25 июнь 2019 4 854

Як приготувати пиріг з консервованим тунцем

Тунець прекрасно підходить не тільки яскравим салатів. З нього можна приготувати неймовірно смачні пироги! А якщо доповнити рибу сиром та зеленню, випічка з'їдається за лічені хвилини.

Рецепт дріжджового пирога з консервованим тунцем
Інгредієнти Кількість
молока - 125 мл
картопляного відвару - 125 мл
сухих дріжджів - 11 г
лука - 1 шт.
майонезу - 120 мл
борошна - 540 г
тунця - 2 банки
цукру - 15 г
масла - 40 мл
яєць - 2 шт.
твердого сиру - 90 г
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 243 Ккал

Процес приготування:

  1. Бажано брати швидкодіючі дріжджі. Їх потрібно відразу змішати з борошном, заздалегідь просіяної;
  2. В теплому картопляному відварі розмішати цукор і влити масу до борошна;
  3. Сюди ж налити підігріте (але не гаряче), молоко;
  4. Злегка перемішати всі інгредієнти, потім в центрі зробити маленьку ямку, в яку потрібно влити трохи олії;
  5. Вимісити тісто, борошна може знадобитися трохи більше. Скачати його в кулю, відбити про стіл пару разів;
  6. Перекласти в миску, накрити плівкою, дати йому піднятися хвилин п'ятдесят;
  7. Після цього кілька разів обім'яти виросло тісто, перекласти його на стіл і нехай піднімається, поки готується начинка;
  8. Звільнену від лушпиння цибулину дрібно нашаткувати. Можна обсмажити для більшого аромату;
  9. Витягнути тунця з олії, перекласти в миску, розім'яти виделкою. Всі кісточки витягти, а рибу змішати з цибулею;
  10. Сюди ж потрібно натерти сир, можна крупно. Додати майонез і все перешкодити;
  11. Яйця спочатку треба зварити, потім очистити і також натерти. Перемішати з іншими продуктами;
  12. Далі потрібно повернутися до тесту. Його необхідно розкачати трохи більше, ніж дно форми, в якій буде запікатися пиріг;
  13. Потім форму змастити олією, у неї перекласти пласт тіста;
  14. Начинку викласти по колу, прикрити її бортиками тесту, в центрі зробити надрізи, щоб вийшло вісім променів;
  15. Взяти кожен промінчик, витягнути його, накрити їм частину начинки і закріпити на борту. Якщо погано кріпиться, потрібно змастити місце білком;
  16. Якщо залишилося ще трохи тесту, його теж можна розкачати і вирізати з нього маленьких рибок. Розкласти їх зверху по пирогу;
  17. Дати тісту підійти ще хвилин двадцять, в цей час потрібно розігріти духовку, досить до 200 за Цельсієм;
  18. Випікати півгодини, після випікання пиріг для блиску можна змастити маслом.

Приголомшливий пиріг з рибою з листкового тіста

  • 2 банки тунця;
  • 1 морква;
  • 570 г листкового тіста;
  • 1 цибуля;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 помідора.

Час – 40 хв.

Калорійність – 185 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Для кращого смаку перець можна покласти на гриль, а потім зняти шкірку. Його потрібно нарізати невеликими шматочками;
  2. Половину тіста розкачати в пласт і потім перекласти у форму, заздалегідь змащену оливковою олією;
  3. Помідори потрібно бланшувати. Для цього їх потрібно надрізати внизу і просто занурити в окріп хвилини на дві. Далі витягнути і стягнути шкірку, а саму м'якоть порізати на шматочки. Як варіант, взимку можна просто взяти банку томатів у власному соку;
  4. Очищену моркву слід натерти, а цибулю – дрібно порубати;
  5. Обидва коренеплоду слід обсмажити на невеликій кількості оливкової олії, а потім додати до них помідори;
  6. Потім вимкнути плиту і, коли овочі трохи охолоне, додати шматочки тунця без олії;
  7. Приправити і, якщо є, додати трохи томатної заливки банки;
  8. Викласти начинку у форму з тестом, а другою частиною тіста накрити її і заткнути краю;
  9. Виделкою зробити кілька дірочок зверху, можна використовувати ніж. Їм же можна зробити малюнок у вигляді клітин;
  10. Випікати не більш півгодини в духовці при температурі 200 за Цельсієм.

Пиріг на кефірі з консервами і маслинами

  • 220 мл кефіру;
  • 10 маслин;
  • 220 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 20 г масла;
  • 300 г тунця;
  • 5 г соди;
  • 70 г сиру;
  • 15 г кропу.

Час – 45 хв.

Калорійність – 184 ккал/100 р.

Приготування:

  1. У великій мисці змішати кефір з сіллю, яйцем, содою, просіяним борошном і яйцем. Вимісити тісто вручну, муку можна додавати;
  2. Лист необхідно змастити олією (бажано вершковим, але можна взяти і рослинна);
  3. Готове тісто розкачати в невеликий пласт і перекласти його на деко, розрівняти руками;
  4. Банку з тунцем відкрити і злити з неї масло, саму рибу порізати шматочками;
  5. Маслини теж потрібно витягнути з маринаду і розрізати на кілька кружечків;
  6. Вимитий кріп дрібно порубати і посипати його на тісто, розподілити;
  7. Зверху на зелень рівномірно викласти рибу, а потім розкласти маслини;
  8. Підвернути краю тесту і відправити деко в духовку до 175 градусів на двадцять п'ять хвилин;
  9. Витягнути пиріг і відразу зверху потерти сир, його можна терти і на краю, де є тісто. Коли сир розтане, можна нарізати пиріг на шматочки.

Заливний пиріг з рибою, яйцями і зеленню

  • 6 яєць;
  • 1 б. тунця;
  • 60 р масла;
  • 90 г зеленої цибулі;
  • 230 мл кефіру;
  • 8 г солі;
  • 10 г порошку для тіста;
  • 45 мл сметани;
  • 320 г борошна.

Час – 40 хв.

Калорійність – 201 ккал/100 р.

Алгоритм дій:

  1. У глибокій ємності змішати виделкою кефір зі сметаною, а потім вбити сюди половину всіх яєць, збити;
  2. Потім необхідно додати сіль і розпушувач;
  3. Масло потрібно розтопити і влити до загальної маси, перешкодити;
  4. Додати просіяне борошно, все перемішати і відставити на кілька хвилин, щоб настоялося;
  5. Витягнути тунця з масла і розім'яти його вилкою;
  6. Три яйця потрібно зварити круто, а коли вони охолонуть, зняти шкаралупу і нарізати невеликими кубиками;
  7. Зелену цибулю помити і подрібнити ножем;
  8. Яйця, рибу і цибулю перешкодити, трохи поперчити;
  9. Взяти глибоку форму для випічки застелити її папером, вилити в неї частину тіста;
  10. Після цього слід викласти всю начинку, рівномірно розподілити;
  11. Потім вилити зверху залишки тіста;
  12. Відправити в духовку приблизно на півгодини при 170 за Цельсієм. Розрізати на порції, коли трохи охолоне.

Пельмені з капустою — просте і смачне блюдо на кожен день.

Читайте як приготувати смачний і корисний напій з шипшини в термосі.

Візьміть на замітку рецепт смачною і оригінальної яєчні в сосисці в відео сердечка.

Цибулевий пиріг

  • 225 г борошна;
  • 80 мл оливкової олії;
  • 5 г чебрецю;
  • 160 мл теплої води;
  • 6 г сухих дріжджів;
  • 220 г тунця;
  • 900 г цибулі;
  • 8 маслин;
  • 5 г цукру;
  • 55 г масла.

Час – 1 год 40 хв.

Калорійність – 156 ккал/100 р.

Спосіб готування:

  1. Обидва види масла необхідно розігріти у великій каструлі. Оливкової олії потрібна лише половина;
  2. Цибуля очистити від лушпиння і дрібно порубати ножем, далі додати до масла. Якщо цибуля дуже щипає очі, його можна розрізати навпіл і прибрати в морозилку хвилин на десять. А потім його дістати і швидко порізати, перекласти в каструлю і накрити кришкою;
  3. Розмішати цибулю і масло, готувати під кришкою хвилин двадцять;
  4. Далі всипати трохи солі і цукру, готувати на дуже маленькому вогні ще хвилин сорок. Цибуля повинен придбати коричневий колір. Після цього ще п'ятнадцять хвилин потримати її на вогні, додати перець і чебрець, вимкнути плиту;
  5. Борошно слід змішати з дріжджами і з дрібкою солі. Потім влити сюди другу половину оливкової олії і воду, замісити тісто. Потім його потрібно перекласти на гладку поверхню і вимішувати ще п'ять хвилин;
  6. Потім куля тесту назад перекласти в миску, де є трохи олії. Зверху теж потрібно нанести трохи олії, а потім накрити миску рушником. Тісто має підходити приблизно годину в теплому місці;
  7. Духова шафа потрібно розігріти до 220 за Цельсієм, на самому верху всередині повинен стояти порожній лист;
  8. Витягнути тісто і розкачати його за розміром дека. Обов'язково потрібно сформувати бортики;
  9. Цибульну начинку, максимально без олії, викласти зверху;
  10. Тунець витягти з банки, розкришити його по всій поверхні пласта;
  11. Поперчити і викласти маслини, їх можна розрізати навпіл;
  12. Випікати протягом двадцяти хвилин, поки пиріг не придбає золоту шкуринку.

Рецепт випічки з тунцем, брокколі та сиром

  • 110 р масла;
  • 1 б. тунця;
  • 210 г борошна;
  • 90 мл вершків;
  • 120 г сиру;
  • 340 г броколі;
  • 90 г сметани;
  • 3 яйця.

Час – 1 год 20 хв.

Калорійність – 240 ккал/100 р.

Порядок дій:

  1. Два яйця збити віночком з розтопленим маслом;
  2. Трохи присолити і ввести борошно, постійно заважаючи суміш;
  3. Далі руками вимісити тісто, воно буде жовте. Його слід загорнути в харчову плівку і відкласти в холодильник хвилин на десять;
  4. В цей час промиті брокколі слід поділити на суцвіття і відварити у воді з сіллю, це займе сім хвилин;
  5. Витягнути тісто і розкачати його, перекласти у форму і обов'язково зробити бортики. Проколоти тісто виделкою в декількох місцях. Можна розподілити тісто за формою пальцями;
  6. Запекти тісто при 180 за Цельсієм, з часу тримати в духовці потрібно не більше двадцяти хвилин;
  7. Брокколі потрібно дати час охолонути, а після цього їх потрібно розрізати вздовж;
  8. Витягнути рибу з масла, розім'яти виделкою в кашу;
  9. Яйце, що залишилося, слід перемішати з вершками і зі сметаною, посолити, приправити;
  10. В отриману білу масу слід натерти дрібно сир і перемішати;
  11. Дістати з духовки тісто і в нього відразу ж розкласти рівномірно брокколі, а потім розподілити зверху рибу;
  12. Все це залити вершково-сирною сумішшю, розрівняти ложкою і відправити в духовку на півгодини. Дістати, накрити рушником на десять хвилин, далі порізати на порції.

Відео-рецепт від «Тілі-тілі-тісто»

Приємного апетиту!

Що ще почитати: