Як швидко і смачно приготувати м'ясо свинини
Якщо гості застали зненацька, а в холодильнику немає нічого готового, ситний і смачний обід можна приготувати з свинини. Вашій увазі пропонуються рецепти страв, зробити які можна швидко і смачно буквально за лічені хвилини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свинячий балик - | 700 грамів |
Рослинна олія - | 2 столових ложки |
Яйце куряче - | 1 штука |
Сухарі панірувальні - | 1 пакетик |
Сіль, перець - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал |
Моєму і просушуємо балик, кладемо його на обробну поверхню і гострим ножем нарізаємо стейки товщиною 4 – 5 міліметрів.
Потім кожен стейк кладемо в целофановий пакет і добре відбиваємо молотком для м'яса. Солимо, перчимо і складаємо шматочки м'яса чаркою на тарілці.
В окремій глибокій тарілці збиваємо яйця. У дрібне блюдо висипаємо сухарі. Ставимо сковороду на варильну поверхню, наливаємо олію.
Вмочуємо стейк в яйці, потім в сухарях і кладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо обидві сторони до утворення кірки золотистого кольору протягом 3 – 5 хвилин.
Фаршировані котлетки
Компоненти:
- Свиняча вирізка – 1.5 кілограма;
- Сир – 100 грамів;
- Цибуля – 1 штука;
- Хліб – 2 шматочки;
- Молоко – 1 стакан;
- Масло вершкове – 2 столові ложки;
- Зелень свіжа – пучок;
- Рослинне масло – 3 столові ложки;
- Сіль, перець – за смаком;
- Часник – 2 зубки.
Моєму і поділяємо на невеликі шматочки вирізку. Чистимо цибулю і часник, перерезаем на кілька частин. Замочуємо хліб у молоці кімнатної температури.
Перекручуємо порізане м'ясо, цибулю, часник на м'ясорубці (достатньо одного разу). Натираємо на тертці сир з дрібним осередком, додаємо м'яке вершкове масло і дрібно порізану зелень.
У фарш додаємо розмочений хліб, солимо, перчимо і добре вимішуємо. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і добре прогріваємо.
Змочуємо руки холодною водою, беремо жменю фаршу, розрівнюємо корж на долоні в ложкою серединку кладемо сирну начинку і швиденько скріплюємо, прокатуємо в долонях готову котлетку і кладемо на сковороду. Обсмажуємо з обох боків протягом 5 – 7 хвилин.
Свинина з тушкованою капустою і грибами
Компоненти:
- Свинина – 1 кілограм;
- Капуста – 1 головка;
- Морква – 1 штука;
- Помідор – 2 штуки;
- Печериці – 350 грамів;
- Рослинна олія – 100 мілілітрів;
- Цибуля – 2 штуки;
- Сіль, перець – за смаком.
Ставимо глибоку сковороду на вогонь, наливаємо масло і викладаємо порізане м'ясо. Після цього миємо й чистимо моркву, цибулю і помідори. Дрібно шаткуємо капусту. Нарізаємо соломкою овочі.
Викладаємо підготовлені овочі в окрему сковороду і смажимо з рослинним маслом. Гриби миємо в теплій воді, чистимо і дрібно нарізаємо.
Після цього обсмажуємо на маленькій сковорідці в невеликій кількості олії. Як тільки з них почне випаровуватися вода, її необхідно злити.
Беремо чавунний казанок і викладаємо всі обсмажені продукти, солимо, додаємо спеції, перемішуємо і протушиваем 10 – 15 хвилин.
М'ясний пиріг
Компоненти:
- Свиняча вирізка – 800 грамів;
- Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
- Морква – 1 штука;
- Кефір – 200 мілілітрів;
- Яйце куряче – 1 штука;
- Гливи 300 грамів;
- Тонкий лаваш – 1 упаковка;
- Сіль, перець – за смаком;
- Масло вершкове – 100 грамів;
- Олія рослинна – 2 столових ложки.
Миємо й обсушуємо свинину.
Нарізаємо невеликими шматочками, перекручуємо на м'ясорубці у фарш, два рази.
Промиваємо гриби в теплій воді, ріжемо соломкою.
Очищаємо цибулю та моркву, нарізаємо півкільцями. Ставимо на плиту дві сковороди, наливаємо олію.
В одну викладаємо фарш, в іншу – нарізані гриби, починаємо обсмажувати, періодично помішуючи. Як тільки гриби придбають золотистий відтінок, перекладаємо їх на тарілку і викладаємо пасерувати цибулю і моркву.
У сковороду з фаршем перекладаємо обсмажені овочі і гриби, все змішуємо, солимо, додаємо перець за смаком і протушиваем ще кілька хвилин.
Виливаємо кефір в миску, слідом вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо виделкою. Розмотує лаваш: один аркуш залишаємо цілою, ще два рвемо на дрібні шматочки і просочуємо яєчно-кефірної сумішшю.
На дно глибокої скляній жаровні застеляємо цілий лаваш, так щоб його краї виступали за борти ємності.
Шарами накладаємо готову начинку (4 – 5 столових ложок), а зверху – просочений рваний лаваш, і так поки вони не закінчаться.
Потім загортаємо звисаючі краї всередину, змащуємо шматочком масла і відправляємо в духовку, нагріту до 175 – 180 °С, на 40 хвилин.
Салат з відвареної свининою та овочами
Компоненти:
- Свинина – 400 грамів;
- Пекінська капуста – 500 грамів;
- Салатна кукурудза – 1 банка;
- Паприка свіжа – 1 штука;
- Житні сухарі – 100 грамів;
- Майонез 30 % — 5 ложок;
- Сир голландський – 100 грамів;
- Сіль – за смаком.
Шматок вареної свинини нарізаємо кубиками 2 × 2 см і викладаємо в глибоку миску.
Перерезаем капусту навпіл, дрібно шаткуємо. Паприку моєму, вирізаємо серединку і нарізаємо великими кубиками. Нарізаємо сир шматочками таких же розмірів.
Підготовлені продукти перекладаємо в миску з м'ясом, слідом висипаємо кукурудзу і сухарики, солимо, заправляємо майонезом і все якісно перемішуємо. Даємо просочитися 20 – 30 хвилин.
Соковита баранина запечена в духовці, прекрасне блюдо з незвичайним смаком.
Прочитайте як приготувати відбивні зі свинини в клярі, кращі рецепти та поради кулінарів.
Як посмажити м'ясо на сковороді гриль правильно і без скоринки пригорілої. Читайте нашу статтю.
Печеня в духовці в горщиках
Компоненти:
- Картопля – 5 штук;
- Свинина – 300 грамів;
- Цибуля – 1 штука;
- Морква – 1 штука;
- Печериці – 150 г;
- Свіжа зелень – пучок;
- Сіль – за смаком.
Чистимо, промиваємо і ріжемо кубиками картоплю. Свинину ріжемо шматочками таких же розмірів. Очищаємо цибулю, моркву і гриби. Всі промиваємо під струменем холодної води. Овочі ріжемо півкільцями, гриби – кубиками. На дно горщика шарами накладаємо підготовлені продукти. Накриваємо кришкою і ставимо в духовку на 20 – 25 хвилин (температура 190 °С). Моєму і дрібно нарізаємо зелень. Посипаємо зверху готову страву.
М'ясо свинини – м'яке, соковите і дуже смачне. Воно прекрасно в поєднанні з більшістю овочів і добре доповнюється різними соусами і приправами. З нього можна робити наваристі бульйони, ароматні стейки, запікати в духовці, робити салати і багато інших страв.