Які гарячі страви можна приготувати з свинини
Незважаючи на те, що свинина не відноситься до дієтичного м'яса і набагато жирніше, ніж корисна яловичина, вона неймовірно популярна серед господинь. Її готують на будь-яке свято, так і по буднях вона часто буває на столі. Причина цього – підвищена жирність, що при приготуванні робить м'ясо неймовірно соковитим.
Використовують свинину для приготування багатьох страв, як перше, так і друге. Це м'ясо дуже просте в приготуванні і не вимагає особливих зусиль. Все що потрібно господині – це хороший і докладний рецепт!
Тому ми пропонуємо вашій увазі рецепти, які докладно описують, як готувати смачні гарячі страви з свинини на сковороді в духовці і в такий популярної кухонної техніки, як мультиварка.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вирізка свиняча - | ½ Кг |
олія для обсмажування - | 60 мл |
молоко - | стакан |
борошно - | 70 г |
цукор - | 10 г |
яйце - | 1 шт. |
сіль - | 10 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 251 Ккал |
Швидкий і економний спосіб приготувати смачну страву на вечерю, зробивши 10-15 відбивних з півкілограма сирого м'яса. Вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру і стануть відмінним варіантом для святкового обіду.
- М'ясо порізати на тонкі шматочки. Краще всього брати для відбивних корейку, де менше жиру;
- Відбити кожен шматок так, щоб вийшла тонка відбивна. Щоб не забруднити все навколо, м'ясо помістити в пакет;
- У тарілці змішати спеції із цукром;
- Кожну відбивну обваляти в спеціях або просто вологою рукою брати їх і намазувати на шматки;
- Відбивні помістити в скляну ємність. Влити туди ж молоко так, щоб воно покрило відбивні;
- Залишити маринуватися в молоці. Якщо час дозволяє, то хоча б на півгодини, а якщо ні, вистачить і 1 - хвилин;
- Просякуючись молоком, відбивні стають ніжними і більш соковитими;
- Яйце збити разом з дрібкою солі і перцю. А поруч помістити тарілку з борошном;
- Відбивні по черзі обвалювати в борошні та яйці;
- Розжарити масло на сковороді і смажити відбивні до рум'яної скоринки.
- При бажанні, готову страву прикрасити тертим сиром або зеленню.
Свинина по-чоловічому
Швидкий рецепт свинини на сковороді не залишить байдужим нікого. А чоловіки зможуть порадувати своїх дружин швидким вечерею, який вони самі приготують без додаткових зусиль.
Склад:
- м'ясо – 600 гр;
- цибулина ріпчаста;
- лимонна й оцтова кислота – по ½ ст. л;
- прянощі.
Необхідний час: 3 години.
Калорії: 275.
- М'ясо обмити, зрізати шматки жиру і нарізати на порційні шматочки. Не варто різати занадто товсто, інакше воно буде погано прожариваться;
- Кільцями порізати цибулю;
- М'ясо помістити в глибоку посуд, кинути туди ж цибулю, прянощі і масло з оцтом. Вичавити з лимона сік і все добре перемішати;
- Маринувати в холодильнику протягом 2,5 годин;
- Сковорідку просушити на середньому вогні і нагріти;
- Обсмажувати під кришкою 20 хвилин. Вогонь повинен бути середнім, щоб м'ясо не згоріло.
Торт «Кіндер Сюрприз» — здивуйте свою дитину, такого подарунка він навряд чи чекає!
Як варити кисіль із замороженої журавлини — смачний і корисний напій з ягід.
Читайте як запекти райдужну форель в духовці в нашій статті.
Свинина по-корейськи «Хе»
Це блюдо дуже популярно в Кореї. Воно готується дуже гострим, але оскільки жінки зазвичай не люблять гостре так сильно як чоловіки, то перець в це блюдо слід додавати виходячи з того, хто буде їсти його.
Продукти:
- масло – 40 мл;
- соєвий соус — 1 ст. л;
- свинячий ошийок — 400 гр;
- цибулина;
- морква нашаткована – 1 ст.;
- оцет — 3 ст. л;
- зелень, приправа до смаку.
Витрачений час: 25 хвилин.
Калорії: 240.
- М'ясо добре помити і видалити жир, кістки і жилки;
- Нарізати тонкими смужками упоперек волокон;
- М'ясо викласти на заздалегідь прогріту сковороду (розігріти половину масла), присалить і випарити вологу, для цього смажити до готовності на великому вогні і постійно заважати;
- Моркву заздалегідь натерти на тертці;
- Дрібно покришити цибулю і змішати його з морквою;
- Додати зелень з сіллю за смаком;
- Овочі перемішати з м'ясом, додати до нього соєвий соус, всі спеції, оцет і добре все перемішати;
- Налити в сковороду залишки масла так, щоб воно покрило дно і нагрівати його до появи білого димку;
- Вилити киплячу олію до м'яса з овочами і знову ретельно перемішати.
Гаряче зі свинини в духовці
Свинина чудово виходить і на сковороді, і в духовці, але завдяки властивостям останньої м'ясо виходить настільки ніжне, що з ним не може зрівнятися ні корисна яловичина, ні дієтична курка.
Гречана каша в горщику зі свининою
Просте та поживна страва давно стало популярним, завдяки швидкому приготуванню. Гречана каша в поєднанні з м'яким і соковитим м'ясом чудово підійде на обід або вечерю. Завдяки приготування страви в горщиках, а це значить м'яку теплову обробку, всі продукти зберігають свої корисні властивості.
Продукти:
- цибулина.;
- півкілограма свинини;
- вершкове масло – 1 ст. л;
- крупа – 3 ст.;
- сіль за смаком;
- бульйон – 2 ст.
Витрачений час:1 год.
Калорії: 315.
- Свинину заздалегідь підготувати, а безпосередньо перед приготуванням дрібно порубати;
- Горщики заздалегідь помити і на дно викласти м'ясо;
- Цибулину нарізати кільцями і викласти на м'ясо зверху;
- Покласти в горщики по лавровому листу;
- Гречку перебрати і помити;
- Викласти кашу по горщикам з урахуванням того, що зварена каша збільшується в об'ємі;
- Якщо немає бульйону, можна використовувати звичайний окріп;
- Залити бульйон або окріп в горщики, посолити і накрити горщики кришками;
- Помістити все в духовку і тримати там годину, при температурі приготування 180-190 градусів;
- Подаючи, гречану кашу заправити вершковим маслом.
Свинина по-степовому
Альтернативною назвою цій страві може служити «Свинина " під шубою», оскільки м'ясо запікається в духовці саме під шубою, смачною і насиченою. Це блюдо дуже схоже на м'ясо по-французьки.
Продукти:
- м'ясо -0,7 кг;
- майонез — 20 гр;
- борошно — 30 гр;
- цибуля – 1 шт.;
- грецький йогурт – 1 ст.;
- яйця — 2 шт.;
- картопляні бульби — 2 шт.;
- сіль, перець за смаком.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність: 356 ккал.
- М'ясо розділити на відбивні, які ретельно відбити до рівних і тонких відбивних;
- Картоплю очистити від шкірки і сирої подрібнити з допомогою терки;
- Цибулю разом із зеленню дрібно нашаткувати;
- Змішати овочі разом, додати до них сіль і трохи перцю, яйця і майонез з борошном. Все добре перемішати;
- Підігріти сковороду;
- Відбивні занурювати в отриманий кляр і смажити на сковороді, акуратно перевертаючи до появи рум'яної скоринки;
- Викласти відбивні на деко, який попередньо застелити фольгою або папером для випічки;
- Залити відбивні йогуртом (можна замінити вершками) і випікати їх в духовці 7-10 хвилин.
Гарячі страви з свинини в мультиварці
Мультиварка – це чудовий агрегат, який дозволить не тільки приготувати смачні блюда, але і корисні, оскільки її термічна обробка менш «агресивна», ніж обсмажування на плиті.
Свиняче раксо
Це національне іспанське блюдо, яке готується з великою кількістю спецій і виходить неймовірно пікантним. Готувати соус до м'яса не потрібно – раксо складається з м'яса і соусу.
Склад:
- філейна частина свині — 0,8 кг
- томатна паста — 2 ст. л;
- сметана — 1 ст.;
- оливкова олія — 3 ст. л;
- спеції — по 1 ч. л.
Необхідний час: 35 хвилин.
Калорії: 249.
- М'ясо обсушити вафельним рушником і подрібнити довгими тонкими брусочками;
- У мисці змішати томатну пасту зі сметаною й усіма спеціями. Рекомендується використовувати паприку, прованські трави, коріандр;
- У каструлю мультиварки налити олію і встановити режим «Смаження»;
- Перші 5 хвилин дати підігрітися маслу. Потім виставити час 20 хвилин і кинути м'ясо;
- Обсмажити м'ясо до рум'яності, періодично перемішуючи;
- Після обжарювання м'яса, влити до нього заздалегідь приготований соус і переставити режим «Гасіння», виставивши таймер – 8 хвилин;
- В оригінальному рецепті використовують і червоне сухе вино, яке вливають після гасіння і дають м'яса настоятися в ньому. Однак, якщо страва призначене для всієї родини, то вино не варто вливати. На багатьох мультиварках «Підігрів» включається автоматично після закінчення приготування і дозволяє зберігати страву гарячою, тому, швидше за все, додатково виставляти нічого не доведеться.
Свинячий рулет в мультиварці
Рулет зі свинини нагадує за смаком буженину, але набагато смачніше, адже він приготований в домашніх умовах за допомогою мультиварки.
Продукти:
- рулька – 1,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- лаврушка;
- сіль – ½ ч. л.
Необхідний час: 150 хвилин.
Калорії: 294.
- Рульку замочити на півгодини в прохолодній воді і поскоблить її шкіру ножем;
- По всій довжині гомілки зробити надріз і акуратно видалити кістку;
- Злегка відбити м'ясо молоточком для м'яса;
- Присмачити все м'ясо спеціями;
- Любителі гострого можуть обмазати м'ясо ще і подрібненим часником;
- Отримане пряне м'ясо згорнути в рулет дуже туго і перемотати суворою ниткою або шпагатом;
- У ємність з-під мультиварки викласти цибульне лушпиння, яку заздалегідь зняти з лука і промити, і лавровий лист разом з пучкою солі;
- Цибульні кільця викласти поверх лушпиння;
- Викласти рулет і влити в миску воду так, щоб вона повністю покрила м'ясо;
- На режимі «Гасіння» готувати рулет 150 хвилин;
- Викласти гарячий рулет і дати йому охолонути, спочатку в кімнаті, а потім в холодильнику;
- Видалити нитки і нарізати рулет як звичайне холодне м'ясо.
Покроковий рецепт гарячого копчення свинини в домашніх умовах
Отримати копчену свинину можна, використовуючи або гарячий метод, або холодний. Різниця цих методів лише в термінах приготування (холодне копчення набагато більш тривалий процес) і інвентарі, адже для гарячого копчення потрібно коптильня. Її можна купити або зробити самостійно. Копчена свинина, приготовлена з цього незвичайного рецептом в подібній коптильні, буде знищуватися у величезних кількостях і з неймовірною швидкістю.
Інгредієнти:
- свинина (краще всього підійде окіст) 3 кг;
- сіль поварена – 10 ст. л;
- віскі – 30 мл;
- мед – 120 мл;
- гірчичні зерна – 2 ст. л;
- суміш перців – 1 ст. л.
Час приготування: маринування – 2-4 доби, копчення – 1-2 години.
Калорійність: 304 калорій.
- Краще всього використовувати спеції в зернах і при використанні потовкти їх, але якщо такої можливості немає, то гірчицю слід взяти французьку в зернах, а перець будь-по смаку;
- Мед можна замінити кленовим сиропом або будь-яким іншим сиропом, перемішати зі спеціями і віскі;
- Свинину вимити, видалити зайві шматки жиру;
- Викласти м'ясо в великий пакет, випустити повітря і, щільно зав'язавши, покласти в холодильник;
- Маринувати м'ясо необхідно від 2 до 4 доби, так маринад проникне в саму глибину м'яса і при копченні продукт швидше приготується і буде соковитіше. Не варто забувати м'ясо в маринаді періодично перевертати;
- Через три дні м'ясо витягнути з пакету і розділити на дві частини;
- Видалити залишилися гірчичні зерна і викласти м'ясо на решітку в коптильні. Якщо коптильня замість решітки має гаки, то м'ясо треба підвішувати на них так, щоб шматки не торкалися один до одного;
- Час копчення завжди залежить від 2 факторів: виду і потужності коптильні і розміру м'ясних шматків. В середньому на копчення 3-х кілограмового окосту йде до 2 годин;
- На дно коптильні помістити тирса від вільхи, вишні або яблуні;
- Тирса не повинні горіти, інакше м'ясо вийде гірким. Деревина повинна тліти;
- Готовність продукту перевіряють просто на смак;
- Готове м'ясо нарізати на шматки і подавати до столу.
Слід пам'ятати, що м'ясо гарячого копчення не призначений для тривалого зберігання. Максимум його термін придатності – 2 діб у холодильнику. А ось свинина холодного копчення може перебувати в прохолодному місці до 7 місяців. Тому варто заздалегідь визначитися з передбачуваним терміном зберігання і вибирати спосіб копчення, виходячи з цього.