Як спекти смачний пиріг зі сметанною заливкою
Випічка у вигляді пирога з заливкою з сметани користується величезною популярністю не тільки з-за свого дивного смаку, але і простоту приготування. Навіть ті, хто не хоче возитися з тестом, не відмовляють собі у випіканні цього десерту.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно просеянная - | 250 г |
яблука - | 3 великих |
цукровий пісок - | 200 г |
сметана жирна - | 300 г |
розпушувач - | 7 р |
яйце - | 1 шт. |
масло вершкове - | ¾ Пачки |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 244 Ккал |
Готуємо:
- У глибоку миску кладемо масло вершкове, попередньо подтопив його в мікрохвильовці або на водяній бані;
- Туди ж просіваємо 200 г борошна, відправляємо 100 г сметани і притрушиваем розпушувачем;
- Тісто вимішуванням доводимо до стану однорідності і в прохолодному місці залишаємо на півгодини;
- Замішуємо заливку. Цукровий пісок поміщаємо до залишками сметани, додавши яйце і борошна 50 р. Слід збивати до розчинення цукру;
- Фруктову складову промиваємо водою, виймаємо насіння. Шаткуємо яблука скибочками, товщиною 0,5 см;
- Попередньо даємо духовому шафі нагрітися до 180°С;
- Спеціальну форму злягла обмазуємо жиром і занурюємо в неї остигле тісто, рівномірно розподіливши;
- По всій площі викладаємо нарізані яблука і поверх водружаем сметано-цукрову заливку;
- Сирий пиріг розміщуємо в духовці, залишивши його там на 60 хв.
Вишневий пиріг зі сметанною заливкою
Візьмемо:
- ванілін – 2 ч. л.;
- 1 ст. л. крохмалю картоплі;
- сирий жовток;
- жирна сметана – 250 г;
- пудра цукрова – 2/3 ст.;
- 2 цілих яйця;
- вишня свіжа – 400 г;
- просеянная борошно – 200 г;
- масло вершкове – ½ пачки.
Час готування: 75 хвилин.
Калорійність: 238,9 ккал.
Готуємо:
- Подтапливаем масло вершкове, доводячи його до температури приміщення. Поміщаємо в нього половину підготовленої цукрової пудри і ваніліну 1 ч. л. Не забуваємо доповнити суміш сирим жовтком, і якісно виделкою отриману субстанцію перетираємо. В рідке тісто потроху просіваємо борошно, ретельно вимішуючи.
- Укладаємо у відповідну форму пергамент і водружаем туди тісто, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Виделкою робимо безліч проколів, вкриваємо плівкою для харчових продуктів і 10 хвилин тримаємо в морозилці.
- Паралельно з цим регулятор духовки виставляємо на 190°С. Підморожене тісто у формі впроваджуємо в духовку, залишивши його там на 12 хвилин.
- Поки корж рум'яниться, змішуємо заливку. Залишилися сухі компоненти доповнюємо яйцями і сметаною. Скориставшись виделкою, надаємо суміші однорідну консистенцію.
- Подрумянившуюся основу устеляємо шаром вишень і заливаємо сметанною субстанцією. Знижуємо градуси в духовці до 160 і 40 хвилин продовжуємо запікати.
Чорничний пісочний пиріг в сметані
Знадобиться:
В тісто:
- остуженная вода – 4 ч. л.;
- жовток;
- борошно – 1 ст.;
- пудра цукрова – 2 ст. л.;
- сіль – на кінчику ч. л.;
- ½ Пачки масла вершкового.
В заливну начинку:
- цукор – 60 г;
- 2 яйця;
- сметана (пожирніше) – 200 г;
- картоплі крохмаль – 1 ст. л.;
- цукор подрібнений – 60 г;
- чорниця – 1 ст.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність: 256,6 ккал.
Готуємо корж:
- У миску відповідного обсягу занурюємо борошно, заздалегідь просіяне, поставивши інші розсипчасті інгредієнти;
- Кришимо масло невеликим кубиком і додаємо в суху суміш. Розтираємо, поки не утвориться пісочна крихта;
- Також відправляємо туди охолоджену воду і жовток, ретельно вимішуємо;
- Ємність обволікає харчовою плівкою і 10 хвилин витримуємо тісто на холоді;
- Форму присмачую жиром або викладаємо пергаментом. Поміщаємо рівномірним шаром туди заготовку;
- 10 хвилин при 170°С повинен випікатися корж в духовій шафі.
Змішуємо заливочную начинку:
- У ємність водружаем складові, крім ягід і цукру, енергійно вимішуючи;
- Чорницю промиваємо водою, підсушуємо від вологи і окремо з'єднуємо з цукровим піском.
Збираємо пиріг:
- Основу пісочну присмачую цукровими ягодами, рівномірно заповнивши всю площу;
- Наверх розподіляємо заливку, надавши поверхні рівності;
- Повертаємо форму в духовку на ¼ години.
Як приготувати суп з лисичками читайте в нашій статті.
Найпростіший рецепт пирога з маком — візьміть на замітку.
Читайте як приготує буряк по-корейськи — цікавий рецепт закуски.
Сметанно-банановий пиріг
- 3 яйця;
- сметана густа – 250 мл;
- какао в порошку – 30 г;
- маргарин – ½ пачки;
- цукор – 1 ст.;
- борошно – 1 ст.;
- розпушувач – 1 маленька пачки;
- великий банан – 4 шт.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність: 274,5 ккал.
Стряпаем:
- ½ Склянки цукру збиваємо з яйцями. Хвилин 15-20 і утворюється повітряна піна;
- Довести до температури кімнати маргарин і разом зі сметаною (150 г) дбайливо впровадити в пишну яєчно-цукрову суміш;
- Борошно просіваємо в рідку тістоподібну субстанцію, зосереджено замішуємо;
- ¾ Від всіх бананів позбавляємо від шкірки, шаткуємо круглими слайсами і приєднуємо в тісто, посипавши розпушувачем;
- Ретельно замішане тісто поміщаємо рівномірно на пергамент, покладений в форму;
- Півгодини і 180°З – вимоги до випікання в духовій шафі;
- Залишився банан позбавляємо шкірки і перебиваємо блендером з залишками цукру і сметани;
- Пиріг вистиглу рясно змащуємо заливкою і порошком какао висипаємо візерунки для прикраси.
Рецепт ягідного пирога зі сметанною заливкою
Для випічки потрібні наступні продукти.
В заливку:
- сметана – середня пачка;
- ½ Ст. цукру;
- 30 г борошна;
- 2 яйця.
Для начинки:
- журавлина – ½ ст.;
- смородина – ½ ст.;
- малина – ½ ст.
В тісто:
- борошно – 1 ст.;
- сіль — пучку;
- цукор – ½ ст.;
- яйце;
- ½ Пачки маргарину.
Час готування: 85 хвилин.
Калорійність: 302,8 ккал.
Рецепт покроково:
- Потовкти маргарин з сыпкими інгредієнтами для тіста. Важливо домогтися крихтоподібною субстанції;
- Вбити туди яйце і за необхідності впровадити пару ст. л. води;
- Якісно замішане тісто перемістити в пакет і на півгодини розмістити в холодильнику;
- Полити жиром форму і розкласти охолоджене тісто;
- Під проточною водою ретельно вимити ягоди, підсушити і помістити на сирій корж;
- Заливальні компоненти змішати в ємності, вимішати і розмістити поверх начинки;
- Таймер на 40 хвилин, регулятор духовки на 180°С і пропекаем пиріг до рум'яності.
В готуванні згодиться
- не соромтеся в ягідні і фруктові начинки додавати запашні прянощі: ваніль, корицю, цедру цитрусових, подрібнений імбир, потертий мускатний горіх, кардамон, шафран. Так звична страва набуде нові чарівні аромати;
- суворої послідовності укладання у форму компонентів пирога з заливкою немає. Начинку можна розташувати в середині тесту, так і розподілити по дну форми;
- шпажка з дерева (сірник, зубочистка) допоможе вірно визначити ступінь готовності выпекаемого коржа. Варто середину проткнути цим своєрідним мірилом і визначити сухість кінця. На дереві накопичилося тісто – сміливо допекайте;
- розпушувач сприяє тому, що випечена основа стане пористої і пишною. Під рукою немає такої речовини? Скористайтеся содою, попередньо загасивши оцтом;
- запобігти здуття коржа при випічці допоможе нехитрий спосіб. Розпластану субстанцію у формі перед відправкою в духовку важливо протикати виделкою по всій площі;
- збереження форми і запобігання появи бульбашок під час випікання посприяє ще один варіант. На сирій корж варто помістити пергамент, поверх якого поширити будь-які бобові;
- замішану заготовку для коржа відразу ж випікати не рекомендується. Спершу її краще обернути плівкою і розмістити в холодильнику на ½ -1 годину. Так інгредієнти максимально розкриються і почнуть взаємодія;
- для начинки фрукти і ягоди слід брати переспілі. Після випікання вони будуть набагато м'якше, ніж недостиглі, і насиченість смаку зросте;
- радянські духовки володіють одним неприємним властивістю – пропікатися кірку нерівномірно. Так деякі частини низу коржа можуть підгоріти. Скориставшись ножем, підгорілі частинки легко зішкребти;
- перед вживанням в їжу готового пирога зі сметанною заливкою необхідно відвести близько години часу, щоб він настоявся. Остиглу випічку краще для цієї мети розмістити в холодильнику, попередньо накривши чистим рушником;
- підготовленого тіста виявилося занадто багато? Викидати і додавати в страви з надлишком не варто. Його можна порційно запакувати в поліетилен і зберігати в морозилці. Таке рішення не поширюється на бісквітні заготовки.
Приємного апетиту!