоче возитися з тестом, не відмовляють собі у випіканні цього десерту.

Дуже смачний яблучний пиріг
Інгредієнти Кількість
борошно просеянная - 250 г
яблука - 3 великих
цукровий пісок - 200 г
сметана жирна - 300 г
розпушувач - 7 р
яйце - 1 шт.
масло вершкове - ¾ Пачки
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 244 Ккал

Готуємо:

  1. У глибоку миску кладемо масло вершкове, попередньо подтопив його в мікрохвильовці або на водяній бані;
  2. Туди ж просіваємо 200 г борошна, відправляємо 100 г сметани і притрушиваем розпушувачем;
  3. Тісто вимішуванням доводимо до стану однорідності і в прохолодному місці залишаємо на півгодини;
  4. Замішуємо заливку. Цукровий пісок поміщаємо до залишками сметани, додавши яйце і борошна 50 р. Слід збивати до розчинення цукру;
  5. Фруктову складову промиваємо водою, виймаємо насіння. Шаткуємо яблука скибочками, товщиною 0,5 см;
  6. Попередньо даємо духовому шафі нагрітися до 180°С;
  7. Спеціальну форму злягла обмазуємо жиром і занурюємо в неї остигле тісто, рівномірно розподіливши;
  8. По всій площі викладаємо нарізані яблука і поверх водружаем сметано-цукрову заливку;
  9. Сирий пиріг розміщуємо в духовці, залишивши його там на 60 хв.

Вишневий пиріг зі сметанною заливкою

Візьмемо:

  • ванілін – 2 ч. л.;
  • 1 ст. л. крохмалю картоплі;
  • сирий жовток;
  • жирна сметана – 250 г;
  • пудра цукрова – 2/3 ст.;
  • 2 цілих яйця;
  • вишня свіжа – 400 г;
  • просеянная борошно – 200 г;
  • масло вершкове – ½ пачки.

Час готування: 75 хвилин.

Калорійність: 238,9 ккал.

Готуємо:

  1. Подтапливаем масло вершкове, доводячи його до температури приміщення. Поміщаємо в нього половину підготовленої цукрової пудри і ваніліну 1 ч. л. Не забуваємо доповнити суміш сирим жовтком, і якісно виделкою отриману субстанцію перетираємо. В рідке тісто потроху просіваємо борошно, ретельно вимішуючи.
  2. Укладаємо у відповідну форму пергамент і водружаем туди тісто, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Виделкою робимо безліч проколів, вкриваємо плівкою для харчових продуктів і 10 хвилин тримаємо в морозилці.
  3. Паралельно з цим регулятор духовки виставляємо на 190°С. Підморожене тісто у формі впроваджуємо в духовку, залишивши його там на 12 хвилин.
  4. Поки корж рум'яниться, змішуємо заливку. Залишилися сухі компоненти доповнюємо яйцями і сметаною. Скориставшись виделкою, надаємо суміші однорідну консистенцію.
  5. Подрумянившуюся основу устеляємо шаром вишень і заливаємо сметанною субстанцією. Знижуємо градуси в духовці до 160 і 40 хвилин продовжуємо запікати.

Чорничний пісочний пиріг в сметані

Знадобиться:

В тісто:

  • остуженная вода – 4 ч. л.;
  • жовток;
  • борошно – 1 ст.;
  • пудра цукрова – 2 ст. л.;
  • сіль – на кінчику ч. л.;
  • ½ Пачки масла вершкового.

В заливну начинку:

  • цукор – 60 г;
  • 2 яйця;
  • сметана (пожирніше) – 200 г;
  • картоплі крохмаль – 1 ст. л.;
  • цукор подрібнений – 60 г;
  • чорниця – 1 ст.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 256,6 ккал.

Готуємо корж:

  1. У миску відповідного обсягу занурюємо борошно, заздалегідь просіяне, поставивши інші розсипчасті інгредієнти;
  2. Кришимо масло невеликим кубиком і додаємо в суху суміш. Розтираємо, поки не утвориться пісочна крихта;
  3. Також відправляємо туди охолоджену воду і жовток, ретельно вимішуємо;
  4. Ємність обволікає харчовою плівкою і 10 хвилин витримуємо тісто на холоді;
  5. Форму присмачую жиром або викладаємо пергаментом. Поміщаємо рівномірним шаром туди заготовку;
  6. 10 хвилин при 170°С повинен випікатися корж в духовій шафі.

Змішуємо заливочную начинку:

  1. У ємність водружаем складові, крім ягід і цукру, енергійно вимішуючи;
  2. Чорницю промиваємо водою, підсушуємо від вологи і окремо з'єднуємо з цукровим піском.

Збираємо пиріг:

  1. Основу пісочну присмачую цукровими ягодами, рівномірно заповнивши всю площу;
  2. Наверх розподіляємо заливку, надавши поверхні рівності;
  3. Повертаємо форму в духовку на ¼ години.

Як приготувати суп з лисичками читайте в нашій статті.

Найпростіший рецепт пирога з маком — візьміть на замітку.

Читайте як приготує буряк по-корейськи — цікавий рецепт закуски.

Сметанно-банановий пиріг

  • 3 яйця;
  • сметана густа – 250 мл;
  • какао в порошку – 30 г;
  • маргарин – ½ пачки;
  • цукор – 1 ст.;
  • борошно – 1 ст.;
  • розпушувач – 1 маленька пачки;
  • великий банан – 4 шт.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 274,5 ккал.

Стряпаем:

  1. ½ Склянки цукру збиваємо з яйцями. Хвилин 15-20 і утворюється повітряна піна;
  2. Довести до температури кімнати маргарин і разом зі сметаною (150 г) дбайливо впровадити в пишну яєчно-цукрову суміш;
  3. Борошно просіваємо в рідку тістоподібну субстанцію, зосереджено замішуємо;
  4. ¾ Від всіх бананів позбавляємо від шкірки, шаткуємо круглими слайсами і приєднуємо в тісто, посипавши розпушувачем;
  5. Ретельно замішане тісто поміщаємо рівномірно на пергамент, покладений в форму;
  6. Півгодини і 180°З – вимоги до випікання в духовій шафі;
  7. Залишився банан позбавляємо шкірки і перебиваємо блендером з залишками цукру і сметани;
  8. Пиріг вистиглу рясно змащуємо заливкою і порошком какао висипаємо візерунки для прикраси.

Рецепт ягідного пирога зі сметанною заливкою

Для випічки потрібні наступні продукти.

В заливку:

  • сметана – середня пачка;
  • ½ Ст. цукру;
  • 30 г борошна;
  • 2 яйця.

Для начинки:

  • журавлина – ½ ст.;
  • смородина – ½ ст.;
  • малина – ½ ст.

В тісто:

  • борошно – 1 ст.;
  • сіль — пучку;
  • цукор – ½ ст.;
  • яйце;
  • ½ Пачки маргарину.

Час готування: 85 хвилин.

Калорійність: 302,8 ккал.

Рецепт покроково:

  1. Потовкти маргарин з сыпкими інгредієнтами для тіста. Важливо домогтися крихтоподібною субстанції;
  2. Вбити туди яйце і за необхідності впровадити пару ст. л. води;
  3. Якісно замішане тісто перемістити в пакет і на півгодини розмістити в холодильнику;
  4. Полити жиром форму і розкласти охолоджене тісто;
  5. Під проточною водою ретельно вимити ягоди, підсушити і помістити на сирій корж;
  6. Заливальні компоненти змішати в ємності, вимішати і розмістити поверх начинки;
  7. Таймер на 40 хвилин, регулятор духовки на 180°С і пропекаем пиріг до рум'яності.

В готуванні згодиться

  • не соромтеся в ягідні і фруктові начинки додавати запашні прянощі: ваніль, корицю, цедру цитрусових, подрібнений імбир, потертий мускатний горіх, кардамон, шафран. Так звична страва набуде нові чарівні аромати;
  • суворої послідовності укладання у форму компонентів пирога з заливкою немає. Начинку можна розташувати в середині тесту, так і розподілити по дну форми;
  • шпажка з дерева (сірник, зубочистка) допоможе вірно визначити ступінь готовності выпекаемого коржа. Варто середину проткнути цим своєрідним мірилом і визначити сухість кінця. На дереві накопичилося тісто – сміливо допекайте;
  • розпушувач сприяє тому, що випечена основа стане пористої і пишною. Під рукою немає такої речовини? Скористайтеся содою, попередньо загасивши оцтом;
  • запобігти здуття коржа при випічці допоможе нехитрий спосіб. Розпластану субстанцію у формі перед відправкою в духовку важливо протикати виделкою по всій площі;
  • збереження форми і запобігання появи бульбашок під час випікання посприяє ще один варіант. На сирій корж варто помістити пергамент, поверх якого поширити будь-які бобові;
  • замішану заготовку для коржа відразу ж випікати не рекомендується. Спершу її краще обернути плівкою і розмістити в холодильнику на ½ -1 годину. Так інгредієнти максимально розкриються і почнуть взаємодія;
  • для начинки фрукти і ягоди слід брати переспілі. Після випікання вони будуть набагато м'якше, ніж недостиглі, і насиченість смаку зросте;
  • радянські духовки володіють одним неприємним властивістю – пропікатися кірку нерівномірно. Так деякі частини низу коржа можуть підгоріти. Скориставшись ножем, підгорілі частинки легко зішкребти;
  • перед вживанням в їжу готового пирога зі сметанною заливкою необхідно відвести близько години часу, щоб він настоявся. Остиглу випічку краще для цієї мети розмістити в холодильнику, попередньо накривши чистим рушником;
  • підготовленого тіста виявилося занадто багато? Викидати і додавати в страви з надлишком не варто. Його можна порційно запакувати в поліетилен і зберігати в морозилці. Таке рішення не поширюється на бісквітні заготовки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: