14 март 2019 1 129

Як приготувати лоранський пиріг з куркою і грибами

Цей неймовірно смачний пиріг точно порадує домашніх своїм ніжним смаком. В якості основних інгредієнтів виступають гриби і м'ясо, що робить його дуже ситним і корисним. Так, ця випічка може стати відмінним варіантом вечері для спортсменів, тому що поєднує в собі багато білка.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
Пшеничне борошно - 250 г
Вершкове масло - 150 г
Яйця - 3 штуки
Вершки - 140 г
Печериці - 225 г
Куряче філе - 300 г
Твердий сир - 175 г
Цибулю - 1 головка
Сіль - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Слід почати з тіста страви. Необхідно збити 1 яйце (інші знадобляться для заливки) з маслом, яке треба попередньо розм'якшити, залишивши постояти в теплій кімнаті.

Потім можна вмішати до маси 3 столових ложки кип'яченої води, а також борошно, яку краще додавати поступово.

Тісто, що вийшло в результаті, слід прибрати в харчову плівку, а потім залишити остуджувати в холодильнику півгодини.

Тим часом, можна почати займатися начинкою. Потрібно промити гриби і цибулю, попередньо почистивши. Гриби слід порізати на кубики, а цибулю пошинкувати, після чого можна почати їх смаження.

Коли гриби будуть готові наполовину, можна буде додати до них завчасно промите і нарізане на шматочки філе.

Треба також не забути про приправах і солі, щоб надати м'ясу і грибів додатковий смак.

Щоб зробити заливку, слід натерти твердий сир, змішати його з рештою яйцями і жирними вершками.

Отриману масу необхідно збивати на підвищеній швидкості міксером, а потім перекласти в блендер. Так, сир повинен повністю измельчиться і об'єднатися з яєчною сумішшю.

Через півгодини можна дістати тісто і розкачати його на заздалегідь підготовленій поверхні (стіл краще обробити пшеничним борошном). Після чого треба постаратися розподілити пласт тесту по стінках форми. Вийде краще, якщо форма буде не силіконова, а тверда. Слід не забувати про стінках форми. Так, тісто має застелити всю її внутрішню поверхню.

Потім можна викласти в пиріг перемішану начинку, а поверх заливку. У цьому вигляді пиріг повинен відправитися в розігріту до стандартної температури духовку на півгодини.

Кіш з м'ясом, грибами і брокколі

Ще більше урізноманітнити смак і користь цієї випічки допоможе брокколі. Щоб зробити Кіш (ще одна назва цього пирога), потрібні такі компоненти:

  • Пшеничне борошно – 200 г;
  • Яйце – 3 штуки;
  • Вершкове масло – 75 г;
  • Курячого філе – 300 г;
  • Печериці – 350 г;
  • Брокколі – 200 г;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Вершки – 200 мл;
  • Твердий сир – 200 г;
  • Сіль.

Щоб приготувати тісто, слід спочатку змішати 1 яйце з м'яким вершковим маслом, а потім вмішати до суміші 3 столових ложки кип'яченої води, дрібку солі і борошно. Щоб вимісити ідеальне тісто, краще додавати борошно почасово. Готовий ком тесту необхідно залишити остуджуватися в холодильнику півгодини, заздалегідь загорнувши в харчову плівку або пакет.

Для начинки треба підготувати м'ясо, помивши філе. Після чого треба поставити варитися на 20-25 хвилин (після кип'ятіння). Залишається охолодити його і порізати на рівні шматочки.

Що стосується печериць, то їх треба порізати кубиками, а потім посмажити разом з пошинкованным цибулею. На напівготовності можна підкинути шматочки м'яса, не забувши посолити майбутню начинку.

Для того щоб приготувати заливку, треба збити 2 яйця з вершками і заздалегідь потертим сиром в блендері.

Форму для пирога бажано використовувати тверду, а не силіконову. Її потрібно змастити маслом, після чого розподілити по ній розкатане тісто в тонкий пласт. Воно повинно покривати всю її внутрішню поверхню. Залишається викласти начинку, додати заливку і відправити пиріг пектися на півгодини.

Овочеві добавки до пирога

Якщо користуватися мультиварка, то виходить дуже гарна випічка. Урізноманітнити рецепт на цей раз можна помідорками черрі. Отже, знадобляться:

  • Пшеничне борошно – 250 г;
  • Вершкове масло – 150 г;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Твердий сир – 200 г;
  • Вершки – 200 мл;
  • Куряче філе – 300 г;
  • Печериці – 350 г;
  • Помідори черрі – 7 штук;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Сіль.

Починати приготування лоранського пирога необхідно з приготування тіста. Слід злегка розм'якшити масло, залишивши його полежати в теплому приміщенні, потім змішати його з 1 яйцем. Потім можна додати 3 столових ложки кип'яченої води і поступово всипати борошно, замішуючи тісто. Готовий кого можна залишити остуджуватися півгодини.

У цей час можна зайнятися начинкою. Для цього слід підготувати куряче філе, ретельно промивши його і позбавивши від зайвого жиру. Його також потрібно трохи відварити, але лише 20-25 хвилин після закипання води. Отримане м'ясо треба охолодити і розрізати на рівні шматочки.

Гриби потрібно помити, порізати разом з цибулею і посмажити. Поки вони ще не будуть повністю готові, можна підсипати до них шматочки м'яса. Головне – не забути трохи підсолити, щоб розкрити смак філе і печериць.

Щоб зробити ніжну заливку, треба збити яйця, вершки і тертий сир в блендері.

Духовку важливо поставити розігріватися до стандартної температури заздалегідь. Тим часом, можна дістати тісто і розкачати пласт, розподілити його за чашу мультиварки. В результаті потрібно повністю застелити її внутрішню поверхню. На тісто залишається викласти начинку, додати заливку, а також красиво розкласти половинки помідорів черрі. Завершальний етап – це налаштування мультиварки. Так, слід включити режим «Випічка» і залишити пиріг на 30-40 хвилин.

Піджарка зі свинини рецепт на сковороді, в мультиварці або в духовці.

Як приготувати листкове тісто для самси. Які начинки більше підійдуть для цієї випічки. Рецепти тут.

Рецепти самих цікавих страв, які можна приготувати з курячого фаршу.

Корисні поради по приготуванню

Щоб пиріг обов'язково вдався з першого разу, варто звернути увагу на наступні рекомендації:

  1. Для заливки слід використовувати жирні вершки, досить 33%;
  2. Починати завжди важливо з тесту, так як начинкою можна зайнятися під час його остужения;
  3. Щоб тісто не липло до рук, можна обробити стіл і долоні борошном;
  4. Важливо не забувати трохи солити начинку;
  5. Використовувана зелень, наприклад, петрушка або кріп, дадуть пирога приємний аромат;
  6. Чистити печериці краще акуратно, не пошкодивши шкірку. Обов'язково потрібно зрізати сухі кінчики їх ніжок;
  7. З філе краще зрізати жирову плівку.

Лоранський пиріг Кіш – дійсно стане бажаною випічкою за будь-якої нагоди:

  • Він поєднує в собі самі смачні компоненти (гриби і м'ясо);
  • За рахунок вмісту білка лоранський пиріг вкрай корисний;
  • На пиріг немає необхідності витрачати багато грошей;
  • Випічку можна урізноманітнити овочами, додавши їй користі;
  • Приготувати його можна як в мультиварці, так і в духовці.

Що ще почитати: