09 март 2019 1 106

Як приготувати пиріг з брокколі в духовці і мультиварці

Якщо захотілося приготувати щось легке, швидке і оригінальне, то пиріг з брокколі – ідеальний варіант. Навіть якщо цю капусту ніхто в родині не визнає, після цих рецептів її в мить поважатимуть і полюблять.

Рецепт пирога з брокколі та сиром
Інгредієнти Кількість
цибулин - 1 шт.
яєць - 7 шт.
борошна - 220 г
вершків - 170 мл
брокколі - 360 г
маргарину - 115 г
сиру чеддер - 120 г
води - 20 мл
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 206 Ккал

Алгоритм дій:

  1. В широку миску просіяти борошно, потім всипати сюди солі за смаком і додати більшу частину маргарину (вершкового масла). Краще порізати його кубиками, він не повинен бути м'яким;
  2. Перетерти руками інгредієнти в крихту, далі вбити одне яйце і, якщо потрібно, додати трохи води. Перемішати;
  3. Тісто скатати в один шар, обгорнути харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини;
  4. Духовку прогріти до 180 за Цельсієм;
  5. Охолоджене тісто треба розкачати в коло, приблизний діаметр – 30 см;
  6. Потім цей шар необхідно перекласти у форму (діаметр 22-24 см). Дно попередньо можна посипати борошном;
  7. Сформувати бортики, наколоти виделкою в декількох місцях, відправити в духовку на двадцять хвилин;
  8. Масло або маргарин, близько столової ложки, потрібно розігріти у глибокій сковороді;
  9. Цибулину почистити від шкірки і подрібнити ножем, пересипати до маслу;
  10. Додати перець і сіль, смажити близько восьми хвилин, поки цибуля не стане золотим;
  11. У невеликій мисці з'єднати інші яйця і вершки, краще збити міксером;
  12. Суцвіття брокколі вимити, поділити на зручні шматочки і відварити у воді приблизно хвилин п'ять;
  13. До вершкової маси додати брокколі і остиглий цибулю, вмішати тертий сир чеддер;
  14. Перемішати всі компоненти і перекласти їх в готове тісто, розрівняти, відправити випікатися ще сорок хвилин.

Капустяний пиріг з індичкою

  • 2 цибулини;
  • 1 качан брокколі;
  • 340 г борошна цільнозерновий;
  • 370 г індички;
  • 80 р борошна пшеничного;
  • 3 г мускатного горіха;
  • 170 мл вершків;
  • 2 яйця;
  • 20 г кропу;
  • 180 г вершкового масла;
  • 20 г петрушки;
  • 160 мл води.

Скільки по часу – 1 годину і 25 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 176 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Змішати обидва види борошна, перед цим їх треба просіювати. Вершкове масло потрібно дістати з холодильника, порізати на кубики і вмішати муку. Можна руками, а можна ножами блендера;
  2. Додати в борошно крижану воду, замісити руками тісто, після чого відправити його в холодильник хвилин на двадцять;
  3. Цибулини звільнити від лушпиння, дрібно порубати;
  4. На ложці будь-якого рослинного масла потрібно обсмажити цибулю в глибокій сковороді;
  5. Брокколі вимити, порізати на довільні шматочки, додати до цибулі, перемішати;
  6. М'ясо потрібно зварити у воді без додавання спецій. Коли трохи охолоне, порізати його на шматочки;
  7. Коли цибуля і брокколі обжарились протягом п'яти хвилин, до них слід додати індичку, перемішати, вимкнути через хвилину;
  8. Яйця в мисці змішати з мускатним горіхом, вершками і бажаним кількістю солі. Збити віночком;
  9. Дістати з холодильника тісто і розкачати його. Товщина шару не повинна перевищувати 0,5 см;
  10. Перекласти пласт в силіконову форму, а зверху викласти начинку зі сковороди;
  11. Підігніть краю і зрізати зайве тісто, налити всередину вершкову заправку;
  12. За бажанням, із залишків пласту можна вирізати прикраси і перекласти їх зверху на пиріг;
  13. Відправити в духовку випікатися на середньому вогні щонайменше двадцять п'ять хвилин;
  14. Зелень вимити і нашаткувати, посипати зверху на готовий пиріг.

Лоранський пиріг з куркою і брокколі

  • 3 яйця;
  • 1 куряче філе;
  • 220 мл вершків;
  • 1 цибулина;
  • 45 мл холодної води;
  • 5 г мускатного горіха;
  • 130 г сиру;
  • 60 г маргарину;
  • 220 г борошна;
  • 440 г грибів.

Скільки по часу – 1 година 35 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 166 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Масло змішати з яйцем, повинна вийти крихта, а не однорідна маса;
  2. Влити холодну воду і додати просіяне борошно, трохи солі;
  3. З усіх складників замісити тісто, яке потрібно скласти в поліетиленовий пакет або плівку і прибрати в холодне місце хвилин на тридцять;
  4. Філе промити і зварити до готовності, приблизно двадцять хвилин. Почекати, поки охолоне, а потім порізати дрібно;
  5. Очищену цибулину порубати ножем;
  6. Гриби очистити від сміття і порізати довільними шматочками;
  7. У сковороді спочатку обсмажити цибулю на малій кількості соняшникової олії;
  8. Потім додати гриби і обсмажити всі разом десять хвилин, посолити;
  9. Слідом відправити філе, змішати;
  10. Брокколі помити, поламати руками на маленькі суцвіття і додати до інгредієнтів в сковороду, перемішати. Дати всьому обсмажитися ще хвилин десять;
  11. Сир натерти дрібно;
  12. Яйця збити у глибокій мисці, а потім влити до них вершки і перемішати;
  13. Сюди ж всипати сир і знову перешкодити;
  14. Посипати трохи мускатного горіха і, за смаком, посолити;
  15. Форму для кіша (кругла, з бортиками в 3 см) трохи присипати борошном;
  16. Тісто розкачати і перекласти у форму, все зайве обрізати. Борти повинні бути обов'язково;
  17. Зверху викласти всю начинку з сковороди і рівномірно залити її сирної заправкою;
  18. Випікати В духовій шафі тридцять п'ять хвилин при 180 за Цельсієм.

Спробуйте приготувати рулет з печінки — прекрасна закуска, але щоб її приготувати, потрібно чітко слідувати вашим словам.

Як правильно приготувати рис в мікрохвильовці — прекрасна основа для ролів, голубців або як гарнір до м'яса.

Читайте як приготувати смачний і корисний суп-пюре з моркви — рецепт тут.

Як спекти пиріг з брюссельської капустою в мультиварці

  • 400 г цвітної капусти;
  • 5 яєць;
  • 400 г броколі;
  • 230 г борошна;
  • 180 г шинки;
  • 45 мл молока;
  • 90 г вершкового масла;
  • 7 г солі;
  • 120 г сиру;
  • 180 мл вершків.

Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 170.

Алгоритм дій:

  1. Одне яйце змішати з просіяним борошном, додати трохи солі, вершкове масло, воду. Замісити тісто і відразу розкачати його в пласт;
  2. Перекласти його у форму мультиварки, сформувати однакові бортики, зрізати зайве тісто. Форму поставити в холодильник хоча б на двадцять хвилин;
  3. І цвітну капусту і брокколі вимити, розділити на невеликі шматочки і опустити в окріп хвилин на п'ять. Потім витягнути і відразу покласти лід на дві хвилини;
  4. Шинку порізати на шматочки, не надто дрібно;
  5. Сир крупно натерти і змішати з яйцями і вершками, можна використовувати міксер. Додати улюблені спеції і сіль;
  6. Дістати форму з холодильника, покласти на тісто спочатку овочі, зверху присипати шинкою і все залити сирною заправкою;
  7. Вибрати режим «Випічка», встановити форму в пристрій. Буде достатньо години випікання, потім, після звукового сигналу, дати постояти в теплі хвилин п'ять.

Корисні поради

У брокколі дуже багато корисних речовин, особливо рідкісного вітаміну К. Щоб зберегти всі важливі елементи, не варто занадто довго варити капусту, їй досить пари хвилин, щоб стати м'якою. До того ж, вона встигне дійти до ідеального стану в духовці.

Найкраще відварні овочі відразу перекладати в лід або холодну воду. Це дозволить зупинити термічну обробку, зберігши колір і структуру.

Тісто обов'язково потрібно потримати в холодильнику, щоб масло не встиг розтанути. Один з хороших способів підтримувати тісто потрібної консистенції – залишити масло в морозилці на півгодини перед використанням.

Пиріг з брокколі – це смачно, яскраво і корисно! Це ще один доказ того, що здорова їжа дійсно різноманітна і апетитна.

Що ще почитати: