25 июнь 2019
4 882
Як приготувати пиріг з консервованим тунцем
Тунець прекрасно підходить не тільки яскравим салатів. З нього можна приготувати неймовірно смачні пироги! А якщо доповнити рибу сиром та зеленню, випічка з'їдається за лічені хвилини.
Рецепт дріжджового пирога з консервованим тунцем
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молока - | 125 мл |
картопляного відвару - | 125 мл |
сухих дріжджів - | 11 г |
лука - | 1 шт. |
майонезу - | 120 мл |
борошна - | 540 г |
тунця - | 2 банки |
цукру - | 15 г |
масла - | 40 мл |
яєць - | 2 шт. |
твердого сиру - | 90 г |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 243 Ккал |
Процес приготування:
- Бажано брати швидкодіючі дріжджі. Їх потрібно відразу змішати з борошном, заздалегідь просіяної;
- В теплому картопляному відварі розмішати цукор і влити масу до борошна;
- Сюди ж налити підігріте (але не гаряче), молоко;
- Злегка перемішати всі інгредієнти, потім в центрі зробити маленьку ямку, в яку потрібно влити трохи олії;
- Вимісити тісто, борошна може знадобитися трохи більше. Скачати його в кулю, відбити про стіл пару разів;
- Перекласти в миску, накрити плівкою, дати йому піднятися хвилин п'ятдесят;
- Після цього кілька разів обім'яти виросло тісто, перекласти його на стіл і нехай піднімається, поки готується начинка;
- Звільнену від лушпиння цибулину дрібно нашаткувати. Можна обсмажити для більшого аромату;
- Витягнути тунця з олії, перекласти в миску, розім'яти виделкою. Всі кісточки витягти, а рибу змішати з цибулею;
- Сюди ж потрібно натерти сир, можна крупно. Додати майонез і все перешкодити;
- Яйця спочатку треба зварити, потім очистити і також натерти. Перемішати з іншими продуктами;
- Далі потрібно повернутися до тесту. Його необхідно розкачати трохи більше, ніж дно форми, в якій буде запікатися пиріг;
- Потім форму змастити олією, у неї перекласти пласт тіста;
- Начинку викласти по колу, прикрити її бортиками тесту, в центрі зробити надрізи, щоб вийшло вісім променів;
- Взяти кожен промінчик, витягнути його, накрити їм частину начинки і закріпити на борту. Якщо погано кріпиться, потрібно змастити місце білком;
- Якщо залишилося ще трохи тесту, його теж можна розкачати і вирізати з нього маленьких рибок. Розкласти їх зверху по пирогу;
- Дати тісту підійти ще хвилин двадцять, в цей час потрібно розігріти духовку, досить до 200 за Цельсієм;
- Випікати півгодини, після випікання пиріг для блиску можна змастити маслом.
Приголомшливий пиріг з рибою з листкового тіста
- 2 банки тунця;
- 1 морква;
- 570 г листкового тіста;
- 1 цибуля;
- 1 солодкий перець;
- 2 помідора.
Час – 40 хв.
Калорійність – 185 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Для кращого смаку перець можна покласти на гриль, а потім зняти шкірку. Його потрібно нарізати невеликими шматочками;
- Половину тіста розкачати в пласт і потім перекласти у форму, заздалегідь змащену оливковою олією;
- Помідори потрібно бланшувати. Для цього їх потрібно надрізати внизу і просто занурити в окріп хвилини на дві. Далі витягнути і стягнути шкірку, а саму м'якоть порізати на шматочки. Як варіант, взимку можна просто взяти банку томатів у власному соку;
- Очищену моркву слід натерти, а цибулю – дрібно порубати;
- Обидва коренеплоду слід обсмажити на невеликій кількості оливкової олії, а потім додати до них помідори;
- Потім вимкнути плиту і, коли овочі трохи охолоне, додати шматочки тунця без олії;
- Приправити і, якщо є, додати трохи томатної заливки банки;
- Викласти начинку у форму з тестом, а другою частиною тіста накрити її і заткнути краю;
- Виделкою зробити кілька дірочок зверху, можна використовувати ніж. Їм же можна зробити малюнок у вигляді клітин;
- Випікати не більш півгодини в духовці при температурі 200 за Цельсієм.
Пиріг на кефірі з консервами і маслинами
- 220 мл кефіру;
- 10 маслин;
- 220 г борошна;
- 1 яйце;
- 20 г масла;
- 300 г тунця;
- 5 г соди;
- 70 г сиру;
- 15 г кропу.
Час – 45 хв.
Калорійність – 184 ккал/100 р.
Приготування:
- У великій мисці змішати кефір з сіллю, яйцем, содою, просіяним борошном і яйцем. Вимісити тісто вручну, муку можна додавати;
- Лист необхідно змастити олією (бажано вершковим, але можна взяти і рослинна);
- Готове тісто розкачати в невеликий пласт і перекласти його на деко, розрівняти руками;
- Банку з тунцем відкрити і злити з неї масло, саму рибу порізати шматочками;
- Маслини теж потрібно витягнути з маринаду і розрізати на кілька кружечків;
- Вимитий кріп дрібно порубати і посипати його на тісто, розподілити;
- Зверху на зелень рівномірно викласти рибу, а потім розкласти маслини;
- Підвернути краю тесту і відправити деко в духовку до 175 градусів на двадцять п'ять хвилин;
- Витягнути пиріг і відразу зверху потерти сир, його можна терти і на краю, де є тісто. Коли сир розтане, можна нарізати пиріг на шматочки.
Заливний пиріг з рибою, яйцями і зеленню
- 6 яєць;
- 1 б. тунця;
- 60 р масла;
- 90 г зеленої цибулі;
- 230 мл кефіру;
- 8 г солі;
- 10 г порошку для тіста;
- 45 мл сметани;
- 320 г борошна.
Час – 40 хв.
Калорійність – 201 ккал/100 р.
Алгоритм дій:
- У глибокій ємності змішати виделкою кефір зі сметаною, а потім вбити сюди половину всіх яєць, збити;
- Потім необхідно додати сіль і розпушувач;
- Масло потрібно розтопити і влити до загальної маси, перешкодити;
- Додати просіяне борошно, все перемішати і відставити на кілька хвилин, щоб настоялося;
- Витягнути тунця з масла і розім'яти його вилкою;
- Три яйця потрібно зварити круто, а коли вони охолонуть, зняти шкаралупу і нарізати невеликими кубиками;
- Зелену цибулю помити і подрібнити ножем;
- Яйця, рибу і цибулю перешкодити, трохи поперчити;
- Взяти глибоку форму для випічки застелити її папером, вилити в неї частину тіста;
- Після цього слід викласти всю начинку, рівномірно розподілити;
- Потім вилити зверху залишки тіста;
- Відправити в духовку приблизно на півгодини при 170 за Цельсієм. Розрізати на порції, коли трохи охолоне.
Пельмені з капустою — просте і смачне блюдо на кожен день.
Читайте як приготувати смачний і корисний напій з шипшини в термосі.
Візьміть на замітку рецепт смачною і оригінальної яєчні в сосисці в відео сердечка.
Цибулевий пиріг
- 225 г борошна;
- 80 мл оливкової олії;
- 5 г чебрецю;
- 160 мл теплої води;
- 6 г сухих дріжджів;
- 220 г тунця;
- 900 г цибулі;
- 8 маслин;
- 5 г цукру;
- 55 г масла.
Час – 1 год 40 хв.
Калорійність – 156 ккал/100 р.
Спосіб готування:
- Обидва види масла необхідно розігріти у великій каструлі. Оливкової олії потрібна лише половина;
- Цибуля очистити від лушпиння і дрібно порубати ножем, далі додати до масла. Якщо цибуля дуже щипає очі, його можна розрізати навпіл і прибрати в морозилку хвилин на десять. А потім його дістати і швидко порізати, перекласти в каструлю і накрити кришкою;
- Розмішати цибулю і масло, готувати під кришкою хвилин двадцять;
- Далі всипати трохи солі і цукру, готувати на дуже маленькому вогні ще хвилин сорок. Цибуля повинен придбати коричневий колір. Після цього ще п'ятнадцять хвилин потримати її на вогні, додати перець і чебрець, вимкнути плиту;
- Борошно слід змішати з дріжджами і з дрібкою солі. Потім влити сюди другу половину оливкової олії і воду, замісити тісто. Потім його потрібно перекласти на гладку поверхню і вимішувати ще п'ять хвилин;
- Потім куля тесту назад перекласти в миску, де є трохи олії. Зверху теж потрібно нанести трохи олії, а потім накрити миску рушником. Тісто має підходити приблизно годину в теплому місці;
- Духова шафа потрібно розігріти до 220 за Цельсієм, на самому верху всередині повинен стояти порожній лист;
- Витягнути тісто і розкачати його за розміром дека. Обов'язково потрібно сформувати бортики;
- Цибульну начинку, максимально без олії, викласти зверху;
- Тунець витягти з банки, розкришити його по всій поверхні пласта;
- Поперчити і викласти маслини, їх можна розрізати навпіл;
- Випікати протягом двадцяти хвилин, поки пиріг не придбає золоту шкуринку.
Рецепт випічки з тунцем, брокколі та сиром
- 110 р масла;
- 1 б. тунця;
- 210 г борошна;
- 90 мл вершків;
- 120 г сиру;
- 340 г броколі;
- 90 г сметани;
- 3 яйця.
Час – 1 год 20 хв.
Калорійність – 240 ккал/100 р.
Порядок дій:
- Два яйця збити віночком з розтопленим маслом;
- Трохи присолити і ввести борошно, постійно заважаючи суміш;
- Далі руками вимісити тісто, воно буде жовте. Його слід загорнути в харчову плівку і відкласти в холодильник хвилин на десять;
- В цей час промиті брокколі слід поділити на суцвіття і відварити у воді з сіллю, це займе сім хвилин;
- Витягнути тісто і розкачати його, перекласти у форму і обов'язково зробити бортики. Проколоти тісто виделкою в декількох місцях. Можна розподілити тісто за формою пальцями;
- Запекти тісто при 180 за Цельсієм, з часу тримати в духовці потрібно не більше двадцяти хвилин;
- Брокколі потрібно дати час охолонути, а після цього їх потрібно розрізати вздовж;
- Витягнути рибу з масла, розім'яти виделкою в кашу;
- Яйце, що залишилося, слід перемішати з вершками і зі сметаною, посолити, приправити;
- В отриману білу масу слід натерти дрібно сир і перемішати;
- Дістати з духовки тісто і в нього відразу ж розкласти рівномірно брокколі, а потім розподілити зверху рибу;
- Все це залити вершково-сирною сумішшю, розрівняти ложкою і відправити в духовку на півгодини. Дістати, накрити рушником на десять хвилин, далі порізати на порції.
Відео-рецепт від «Тілі-тілі-тісто»
Приємного апетиту!
Що ще почитати: